De competitie is al een tijdje geleden tot een abrupt einde gekomen en we zijn sinds de maatregelen versoepeld zijn weer aan het trainen. Dat gaat goed en ik wil nogmaals alle trainers en coronacoördinatoren bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt!

Nu het seizoen zoals dat gelopen zou zijn zonder corona op zijn einde loopt, betekent dat ook dat wij de teamindelingen voor de jeugd voor het komend seizoen bekend gaan maken. Voor veel mensen is dit altijd een spannend moment. We vragen je toch om eerst onderstaande even door te lezen voor je doorscrolt naar de nieuwe teams.

Uitgangspunten voor het samenstellen van teamindeling

Elk jaar bereidt de Technische Commissie van Valto de teamindelingen voor. Gedurende het hele seizoen volgen de coördinatoren de teams uit hun leeftijdslagen. Er worden gesprekken gevoerd met trainers en coaches en de voortgang van spelers wordt besproken op verschillende momenten. Hiermee probeert de TC om tot een zorgvuldige potentiële teamindeling te komen die vervolgens met alle trainers en coaches is geverifieerd.

Deze volgorde wordt gebruikt omdat de trainers en coaches de spelers het vaakst zien en een duidelijk beeld kunnen creëren van hun spelers. Met het beeld van de trainers en coaches gaat de TC verder aan de slag, zodat zij uiteindelijk het totaalbeeld kunnen vormen. Een teamindeling voor de gehele vereniging baseren we namelijk niet alleen op korfbalkwaliteiten. Om tot de beste indeling te komen houden we onder andere rekening met: leeftijd, sociale aansluiting en teamgrootte, naast het eerdergenoemde niveau van de speler.  Voor de F en E is het niveau van minder belang en ook nog lastiger te bepalen. Vanaf de D worden teams steeds meer op niveau ingedeeld om zo veel mogelijk spelers de kans te geven met spelers van hun eigen niveau te spelen. Uiteindelijk is dit een van de zaken die leidt tot een verhoogd spelplezier! Sommige teams worden pas samengesteld na een selectieperiode, dit geldt voor komend seizoen voor zowel de A1 als de C1.

Net als vorig jaar zijn de F-teams nog niet ingedeeld, maar dit jaar ook de E-teams. Het kan zijn dat dit jaar de Kangoeroeinstuif of het schoolkorfbaltoernooi light in deze leeftijd nieuwe leden oplevert, of het spontaan meetrainen van kinderen die toch willen sporten, maar dat door corona niet meer kunnen doen. Wij wachten het dus liever af, om daarna een goede indeling te maken met de juiste aantallen per team. Dit zal pas aan de start van het nieuwe seizoen (in augustus) gebeuren voor de F en hopelijk eind van dit seizoen voor de E. In diverse B, C, D en E-teams is ruimte voor nieuwe leden en natuurlijk bestaat ook nog de mogelijkheid om nieuwe teams toe te voegen.

Hoeveel tijd de trainers en coaches samen met de TC er ook insteken, soms komen we niet uit onder het maken van moeilijke keuzes. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met als overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt maar we hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een indeling hebben kunnen maken om trots op te zijn.

De indeling van de F wordt, zoals gebruikelijk, na de zomer pas bekend.

Vragen naar aanleiding van teamindelingen 2020-2021

Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De TC licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden.

Deze gesprekken worden gepland nadat de eerste trainingen in de nieuwe teams hebben plaatsgevonden. Op deze manier krijgen spelers, trainers, ouders en de TC de kans om een beeld te vormen van de nieuwe teams waarin een speler/speelster is ingedeeld en daar hun mening op te baseren. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau leuk korfballen!

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, Voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

De zomer door!

Hoewel afgelopen week de laatste trainingen zijn geweest, willen we het Valto-terrein toch niet helemaal in de zomerstand zetten. Veel mensen gaan deze zomer niet op vakantie. Ook zijn sinds kort de Corona-maatregelen verder versoepelt waardoor onze kantine weer open mag. Dat samen met het feit dat we dit voorjaar weinig hebben kunnen korfballen, leek het ons goed om komende zomer ‘zomeropenstelling’ te houden. Dit houdt in dat iedereen welkom is om een balletje te komen schieten bij Valto op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur.

Op deze momenten zal de kantine geopend zijn zodat je na je ‘work-out’ een verfrissing kan nuttigen, hopelijk in de zon op het terras! We nodigen ouders ook van harte uit om met hun (jonge) kinderen mee te komen om ze bijvoorbeeld te helpen bij het opzetten en opruimen van de palen en gezellig een balletje mee te schieten. Er zal in principe geen training verzorgd worden. Mocht je het al trainer leuk vinden om een training te verzorgen voor een groep spelers, schroom dan niet en meldt het ons!

Jaarschema CKV Valto

Het jaarschema van CKV Valto is te vinden via de volgende link:

https://ckv-valto.nl/competitie/jaarschema-2020-2021/. In dit schema wordt weergegeven wanneer het seizoen weer start maar ook wat korfbalvrije weekenden zijn. Via je trainer/coach krijg je ook te horen wanneer de eerste trainingen voor jouw team weer starten.

Trainers & Coaches seizoen 2020-2021

Veel coaches en trainers voor komend seizoen zijn al bekend en staan hieronder bij de teams. Er zijn nog wel wat gaatjes in te vullen.

Trainer/coach worden?

Heb je interesse om trainer/coach te worden, dan kan dat altijd. Je kunt aansluiten bij een team met een ervaren trainer/coach om wat ervaring op te doen en een trainersopleiding gaan volgen. Stuur een mail naar Jan Jaap Elenbaas om je interesse aan te geven.

Ook ouders die het leuk vinden om een team te coachen of te trainen, nodigen wij van harte uit!

We zoeken nog:

  • Valto B2 – trainer / coach – donderdag en zaterdag – samen met Rianca
  • Valto B3 – coach
  • Valto D4 – trainer – maandag en dinsdag
  • Valto D6 – trainer – maandag en donderdag
  • Valto C5 – coach – samen met Jesper
  • Kangoeroes – trainer, eenmaal per 2 weken op zaterdagochtend

Selecties

Voor een aantal teams is de exacte indeling nog niet bekend en zal nog selectie plaatsvinden. Vanwege de beperkingen rondom Corona is het op dit moment niet mogelijk om onderlinge partijtjes of oefenwedstrijden te spelen waardoor een goede selectie eigenlijk niet mogelijk is. Om die reden zullen deze selecties vooralsnog over de zomervakantie heen getrokken worden.

INDELING TEAMS 2020/2021

A1 Trainer/coach Kimberley
Trainer RubenK
Begeleider Marcel
SELECTIE SELECTIE
DaanO Annelie
Jan Pieter EliseR
Jasper Esmee
Koert IrisL
Romeo LauraE
Wouter Romy
A2 Trainer/coach BartL
Trainer/coach Simon
1 heer A1 1 dame A1
SELECTIE
DaanB Ilse
Ivar Jolijn
MartijnP JuliaM
Mink LauraW
MaritN
TessaB
A3 Trainer/coach Daniel
Trainer/coach Steven
 Justin 2 dames A2
Floris Isabelle
Jordi Kim
Stan Marleen
RosanneM
SanneP
B1 Trainer/coach FrankR
Trainer/coach Maaike
David Emma
Milan Miloe
Thomas SanneD
Tim SanneR
B2 Trainer/coach Rianca
Trainer/coach vacant
Jens Brecht
Ruben EliseG
MarithM
Mieke
Nouky
SanneO
Finne
Maartje
B3 Coach vacant
Trainer Zané
Bart Alicia
LeviS Danique
Luke Estelle
Isa
Julia
MaritS
Mette
B4 Coach PetraD
Trainer Thijs
Igor Iris
LucasB Isabel
Martien Rowena
Roald Yara
C1 Trainer/coach MartijnD
Trainer/coach Thomas
Bram Danique
Frenk Renske
Jorn Jill
Kees Jonne
Luna
C2 Trainer/coach Pieter
Trainer/coach Romee
Sven SanneH
Lucas Dieuwertje
Michel Jette
TimB Rosann
C3 Trainer/coach Wouter
Trainer/coach EsmeeV
Ben Eline
Daan Joanne
Lars Kim
Milan Lenne
LotteV
Tess
C4 Coach Stijn
Coach MartijnP
Trainer RubenH
Trainer vacant
Bjorn Elise
Geppe Gwen
Rick Julia
Sten LiekeV
Michelle
C5 Coach Jesper
Trainer/coach vacant
Kevin Floor
Robin Iris
Sam Nikki
Noortje
Piera
Roos
D1 Trainer/coach Sheila
Trainer/coach Jan Pieter
Toon AnoukK
Justin Isis
Jill
Lize
SaraB
SaraD
Stacey
D2 Trainer/coach Sjors
Trainer/coach FlorisP
Dieke
EliseD
Jet
LiekeE
Maaike
Mirte
SanneI
SofieB
SophieW
D3 Trainer/coach Mink
Trainer/coach DaanO
Bas Amber
Liam Anne
Charlotte
Daniek
JuliaB
Lucy
Veerle
D4 Trainer/coach Noa
Trainer/coach Kitty
Trainer vacant
Aris Amy
TimH Ginny
Vinn Jennifer
Liv
Shania
Valerie
D5 Trainer/coach Mandy
Trainer/coach SanneR
Trainer Romeo
JensR Alice
Steven Lizzy
NoraR
Senna
Tiffany
Zipporah
Michelle
D6 Trainer/coach Lisette
Trainer/coach Myrte
Trainer vacant
Jaylon AnoukB
Duncan Britt
Fiene
LotteB
Maud
NoraB
ruimte voor nieuwe spelers
E1 Trainer/coach Bas
Trainer/coach Koert
Don
LunaK
RosanneD
Suze
Vienne
E2 Trainer/coach LauraE
Trainer/coach VeraE
Daan
Fem
Kalle
Mette
RosanB
Tom
E3 Trainer/coach IrisL
Trainer/coach VeraL
JulianH
Lizzy
LotteE
LotteN
Meike
Stef
E4 Trainer/coach Gerard
Trainer/coach vacant
Jade
Jesse
LotteL
Lourens
Tess
E5 Trainer/coach NikkiH
Trainer Ilse
Des
JannaN
JulianB
Lianna
Lynn
E6 Trainer/coach Annelie
Trainer/coach Jolijn
Trainer/coach Romy
Bente
Dani
Juul
SanneL
F1 Trainer/coach Fleur
Trainer/coach LisaW
F2 Trainer/coach EliseR
Trainer/coach TessaD
Teams worden na de zomer ingedeeld
Kjell FieneB
Twan Yente
Rens LisaJ
Beau FienK
Koen LiekeB
Ilse
Iris

Indelingen jeugd

Vanaf 10 mei trainen we in nieuwe groepen. Dit zijn nog niet de nieuwe teams, want die gaan we nog samenstellen. Op zaterdagen worden mixwedstrijden gespeeld met deze groepen, de indelingen daarvoor wordt voorafgaand aan de zaterdag gemaakt.

Ter voorbeeld, als je nu eerstejaars E bent, dan blijf je nog een seizoen in de E en train je dus met de E-groep mee. Ben je tweedejaars E, dan speel je volgend jaar in de D en train je dus met de D-groep mee. De Kangoeroes blijven op zaterdag hun eigen training doen. Deze trainingen worden verzorgd door de trainers die volgend seizoen ook één van de teams uit deze lichting gaan trainen.

Deze trainingsindeling in nieuwe lichtingen hoeft niet te betekenen dat je uiteindelijk ook in die lichting wordt ingedeeld. Op basis van aantallen wordt nog gekeken naar wat wenselijk en handig is. Dit wordt wel altijd met de individuele spelers besproken.

Afmelden voor een training of wedstrijd, doe je nog even in bij je huidige trainer/coach. Ben je al afgemeld voor volgend seizoen, maar wil je wel tot aan de zomer meetrainen, meld dit dan even bij de coördinator van jouw groep of bij je huidige trainer/coach.

De A-spelers die volgend jaar naar de senioren gaan, trainen vanaf maandag daar mee. Bij welke groep dat is, horen jullie persoonlijk van de TC.

Tenslotte staan er nu ook de trainers bij. We hebben nog geen teams, dus ze staan er ook nog niet per team. Daarnaast missen er nog namen, die volgen nog.

A-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 19:00 – 20:00
Donderdag 19:00 – 20:00
Zaterdag 14:00 – 15:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

A-groep trainers:

Pieter
Thom
Steven

A-groep spelers:

BartA Alicia
David Annelie
Jasper DaniqueW
Jens EliseG
Koert EliseR
LucasB Estelle
Luke Ilse
Martien Iris
MartijnP Jolijn
Roald JuliaM
Romeo Kim
RubenB LauraW
Stan MarithM
ThomasK MaritN
Marleen
Mette
Romy
SanneD
SanneO

B-groep trainingen/wedstrijden:

Maandag 19:00 – 20:00
Donderdag 19:30 – 20:30
Zaterdag 13:00 – 14:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

B-groep trainers:

Bart
EsmeeB
Frank
MaaikeR
Rianca
Thijs

B-groep spelers:

Ben Brecht
DaanS Dieuwertje
Igor EmmaB
Jorn Finne
Kees Floor
Kevin Gwen
Levi IrisV
LucasE Isa
MilanL Isabel
Robin Jette
Sam JillK
Sven JuliaV
Tim Kim
LotteV
Luna
Maartje
Michelle
Mieke
NikkiM
Noortje
Nouky
Renske
Roos
Rosann
SanneH
SanneR

C-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 18:00 – 19:00
Donderdag 18:00 – 19:00
Zaterdag 12:00 – 13:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

C-groep trainers:

EsmeeV
Femke (stagiaire)
Kitty
Mandy
MarkTo
Martijn
Noa
Wouter
Zané

C-groep spelers:

Bram Alice
Frenk AmyB
Geppe AmyZ
JustinG Anne
Lars AnoukK
Michel CharlotteR
MilanV DaniqueV
Rick Eline
Sten EliseD
TimB Isis
Toon Jennifer
Joanne
Jonne
Julia
Maaike
Michelle
Mirte
Piera
SanneI
SaraD
Senna
Shania
Sofie
Sophie
Valerie
Zipporah

D-groep trainingen/wedstrijden:

Maandag 18:00 – 19:00
Woensdag 17:30 – 18:30
Zaterdag 11:00 – 12:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

D-groep trainers:

DaanO
Femke (stagiaire)
Jan Pieter
Jasper
Lisette
Myrte
Rolf
Sjors
Thomas
VeraL

D-groep spelers:

Aris Amber
BasK AnoukB
DaanV Britt
Don Daniek
Duncan Dieke
Jens Fiene
Jesse Jade
Julian Jet
Liam JillM
Lourens JuliaB
Steven Laian
TimH LiekeE
Tom Lize
Vinn LizzyH
LizzyW
LotteL
LotteN
Lucy
LunaK
Lynn
Maud
Meike
Mette
Naomi
Nora
Rosan
Rosanne
SaraB
Stacey
Suus
Suze
Tess
Tiffany
Vienne

E-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 17:00 – 18:00
Donderdag 17:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 11:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

E-groep trainers:

Annelie
Femke (stagiaire)
Ilse
IrisL
Koert
LauraE
NikkiH
Romy
VeraE

E-groep spelers:

Beau AnoukR
JensE Bente
Kalle Fayenne
Kjell Fem
Oliver FieneB
Rens Iris
Tom Janna
Twan Juul
Lene
Lianna
Lise
Lynn
Nora
SanneL
TessJ
Yente

F-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 17:00 – 18:00
Donderdag 17:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 11:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

F-groep trainers:

EliseR
Emma
Fleur
Jill
LauraW
Luna
Miloe
Renkse

F-groep spelers:

Bryan Bibi
James Charlotte
MilanJ FienL
Jasmijn
Juul
LiekeB
MerelF
MerelM
Saar
TessR

Kangoeroes:

MaaikeG
LisanneB

Zaterdag 10:00 – 10:45