Bijblijver 11, jaargang 50 24 oktober 2022

Van de voorzitter

Het einde van het veldseizoen nadert

Nu de bomen buiten aan het verkleuren zijn en we langzaam richting de herfst gaan, eindigt aankomend weekeind het veldseizoen. Eerst deze week de herfstvakantie waarin een aantal mensen gas terug zullen nemen en wellicht op vakantie gaan. Dan op naar aankomend weekeind waarin Ondo op visite gaat komen en we afsluitend een heus Oktoberfest gaan organiseren. Dat is iets om naar uit te kijken.

Wat ik zelf in het dagelijks leven in mijn werk merk is dat het bij vele families voor de voordeur nog wel oké is, maar we vaak niet weten hoe het achter de voordeur is. Tip die zelf vaak geef, praat erover en zorg dat je het niet alleen hoeft te dragen. Natuurlijk komen nu ook de donkere dagen eraan. Een tijd waar zeker niet iedereen op zit te wachten. Zeker mensen die vrienden of familieleden hebben verloren in de afgelopen maanden, of jaren is dit het jaargetijde wat dus pijnlijke herinneringen naar boven brengt. Wat wij als medemens kunnen doen is luisteren, dat lucht vaak al op. Een aantal van jullie doen het al , en ik blijf het ook melden. Hebben jullie behoefte even aan een praatje, sta ik daar altijd voor open. Gebruik dat dan ook, op afstand kan ik niet signaleren, maar een belletje of een mailtje is al genoeg om contact te zoeken. Geniet lekker van de herfstvakantie en wellicht de vrije tijd en we zien elkaar wellicht weer aankomende zaterdag.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Programma

Woensdag 26 oktober 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 Valto 4 - Tempo 5 Otto-Jan Leeverink De Zwet

Zaterdag 29 oktober 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 Valto 1 - ONDO (G) 1 J (John) Schaap (sr)
S (Sjaak) Dikkeboom (sr)
De Zwet
14:00 Valto 2 - SKF 3 J. (Jeroen) Reupkes (asr)
M B (Marcel) Bruggeman (sr)
De Zwet
11:00 VEO 3 - Valto 3 Westvliet
11:00 Valto 4 - ODO 3 De Zwet
11:15 Velocitas 3 - Valto 5 De Bloemerd
12:50 Paal Centraal 2 - Valto 6 TU Delft
14:30 Nieuwerkerk A2 - Valto A2 De Kleine Vink Veld
10:00 Velocitas B1 - Valto B1 De Bloemerd
10:00 Valto C1 - Vitesse (Ba) C1 Kees van Wijk De Zwet

Opstellingen

Opstelling woensdag 26 oktober 
Valto 4, thuis om 20.00 uur, aanwezig 19.30 uur
Simon, Rolf, Stijn en Twan, res: Floris en Thomas R
Rianca, Fleur, Marit, Annelie, res: Lisette
Opstelling zaterdag 29 oktober
Valto 3, uit om 11.00 uur, vertrek 9.45 uur
Max, Floris, Daan, Jasper, res: ??
Lisanne O, Lisanne B, Esmée, Lisa en Lotte
Valto 4, thuis om 11.00 uur, aanwezig 10.30 uur
Simon, Rolf, Stijn en Twan, res: ??
Rianca, Fleur, Marit, Annelie, res: Laura W
Valto 5, uit om 11.15 uur, vertrek 10.15 uur
Michael, Richard, Steven en Thomas, res: Laurens E
Manon, Lisette, Noa, Jolijn en Kim
Valto 6, uit om 12.30 uur, vertrek 11.30 uur
Marco B, Mark G, Dennis, Jeroen, Hans en Frank
Marleen B, Marloes, Petra D, Mieke, res: Jonne
Valto 7, vrij
Valto 8, vrij

Uitslagen

donderdag 20 oktober 2022

Wedstrijd Uitslag
Valto A1 - TOP/IAA fresh A2     14 - 19

zaterdag 22 oktober 2022

Wedstrijd Uitslag
Valto 1 - Swift (M) 1     19 - 17
Valto 2 - Avanti/Post Makelaardij 2     13 - 15
Avanti/Post Makelaardij 4 - Valto 3     14 - 9
Valto 4 - Velocitas 4     11 - 7
Weidevogels 4 - Valto 5     10 - 21
Valto 6 - Excelsior 6     13 - 14
Phoenix 4 - Valto 8     6 - 5
Valto A1 - Vitesse (Ba) A1     14 - 10
Dijkvogels A1 - Valto A2     16 - 16
Valto A3 - Korbis A3     6 - 5
Valto B3 - Achilles (Hg) B2     6 - 11
Nieuwerkerk C1 - Valto C1     11 - 9
Valto D4 - Dunas D2     1 - 9
Weidevogels E1 - Valto E2     12 - 12
Valto E4 - Achilles (Hg) E1     1 - 13
KVS/Groeneveld Keukens E5 - Valto E5     6 - 16
Valto F2 - Achilles (Hg) F2    

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde thuis tegen één van de concurrenten voor de koppositie: Swift 1. Een bekende tegenstander, waar VALTO het over het algemeen lastig tegen heeft. Zou het VALTO lukken om de koppositie te versterken of zou Swift op één punt kunnen naderen? De eerste helft ging redelijk gelijk op, al lukte het VALTO wel om bij rust een kleine voorsprong te hebben: 8-6. In de tweede helft leek het vlaggenschip een makkelijke middag te krijgen, want ze wist uit te lopen naar een 14-8 voorsprong. Maar de stugge Zeeuwen gaven niet zomaar op, en knokte zich terug in de wedstrijd en bij 14-14 was het weer even billen knijpen. Gelukkig wist het eerste op tijd weer het initiatief over te nemen en zo werd er met 19-17 gewonnen. Het vlaggenschip heeft nu vier punten voorsprong op de nummer 2 Excelsior en vijf punten voorsprong op Swift en GKV, die op de 3e plek staan. A.s. zaterdag de voorlopig laatste veldwedstrijd. Het eerste speelt dan de eerste returnwedstrijd, thuis tegen ONDO 1, die met drie punten op de laatste plek staat. Uit werd er met 11-18 gewonnen.
VALTO 2 speelde thuis tegen Avanti 2. Het tweede heeft het (zoals ook wel verwacht) lastig in de reserve hoofdklasse, maar doet zichzelf ook tekort door niet scherp aan de wedstrijd te beginnen. Ook nu keek het tweede al snel tegen een paar doelpunten achterstand aan en dan moet je in de achtervolging. In de 2e helft zat er veel meer pit in, maar Avanti speelde volwassen en liet het gaatje niet kleiner dan twee worden. Zo werd er uiteindelijk weer ‘nipt’ verloren met 13-15. Het tweede staat met twee punten op de laatste plek, met een doelsaldo van -12, wat wel aangeeft dat het dicht bij elkaar ligt. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen SKF 3, waar uit met 18-13 van verloren werd.

VALTO 3 speelde uit tegen Avanti 4. Een fysieke tegenstander, in een wedstrijd waarin de scheidsrechter alles door liet gaan, maakte het lastig voor het derde om in haar spel te blijven. En zo werd een voorsprong weggegeven en lukte het voor de derde keer in deze veldcompetitie niet om meer dan 9 doelpunten te maken. Tja, dan wordt het een lastig verhaal. Er werd met 14-9 verloren. A.s. zaterdag speelt het derde uit tegen VEO 3. Bij winst kan het derde weer op gelijke hoogte komen met VEO (die nu 2e staat). Thuis werd er met 12-12 gelijk gespeeld.

VALTO 4 speelde thuis tegen Velocitas 4. Het vierde speelde een degelijke wedstrijd, waarin de tegenstander moeite had om tot scoren te komen. Er werd met 11-7 gewonnen. In de poule van het vierde lijkt DES makkelijk af te stevenen op een kampioenschap, aangezien zij al vier punten los staan. Het vierde doet nog wel lekker mee om de 2e plek, want zij hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed. A.s. woensdag spelen ze thuis tegen de nummer laatst: Tempo 5, en a.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen ODO 3, de huidige nummer 2. Als het vierde twee keer weet te winnen, kan ze de 2e plek overnemen.

VALTO 5 speelde uit tegen Weidevogels 4. Tot de rust wist Weidevogels nog enigszins bij te blijven, ruststand 4-8. Maar na een paar inspirerende woorden en een paar slokken water in de rust, wist het vijfde het verschil in de 2e helft te maken. Iedereen kwam tot goede kansen en de verdediging stond als een huis, met als resultaat een verdiende overwinning: 10-21. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen Velocitas 3. Thuis werd er met maar liefst 3-15 verloren, tijd dus voor sportieve revanche. Als dit lukt, kan het vijfde op gelijke hoogte komen met Velocitas.

VALTO 6 speelde thuis tegen Excelsior 6. In een fysiek belachelijke wedstrijd, waarin drie gele kaarten vielen, was het Excelsior die er uiteindelijk met de nipte overwinning vandoor ging: 13-14. A.s. zaterdag speelt het zesde uit tegen Paal Centraal 2. Thuis werd er met 10-13 van deze ploeg verloren.

VALTO 8 speelde uit tegen Phoenix 4. Doordeweeks had Vitesse 8 al het kampioenschap binnengehaald, dus daar was niks meer te halen, wat overbleef, was de eer. Helaas wilde het bij VALTO 8 niet zo lukken en ook al werden er maar 6 doelpunten doorgelaten, toch lukte het niet om te winnen. Het werd 6-5. Gauw vergeten en opmaken voor het zaalseizoen!

Van de TC

Speelronde 7 veld, de laatste voor de returns

Ronde 7 is de ronde dat er in de breedtesport nog een aantal wedstrijden worden ingehaald en voor de wedstrijdsport de laatste tegenstanders op het programma staan voordat de eerste returns worden gespeeld.

Het was een mooie zaterdag, met prima herfstweer en ondanks het uitgedunde programma, een gezellige drukte. Laten we hopen dat het volgende week weer gezellig druk wordt, met de laatste wedstrijden voor de zaal en als afsluiter een leuk Oktoberfest.

Voor de vakantievierders, een fijne vakantie gewenst!

Trainen in en na de herfstvakantie

De herfstvakantie inbegonnen! In de week van 24 oktober zijn de meeste jeugdspelers vrij van school. Omdat de wedstrijdsport nog speelt op 29 oktober, trainen die teams gewoon door. Voor de breedtesport laten we het aan de trainers. Zij kunnen de herfstvakantie vrij geven en de week erna trainen (buiten). Ze kunnen er ook voor kiezen om in de week van 31 oktober vrij te geven, omdat zij dan zelf waarschijnlijk ook niet trainen. Let dus even op in de appgroep van jouw team.

Op zaterdag 5 november zijn er geen wedstrijden. Vanaf maandag 7 november hebben we zaalhuur voor alle teams en trainen we binnen.

Komende week weer veel succes gewenst allemaal!

Trainen en coachen

Wil jij meer leren over het geven van een training? Dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Wedstrijden fluiten

Het fluiten van wedstrijden gebeurt bij ons op twee manieren, in de breedtesport worden scheidsrechters van de vereniging ingezet bij thuiswedstrijden en voor de uitwedstrijden die van de tegenstander. Bij de wedstrijdsport behoren wij als vereniging een aantal wedstrijden te fluiten buiten onze eigen vereniging, om zo een onafhankelijke scheidsrechter te hebben. Veelal zien we ook dat deze wedstrijden worden ’teruggegeven’, omdat er geen scheidsrechter voor is en dat fluit een scheidsrechter van onze vereniging dat thuisduel.

Naast Rick, Jan, Pierre, Thijs, Thom en Max heeft nu ook Michael zijn scheidsrechtersdiploma behaald en daar is niet alleen hijzelf, maar daar zijn ook wij als club erg blij mee! Super gedaan Michael en ik begreep dat het een gevalletje met vlag-en-wimpel was en dat er gestrooid werd met complimenten. Nogmaals van harte gefeliciteerd, names TC en bestuur en de gehele vereniging!

Wil jij ook net als Michael wedstrijden gaan fluiten buiten de vereniging, op een ander niveau dan de breedtesport? Wil jij jouw club helpen, wil je je ontwikkelen en misschien wel in de voetsporen treden van Korfbal League en internationaal scheidsrechter Rick? Neem dan contact op met Thom Voskamp of ondergetekende.

Teamouders

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport

Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteiten agenda

Oktober Fest

🧡🖤Zaterdag 29 Oktober is het Oktoberfest in VILLA VALTO💙🤍

Haal je Lederhosen uit de kast!🇩🇪 Het feest begint om 15:30 u. als Valto 1 start tegen ONDO 1💪🏻
Na de wedstrijd begint het Oktoberfest, met een Schnitzelmenu en bierpulschuiven! Super toll!

Trainingsweekend 2023 komt er aan

De datum is het weekend van 15 april. Dus hou dat weekend alvast vrij !!! Ik heb besloten om na 2023 er toch echt me te stoppen, na 20 jaar. Ik ga het over dragen aan Laura en Vera vd Eijk & Frank de Rijcke en waarschijnlijk nog iemand.

En daarbij nodigen we iedereen uit die de afgelopen 20 jaar is mee gegaan.

Groetjes, GJ Stolk + ( feestcomité)

 

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Contributiefacturen verstuurd

Bericht van penningmeester

De afgelopen week zijn de contributiefacturen en de sponsorfacturen verstuurd. Mocht je deze nog niet hebben ontvangen, controleer dan je spamfolder.
Wil je ook gelijk eventuele adres en/of emailadres wijzigingen doorgeven?

Verder is er altijd de mogelijkheid om je contributie in termijnen te betalen.  Mocht je hier behoefte aan hebben, stuur me een bericht en dan regelen we dat goed en duidelijk.

En natuurlijk hebben we ook nog de Westlandpas.

Wie hier gebruik van wil maken, laat het weten, dan kom ik langs met de scanner.

Pascal van Dijk
penningmeester@ckv-valto.nl

Teamfoto’s seizoen 2022-2023

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe teamfoto’s gemaakt door Arie en Petra Dijkstra waarvoor hartelijk dank.
Ik heb ze inmiddels allemaal op de website geplaatst.
Uitzondering: Valto 4 en Valto 5 :-(. Mochten die nog komen dan zal ik ze ZSM plaatsen.

Kijk snel naar je team (of de andere teams): https://ckv-valto.nl/teams/

Groet namens websitebeheer, Peter

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Wedstrijdverslagen

VALTO stevig aan kop na winst op Swift

Sponsors:

Op deze wederom mooie zaterdag stonden de laatste tegenstanders in de poule op het programma. Volgende week nog de eerste return wedstrijden en dan gaan we weer op de harde ondergrond en zonder weersinvloeden in de zaal spelen. Ook dat beloofd een mooie competitie te worden, maar eerst de laatste veld wedstrijden nog tot een goed einde zien te brengen.

Op donderdagavond was daar ineens een wedstrijd voor onze A1 tegen TOP A2 uit Sassenheim. Een wedstrijd die in Sassenheim met ruim verschil werd gewonnen, wat er waarschijnlijk voor zorgde dat VALTO A1 niet de juiste focus had op donderdagavond. In tegenstelling tot de heen wedstrijd liepen onze junioren deze keer de hele wedstrijd achter de feiten aan en werd er 14-19 verloren. Gelukkig hebben Maarten en Thom de ploeg weer bij elkaar kunnen rapen voor vandaag, waar er weer aangetreden mocht worden tegen Vitesse A1 uit Barendrecht. Hoewel het geen doelpuntrijke wedstrijd werd, is er wel weer gewoon gewonnen en is onze A1 de herfstkampioen geworden. De andere zes teams in de poule spelen allen nog volgende week, maar VALTO A1 heeft inmiddels een gaatje van zes punten naar de nummer drie in de poule. De junioren kunnen zich nu gaan opmaken voor het zaalseizoen, wat op donderdagavond 10 november begint met de wedstrijden in de Haagse Korfbaldagen.

VALTO 2 weet nog niet het juk van de rode lantaarn van zich af te schudden. Het is toch een beetje de rode draad in deze competitie dat zij steeds een te lange periode niet hun niveau halen en daardoor een te grote achterstand oplopen. Ook vandaag was het in de eerste helft weer jammer dat de kansen niet benut werden en al weer snel de achtervolging ingezet moest worden. Slechts drie ballen vielen er voor VALTO door de korf, wat natuurlijk veel te weinig is in een half uur korfballen.

Met een 3-8 ruststand kon het niet uitblijven dat Richard in de rust zou ingrijpen. Helaas had dit niet gelijk het gewenste resultaat, want het was toch weer Avanti 2 wat als eerste de korf wist te vinden na de thee. In de volgende fase van de wedstrijd zouden de ploegen om en om scoren. Eerst waren het Myrte en Mark die het verschil terug brachten naar vier, maar bijna nog sneller had Avanti het verschil weer hersteld. Hierna weer twee VALTO doelpunten van Ruben, in V2 ingepast na de blessure van Pieter, en Vera. Helaas kon het andere vak niet direct een vervolg geven en stond het halverwege de tweede helft 7-12 na een treffer van de Pijnackers. Jasper was inmiddels binnen de lijnen gekomen op de plaats van Mark om meer lengte in de ploeg te brengen. Nadat Wouter het verschil weer terug gebracht had op 8-12 lukte het Jasper om even later de meegekregen strafworp te verzilveren. De aansluitingstreffer bleef echter uit, want aan de andere kant wist Avanti van afstand ook weer de korf te vinden. met nog tien minuten op de klok leek er echter nog wel wat mogelijk, want VALTO kwam steeds beter in de wedstrijd. Met twee doelpunten op rij was het binnen enkele minuten 11-13 en veerde het Lierse publiek op. De aanvallen leverden echter weer even geen doelpunten op en de gasten namen alle tijd om hun aanvallen op te zetten. De 11-14 viel met nog ruim acht minuten op de klok en de voorsprong van de gasten werd ruim zes minuten later vanaf de strafworpstip naar 11-15 vergroot. Met nog krap twee minuten op de klok bleef VALTO jagen op doelpunten. In een razend tempo werden de posities ingenomen om tot een kans te komen. Elise, in het veld gekomen op de plaats van Iris, wist als eerste door te breken en maakte haar doorloop af. De tijd bleek echter niet in ons voordeel en Avanti nam natuurlijk alle tijd in de volgende aanval om zoveel mogelijk tijd te laten wegtikken. VALTO wist de bal weer in de aanval te krijgen en gooide nog één keer alle registers open. Avanti verdedigde met hand en tand, wat ons nog een strafworp opleverde, welke door Mandy koelbloedig werd afgerond. Hierna bleek ook de speeltijd op de klok van prima leidende scheidsrechter op te zijn. Helaas weer geen punten voor V2, wat wel weer veerkracht getoond heeft in de tweede helft en heeft laten zien wel degelijk tien doelpunten in een helft te kunnen scoren. De achterstand in de eerste helft bleek echter te groot om nog te dichten.

Dan de wedstrijd waar ik, en waarschijnlijk meerderen met mij, naar uitgekeken hadden. Het treffen tussen het Zeeuwse Swift en VALTO, waarbij het vooral voor de gasten gold na vandaag aanhaken of (voorlopig) afhaken. VALTO heeft voor aanvang een voorsprong van drie punten in de competitie en is nog ongeslagen. Swift heeft al tweemaal de punten laten liggen en derhalve een achterstand van drie punten. Echter heeft VALTO in de afgelopen jaren altijd een lastige tegenstander gehad aan deze ploeg. De Zeeuwse ploeg is in de coronajaren wel wat veranderd en stonden er wat nieuwe gezichten binnen de lijnen. Van de dames zijn alleen de zusje Zuidweg nog over, maar bij de heren slechts één nieuw gezicht. Dit is echter een bekend gezicht voor, vandaag afwezige, Thomas, want de naar Zeeland verhuisde Jord Bezemer heeft een aantal jaar bij Fortuna in de selectie gespeeld. Een prima versterking voor Swift, want het was hij die als eerste de korf wist te vinden in deze wedstrijd. Het aanvalsvak herstelde dit weer door even later ook de korf te vinden uit een vrije bal die door Thom werd afgemaakt. Na de vakwisseling was het Mirthe die nog binnen dezelfde minuut ons op voorsprong schoot. Door het strakke verdedigen van VALTO wist Swift moeilijk tot scoren te komen. De spits Stefan den Boer lag bij Thom aan de ketting en Joren Gillissen had Bart op zijn nek zitten. Ook Maaike en Romee voerden hun opdrachten perfect uit en zo kon Thijs na vijf minuten onze voorsprong verdubbelen. In de volgende Zeeuwse aanval was daar echter weer die Delftenaar die voor de aansluitingstreffer zorgde. Onze dames waren vandaag lekker op dreef en Romee wist de voorsprong te herstellen. Met twee ploegen die tot op het bot gemotiveerd waren, ontspon zich al na tien minuten een ware titanen strijd. Beide ploegen hielden er een hoog tempo op na en gaven beiden veel druk in de verdediging. Thijs wist weer genoeg ruimte te creëren om raak te schieten en zorgde voor een gaatje van drie. Dit bleef zo tot de 7-4  tussenstand, die bereikt werd door doelpunten van Maaike en Thijs. Er waren toen nog ruim tien minuten te gaan tot de thee en de Zeeuwse coach riep zijn ploeg aan de kant voor een time-out. Het liep immers niet naar wens en onze verdediging had de tegenstander goed in de tang, waardoor de Zeeuwse doelpunten schaars waren. De touwtjes werden zo nodig nog strakker aangetrokken in de verdediging, wat er voor zorgde dat we bijna acht minuten moesten wachten op de volgende score. Deze viel weer voor VALTO door de korf van de handen van Mirthe, die voor de 8-4 zorgde met nog twee minuten tot de thee. We weten dat je met een Zeeuwse tegenstander nooit te vroeg moet juichen, dus was deze voorsprong voor de rust nog niet zeker. Dat bleek ook weer bevestigd te worden door de gasten die in de laatste tellen naar de rust door kleine foutjes in onze verdediging nog tweemaal tot scoren wisten te komen.

VALTO startte scherp aan de tweede helft en wist binnen twee minuten de voorsprong weer uit te breiden naar 10-6 door de doelpunten van Laura, die haar draai helemaal gevonden heeft in V1, en Thijs. Vijf minuten later stond er door om en om scoren een 11-8 tussenstand op het bord. De VALTO dames gingen zich er nu even mee bemoeien en binnen enkele minuten wisten Mirthe, Maaike en Romee onze voorsprong naar 14-8 te tillen. Er waren nog wel twintig minuten te spelen, maar aan de kant verwachtte het publiek dat dit wel de genade klap voor Swift zou kunnen zijn. De Zeeuwse ploeg toonde echter veerkracht en wisten VALTO tien minuten van scoren af te houden. In deze tijd leken zij een wederopstanding door te maken en kwamen na zeventien minuten weer op gelijke hoogte bij 14-14. Zou het de Zeeuwen dan toch weer lukken om de achterstand naar een voorspong om te buigen? Voor mijn gevoel zou de ploeg die nu als eerste scoorde een tikje uitdelen bij de tegenstander. Groot was dan ook mijn opluchting toen Bart het doelpuntenbal weer voor ons opende. Na zijn treffer wisten ook Romee en Frank weer te scoren en was de tussenstand met nog zeven minuten te gaan 17-14. Wederom werd Swift naar de kant geroepen voor een time-out, wat ook Mark de gelegenheid gaf om de puntjes op de i te zetten. Gespeeld was de wedstrijd allerminst, want in het Zeeuwse wapen staat niet voor niets “luctor et emergo” en de ervaring leert dat je pas van Swift gewonnen hebt als ze onderweg naar huis zijn. Zo ook vandaag weer kregen ze een opleving met nog minder dan vier minuten op de klok. Frank zorgde na de time-out voor de 18-14, maar daarna kregen de gasten het dus op de heupen. Aisja Zuidweg scoorde deze keer wel haar vrije bal en niet veel later vielen nog twee afstandsschoten binnen. De laatste minuut liep inmiddels en nu was het zaak dat VALTO naar de juiste kans ging zoeken om de wedstrijd in het slot te gooien. Het was Thijs die zich vandaag tot topscoorder kroonde en met zijn vijfde van vanmiddag de winst veilig stelde door de eindstand op 19-17 te zetten. Een mooie overwinning waarmee VALTO 1 de koppositie in de competitie nog steviger in handen heeft. Het was geweldig om het contrast te zien met de wedstrijd van vorige week, wat natuurlijk ook alles te maken heeft met het appeltje wat er nog te schillen was met Swift. VALTO speelde weer ouderwets als collectief en voerde allemaal hun opdrachten goed uit. Op de andere velden in de poule deze week geen verrassingen. GKV blijft aangehaakt bij het linker rijtje door de winst op KCR. ONDO moest ook hun meerdere erkennen in Excelsior en blijft de rode lantaarndrager. Nieuwerkerk wint nipt van KOAG en neemt afscheid van de laatste plaats. Volgende week dan dus de eerste return wedstrijden, waarna de veldcompetitie wordt stilgelegd tot na de zaal. Het is dus nog hopen op nog één zaterdag mooi weer om onze selectie naar de overwinningen te schreeuwen.

Graag tot volgende week als weer de derby tegen ONDO op het programma staat. (zelfde tijd zelfde plaats)

Arno van Leeuwen.

VALTO A1 – TOP A2

Sponsors:

Tjonge wat een wedstrijd op zo’n doordeweekse avond. De ene aanval was nog mooier dan de andere en wat werd er goed verdedigd.
Ik heb staan genieten. Je kon wel zien wat jullie allemaal op de trainingen leren, fantastisch!!

Ik bedoel niet Valto maar TOP. Ik heb mij aangemeld als teamouder bij TOP, ik hoop op een positief antwoord…….Nu heb ik het afgelopen weekend een zwaar weekend, iets te veel genoten van de trappistenbiertjes, achter de rug, maar ik dacht toen ik bij de wedstrijd aankwam dat ik nog steeds last had van de alcohol. Valto stond 1-7 achter.
Ruststand 4-4.

Er was zelfs een speler van Valto, ik noem geen namen(David), die bij een dame een bal uit haar handen tikte en zich toen moest melden bij de scheids.
Ja, ja beste lezers zo’n wedstrijd was het.

TOP bleef de tweede helft het hoge niveau vast houden en speelde heel Valto van het veld.
Ondanks alles bleef het publiek zich roeren en schreeuwde de wedstrijd naar het einde en moedigde de spelers aan.

Het gat van 10 doelpunten werd verkleind tot 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 4 en weer 5.

T.e.a.m ouder

VALTO A1 – Vitesse A1

Sponsors:
Mijn lieftallige vrouw had nogal wat kritiek op mijn stukjes en vroeg of zij een verslag mocht schrijven. Bij deze:
Vandaag mocht onze jeugdspelers aantreden tegen Vitesse. Toen de wedstrijd was begonnen werd er gekorfbald. En toen maakte Valto een doelpunt via een doorloopbal. En toen wist Vitesse via een omdraaibal 1-1 te maken. Toen ging Valto proberen een doelpunt te maken en dat lukte ook nog en zo werd het 2-1. En toen werd het 3-1 en toen nog 4-1, doelpuntenmakers weet ik niet meer. Toen wist Vitesse er nog 4-4 van te maken. En toen was het rust.
In rust werd er onder het genot van een kopje koffie gezellig gesproken over de koetjes en bijtjes.
En toen begon de tweede helft. Toen de scheids had gefloten werd er weer gekorfbald. En toen probeerden beide ploegen een doelpunt te maken en dat lukte. Toen Valto eerst had gescoord scoorde Vitesse ook. Toen het spannend werd ging Valto ietsepietsie beter korfballen en scoorde wel twee doelpuntjes achter elkaar.
Toen dat gebeurde was er een time-out🤷‍♀️. Toen ging de wedstrijd weer verder.
Toen scoorde Valto weer en Vitesse ook.
Toen was de eindstand 13-10 maar uurtje later was de eindstand 14-10😎. Toen was ik een beetje in de war.
Ik vond het leuk om dit verslag te schrijven.

Anneke.

VALTO F2

Sponsor:

Onze laatste wedstrijd buiten, thuis tegen Achilles.We hadden hulp van Jasmijn en Bibi uit de F1. Ze zaten er allemaal lekker in. Er werd goed gespeeld en veel gescoord. Uiteindelijk heeft valto gewonnen met 14-2!! Goede afsluiter. Het was een leuke wedstrijd!Op naar de zaal!