Corona-update #16

Normaal gesproken zouden we na de herfstvakantie de zaal in gaan. Helaas zal 2020 niet als ‘normaal’ jaar de boeken in gaan en dat geldt ook voor de start van het zaalseizoen. Vanwege de huidige Corona-cijfers en daarbij behorende maatregelen, is er besloten om voorlopig op het veld te blijven trainen met vrijwel alle teams. Tot nader order train je komende week dus buiten op dagen/tijden zoals je gewend was tot nu toe.

We bekijken per dag en week wat er kan, afhankelijk van het weer, de nieuwe cijfers en de maatregelen die we opgelegd krijgen met elkaar. Tot die tijd: tot ziens op het veld!

De trainingstijden voor het veld blijven ongewijzigd.

Bijblijver 09, jaargang 48

Pas op de plaats

Het ging een lange tijd goed, ogenschijnlijk goed, totdat we afgelopen week weer geconfronteerd werden met de nieuwe maatregelen. Deze houden in dat we voorlopig geen competitiewedstrijden zullen spelen en daarnaast teruggaan naar de 1,5e meter trainingen voor volwassenen. Niet leuk, wel noodzakelijk.

Voor de vakantie hebben we de laatste trainingen van de senioren afgelast. De jeugd kon gelukkig de laatste training nog wel doen en zo zijn we een keer allemaal tegelijk vrij in de herfstvakantie. Als TC zijn we aan het nadenken hoe we nu verder gaan. Normaal gaan we na de herfstvakantie de zaal in, maar dat is nu niet zo vanzelfsprekend.

Zolang het weer goed is (geen storm of stortbuien) willen we buiten blijven trainen. Dat gaat eigenlijk zo door, zoals we geëindigd zijn. WC’s zijn open, kantine, kleedkamers en douches zijn gesloten. Je komt omgekleed en je gaat direct na je training weer weg. Ouders zetten hun kinderen af bij het hek en halen ze daar ook weer op. Zij komen het terrein niet op. De jeugd tot en met de A mag trainen zoals ze gewend is, de senioren mogen in groepjes van vier trainen, op 1,5e meter van elkaar.

Voor bepaalde teams kunnen we een uitzondering maken, waarbij het wel beter is om binnen te trainen. Dit alles zal binnen de richtlijnen moeten gebeuren. Voor de jeugd zijn we aan het kijken of het mogelijk is om onderlinge partijen, bijvoorbeeld in mix-vorm te zetten. Bijvoorbeeld op de zaterdag(en) dat de oefenwedstrijden uitvallen door de huidige maatregelen.

Bovenstaande houden we aan tot het volgende persmoment, waarop we te horen krijgen hoe de tijd daarna er uit gaat zien. Op dat moment beslissen wij ook weer hoe we verder gaan met trainingen en onderlingen wedstrijden bij Valto. We zullen dit keer op keer moeten evalueren en mogelijk bijstellen en hopen met elkaar dat de cijfers het toelaten om op korte termijn weer volledig te kunnen sporten.

En nog even dit: ben je positief getest, dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met ondergetekende (Jan Jaap Elenbaas, vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

Week van de scheidsrechter

Mooi om te zien dat heel veel teams weer hun best hebben gedaan om in de week van de scheidsrechter een presentje te geven. Hoewel we nu even niet mogen, is het ook in de toekomst weer zo dat we scheidsrechters nodig hebben voor de wedstrijden!

Trainersbegeleiding

Afgelopen week is Lion weer langs geweest om onze trainers te begeleiden. Tot nu toe heeft hij al veel trainers kunnen voorzien van tips en tricks. Ik hoop dat jullie er veel van opsteken en dat het je helpt bij jouw ontwikkeling als trainer en de trainingen voor jouw team.

Dinsdag 10 en donderdag 19 november staan vooralsnog in de agenda voor hem om weer langs te komen.

Denken jullie er aan om de zelfscan in te vullen en op te sturen naar trainersbegeleiding@ckv-valto.nl? Dat is echt van belang om een goed beeld te krijgen!

Nog even het waarom: We zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan met Korfbalstars om onze trainers te begeleiden. André Kuipers en Lion van Klooster zullen zich inzetten om de trainers te voorzien van nieuwe inzichten en tips om hun trainingen nog beter maken! Met de zelfscan en beelden te gemaakt zijn/worden, kunnen jullie weer een stap maken. De gezamenlijke bijeenkomst gaan we nog plannen. Deze vinden we belangrijk, omdat kennisdeling tussen trainers ook erg belangrijk is, ook daar kun je van leren.

Trainingsoefeningen
Vanuit spelenderwijs zijn er heel veel oefeningen om trainingen mee in te vullen beschikbaar. Ook deze staan tegenwoordig in TeamTV. Nóg een reden om de uitnodiging te accepteren en eens te kijken wat het te bieden heeft! Heb je als trainer geen uitnodiging gehad, dan mag je die bij mij aanvragen!

Vacatures
Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.

 • Valto B3 – trainer – dinsdag 18.00 uur
 • Valto D6 – trainer –donderdag (ZAAL) – 16:30 – 17:15 uur.
 • Valto C5 – coach – samen met Jesper

Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.

Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!

Opleidingen en cursussen
Vanuit de bond zijn de KT2 en KT3 trajecten geannuleerd in verband met corona. De scheidsrechtercursussen kunnen wel doorgaan, omdat die 1-op-1 zijn.

Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

Corona-update #15

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die dinsdag 13 oktober zijn aangekondigd, vervallen alle wedstrijden de komende tijd. Er wordt geen competitie gespeeld en we weten niet hoe lang dat gaat duren. Daarnaast mag de jeugd doorgaan met trainen, zoals zij gewend is en mogen senioren sporten in groepen van maximaal vier personen met anderhalve meter afstand.

Na overleg in de TC hebben we besloten om vanaf heden de trainingen van de senioren te annuleren tot en met de herfstvakantie (week 44, 19 t/m 23 oktober). Na de herfstvakantie kunnen de trainingen dan waarschijnlijk weer hervat worden, in aangepaste vorm. Voor de jeugd gaan we op zoek naar mogelijkheden om ook onderlinge wedstrijden te spelen. We trainen zoveel mogelijk buiten in verband met besmettingsrisico.

De korfbalbond overlegt vandaag over de nieuwe maatregelen. Daaruit zouden nog extra adviezen of richtlijnen kunnen komen die we zullen delen en zullen meenemen in de mogelijkheden van trainen na de herfstvakantie.

Nog even op een rij, de maatregelen vanuit de overheid:

 • Alle competitie- en oefenwedstrijden komen voorlopig te vervallen.
 • Trainingen voor alle jeugd kunnen doorgaan. Onderlinge wedstrijden mogelijk.
 • Trainingen voor senioren kunnen doorgaan in aangepaste vorm, met maximaal 4 personen én 1,5e meter afstand.
 • Kantine en kleedkamers zijn dicht, er kan niet worden gedoucht.

En vanuit Valto:

 • Deze week traint de jeugd nog door. Vervolgens weer na de herfstvakantie.
 • De senioren trainen deze week niet meer. Na de herfstvakantie willen we de trainingen weer hervatten in aangepaste vorm.
 • We gaan de mogelijkheden onderzoeken voor onderlinge wedstrijden voor de jeugd.
 • We trainen voorlopig zoveel mogelijk buiten.

We hopen snel een compleet beeld te hebben en dat met jullie te delen. Voorop blijft staan dat we thuis, op het werk en op de club ons aan de algemene voorzorgsmaatregelen houden. Alleen op die manier kunnen de besmettingscijfers weer naar beneden en kunnen we hopelijk snel het sporten hervatten, zoals we dat graag zouden willen.

Wellicht ten overvloede,  maar er worden geen vergaderingen meer in de kantine gehouden. Vergaderen met je commissie doe je via Teams. Binnen Valto hebben we daar accounts voor. Heb je nog geen Teams account, vraag deze dan bij ons aan (corona@ckv-valto.nl).

Het bestuur, TC en Team corona

Bijblijver 08, jaargang 48

Corona-update #14

We wachten met spanning de nieuwe persconferentie af, maar in de vorige van maandagavond 28 september heeft de regering enkele nieuwe maatregelen aangekondigd, de maatregelen zijn hier (website Rijksoverheid) te vinden. Dit heeft zowel effect op onze persoonlijke levens als op ons verenigingsleven bij Valto en helaas ontkomen we er dan ook niet aan om enkele zaken aan te scherpen of aan te passen. Dit betekent onder andere voor Valto het volgende:

Villa Valto is dicht

De kantine is gesloten voor gebruik. Zonder schriftelijke toestemming van het bestuur heb je geen toegang tot de kantine. Kleedkamers en toiletten blijven toegankelijk. Per kleedkamer zijn maximaal 4 personen toegestaan als hier een persoon van 18 jaar of ouder bij is. Hou je aan het doucheschema wat op de deuren van de kleedkamers hangt of beter nog: douche thuis! Teambesprekingen vinden buiten plaats, de vergaderruimte is dicht.

Om alles op een wedstrijddag in goede banen te leiden en een controle te doen bij de ingang, zetten we coco’s (corona coördinatoren) in. Deze zijn te herkennen aan hun gele hesje. Volg hun aanwijzingen op. Hiervoor kunnen ouders en andere vrijwilligers zich opgeven via https://ckv-valto.nl/corona/corona-coordinator/.

Alle coco’s die zich tot nu toe hebben aangemeld en die er afgelopen zaterdag waren, ontzettend bedankt! Fijn dat jullie er zijn en dat jullie meedenken om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden.

 Voor deze week is het schema nog niet helemaal rond:

 • 12/10 – 18:45 tot 21:00 (Valto 9) – AnjaE
 • 12/10 – 18:45 tot 21:00 (Valto 9) – RomyB
 • 17/10 – 09:00 tot 11:30 (Valto C4) – VACANT
 • 17/10 – 09:00 tot 11:30 (Valto C4) – VACANT
 • 17/10 – 10:30 tot 13:00 (Valto 4, 5) – VACANT
 • 17/10 – 10:30 tot 13:00 (Valto 4, 5) – VACANT
 • 17/10 – 13:00 tot 14:00 (Valto C1) – IrmaK
 • 17/10 – 13:00 tot 14:00 (Valto C1) – ChantalK
 • 17/10 – 14:00 tot 15:30 (Valto 3) – VACANT
 • 17/10 – 14:00 tot 15:30 (Valto 3) – VACANT
 • 17/10 – 15:30 tot 17:00 (Valto A1) – FionaR
 • 17/10 – 15:30 tot 17:00 (Valto A1) – VACANT

Publiek is niet meer welkom op ons sportpark

Alle wedstrijden en trainingen vinden plaats zonder publiek. Kinderen die gehaald en gebracht worden, kunnen afgezet en opgehaald worden bij het hek. Voor de thuiswedstrijden is een livestream beschikbaar, de link hier naar toe wordt per zaterdag gedeeld in de app-groep per team. Voor het bedienen van de camera kunnen ouders en andere vrijwilligers zich opgeven via https://ckv-valto.nl/corona/corona-streamdienst/.

Alle cameramensen die zich tot nu toe hebben aangemeld en die er afgelopen zaterdag waren, ontzettend bedankt! Zonder jullie zouden er geen beelden zijn.

Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen niet onder de regel voor toeschouwer en mogen blijven kijken bij de wedstrijd. Kijk wel vooraf bij de bezoekende vereniging of er wellicht aanvullende maatregelen zijn zoals maximaal aantal chauffeurs per team.

Na een wedstrijd of training verlaat je zo snel mogelijk het complex. We blijven dus niet nog even kletsen. Vooralsnog gelden deze aanvullende maatregelen tot 20 oktober a.s. en blijven de maatregelen van toepassing die reeds van kracht waren.

Namens Team Corona,
Marleen Slaman
Fiona Rijsdijk
Jan Jaap Elenbaas

Voor vragen en suggesties te bereiken op: corona@ckv-valto.nl.

Oude Bijblijver is dood! Leve de Bijblijver

Misschien hebben sommigen het al gemerkt de laatste weken. Achter de schermen is hard gesleuteld aan de Bijblijver. Als Bijblijver redactie waren we niet zo gelukkig meer met hoe het ging. Samen met het bestuur is er naar een oplossing gezocht. Het kernprobleem is dat de info rond onze club teveel versnipperd is/was. Dan stond er iets op Twitter, op de website, op Facebook of zelf op Instagram maar niet meer in de Bijblijver. Stoppen met de Bijblijver was ook een serieuze optie maar we hebben eigenlijk een veel betere oplossing gevonden: de website centraal zetten voor alle informatie. Is de Bijblijver dan overbodig was de volgende vraag en wat doen we met onze Bijblijver sponsors? In ieder geval wilden we toch actief een push (lees de mail van maandagmorgen) blijven sturen. We hebben per slot van rekening 335 mensen die geabonneerd zijn hierop.
Het antwoord was al snel gevonden. We handhaven de Bijblijver alleen op basis van onze website. Alleen moet je ook wel iemand hebben die dit ook zo kan maken :-).

Die hebben we absoluut maar ook het “tijd hebben” is nog een dingetje. Gelukkig heeft Jan Jaap de afgelopen tijd hard lopen sleutelen. Annemieke en ondergetekende zijn al een aantal weken hard aan het oefenen: de gewone Bijblijver nog maar ook schaduw draaien met de nieuwe constructie.

Belangrijkste voordeel: de informatie staat weer centraal op 1 plaats. Ander groot voordeel is dat iedereen die een verslagje wil schrijven dit gewoon op de website kan doen. Zie Insturen wedstrijdverslagen wij hoeven het dan alleen nog maar “op te pakken” en in de Bijblijver te zetten en te publiceren.

Een aantal andere vaste rubriekschrijvers zoals voorzitter en TC kunnen zelf hun stukken schrijven en plaatsen op de website.

Wij hebben er weer zin in. Ben benieuwd of het de lezers ook gaat bevallen. We zullen best nog tegen wat zaken aanlopen maar hebben er vertrouwen in dat we een flinke stap vooruit zetten.

Namens de redactie Bijblijver, Peter de Rijcke

 

 

 

Streamdienst schema komende week

Hierbij het schema voor komende zaterdag. Er is nog maar één aanmelding. Wil je als ouder of vrijwilliger meehelpen met het bedienen van de camera en op die manier toch bij de wedstrijd zijn? Dan kun je je aanmelden via deze link: https://ckv-valto.nl/corona/corona-streamdienst/. Je helpt dan mee om de wedstrijden voor andere ouders, familie en vrienden toch beschikbaar te maken.

Het schema voor aankomende zaterdag veld 1:

 • 17/10 – 10:00 – Valto C4 (VACANT)
 • 17/10 – 11:00 – Valto 4 (VACANT)
 • 17/10 – 12:30 – Valto 5 (VACANT)
 • 17/10 – 14:00 – Valto 3 (LiesbethW)

Het schema voor aankomende zaterdag veld 2:

 • 17/10 – 13:00 – Valto C1 (VACANT)

Regen, donkere wolken en lichtpuntjes

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik het het idee dat we in reservetijd spelen. Dinsdag weer een nieuwe persconferentie en afwachten wat daar in gezegd wordt. Wat het ook is, duidelijk is dat we voorzichtig moeten blijven. Ik denk dat wij het als club goed doen, weinig meldingen, hier en daar wel een test en afzeggers. Maar verder staan de coco’s er iedere wedstrijddag, leggen uit en controleren. Iedereen lijkt zich hier goed in te schikken. En mede door de livestreams van veld 1 en veld 2 kunnen ouders en bekenden toch meekijken. En dat zijn er niet weinig!

Uiteraard een piek bij Valto 1, maar ook de andere wedstrijden trekken bekijks. Van de F1 tot Valto 8. Mooi om te zien. Hier en daar nog een technische hick-up, maar we komen er wel. Als we door mogen, staan we er. Zeker in de zaal. Fingers crossed!

Maar voordat we de zaal in mogen, nog even de regen trotseren. Of de wind. Of de hagel. Alleen sneeuw ontbreekt nog volgens mij. De hete, droge zomer is honderdtachtig graden gedraaid in een koude, natte herfst. Uiteraard zijn we geen watjes, maar het maakt een goede wedstrijd wel lastiger. Getuige ook sommige eindstanden op de borden. Desalniettemin toch gewonnen wedstrijden, genoeg om een batterij aan kampioenen te mogen feliciteren. Van harte, heel goed gedaan!

Wat mij ook weer tevreden stelde was dat heel veel teams een presentje voor de scheidsrechter hadden geregeld. Een bedankje dat staat voor een grote dank naar alle scheidsrechters die wekelijks onze wedstrijden fluiten. Want ook al is het een cliché, zonder scheids zijn we nergens. Geen wedstrijd. Geen competitie. En om iedereen te helpen die het lastig vind om zijn of haar te fluiten wedstrijden in de agenda te schrijven, sturen we vanaf dit weekend een e-mail bij de start van het seizoen, een week voor de wedstrijd en een dag voor de wedstrijd nog eens een SMS. Heb je hulp nodig bij het fluiten? Laat het dan even weten aan Thom!

Herhaling van hoe jij de TC nog meer kunt helpen in deze uitdagende tijden:

 • Kun je meehelpen trainen geven op één van de tijden die hieronder staan? Doe dit dan en geef aan wanneer je zou kunnen.
 • Ben je verkouden of heb je één van de andere klachten die horen bij corona, blijf thuis, laat je testen en geef het direct door aan je trainer/coach (of Petra bij de senioren).
 • Is de uitslag van je test negatief en ben je nog steeds erg verkouden? Neem ook dan je verantwoordelijkheid.
 • Sta je er op om te fluiten, kom dan gewoon. Kun je niet of wil je niet, regel dan iemand anders.

Trainersbegeleiding

Deze week komt Lion onze trainers weer begeleiden. Tot nu toe heeft hij al veel trainers kunnen voorzien van tips en tricks. Ik hoop dat jullie er veel van opsteken en dat het je helpt bij jouw ontwikkeling als trainer en de trainingen voor jouw team.

Deze week zijn de volgende teams aan de beurt:

 • Maandag 12 oktober: D3, D4, D5, D6 C2, A3
 • Dinsdag 13 oktober: F1, F2 C1, B3, B4 C4, C5
 • Donderdag 14 oktober: D1, D2 E1, E2, E3, E4, E5, E6 A1, A2

Denken jullie er aan om de zelfscan in te vullen en op te sturen naar trainersbegeleiding@ckv-valto.nl? Dat is echt van belang om een goed beeld te krijgen!

Nog even het waarom: We zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan met Korfbalstars om onze trainers te begeleiden. André Kuipers en Lion van Klooster zullen zich inzetten om de trainers te voorzien van nieuwe inzichten en tips om hun trainingen nog beter maken! Met de zelfscan en beelden te gemaakt zijn/worden, kunnen jullie weer een stap maken. De gezamenlijke bijeenkomst gaan we nog plannen. Deze vinden we belangrijk, omdat kennisdeling tussen trainers ook erg belangrijk is, ook daar kun je van leren.

Videobeelden
Onderdeel van de trainersbegeleiding is een stukje videoanalyse van wedstrijden. Daarnaast bieden wij via TeamTV de mogelijkheid om videobeelden op te zetten om ze terug te kijken en eventueel te delen met de spelers (vanaf de C-jeugd). Er zijn vast ouders met een camera of anders hebben wij vanuit Valto een camera te leen. Laat mij het weten als je er eentje nodig hebt. Alle trainers hebben een uitnodiging gehad voor deelname aan TeamTV. Accepteer die en je ziet naast de video-analyse-mogelijkheid nog meer, zie het volgende stukje over trainingsoefeningen.

Trainingsoefeningen
Vanuit spelenderwijs zijn er heel veel oefeningen om trainingen mee in te vullen beschikbaar. Ook deze staan tegenwoordig in TeamTV. Nóg een reden om de uitnodiging te accepteren en eens te kijken wat het te bieden heeft! Heb je als trainer geen uitnodiging gehad, dan mag je die bij mij aanvragen!

Vacatures
Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.

 • Valto B3 – trainer – dinsdag 18.00 uur
 • Valto D6 – trainer –donderdag (ZAAL) – 16:30 – 17:15 uur.
 • Valto C5 – coach – samen met Jesper

Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.

Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!

Opleidingen en cursussen
Vanuit de bond zijn de KT2 en KT3 trajecten geannuleerd in verband met corona. De scheidsrechtercursussen kunnen wel doorgaan, omdat die 1-op-1 zijn.

Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

Algemene Leden vergadering maandag 26 oktober 2020 20:00 uur

Graag nodigen wij alle leden uit voor de najaar ALV op 26 oktober om 20:00 uur, via Teams. Ook ouders van leden zijn van harte welkom om hun kinderen te vertegenwoordigen tijdens de ALV.

Door de coronamaatregelen zullen we de ALV dit jaar op een alternatieve manier moeten doen. We hebben er voor gekozen om dit van Teams te doen. Hiermee kan ieder lid dit dat wil inbellen en meekijken en luisteren. Je kunt daartoe het Valto account gebruiken dat je hebt of dat je kunt krijgen, als je dat nog niet hebt. We kunnen dat vooraf aanmaken. Opgeven voor de ALV is daarom dan ook een must, dat kun je hier doen: https://ckv-valto.nl/alv/. We organiseren ook een testmoment, zodat mocht je hier nog niet eerder mee gewerkt hebben, we je kunnen helpen.

Agenda:

 1. Opening door de voorzitter
 2. Vaststellen notulen najaarsvergadering 2019
 3. Terugblik seizoen 2019-2020
 4. Verslag kascommissie en aanstellen nieuw lid kascommissie
 5. Vaststellen jaarrekening 2019-2020
 6. Vaststellen begroting 2020-2021
 7. Uitreiken ere-kleinnood
 8. Plannen en mededelingen bestuur
 9. Rondvraag
  Korte vragen kunnen in de vergadering worden gesteld. Voorstellen ter behandeling op een
  algemene vergadering dienen tenminste 3 x 24 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij
  de secretaris te worden ingediend. De jaarrekening en begroting kunnen vanaf 19 oktober bij de
  penningmeester worden opgevraagd (penningmeester@ckv-valto.nl).

Deelnemers aan de ALV moeten lid zijn of een ouder zijn van een lid en dienen zich aan te melden via https://ckv-valto.nl/alv/.

Namens het bestuur,
Fiona Rijsdijk
secretaris@ckv-valto.nl

Opstelling 17 oktober

Valto 3, thuis om 14.00 uur, aanwezig 13.15 uur
Simon, Floris, Danny, Max, Bas en Ruben K
Fleur, Lisa, Lotte en Esmee, res: Kimberly, Laura en Elise R

Valto 4, thuis om 11.00 uur, aanwezig 10.30 uur
Michael, Thomas, Stijn en Steven, res: Floris M
Kimberly, Manon, Romy, Rosalie, res: Petra D

Valto 5, thuis om 12.30 uur, aanwezig 12.00 uur
Marco B, Mark, Jeroen en Frank, res: Laurens E
Marleen B, Rianca, Petra D, Kitty, res: Kimberly en Manon

Valto 8, uit om 12.50 uur, vertrek 11.45 uur
Martin, Michiel B, Dave, Marco S en Bart M
Jolanda, Marleen S, Fiona, Rosanne en Leonie

Valto 6, 7 en 9 vrij

Na regen komt zonneschijn

Afgelopen zaterdag mocht V4 weer aantreden, ditmaal tegen KVS 5. Waar sommige spelers op moesten schieten om nog op tijd te komen voor vertrek, kwamen anderen rechtstreeks. Nadat wij allemaal onze weg hadden gevonden langs toeschouwers van KVS 1 – die vanaf de openbare weg uitzicht hadden op het lager gelegen hoofdveld – was het tijd om te verzamelen. Met het huidige weer gaf het schuilen onder het uitgeklapte scorebord een kleine verademing, maar toch waren velen van ons al nat voor het omkleden. Gelukkig was daar Rosalie om aan te komen met twee kannen thee, zodat wij nog enigszins op konden warmen.
Na een kort praatje was het tijd om het hoofdveld te betreden. Na het kort inschieten werd de scheidsrechter alvast bedankt voor zijn inzet met een doosje Westlandse aardbeien en konden we beginnen. De eerste helft is in drie woorden te beschrijven: heel. erg. nat. Door de stortregen hadden wij moeite om de korf te vinden. Gelukkig waren wij niet de enige ploeg die hier last van had. Hoewel wij de ploeg waren welke het eerste doelpunt wist te maken, gingen we rusten met een stand van 6-4.
In de rust werd besproken wat er goed ging en wat wij de komende 30 minuten nog beter konden doen. Bij aanvang van de tweede helft was het gestopt met regenen en werd er gestart met een droge bal. Deze tijd van schaarse droogte werd echter abrupt afgebroken door de regendruppels welke na de eerste paar minuten weer begonnen te vallen. Duidelijk was dat wij als team het begin van de tweede helft moesten pakken om op gelijke hoogte te treden. Dat lukte! Het aanvalsvak van Twan wist de score snel naar 6-6 te brengen waardoor wij weer op gelijke hoogte kwamen te staan. Gedurende de tweede helft wisten wij na een mindere fase van ongeveer tien tot vijftien minuten eindelijk weer te scoren. Het tweede deel van de tweede helft ging het gelijk op waarbij wij uiteindelijk op 10-11 voorsprong kwamen te staan. De 11-11 werd echter snel gemaakt waarna het nog een paar minuten te spelen was. Steven schoot in deze laatste minuten de 11-12 binnen en KVS, welke de bal overigens meekreeg door deze letterlijk uit handen te slaan, wist in de laatste minuut ook niet meer te scoren.
De zon hebben wij als V4 niet gezien. Toch kan gezegd worden dat deze overwinning tegen de nummer twee uit onze poule onze zonneschijn voor deze dag is geweest. De overwinning werd in de kleedkamer (welke gelukkig open was) gevierd met een toverdrankje van prima kwaliteit. De dag werd afgesloten met een bezoek aan onze teamsponser Snackers, of aan een zeer grote fastfoodketen waarvan ik naam niet verder zal noemen.
Met de overwinning van deze en vorige week op zak hebben wij een zonnige periode achter de rug. Voor aanstaande zaterdag staat DES 4 op het programma, welke op vijfde plek staat met vier punten uit zes wedstrijden. Laten wij met oog op de mogelijke aangescherpte coronamaatregelen hopen dat wij onze zonnige periode zaterdag door kunnen zetten.
V4

Nabeschouwingen 10 oktober

Senioren

VALTO 1 speelde thuis tegen Oranje Wit 1. Beide ploegen onderaan de ranglijst met maar twee punten, een belangrijk duel dus. Het eerste begon goed en nam gelijk een voorsprong van een paar doelpunten. Deze voorsprong kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet meer in gevaar. Einduitslag: 19-16. Hiermee staat het vlaggenschip nu met vier punten uit zes wedstrijden op plek 6, met Oranje Wit en ONDO (M) onder zich. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen DOS (W) 1, die met negen punten uit zes wedstrijden op de tweede plek staat.

VALTO 2 speelde thuis tegen Oranje Wit 2. Oranje Wit wist alleen nog maar van KCR 2 te winnen, terwijl het tweede al zes punten had. Toch was het Oranje Wit die er gemakkelijk met de winst vandoor ging: 13-21, omdat het tweede haar niveau niet haalde en vooral tegen zichzelf aan het spelen was. A.s. zaterdag speelt het tweede al om 10 uur uit tegen KCC 3. Deze ploeg heeft na zes wedstrijden acht punten.

VALTO 3 speelde uit tegen Madjoe 3. Een moeizame wedstrijd, wat natuurlijk alles met het weer te maken had. Dit resulteerde in een wedstrijd met weinig doelpunten, gelukkig maakte het derde er wel meer dan de tegenstander en werd er met 5-8 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen de laatste tegenstander uit de poule: TOP 5. Bij winst staat het derde halverwege de competitie netjes bovenaan.

VALTO 4 speelde uit tegen KVS 5. Het vierde wist pas vier punten te verzamelen, terwijl KVS met een wedstrijd minder gespeeld al vijf punten had. Na vorige week nipt van Velocitas gewonnen te hebben, werd het ook nu weer een heel spannende wedstrijd. In de slotfase kon het nog alle kanten op. KVS wist tot twee keer toe nog de gelijkmaker te maken, maar uiteindelijk was het toch VALTO die er met de punten vandoor ging: 11-12. A.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen DES 4 en kunnen er weer punten gepakt worden, want deze ploeg heeft vier punten na zes wedstrijden.

VALTO 5 speelde uit tegen koploper VEO 4. Een ploeg die bijna elke week makkelijk wint en veel doelpunten maakt. De eerste helft kon het vijfde nog enigszins bijblijven, ruststand: 8-4. Na rust werd het verschil toch wel heel duidelijk, het vijfde kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Er werd met 18-6 verloren. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen Meervogels 4, die vier punten heeft na zes wedstrijden, terwijl het vijfde zeven punten heeft.

VALTO 6  speelde thuis tegen Fortuna 7. De laatste wedstrijd van het veld. De vorige keer verloor het zesde met 13-8 van Fortuna. De eer stond op het spel, want het zesde stond met twee punten op de laatste plek en Fortuna met vier punten op de één na laatste plaats. Het werd een spannend gevecht, die nipt door het zesde gewonnen werd: 7-6. Het zesde kan zich nu klaar gaan maken voor de zaal.

VALTO 7 speelde uit tegen Weidevogels 6. Ik zag berichten voorbij komen, dat dit om de 100e editie ging. Geen idee wat de onderlinge statistieken zijn. Thuis werd er een paar weken geleden in ieder geval met 7-13 verloren. Dit keer ongeveer eenzelfde strijd, het werd 11-7. Hiermee eindigt het zevende met vier punten uit zes wedstrijden op de één na laatste plek en kan ook het zevende zich op gaan maken voor het zaalseizoen.

VALTO 8 speelde thuis tegen Paal Centraal 4. Hier werd nog niet eerder tegen gespeeld, omdat de eerste wedstrijd verzet werd. Het achtste wist een groot gedeelte van de wedstrijd voor te staan, maar in de tweede helft gaf Paal Centraal wat meer gas en ging het er op en er over heen. Er werd met 12-13 verloren. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen ditzelfde Paal Centraal, misschien dat het dan wel lukt om de punten binnen te halen.

VALTO 9 speelde uit tegen Trekvogels 2. Thuis werd er met 22-6 gewonnen en winst was ook dit keer weer noodzakelijk om nog zicht te houden op het kampioenschap. Aan de stand te zien, is het niet echt spannend geweest en had het negende ook duidelijk minder last van het weer (ze speelde rond de middag), want ze wist de korf makkelijk te vinden. Er werd met 7-17 gewonnen. Het negende mag maandag nog een keer in actie komen: thuis tegen Fortuna 8. Bij winst is het kampioenschap binnen. De vorige keer was een moeizame wedstrijd, die op het nippertje gelijk gespeeld werd: 14-14.

A-jeugd

VALTO A1 speelde al vroeg in de ochtend tegen Avanti A2, en had als één van de weinige ploegen een droge wedstrijd. De A1 begon voortvarend en kwam op een 1-7 voorsprong. Hierna volgde een mindere fase en wist Avanti zelfs weer op één doelpunt te naderen: 8-9. Gelukkig pakte de A1 het weer op en werd het uiteindelijk 11-17. A.s. zaterdag speelt de A1 thuis tegen Phoenix A1, die na zes wedstrijden zes punten heeft.

De wedstrijd van VALTO A2 werd verzet naar dinsdag 20 oktober. A.s. zaterdag speelt de A2 uit tegen DES A1, die nog geen punt wist te halen.

VALTO A3 wist vorige week al het kampioenschap binnen te halen, maar wilde dat graag vieren bij de thuiswedstrijd. Er moest gespeeld worden tegen Twist A2, die ook nog zich had op het kampioenschap, want bij winst kon ze op gelijke hoogte komen met VALTO. Het werd een spannende strijd, die nipt door Twist gewonnen werd, 9-10. Met een beetje een bijsmaak werd het kampioenschap gevierd en werd er taart gegeten. Op naar het zaalseizoen.

B-jeugd

VALTO B1 kwam deze week twee keer in actie. Dinsdag werd er thuis gespeeld tegen Albatros B1. De B1 startte goed, maar kende voor rust een mindere periode, waarin Albatros uit wist te lopen van 4-4 naar 4-12. Deze klap kwam de B1 niet meer te boven. Ze bleef wel knap doorgaan en wist ook nog flink te scoren, maar het werd een ruime nederlaag: 15-27. Afgelopen zaterdag speelde de B1 thuis tegen Deetos B1. Ook in deze wedstrijd had de B1 een mindere periode en wist Albatros een achterstand van 6-3 om te buigen naar een 6-10 voorsprong. Ook dit kon de B1 niet meer recht zetten, er werd met 10-13 verloren. A.s. zaterdag speelt de B1 uit tegen KCC B1.

VALTO B2 wist vorige week al kampioen te worden, maar had dit nog niet gevierd. Afgelopen zaterdag speelde de B2 uit tegen Korbis B2. Thuis werd er nog met 14-8 gewonnen, maar dit keer was de B2 niet scherp genoeg, misschien omdat het kampioenschap al binnen was? Er werd verloren met 11-7, dus ook hier taart met een lichte bijsmaak. De B2 gaat zich nu ook voorbereiden op de zaalcompetitie.

VALTO B3 speelde thuis tegen KVS B2. Uit werd er met 6-5 verloren, dus VALTO had nog wat goed te maken. Dit keer wist de B3 wel te winnen: 7-4. Hiermee eindigt de B3 op gelijke hoogte met KVS B2 op de laatste plaats, met vier punten uit zes wedstrijden. In de zaalcompetitie weer nieuwe kansen!

VALTO B4 speelde uit tegen kampioen Dijkvogels B2, die alles met ruime cijfers had weten te winnen. Thuis verloor de B4 met 4-12 van deze ploeg. Opdracht: schade beperkt houden en proberen er een leuke wedstrijd van te maken. De B4 heeft tot het laatst toe gestreden en het Dijkvogels lastig gemaakt, maar het verlies was onvermijdelijk: 14-2. Ook de B4 gaat zich nu opmaken voor het zaalseizoen.

C-jeugd
Valto C1 vertrok naar Alphen aan de Rijn om tegen Tempo C1 te spelen. Gezien de stand in de poule was vooraf wel de gedacht dat hier punten gepakt zouden kunnen worden. Tot aan rust leek dit ook zo te zijn en ging de wedstrijd gelijk op. In de tweede helft liep Tempo helaas uit en kon Valto de wedstrijd niet meer naar eigen hand zetten. Er werd met 10-6 verloren. Komende zaterdag komt ONDO C1 op bezoek die 6 punten uit 6 wedstrijden hebben waar wij er 3 gehaald hebben.
Valto C2 speelde thuis tegen Fortuna C3. Valto pakte de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer weg. Er werd met 8-5 gewonnen van de ploeg uit Delft. Hiermee eindigt voor de C2 de veldcompetitie op een tweede plaats achter kampioen Nieuwerkerk C2. Valto is de enige ploeg die Nieuwerkerk van 6x winst af wist te houden door een keer netjes gelijk te spelen tegen dit team.
Valto C3 ging op bezoek bij HKV/Ons Eibernest. Thuis werd hier al van gewonnen en ook uit was dit weer het geval. Thuis werd het 8-5 en uit 5-8. Lekker constant! Hiermee is de C3 tweede geworden achter ongeslagen kampioen ALO C1 en kunnen jullie je voor gaan bereiden op de zaal.
Valto C4 heeft een lastige poule deze veldcompetitie. Afgelopen zaterdag mocht er naar Hellevoetsluit gereden worden voor een wedstrid tegen ‘t Capproen C1. Er werd helaas met 5-1 verloren. Komende zaterdag heeft de C4 nog een inhaalwedstrijd tegen DES C2 waar uit van gewonnen werd.
Valto C5 had het afgelopen zaterdag erg lastig tegen Dunas C1. Dunas scoorde er lekker op los terwijl Valto de korf lastig wist te vinden. Er werd met 17-2 verloren. Deze wedstrijd en deze competitie snel vergeten en vooruit kijken naar de zaalcompetitie!
D-jeugd
Valto D1 kreeg Maassluis D1 op bezoek. Onze D1 moest winnen om zich kampioen te kunnen noemen. Er werd gespeeld tegen de nummer laatst uit de poule, Maassluis D1. De uitwedstrijd werd gewonnen en ook deze wedstrijd ging Valto lekker van start. Na een 7-0 ruststand wilde het scoren alleen niet meer zo lukken en zo werd er de tweede helft ‘gelijk gespeeld’. De uitslag was 8-1 en dus kon de D1 aan de taart. De verwachting was dat KVS ook gewonnen zou hebben en dat ze dus samen kampioen zouden zijn. Dit bleek dus niet zo te zijn waardoor Valto D1 zich alleen kampioen mag noemen! Gefeliciteerd en zet dit door in de zaal!
Valto D2 speelde de laatste veldwedstrijd tegen ONDO D3. In de eerste helft had de D2 veel balverlies waardoor ONDO veel aan de bal was en dit om wist te zetten naar een 8-1 ruststand. Na rust was het een andere wedstrijd. De D2 deed er een schepje bovenop en ONDO zakte wat in waardoor Valto terug kon komen naar 8-4. Helaas trok ONDO toen het gas weer open en werd er alsnog met 11-4 verloren. De D2 eindigt helaas puntloos onderaan deze veldcompetitie maar heeft wel veel geleerd wat ze in de zaal gaan laten zien.
Valto D3 speelde vandaag geen wedstrijd. Gelukkig konden wel veel spelers bij andere teams invallen. Pas op 24 oktober speelt de D3 hun laatste competitiewedstrijd tegen Korbis D2.
Valto D4 ging op bezoek bij Achilles D2. Het spel gaat bij de D4 iedere week een stukje beter maar met zulke sterke tegenstanders is het niet genoeg voor de winst. Wel werden er 3 mooie doelpunten gemaakt maar Achilles maakte er zelfs 16. Er werd dus 16-3 verloren. Als de D4 de lijn van het steeds beter spelen in de zaal voortzet, gaan er dan vast meer punten gehaald worden.
Valto D5 speelde hun laatste wedstrijd tegen Excelsior D4. Excelsior kon weinig tegenstand geven en zo wist Valto steeds verder uit te lopen. Uiteindelijk werd er met 10-0 gewonnen en was Valto D5 kampioen! Reden voor een klein feestje, helaas zonder ouders, maar met een heerlijke taart. Goed gedaan jongens en meiden!
Valto D6 speelde de laatste competitiewedstrijd tegen Avanti D5. Uit wist de D6 niet te scoren tegen Avanti, nu lukte dat wel. Het was een spannende, gelijkopgaande wedstrijd die ook gelijk eindigde. Er werd 3-3 gespeeld. De D6 eindigt hiermee op een derde plaats met 5 punten. Goed gedaan en op naar de zaal!

E-jeugd
VALTO E1 speelde uit tegen KVS E1. 13-5 verloren.

VALTO E2 speelde thuis tegen Thor E1. Vorige week konden zij al kampioen worden, maar hadden een 2de kans nodig. Binnen 5 min 5-0 voor, en gaven de voorsprong niet meer weg. Uiteindelijk 11-3 winst! Kampioenen!

VALTO E3 speelde thuis tegen Achilles E2. De E3 speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. E3 kon kampioen worden en moesten tegen de bovenste, super spannend! Vorige keer had de E3 verloren, er moest dus hard gewerkt worden. Het was een wedstrijd die super gelijk op ging, maar uiteindelijk trok de thuisploeg de punten naar binnen. KAMPIOEN uitslag 11-10.

VALTO E4 speelde uit tegen Meervogels E1. Het was een lastige wedstrijd waar de tegenstander een maatje te groot was. De tegenstander was telkens een stapje eerder dan Valto. 19-5 verloren.

VALTO E5 speelde uit tegen Maassluis E5. In deze wedstrijd hebben ze duidelijk laten zien dat ze de afgelopen weken gegroeid zijn. De E5 speelde de bal steeds sneller naar de overkant en hierdoor hebben ze veel kansen om te scoren. Het was een spannende wedstrijd. 3-2 voor Maassluis helaas.

VALTO E6 speelde thuis tegen KVS E6. De E6 hadden een aantal goede kansen maar ze gingen er helaas niet in. 0-11 verloren.

F-jeugd

VALTO F1 speelde thuis tegen ONDO F1. Vorige keer was al een lastige wedstrijd tegen ONDO en inmiddels waren zij al kampioen. Ze wisten dus dat het weer moeilijk zou worden, maar gingen desondanks enthousiast van start. Toch al snel veel doelpunten tegen en een superspeler nodig. Daarmee wisten ze goed terug te komen en zelfs een 4-3 voorsprong te behalen in de rust. Dit hield de F1 helaas niet lang vol, en ONDO nam opnieuw de leiding. 12-6 verloren.

VALTO F2 speelde uit tegen ONDO F2. Het was een wedstrijd die gelijk op ging op het begin, maar ONDO nam daarna de leiding en zag de voorsprong niet meer weg. 22-3 verloren.

Teamuitje Valto E5

Het lukte de E5 maar niet om te winnen dit seizoen. Daarom werd het tijd voor een leuk teamuitje. Afgelopen vrijdag hebben ze eerst de bowlingbaan onveilig gemaakt en daarna lekker patat gegeten bij Lianna thuis.
Nu kunnen ze er op het korfbalvereniging ook weer knallen!

VALTO wint van Oranje Wit onder barre omstandigheden

Sinds vorige week wordt er zonder publiek gespeeld door de nieuwe COVID-19 regelgeving in de hoop dat dit effect zou hebben op de verspreiding van dit virus. Helaas lijkt het nog geen vruchten af te werpen en speelden we vandaag weer, volgens de opgelegde beperkingen, zonder publiek. De tegenstander van zaterdag kwam uit Dordrecht. Oranje Wit kennen we nog van vorig seizoen toen VALTO 2 het erg lastig had tegen deze tegenstander. VALTO 1 wist deze tegenstander tweemaal aan de zegekar te binden en ook dit seizoen lijkt Oranje Wit 1 een moeilijk seizoen te hebben. Ook ons eigen vlaggenschip is het seizoen niet lekker gestart, maar dat heeft ook wel met de nodige blessures te maken. Mark heeft dit seizoen nog in geen een wedstrijd een fit team tot zijn beschikking gehad. Romeé was vandaag wederom alleen aanwezig in de dug-out  en Bart speelde wel, maar met een rolletje tape om zijn enkel.

Aan Ronald de taak om het met  VALTO 2 dit seizoen beter te doen tegen deze tegenstander dan vorig seizoen. Toen hielden de ploegen elkaar in beide wedstrijden in evenwicht. VALTO 2 staat er met zes punten in deze jaargang wel beter voor dan Oranje Wit 2, wat het met twee punten moet doen. Als VALTO 2 haar niveau zou halen was het wel heel aannemelijk dat de punten in De Lier zouden blijven. Als razende reporter was ik toegevoegd aan het media team, zodat ik gewoon langs de lijn was te vinden en mocht ook ik “genieten” van de regen en de wind van vandaag.

Scheidsrechter Melgers was naar De Lier gekomen om deze wedstrijd in goede banen te leiden en kon na drie minuten de openingstreffer van Esmeé noteren. Na acht minuten waren de ploegen nog steeds in evenwicht, waar VALTO door de treffers van Pieter en Martijn steeds een voorsprong nam. Hierna namen de gasten het initiatief over met twee doelpunten op rij. VALTO bleef aangehaakt tot 5-7 tussenstand en nog tien minuten op de klok. De regen kwam bij tijd en wijlen met bakken uit de lucht, wat het spel niet ten goede kwam. VALTO zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd en ging zich teveel met randzaken bezig houden. Dit was koren op de molen van Oranje Wit wat binnen drie minuten de voorsprong vergrootte naar 5-10. De time out die Ronald intussen al had genomen leek geen effect te hebben en dus besloot hij een eerste wissel te brengen. Jasper uit de A1 mocht wederom zijn opwachting maken in een poging het tij te keren. Pieter bracht ons vijf minuten voor de rust terug op vier punten en was het zaak om voor de rust nog meer van de achterstand af te knabbelen. Oranje Wit was echter lekker op stoom en wist het omgekeerde te bewerkstelligen. Met twee afstandsschoten wisten zij de ruststand op 6-12 te zetten en werd duidelijk dat VALTO nog een heel moeilijk tweede bedrijf te wachten stond.

Na de rust wist Oranje Wit binnen enkele seconden met een ingestudeerde openingsbal de korf weer te vinden. De volgende fase leek VALTO weer aan te haken door treffer van Lisanne O en de twee doelpunten van Jasper. Na tien minuten kwam de volgende A1 speler binnen de lijnen op de plaats van Lisanne B. Volgens mij mag ook Elize, net als Jasper, qua leeftijd nog in de aspiranten spelen, maar maakte vandaag haar debuut in VALTO 2. Met Jasper in hetzelfde vak had zij in ieder geval één vakgenoot waarmee zij gewend is te spelen. Het zat helaas niet mee bij VALTO 2, wat veel van hun doelpogingen net geen doel zagen treffen. Bij de tegenstander lukte dit helaas wel en zo stond er halverwege de tweede helft een 10-16 achterstand op het bord. Ron werd gebracht op de plaats van Martijn in de hoop dat hij voor de brood nodige doelpunten zou zorgen. Even later kwam de derde junior het veld in en wisselden Laura en Vera van plaats. Het had echter allemaal geen effect op het op gang brengen van de doelpunten machine. Met nog tien minuten op de klok was Oranje Wit uit gelopen naar een 10-18 voorsprong en kon alleen een wonder VALTO nog punten bezorgen. Ron werd als pion steeds in de aanval gewisseld en wist nog wel tweemaal te scoren. Dat waren ook de enige doelpunten die VALTO in deze slotfase wist te maken en werd pijnlijk duidelijk dat er vandaag weer geen punten gewonnen zouden worden. Met nog twee doelpunten in de laatste minuut wist Oranje Wit het onderling resultaat op acht verschil te zetten, wat misschien aan het eind van het seizoen nog belangrijk zou kunnen zijn. Oranje Wit liep als terechte winnaar het veld af. Zij hebben VALTO 2 toch wel een lesje strak verdedigen gegeven, waar wij maar niet onderuit wisten te komen. Als het nog mag gaat VALTO 2 volgende week op bezoek bij KCC/CK Kozijnen 3. Er zal voor deze wedstrijd wel een wekker gezet moeten worden, want al om 10:00 uur zal in Capelle a/d IJssel het eerste fluitsignaal klinken voor deze wedstrijd. Ook dan nog zonder publiek en afhankelijk van wat de nieuwe regels zullen worden na de persconferentie van a.s. dinsdag of het daadwerkelijk door gaat.

Dan de vlaggenschepen van beide clubs. Zoals gezegd was VALTO 1 vorig seizoen tweemaal de baas over deze opponent. Ook Oranje Wit heeft tot nu toe alleen punten weten te pakken tegen ONDO en gingen in de openingswedstrijd heel hard onderuit tegen SDO/Fiable 1 toen zij slecht viermaal tot scoren kwamen. Tegen HKC daarentegen wisten zij tot het einde bij hen in het spoor te blijven en verloren met slechts 17-20. Een wisselvallige prestatie lijn dus, waardoor het deze middag weer alle kanten op kon. Ook ons vlaggenschip heeft niet echt een constante prestatie lijn, maar deze heeft gelukkig wel een stijgende lijn. Vorige week werden de eerste punten binnen gehaald in het verre St. Laurens en was het hopen dat er deze week een vervolg op zou komen. Romeé nam weer plaats in de dug-out naast Zané, die haar vingers gekruist houdt in de hoop dat haar knie operatie binnenkort gewoon door kan gaan. Bart was opgelapt, of eigenlijk bij elkaar geplakt, en startte gewoon aan de wedstijd. Al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Vos, die samen met zijn assistent Zwart deze wedstrijd leidde, werd duidelijk dat ook de spelers van Oranje Wit 1 verdedigend dezelfde tactiek hadden als hun reserves. Hierdoor duurde het even voor de openingstreffer viel, maar in de derde aanval was het dan zover. Nikki schoot de nul van het bord en even later zorgde Bart voor de 2-0. Thom en Maaike verdubbelde onze voorsprong en was de tussenstand na zes minuten 4-0. Weer wist onze verdediging een Oranje Wit aanval af te slaan en gingen we op jacht naar het volgende doelpunt. Bart werd hierbij met een overtreding gestopt en kreeg een strafworp te nemen. Voor deze genomen kon worden werd door de Dordtse coach een time out genomen. Dit had geen effect op het resultaat, want de bal viel gewoon door de korf. Pas in de negende minuut viel het eerst doelpunt voor de gasten en was ook gelijk de deksel eraf, want niet veel later was daar de 5-2. Bij VALTO brak nu een minder productieve periode aan, maar gelukkig stond de verdediging hun mannetje. Hierdoor viel uiteindelijk zes minuten later toch weer een doelpunt aan Lierse zijde te vieren. Na deze treffer van de jarige Mees wist VALTO in het tweede kwart de voorsprong steeds op vier à vijf punten verschil te houden door de doelpunten van Frank, Maaike en Nikki. Helaas wist VALTO dit verschil niet verder uit te bouwen en wisten de gasten in de laatste zes minuten tot de rust de achterstand terug te brengen naar drie.

Deze 9-6 ruststand gaf Oranje Wit weer vertrouwen voor het tweede bedrijf, want drie verschil is in de korfbal niet echt reden om het rustig aan te gaan doen. De voorsprong werd binnen enkele minuten hersteld door Thom en Nikki, maar in no time hadden de gasten deze achterstand weer terug op drie. In de volgende vijf minuten zou VALTO door doelpunten van Thom, Frank en Laurens een flinke tussensprint nemen naar de 15-8 tussenstand halverwege de tweede helft. Dit bleek het beslissende gat te zijn, maar niet de genade klap voor de Dordtenaren. Zij bleven strijden voor doelpunten en schroomde daarin niet om net even te kort te verdedigen. De dames die bij de gasten het veld betraden hadden in de voorgaande wedstrijd ook al met scherp geschoten en deden ook in deze wedstrijd een duid in het zakje. Bart en Laurens werden in het laatste kwart ook steeds tactisch gewisseld, waarbij Laurens in de aanval voor verse energie moest zorgen. Hierbij pikte hij ook zijn doelpuntje mee en behielden we tot vijf minuten voor tijd de voorsprong steeds op vijf verschil. De laatste vijf minuten zouden we niet goed uitspelen. De aanvallen werden onrustig en er werd op de verkeerde momenten geschoten. Dit leidde tot onnodig balverlies en speelden we de tegenstander alleen maar in de kaart. Met drie doelpunten op rij werd het in eens weer een wedstrijd. Met nog twee minuten op de klok moest VALTO toch weer een serieuze aanval gaan opzetten om te voorkomen dat zij echt aansluiting zouden krijgen. Hier waren de spelers gelukkig ook van doordrongen en speelde nu weer wel een zorgvuldig opgezette aanval. Deze leidde er dan ook toe dat de gasten in hun gretigheid een overtreding maakte op Maaike, waardoor zij voor de tweede keer vanmiddag een strafworp mocht gaan nemen. Deze maakte zij gewoon keurig af en zette daarmee de eindstand  19-16 op het scorebord. Niet veel later vond de heer De Vos dat we lang genoeg in de regen hadden lopen rennen en floot dat we naar de tent mochten om droge kleding aan te trekken. Een mooie overwinning voor ons vlaggenschip, hoewel de slotfase wat mij betreft niet de schoonheidsprijs verdient. Ook een nuttige overwinning gezien de andere resultaten in de poule, waarbij de winst van ONDO op KV Vriendenschaar mij het meest opviel.

VALTO staat nu samen met Vriendenschaar en Excelsior op vier punten. Helaas wel met de hete adem in de nek van Oranje Wit, wat één wedstrijd minder heeft gespeeld, en ONDO. We zijn er dus nog lang niet en hebben nog twee pittige wedstrijden voor de boeg voor we de zaal in gaan. Volgende week gaan we op bezoek bij de nummer twee, DOS 1 in Westbroek even boven Utrecht en een week later komt koploper HKC op bezoek. Als het allemaal door mag gaan, gaan we allemaal hopen dat VALTO een top dag beleeft volgende week en daar voor een stuntje kan zorgen. De punten zijn meer dan welkom. Nu maar hopen dat er in Westbroek ook een livestream geregeld kan worden, zodat we ook beelden van deze wedstrijd hebben. Anders zullen we het moeten doen met berichtgevingen vanaf de bank en in spanning de uitslag afwachten.

 

Blijf intussen allemaal gezond en fit, Arno van Leeuwen.

 

Maassluis E5 – Valto E5

De E5 speelde de laatste wedstrijd van deze competitie tegen Maasluis E5. Na een superleuk teamuitje de avond ervoor, was iedereen super gemotiveerd voor de wedstrijd.
Helaas kwam Maasluis al snel op 1-0 voorsprong. Valto stond wel heel goed te verdedigen.  Doordat Maasluis vaak probeerde ballen te onderscheppen, konden ze voor de rust nog de 2-0 scoren.
Na de rust werd het ook nog even 3-0, maar toen kwam Valto E5 goed in haar spel. Door mooi samenspel scoorden Lynn en Janna 2 hele mooie doelpunten.
Helaas geen punten uit deze wedstrijd, maar de E5 kan wel terugkijken op een gezellig weekend!
Groetjes Marleen en Janna

Valto D1 – Maassluis D1

De laatste wedstijd van het seizoen en een belangrijke ook nog, want bij winst zijn we kampioen! Als KVS ook wint, zijn we samen kampioen, maar goed, eerst deze wedstrijd nog zien te winnen. We wisten dat er thuis een hoop support op de bank zat, dankzij de fantastisch livestream, super! Uit hadden we 9-13 gewonnen van Maassluis, dus vol vertrouwen gingen we van start. En hoe! De 1e helft verliep erg goed, er werden mooie acties opgezet in de aanval en verdedigend konden we het goed dicht houden en de bal onderscheppen. En zo stond het met rust 7-1. De 2e helft verliep anders. Scoren lukte niet meer. Gelukkig bij Maassluis ook niet en zo veranderde er maar heel weinig aan de stand en eindigde de wedstijd met 8-1 op het scorebord. KAMPIOEN dus!! Heel gek zo zonder publiek, maar de taart smaakte er niet minder om! Toen in de loop van de middag het bericht kwam dat KVS had verloren en we dus écht alleen kampioen zijn geworden, was daar de kers op die heerlijke taart. Super gaaf! Nu op naar hopelijk een mooi zaalseizoen.

 

Groetjes,

Sara van den Berg

VALTO F1 – Olympia F1

VALTO F1 – Olympia F1
Een inhaalwedstrijd op deze donderdag 8 oktober 2020. Op 26 september kon Olympia geen team bij elkaar krijgen door internationale verplichtingen op de wedstrijdkalender. Behoorlijke buien maar tijdens de warming-up en wedstrijd is er gelukkig geen druppel gevallen. De spelers van Olympia hadden allen een privé chauffeur en zo was er toch nog iets aan publiek. Voor de thuisblijvers zorgde het streamteam voor live beelden http://youtu.be/6VajDBWKatQ en dank hiervoor aan Jan-Jaap en Marjolijn (de moeder van Twan en ster speelster van het twaalfde elftal of zoiets). VALTO begon sterk aan de wedstrijd en eigenlijk al in de eerste aanval resulteerde dit in het eerste doelpunt door Twan binnen de eerste minuut. De camera schudde heen en weer en het bleef verder rustig in de eerste 10 minuten. In de tweede helft kwam Olympia terug en kon de gelijkmaker optekenen 1-1. VALTO bleef goed verdedigen en aanvallen en Twan kon door aangooien van Kjell de 2-1 maken. En niet veel later kon Yente in dezelfde helft door een afstandsschot de 3-1 maken. In de derde helft kon Olympia scoren en werd de stand dus 3-2. En zo werd de wedstrijd zeker nog spannend want de marge was gering. Er werd goed verdedigd maar in de aanval waren er een aantal slordige onnodige verre ballen en werd er geen tijd genomen om goed in de korf te schieten maar dit is iets met beste stuurlui aan de wal… Ondanks verder goed spel is de einduitslag uitgekomen op 3-3 en staat de F1 ongewijzigd op nummer 2 na ONDO.

Groetjes van Kjell

Rabobank clubsupport – stem jij ook op Valto? Kan tot 25 oktober!

Rabobank clubsupport actie! Stemmen kan via de Rabobank app of via rabobank.nl/clubsupport!
Het is geen geheim, de komende jaren wilt Valto uitbreiden! Om verder door te kunnen groeien naar het worden van dé sportvereniging van het Westland hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Groene stroom, gezonde(re) kantine, goede teams, gezellige feestjes en leden die het gaaf vinden om met elkaar de vereniging te vormen en erbij te horen.
Om al die uitbreiding te kunnen betalen hebben we support nodig en ook dit jaar doet Valto daarom mee aan de #RaboClubSupport actie! Dat betekent dat als jij, of jouw opa, oma, moeder, vader, neefje, nichtje, oom, tante, (ex) vriend(in) of vage kennis lid is van de Rabobank hij of zij op ons kan stemmen! Hoe meer stemmen we verzamelen hoe groter de bijdrage van de Rabobank is. Dus, wil jij er samen met de rest voor zorgen dat we makkelijker die nieuwe velden kunnen bekostigen? Of de nieuwe kantine over een aantal jaar? Of dan maar ons eigen sportterrein inclusief eigen sporthal?
Stem dan op ons! Tot 25 oktober kun je zelf stemmen en zorgen dat andere mensen op ons stemmen. Deel dit op je eigen social media en stuur het rond in groeps apps. Stemmen kan vanaf NU via de Rabobank app of via rabobank.nl/clubsupport!