Indelingen jeugd

De competitie is al een tijdje geleden tot een abrupt einde gekomen en we zijn sinds de maatregelen versoepeld zijn weer aan het trainen. Dat gaat goed en ik wil nogmaals alle trainers en coronacoördinatoren bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt!

Nu het seizoen zoals dat gelopen zou zijn zonder corona op zijn einde loopt, betekent dat ook dat wij de teamindelingen voor de jeugd voor het komend seizoen bekend gaan maken. Voor veel mensen is dit altijd een spannend moment. We vragen je toch om eerst onderstaande even door te lezen voor je doorscrolt naar de nieuwe teams.

Uitgangspunten voor het samenstellen van teamindeling

Elk jaar bereidt de Technische Commissie van Valto de teamindelingen voor. Gedurende het hele seizoen volgen de coördinatoren de teams uit hun leeftijdslagen. Er worden gesprekken gevoerd met trainers en coaches en de voortgang van spelers wordt besproken op verschillende momenten. Hiermee probeert de TC om tot een zorgvuldige potentiële teamindeling te komen die vervolgens met alle trainers en coaches is geverifieerd.

Deze volgorde wordt gebruikt omdat de trainers en coaches de spelers het vaakst zien en een duidelijk beeld kunnen creëren van hun spelers. Met het beeld van de trainers en coaches gaat de TC verder aan de slag, zodat zij uiteindelijk het totaalbeeld kunnen vormen. Een teamindeling voor de gehele vereniging baseren we namelijk niet alleen op korfbalkwaliteiten. Om tot de beste indeling te komen houden we onder andere rekening met: leeftijd, sociale aansluiting en teamgrootte, naast het eerdergenoemde niveau van de speler.  Voor de F en E is het niveau van minder belang en ook nog lastiger te bepalen. Vanaf de D worden teams steeds meer op niveau ingedeeld om zo veel mogelijk spelers de kans te geven met spelers van hun eigen niveau te spelen. Uiteindelijk is dit een van de zaken die leidt tot een verhoogd spelplezier! Sommige teams worden pas samengesteld na een selectieperiode, dit geldt voor komend seizoen voor zowel de A1 als de C1.

Net als vorig jaar zijn de F-teams nog niet ingedeeld, maar dit jaar ook de E-teams. Het kan zijn dat dit jaar de Kangoeroeinstuif of het schoolkorfbaltoernooi light in deze leeftijd nieuwe leden oplevert, of het spontaan meetrainen van kinderen die toch willen sporten, maar dat door corona niet meer kunnen doen. Wij wachten het dus liever af, om daarna een goede indeling te maken met de juiste aantallen per team. Dit zal pas aan de start van het nieuwe seizoen (in augustus) gebeuren voor de F en hopelijk eind van dit seizoen voor de E. In diverse B, C, D en E-teams is ruimte voor nieuwe leden en natuurlijk bestaat ook nog de mogelijkheid om nieuwe teams toe te voegen.

Hoeveel tijd de trainers en coaches samen met de TC er ook insteken, soms komen we niet uit onder het maken van moeilijke keuzes. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met als overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt maar we hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een indeling hebben kunnen maken om trots op te zijn.

De indeling van de F wordt, zoals gebruikelijk, na de zomer pas bekend.

Vragen naar aanleiding van teamindelingen 2020-2021

Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De TC licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden.

Deze gesprekken worden gepland nadat de eerste trainingen in de nieuwe teams hebben plaatsgevonden. Op deze manier krijgen spelers, trainers, ouders en de TC de kans om een beeld te vormen van de nieuwe teams waarin een speler/speelster is ingedeeld en daar hun mening op te baseren. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau leuk korfballen!

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, Voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

De zomer door!

Hoewel afgelopen week de laatste trainingen zijn geweest, willen we het Valto-terrein toch niet helemaal in de zomerstand zetten. Veel mensen gaan deze zomer niet op vakantie. Ook zijn sinds kort de Corona-maatregelen verder versoepelt waardoor onze kantine weer open mag. Dat samen met het feit dat we dit voorjaar weinig hebben kunnen korfballen, leek het ons goed om komende zomer ‘zomeropenstelling’ te houden. Dit houdt in dat iedereen welkom is om een balletje te komen schieten bij Valto op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur.

Op deze momenten zal de kantine geopend zijn zodat je na je ‘work-out’ een verfrissing kan nuttigen, hopelijk in de zon op het terras! We nodigen ouders ook van harte uit om met hun (jonge) kinderen mee te komen om ze bijvoorbeeld te helpen bij het opzetten en opruimen van de palen en gezellig een balletje mee te schieten. Er zal in principe geen training verzorgd worden. Mocht je het al trainer leuk vinden om een training te verzorgen voor een groep spelers, schroom dan niet en meldt het ons!

Jaarschema CKV Valto

Het jaarschema van CKV Valto is te vinden via de volgende link:

https://ckv-valto.nl/competitie/jaarschema-2020-2021/. In dit schema wordt weergegeven wanneer het seizoen weer start maar ook wat korfbalvrije weekenden zijn. Via je trainer/coach krijg je ook te horen wanneer de eerste trainingen voor jouw team weer starten.

Trainers & Coaches seizoen 2020-2021

Veel coaches en trainers voor komend seizoen zijn al bekend en staan hieronder bij de teams. Er zijn nog wel wat gaatjes in te vullen.

Trainer/coach worden?

Heb je interesse om trainer/coach te worden, dan kan dat altijd. Je kunt aansluiten bij een team met een ervaren trainer/coach om wat ervaring op te doen en een trainersopleiding gaan volgen. Stuur een mail naar Jan Jaap Elenbaas om je interesse aan te geven.

Ook ouders die het leuk vinden om een team te coachen of te trainen, nodigen wij van harte uit!

We zoeken nog:

  • Valto B2 – trainer / coach – donderdag en zaterdag – samen met Rianca
  • Valto B3 – coach
  • Valto D4 – trainer – maandag en dinsdag
  • Valto D6 – trainer – maandag en donderdag
  • Valto C5 – coach – samen met Jesper
  • Kangoeroes – trainer, eenmaal per 2 weken op zaterdagochtend

Selecties

Voor een aantal teams is de exacte indeling nog niet bekend en zal nog selectie plaatsvinden. Vanwege de beperkingen rondom Corona is het op dit moment niet mogelijk om onderlinge partijtjes of oefenwedstrijden te spelen waardoor een goede selectie eigenlijk niet mogelijk is. Om die reden zullen deze selecties vooralsnog over de zomervakantie heen getrokken worden.

INDELING TEAMS 2020/2021

A1Trainer/coachKimberley
TrainerRubenK
BegeleiderMarcel
SELECTIESELECTIE
DaanOAnnelie
Jan PieterEliseR
JasperEsmee
KoertIrisL
RomeoLauraE
WouterRomy
A2Trainer/coachBartL
Trainer/coachSimon
1 heer A11 dame A1
SELECTIE
DaanBIlse
IvarJolijn
MartijnPJuliaM
MinkLauraW
MaritN
TessaB
A3Trainer/coachDaniel
Trainer/coachSteven
 Justin2 dames A2
FlorisIsabelle
JordiKim
StanMarleen
RosanneM
SanneP
B1Trainer/coachFrankR
Trainer/coachMaaike
DavidEmma
MilanMiloe
ThomasSanneD
TimSanneR
B2Trainer/coachRianca
Trainer/coachvacant
JensBrecht
RubenEliseG
MarithM
Mieke
Nouky
SanneO
Finne
Maartje
B3Coachvacant
TrainerZané
BartAlicia
LeviSDanique
LukeEstelle
Isa
Julia
MaritS
Mette
B4CoachPetraD
TrainerThijs
IgorIris
LucasBIsabel
MartienRowena
RoaldYara
C1Trainer/coachMartijnD
Trainer/coachThomas
BramDanique
FrenkRenske
JornJill
KeesJonne
Luna
C2Trainer/coachPieter
Trainer/coachRomee
SvenSanneH
LucasDieuwertje
MichelJette
TimBRosann
C3Trainer/coachWouter
Trainer/coachEsmeeV
BenEline
DaanJoanne
LarsKim
MilanLenne
LotteV
Tess
C4CoachStijn
CoachMartijnP
TrainerRubenH
Trainervacant
BjornElise
GeppeGwen
RickJulia
StenLiekeV
Michelle
C5CoachJesper
Trainer/coachvacant
KevinFloor
RobinIris
SamNikki
Noortje
Piera
Roos
D1Trainer/coachSheila
Trainer/coachJan Pieter
ToonAnoukK
JustinIsis
Jill
Lize
SaraB
SaraD
Stacey
D2Trainer/coachSjors
Trainer/coachFlorisP
Dieke
EliseD
Jet
LiekeE
Maaike
Mirte
SanneI
SofieB
SophieW
D3Trainer/coachMink
Trainer/coachDaanO
BasAmber
LiamAnne
Charlotte
Daniek
JuliaB
Lucy
Veerle
D4Trainer/coachNoa
Trainer/coachKitty
Trainervacant
ArisAmy
TimHGinny
VinnJennifer
Liv
Shania
Valerie
D5Trainer/coachMandy
Trainer/coachSanneR
TrainerRomeo
JensRAlice
StevenLizzy
NoraR
Senna
Tiffany
Zipporah
Michelle
D6Trainer/coachLisette
Trainer/coachMyrte
Trainervacant
JaylonAnoukB
DuncanBritt
Fiene
LotteB
Maud
NoraB
ruimte voor nieuwe spelers
E1Trainer/coachBas
Trainer/coachKoert
Don
LunaK
RosanneD
Suze
Vienne
E2Trainer/coachLauraE
Trainer/coachVeraE
Daan
Fem
Kalle
Mette
RosanB
Tom
E3Trainer/coachIrisL
Trainer/coachVeraL
JulianH
Lizzy
LotteE
LotteN
Meike
Stef
E4Trainer/coachGerard
Trainer/coachvacant
Jade
Jesse
LotteL
Lourens
Tess
E5Trainer/coachNikkiH
TrainerIlse
Des
JannaN
JulianB
Lianna
Lynn
E6Trainer/coachAnnelie
Trainer/coachJolijn
Trainer/coachRomy
Bente
Dani
Juul
SanneL
F1Trainer/coachFleur
Trainer/coachLisaW
F2Trainer/coachEliseR
Trainer/coachTessaD
Teams worden na de zomer ingedeeld
KjellFieneB
TwanYente
RensLisaJ
BeauFienK
KoenLiekeB
Ilse
Iris