Sportgrond

De Olympische Spelen hebben iets magisch, althans bij mij wel. Ik vraag me al een tijdje af waarom de media er zo naar toe leeft en veel mensen dat lijken te volgen. Zelf heb ik de OKT’s met een half oog bekeken en wist eerlijk gezegd niet wie er precies allemaal gekwalificeerd waren. Ik zag ook de twee Korea’s toenadering tot elkaar zoeken, maar hechtte er weinig waarde aan. Bij de laatste loodjes van de voorbereidingen dacht ik al snel aan de faciliteiten die nét niet op tijd af zouden zijn en de kosten die uit de pan zouden rijzen. En dan nog maar te zwijgen over de Russische dopingaffaire en hoe de ISU daar mee omgaat. Tot zover mijn koude sporthart. Het zijn tenslotte de Winterspelen.
 
Afgelopen weekend werd dat koude hart echter weer flink verwarmd. De eerste teleurstelling van snowboarder Niek van der Velden moest nog wel even verwerkt worden, maar vervolgens volgde een serie spannende wedstrijden van onder andere de shorttrackers en langebaanschaatsers. Prachtig om die emoties te zien na afloop, maar ook de inzet er voor. De één valt, een ander start veel te snel, maar bij de medaillewinnaars gaat alles goed en ons land mag weer trots zijn op haar sporters die aan de andere kant van de wereld zorgen voor Nederlands succes. Het is mooi om dat te zien, dat van zó dichtbij mee te maken. Het inspireert en laat je vroeg opstaan in een weekend.
 
Winnen en verliezen. Het hoort er bij. Afgelopen weekend ook bij diverse Valto teams. Vriendenschaar was voor 1 te sterk, maar voor 2 een mooie prooi op weg naar een mogelijk kampioensfeestje. Valto E2 is al kampioen geworden in een bijzondere wedstrijd en Valto 3 ook, maar aankomende zaterdag écht. Dat mogen ze dan komen vieren in de sporthal, waar we een klein feestje vieren na afloop van de wedstrijden van de selectie tegen Fortis. Daarnaast zijn er nog veel meer kampioenskansen, vooral bij de senioren! Dus mocht je in de gelegenheid zijn, een extra aanmoediging is gewenst!
 
Tenslotte, met de kampioenen in aantocht, is ook de lente in zicht. Het is nog vroeg, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Ik heb het dan natuurlijk over de voor-, dan wel achtertuin. Daar hoort tuinaarde in, of potgrond en in de potten hydrokorrels of sierschors. En laat Valto die nu dit jaar weer verkopen. Dé voorjaarsactie die goed is voor de Lierenaars én voor de clubkas. En we gaan dit jaar voor een record. Als echte sporters willen we zo hoog mogelijk eindigen. En als team willen we dat zo goed mogelijk samen doen! De ene helft verkoopt, de andere helft bezorgd. En als team kun je ook nog een teamuitje winnen, maken we er op die manier ook nog een kleine competitie van. Misschien moeten we het dan ook geen potgrond noemen, maar sportgrond. Want door deze grond kan onze sport weer verder groeien.
 
Heel veel succes en ik ben benieuwd wie er dit jaar als team met de prijs vandoor gaat.
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

Reageren

*