Bijblijver 15, jaargang 49 22 november 2021

Van de voorzitter

ALL DAY VALTO!

Wat een hele mooie dag met publiek had moeten zijn, werd een dag zonder en helaas dus ook zonder de kampioenenparade. Helaas moeten we ons als vereniging weer buigzaam opstellen. Gelukkig kunnen we trainen en mogen we vooralsnog wedstrijden blijven spelen. Maar als we nuchter blijven nadenken en de cijfers van de afgelopen week bekijken, komen we tot de conclusie dat er wellicht strengere maatregelen gaan komen vanuit de overheid.

Wat dat gaat inhouden, weet nog niemand maar vrezen doen wij wel. Maar laten we vooral kijken naar aankomend weekend wanneer het zaalseizoen officieel van start zal gaan. Te bekijken via de stream alleen helaas voor de ouders en supporters thuis, dat is natuurlijk beter dan helemaal niet kunnen kijken. Al zouden we liever onze teams willen komen aanmoedigen en ze schreeuwen naar de overwinning. Dat moeten we even op de lange baan schuiven. Voor nu beter om te luisteren naar de overheid en zo snel als mogelijk de aantallen terugdringen. Voor aankomende week succes allen weer en blijf vooral gezond!

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Programma

Zaterdag 27 november 2021

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
18:10 Valto 1 - Sporting Delta 1 A. (Arjan) Roos (sr)
P (Patrick) Fuchs (sr)
Vreeloo
16:30 Valto 2 - Sporting Delta 2 Geert Kelder Vreeloo
17:20 DES (D) 5 - Valto 5 De Hoornbloem
14:10 Valto 7 - Maassluis 6 Ruud Stolze Vreeloo
13:00 Valto 8 - Dijkvogels 5 Jesper Valstar Vreeloo
19:20 Die Haghe A1 - Valto A1 Sportcampus Zuiderpark
13:20 ONDO (G) A2 - Valto A2 Westlandhal
17:30 Dijkvogels A3 - Valto A3 Sporthal Maasdijk
14:30 Nieuwerkerk B1 - Valto B1 De Kleine Vink Hal
15:20 Valto B2 - Pernix B1 Thom Voskamp Vreeloo
14:05 ODO B2 - Valto B4 De Hofstede
12:55 Vitesse (Ba) C1 - Valto C1 Bongerdhal
14:00 Dunas C3 - Valto C3 Zuidhaghe
12:00 Valto C4 - OZC C1 Máté Ridder Vreeloo
12:00 Valto D1 - Korbis D1 Thom Voskamp Vreeloo
11:00 Valto D3 - RWA D2 Marja de Jong Vreeloo
15:50 KOAG D2 - Valto D4 Krimpenerwaard College
09:15 Refleks D2 - Valto D5 De Schilp
09:00 Nieuwerkerk E3 - Valto E1 De Kleine Vink Hal
11:00 Valto E2 - Weidevogels E2 Jasper van der Eijk Vreeloo
11:00 Valto E3 - HKV/Ons Eibernest E2 Wouter Dijkstra Vreeloo
10:00 KOAG E1 - Valto E4 Krimpenerwaard College
11:00 oefenValto E5 - ALO E Vreeloo-hal
09:00 ONDO (G) F2 - Valto F1 De Hoekstee

Opstellingen

Valto 3, 4 en 5 vrij
Valto 7, thuis om 14.10 uur, aanwezig 13.30 uur
Laurens E, Daniël, Jesper, Nick, Daniël en Jim
Ryanne, Mandy B, Marije en Janine, res: Manon
Valto 8, thuis om 13.00 uur, aanwezig 12.30 uur
Twan B, Maté, Fabian, Ruud, Wouter V, Dave en Martin
Petra E, Suzan, Gerda, Marleen B, res: Mandy B

Van de TC

Ready, set, go!

All Day Valto zoals we het niet gewend zijn. Wel alles thuis. Hoewel, niet alle teams, want dat past niet in één schema. Waar is de tijd gebleven dat we in De Lier nog beschikten over één hal (huidige hal 2). Ook was er toen een mooi feestje aan het einde van de dag, in de oude kantine. Ook in de huidige kantine hebben we nog wel eens een mooi feestje gevierd. Die tijden lijken verder weg dan ooit. Er was geen publiek. En als er dan ook nog eens geen livestream is, wordt het wel heel karig. Over het hoe en waarom, elders in de Bijblijver en op de website meer.

Wel oefenwedstrijden en dat waren er veel. Eerder waren er ook de Haagse Korfbaldagen en voor de A1 betekende dat een oefentoernooi met aantal poulewedstrijden en de halve finale. Helaas eindigde daar het avontuur. Zaterdag was er gelukkig voor de iedereen, met enig gegoochel van de TC, toch een wedstrijd en daarbij ook 4 duels met schotklok. Ook wel weer een mijlpaal, volgende week gaan we zien hoe deze tests zich gaan uitbetalen in de competitie. Voor iedereen, succes dit zaalseizoen!

Te gast
De zaal betekent ook dat we te gast zijn bij Optisport Vreeloo. Netjes omgaan met materiaal is altijd de bedoeling, maar als het om spullen van een ander gaat, is dat helemaal belangrijk. Zorg dus dat je alles netjes achterlaat en laat alleen materiaal staan, als je zeker weet dat de volgende groep dit nodig heeft. Tref je een keer iets aan dat een gebruiker voor je heeft achter gelaten, spreek elkaar daar dan op aan of geef het aan mij door, als het door een niet-Valto-gebruiker gedaan is. Ruim het wel altijd zo goed mogelijk even op. Hetzelfde geldt voor de kleedkamers. Houd ze schoon en tref je een vieze kleedkamer aan, spreek elkaar aan of laat het even weten.

Publiek
Nog even geen publiek helaas. Ouders wordt gevraagd de kinderen af te zetten of even mee naar binnen te gaan (de kantine is vrij toegankelijk), maar vervolgens niet te blijven hangen. Vooralsnog blijft de CTB-controle, maar dan alleen voor spelers, trainers, coaches, scheidsrechters en andere vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn. Rijders van de bezoekende verenigingen mogen wel naar binnen, echter beperkt. Het is niet de bedoeling dat er voor iedere speler een rijder mee naar binnen komt. Voor andere sporthallen kan dit beleid verschillen. Verder helaas geen publiek op de banken, de komende twee weken. Niet thuis, niet uit. Een ook niet in de zaal blijven hangen als je wedstrijd voorbij is. Even uitzweten is prima, maar daarna is het douchen of naar de kantine. De CTB-checks worden gedaan door de ouders van de teams die thuisspelen. Eén per hal. Op die manier kun je de wedstrijd bekijken van jouw kind.

Livestream
Zoals we op het veld ook hebben gedaan, willen we gaan werken met livestreams van de wedstrijden. Waarschijnlijk in beide hallen. En we willen daar ook weer cameramensen voor vragen, ouders van het team die de camera kunnen bedienen, zodat de andere ouders thuis kunnen meekijken in de weken dat er geen publiek aanwezig mag zijn. En ook hier geldt weer, als je staat te filmen, kun je meteen de wedstrijd van je kind bekijken. Is er geen camerabediening, dan kan er thuis ook niet meegekeken worden.

Kampioenenparade
Doordat publiek niet is toegestaan, is de huldiging van de veld-kampioenen zaterdag niet doorgegaan. Hier wordt iets anders voor bedacht, wat, hoe en wanneer dat zal zijn horen jullie nog!

Jurytafel
Een andere mogelijkheid om toch aanwezig te zijn in de hal in deze tijden is jurylid worden. De jurytafel wordt ingezet bij wedstrijden met schotklok. Dat is dus bij ons voor Valto B1 (Hoofdklasse B), Valto A1 (Overgangsklasse A), Valto 2 (Reserve Overgangsklasse) en Valto 1 (Overgangsklasse). Een mooi rijtje, maar dit schept ook verplichtingen. Een jurytafel met juryvoorzitter, schotklokbediener en tijdbediener. Voor de eerste functie heb je een papiertje nodig, de andere twee functies zijn goed te doen, ook zonder korfbalkennis, met enige uitleg vooraf. Aanmelden hiervoor kan bij Petra Dijkstra.

KT3 cursus
Zoals eerder aangekondigd, zijn Vera, Bart, Thomas en Martijn bezig met hun KT3-opleiding. Een grote stap en een mooie korfbalopleiding die henzelf, maar ook de vereniging weer een stap verder gaat helpen. De eerst twee sessies zijn geweest, de derde is deze week. Ze worden begeleid door Johan, Petra en Frank, waarvoor dank. Het mooie is dat we het aantal mensen met een KT3-opleiding in één klap verdubbelen. Daarmee kunnen er ook weer KT2-opleidingen begeleid worden. Wil jij volgend seizoen een KT2 (of KT3-opleiding) doen? Laat het dan weten.

Technisch plan
Ook met het technisch plan zijn we weer een stukje verder. Zoals beloofd zal ik af en toe een update geven. Afgelopen zaterdag hebben we met de E-trainers bij elkaar gezeten om te vertellen waar we mee bezig zijn en wat de bedoeling is. We hebben uitgewisseld wat er goed gaat, wat er beter kan en wat we als trainers nodig hebben. Dit is waardevol voor de TC en de begeleiders. We gaan hiermee verder en na de E-groep, komen ook de andere groepen aan de beurt en zo vullen we het plan steeds meer in.

Kangoeroeinstuif en Stoere clinic
Komend weekend zijn de kangoeroeinstuif en de stoere clinic. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar willen we graag kennis laten maken met korfbal bij de Kangoeroes. een erge leuke, leerzame en sportieve manier om met sporten te beginnen. Daarnaast voor Valto uiteraard ook belangrijk om de aanwas van jonge talenten die vanaf 6 jaar in de F-jeugd kunnen beginnen. En er iets niets beter dan leren samenspelen, balgevoeg en andere vaardigheden te ontwikkelen op een leuke en speelse manier.

De stoere clinic is er vooral voor jongens, maar zeker niet alleen voor hen. Ook meiden zijn welkom, als ze een jongen meenemen. Eén van de unieke kenmerken van korfbal is het gemengde karakter en dat willen we graag op peil houden. In sommige lichtingen is deze verhouding wat scheef en daarom schenken we hier op deze manier extra aandacht aan. En om aan te geven dat korfbal echt een stoere sport is, vragen we aan de jonge jeugd: durf jij het aan? Je leert in deze clinic toffe moves en tricks. En weet jij een vriendje, neefje, broertje of kennis die het wel aandurft, neem hem dan mee! Als hij na de clinic besluit lid te worden, dan krijgen jullie allebei een mooie korfbal.

Oude ballen te koop
Korfballen slijten en er komt een moment dat een bal niet goed genoeg meer is om er mee te trainen of te spelen. Maar weggooien is zonde en voor thuis zouden ze nog prima gebruikt kunnen worden om te oefenen, dus we hebben besloten om ze tegen een klein prijsje van de hand te doen. Ze zijn vanaf deze week te verkrijgen in de webshop. Doe er je voordeel mee. Hoe meer iemand met een bal bezig is, hoe beter.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteitenagenda

Hierbij de activiteitenagenda, zet de data alvast in je agenda! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Als alle maatregelen het toelaten zal er volgend jaar een grote activiteit georganiseerd worden, om Valto 60 jaar groots te vieren!
Verdere informatie over de activiteiten volgen later.
Als er vragen zijn over een activiteit kunnen deze gesteld worden via: activiteiten@ckv-valto.nl
Heb jij nou een leuk idee voor een activiteit, dan kun je altijd iemand van de activiteitencommissie aanschieten, of ons een e-mail sturen.

Pietengym bij Valto

Voute Party – afgelast!

Evenementenkalender

Donderdag 29 december 2022
Valto-a-gogo 2022

Vrijdag 30 december 2022
Oliebollentoernooi A en Senioren (16+)

Woensdag 4 januari 2023
KorfbalFit Winterdagen

Vrijdag 17 februari 2023
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 10 maart 2023
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 14 april 2023
Trainingsweekend 2023

Zaterdag 24 juni 2023
Valto einddag 2023

Vrijdag 30 juni 2023
Melior Jeugdweekend

Overige berichten

Valto Streamteam in de finale van Haagse Korfbaldagen

Afgelopen maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag stonden er wedstrijden en de finales van de Haagse korfbaldagen op het progamma. Dit vriendschappelijke toernooi wordt al jaren georganiseerd en sinds een aantal jaren wordt het streamteam van Valto ingehuurd om de gehele stream te verzorgen. Door deze en andere externe streams te organiseren komt er een mooi bedrag in de kas van Valto waardoor het streamteam zich (weer) verder kan professionaliseren, supergaaf dus! Zo zetten we korfbal en Valto nog beter op de kaart.

Wil jij helpen met het streamen bij Valto? Meld je dan aan via marketing@ckv-valto.nl of spreek Jan Jaap of Thomas aan! We zoeken helpers voor het filmen van de wedstrijden of snelle denkers die achter de schermen alles goed uitzenden, iemand die het leuk vindt om de wedstrijd van commentaar te voorzien of iemand die de presentatie en interviews voor en na de wedstrijd organiseert. En tijdens het streamen zit je altijd op de allerbeste plekken!

Door de maatregelen zullen we de hele dag beide hallen proberen uit te zenden via ons YouTube kanaal (https://youtube.com/c/KorfbalverenigingValto).

Durf jij het aan? Valto is op zoek naar jongens!

Op zaterdag 27 november organiseren wij daarom een hele stoere korfbalclinic. Ben jij een jongen die nieuwsgierig is naar korfbal en durf jij het aan? Dan is dit je kans!

Tijdens deze clinic, voor en door jongens, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

Neem gerust je broer, buurjongen, neef, vriend, klasgenoot mee!

27 november 2021
13:00 – 14:00
Vreeloo Sporthal

Meld je nu aan via ckv-valto.nl/clinic.

Coronadiensten zaterdag 27 november 2021

Vanaf  zaterdag 6 november, is bij binnensporten een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist voor mensen van 18 jaar en ouder. Zowel voor trainingen als wedstrijden. Waar dit eerst voor spelers en publiek gold, geldt dat nu alleen voor spelers, omdat publiek niet meer toegestaan is in de sporthal. Daarnaast is het CTB verplicht bij kantinebezoek voor mensen van 13 jaar en ouder. In een vorige bericht hebben we uitgelegd hoe wij daar binnen Valto mee omgaan en wat dit in de praktijk betekent.

Het verschil is dus nu dat er geen publiek meer bij wedstrijden mag zijn. Alleen spelers, trainers, coaches, scheidsrechters en andere vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn. Rijders van de bezoekende verenigingen mogen vooralsnog wel naar binnen bij Vreeloo, echter beperkt. Het is niet de bedoeling dat er voor iedere speler een rijder mee naar binnen komt. Voor andere sporthallen kan dit beleid verschillen. Verder helaas geen publiek op de banken, de komende drie weken. Niet thuis, niet uit.

Afgelopen zaterdagen is het controleren van het CTB erg goed verlopen. In een enkel geval was het ID vergeten, maar ook zo weer gehaald. Voor de komende weken vragen we wederom per team om een ouder door te geven die de controle gaat doen. Dit willen we verplaatsen van de hoofdingang, naar de ingang van de hal en op de tijd dat het team speelt. Hierdoor kan de ouder tegelijk de wedstrijd van zijn of haar kind bekijken. Het zal een stuk rustiger zijn, aangezien er geen publiek mag komen. optisport controleert tot 12.00 uur, wij erna.

Daarnaast zorgen we vanaf 27 november, bij de start van de competitie, voor een livestream in beide hallen. Ook daarvoor vragen we het team een ouder door te geven die de camera bedient en zo bij de wedstrijd van zijn/haar kind te zijn en tegelijkertijd de andere ouders de mogelijkheid geeft om thuis mee te kijken. Geen camerabediener = geen wedstrijd kunnen kijken thuis.

Het schema voor CTB-scanners en camerabedieners:

 

Hal 1 Team Hal 2 Team
11:00 E2 + E3 (geen CTB en geen camera nodig ivm 4korfbal) 11:00 D3 (geen CTB, wel camera)
12:00 D1 (CTB en camera) 12:00 C4 (CTB en camera)
13:00 Clinic (CTB wordt verzorgd) 13:00 V8 (CTB en camera)
14:10 V7 (CTB en camera)
15:20 B2 (CTB en camera)
16:30 V2 (alleen CTB, camera door streamteam)
18:10 V1 (alleen CTB, camera door streamteam)

We hopen het hiermee voor iedereen leuk te houden in deze tijd en rekenen dan ook op een stukje flexibiliteit en medewerking.

Het bestuur en team corona 

Korfballen in de kerstvakantie

Na een succesvolle zomereditie met meer dan 60 kinderen organiseert KorfbalFit op woensdag 5 januari en donderdag 6 januari 2022 de ‘’Winterdagen’’ in Maasland. De dagen staan in het teken van de “Fanatieke aanvaller” en de “Sluwe verdediger”, maar wat komt daar allemaal bekijken? Nieuwe aanvallende acties, tips bij het verdedigen en nog veel meer!
Iedereen is welkom! En… spelers van (jong) Oranje en de Korfbal League zijn erbij om jou een onvergetelijke dag te bezorgen. We zien jullie graag op de Winterdagen!
Aanmelden & meer informatie lees je via www.korfbalfit.com/winterdagen

Kerstclinics bij Korfbalstars

Belangrijk: Trainingspakken weer beschikbaar!

Een aantal weken geleden stond in de Bijblijver dat na enige vertraging (leveringsproblemen China en het niet beschikbaar zijn van een trainingspakkenlijn) de trainingspakken halverwege oktober beschikbaar zouden zijn. Iets later dan toen vermeld, kunnen we nu zeggen: De trainingspakken zijn inmiddels te bestellen! Dit kan via de verenigingsshop van Korfbalshop, link: https://www.korfbalshop.nl/clubshops/ckv-valto. De pakken zijn per direct leverbaar. Let op: De broeken kunnen wat groot uitvallen. Het advies is dan ook om een maat kleiner te bestellen.

Een aantal zaken zijn hierbij nog van belang:

Allereerst is het van belang te melden dat het een nieuwe ‘lijn’ trainingspakken betreft. Sommige details verschillen daardoor van de huidige (bestaande) trainingspakken. Dit komt doordat wij als Valto afhankelijk zijn van hetgeen ADIDAS aanbiedt. Hieronder vind je afbeeldingen hoe de nieuwe lijn pakken eruitzien.

Daarnaast moet je bij aankoop van een trainingspak opletten dat je de juiste lijn trainingspak

selecteert. Zowel de huidige als de nieuwe lijn trainingspakken staan nu namelijk op onze clubpagina. De nieuwe lijn trainingspakken staan onderaan de pagina en zien eruit als bovenstaande afbeeldingen. De huidige pakken staan ook nog op de pagina, omdat hier nog enkele maten van beschikbaar zijn. Deze worden momenteel met korting aangeboden.

Ten slotte is het belangrijk te noemen dat ons kledingcontract met ADIDAS aan het eind van dit jaar afloopt. Op kort termijn gaat er onderzocht worden welk nieuw contract we aangaan. Ondanks dat we veel positieve geluiden horen over ADIDAS, is het niet gegarandeerd dat we wederom een contract afsluiten met ADIDAS. Dit zou dus kunnen betekenen dat er volgend jaar wederom een nieuwe trainingspakkenlijn beschikbaar komt van een ander merk (of van ADIDAS).

Gevonden voorwerpen

Als de gevonden voorwerpen aan het eind van het seizoen niet zijn opgehaald dan doen we het weg!
Groeten Inge Scholtes

Wedstrijdverslagen

VALTO selectie maatje te groot voor ckv Albatros

Sponsors:

Voor de zaalcompetitie begint is er traditie getrouw ieder jaar een “All day VALTO” in de Vreeloo hal. Alle teams treden aan in de hal aan de Veilingweg, waardoor het altijd een gezellige dag is met veel publiek langs de lijn. Hoe anders dit jaar waar we nog steeds te maken hebben met de Covid-19 pandemie en er door de oplopende besmettingscijfers geen publiek bij de wedstrijden in de sporthal aanwezig mocht zijn. Als razende reporter gold er voor mij een uitzondering, waardoor ik, wel wat eenzaam, op de tribune aanwezig kon zijn. Het streamteam was “uitgeleend” aan de Haagse korfbaldagen, waardoor de VALTO fans het helaas zonder beelden moest dan vandaag.

Toen ik in de sporthal aankwam was de wedstrijd van de A1 nog in volle gang. Met nog een kwartier op de klok stond de A1 met 18-9 ruim voor op Albatros A1. De wedstrijd verhardde in het laatste kwart van de wedstrijd, waardoor er veel chaotische situaties in de aanvallen slopen. De gasten wisten uit deze situaties een beter rendement te halen en wisten aan het eind van de wedstrijd de achterstand flink in te lopen. Er werd nog wel gewonnen door onze A1, maar de voorsprong was wel geslonken tot 21-18. Maarten en Thom hebben nog wel wat te fine-tunen bij deze gedreven jonge talenten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de A1 er volgende week zal staan als er om de punten gestreden gaat worden.

Wat later dan gepland startte VALTO 2 hun wedstrijd tegen Albatros 2. Aan Max de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Na zijn eerste fluitsignaal duurde het even voor Martijn als eerste de korf wist te vinden. Tien seconden later was het al weer gelijk en nam Albatros niet veel later ook nog een voorsprong. VALTO wist hierna een goede fase neer te zetten en driemaal de korf vinden zonder dat Albatros daar een doelpunt tegenover zette. De wedstrijd was nog pas negen minuten oud toen Pieter voor ons het gaatje naar vier bracht bij 6-2. Dit verschil zou VALTO langzaam maar zeker uit bouwen. Na de 6-3  en later 7-4 van de gasten waren het Thijs en Wouter die voor een 9-4 tussenstand zorgden halverwege de eerste helft. Er volgde nu een wat mindere fase voor VALTO 2, waar het vooral aanvallend niet lekker wilde lopen. Er slopen slordigheden in de aanvallen en er werd wat gemopperd. Gelukkig bleven we wel goed verdedigen, waardoor onze voorsprong niet kleiner werd. Met nog drie minuten op de klok was de voorsprong nog steeds vier met 11-7 op het bord. Voor de pauze zou VALTO 2 het verschil nog even wat groter maken met drie treffers van Thijs, Mark en Martijn. Zij brachten de ruststand op 14-8, waarna de ploegen zich even terugtrokken in de kleedkamers.

Hoewel de rust slechts vijf minuten duurde, was deze toch te lang voor VALTO om de scherpte vast te houden. Binnen enkele seconden hadden de gasten de korf gevonden en ook de volgende twee treffers waren voor Albatros. Hiermee was de voorsprong al gehalveerd, voordat Vera L voor ons de korf vond. Met om en om scoren stond het halverwege de 2e helft 16-13, waarna VALTO weer even een goede fase door maakte. Met drie doelpunten van Pieter, Mark en Myrte kwamen we weer op een marge van zes te staan. Albatros gaf zich echter nog niet gewonnen en schakelde er weer een tandje bij. Het spel werd er niet fraaier van, maar zij wisten wel weer hun achterstand te halveren naar 20-17. Er waren toen nog vier minuten te gaan, waarin alleen VALTO nog tot scoren zou komen. Na de vrije bal van Vera L zou Thijs met zijn twee treffers de eindstand op 23-17 zetten. Uiteindelijk een prima uitslag, maar ik denk dat Richard nog niet helemaal tevreden zal zijn over het spel over de hele wedstrijd gezien. Er waren nog wel wat verbeterpuntjes te zien en het blijft nog lastig om de hele wedstrijd een goed niveau vast te houden.

Eens kijken of het keurkorps van Mark dit beter zou doen. Na het trainingsweekend in Friesland, waar ook nog gekorfbald werd tegen Mid Fryslàn, was ik benieuwd of er wat van deze wedstrijd was blijven hangen. Jan was weer uitgerust na de wedstrijd van de A1 en zou ook deze wedstrijd leiden. We hoefden deze keer niet zo lang te wachten op de openingstreffer, want Frank wist deze in 25 seconden door de korf te krijgen. In de volgende aanval zou Albatros, dat in de 1e klasse uitkomt, ook direct scoren. Ook op het doelpunt van Zané hadden zij direct een antwoord, maar hierna zou VALTO het eerste gaatje van twee creëren door de twee doelpunten van Laurens. Halverwege de 1e helft stond er een 6-3 tussenstand op het bord na de doelpunten van Thom en Romee. Frank en Maaike deden er nog een schepje bovenop, zodat de voorsprong uitgebouwd werd naar 8-3. De gasten bleven echter aan het elastiek hangen door ook regelmatig hun doelpunten mee te pakken. Het verschil zou dan ook nog even niet groter worden dan zes punten. De twee tegen treffers werden weer weggewerkt door Nikki en Romee en de volgende treffer van Albatros wist Mees te pareren. Met nog 38 seconden op de klok zette Zané ons op 12-6 en denk je dat dit de ruststand wordt. Niks was minder waar, want beide teams gingen in de laatste halve minuut nog helemaal los. Enkele tellen na de treffer van Zané hadden ook de gasten al weer gescoord. Bijna nog sneller mocht Thom een vrije bal gaan nemen, waarmee hij de stand op 13-7 zette. Nog 18 tellen te gaan, maar de spelers gingen er nog vol voor. VALTO speelden deze 18 tellen niet goed uit en door een schot zonder rebound was de bal in no time weer terug in de Albatros aanval. In een poging van niet geschoten is zeker mis gooide één van de heren de bal vanaf de middenlijn naar de korf en scoorde. Met nog 13 tellen te gaan denk ik dan dat VALTO deze toch wel zou uitspelen tot het rustsignaal, maar niks bleek minder waar. Wederom werd heel knullig de bal verspeeld en kreeg de Albatros heer nog eens de kans om zijn kunstje te herhalen. Zijn geluk kon dan ook niet op toen hij twee tellen voor tijd de achterstand terug bracht naar 13-9, wat ook de ruststand werd.

Dit zal ongetwijfeld nog even nabesproken zijn in de rust, want dit was wel een erg nonchalante halve minuut van ons keurkorps waarin het drie doelpunten om de oren kreeg.

De 2e helft werd gelukkig wel weer scherp begonnen door VALTO, zodat na de doelpunten van Thom en Maaike de voorsprong weer hersteld was. Toen de 2e helft pas zeven minuten oud was had VALTO door de doelpunten van Mees en Frank de voorsprong uitgebouwd naar 18-10. Dit verschil zou de rest van de wedstrijd zo blijven, want er werd vanaf nu steeds om en om gescoord. Op elke Lierse treffer hadden de gasten een antwoord, zodat 24-16 uiteindelijk de eindstand zou worden. Ook in deze wedstrijd toch wel de goede fases die werden afgewisseld door minder goede fases. Dus ook Mark heeft nog wat fine tuning te doen de komende week.

Volgende week start de competitie weer, maar helaas zonder publiek op de banken. Dus geen team van de week en geen gezelligheid rond het veld en in de kantine. Ik ga er wel van uit dat ons streamteam dan wel aanwezig in de Vreeloohal om voor mooie beelden te zorgen, zodat we er toch nog een beetje bij kunnen zijn. De eerste wedstrijden voor de selectie worden in De Lier gespeeld tegen Sporting Delta 1 en 2 uit Dordrecht, waarbij VALTO 2 om 16:30 uur het spits mag afbijten.

Blijf intussen gezond en zorg voor elkaar, Arno van Leeuwen.