Op vrijdag 17 april 2020 is het zo ver: de 7e AdFysio GiGaKangoeroedag! Benieuwd hoe een GiGaKangoeroedag er aan toe gaat? Bekijk dan de video!

De Giga Kangoeroedag komt voort uit de Kangoeroe Klup, een initiatief vanuit het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) bedoeld voor kinderen die vier, vijf of zes jaar oud zijn. De Kangoeroe Klup is in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen kennis willen laten maken met korfbal.

De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor de jongste leden!

De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Wil je meer weten over de AdFysio GigaKangoeroedag, kijk dan op de speciale website.

Wil je meer weten over onze Kangoeroes? Kijk dan op de enige echte Kangoeroes pagina.