Bijblijver 16, jaargang 48 7 december 2020

Van de TC

Training voor spelers en trainers

Hoewel het een eentonig verhaal lijkt te worden, zijn er toch leuke activiteiten die georganiseerd worden. Buiten het sportieve om heb ik diverse teams een Sinterklaasviering zien organiseren en komt er binnenkort een online pubquiz als vervanging van het jaarlijkse legendarische Valto-a-gogo. Op sportief gebied hadden we natuurlijk al de pietengym met bezoek van Sint en Piet, maar was er ook de clinic voor de C en D van de selectie en trainers. Ook worden er nog geregeld onderlinge wedstrijden of extra trainingen georganiseerd. Goed om te zien dat we bezig blijven dus!

Voor de komende weken staan er nog een aantal sportieve activiteiten op de planning. Zo hebben we op 12 december een trainerstraining, onder leiding van Korfbalstars voor alle jeugdtrainers en organiseren we op 19 december een jongensclinic. In verschillende leeftijdsgroepen komen we namelijk een aantal jongens tekort voor korfbalteams zoals we ze graag zouden zien. Niet alleen is korfbal een gemengde sport, met een gelijke verdeling van jongens/mannen en meisjes/vrouwen (of heren en dames, zoals we het in korfbaltermen zeggen), iets dat onze sport juist zo leuk en bijzonder maakt. Maar ook omdat een team zonder voldoende jongens of meisjes, geen wedstrijdsport kan spelen. En dat gaat uiteindelijk de sportieve ambitie van de spelers eb de club in weg zitten.

Wat kun jij daar als lid aan doen? Je vriend uitnodigen om mee te doen met de stoere clinic of je broer, neef, klasgenoot of buurjongen meenemen naar een leuke middag in de sporthal. Meiden, jullie mogen natuurlijk ook mee naar de clinic komen, als je een jongen meeneemt! Met gave muziek en toffe acties laten onze sterspelers uit de selectie en A-jeugd zien dat korfbal supertof is. De vraag is alleen, durven zij het aan? Lees verderop meer informatie over deze clinic. Je mag zelf ook meedoen en als jouw vriend/broer/neef/klasgenoot/buurjongen lid wordt, dan ontvangen jij en het nieuwe lid van ons een mooi bedankje!

Trainerstraining

Voor de komende weken staat er ook nog e.e.a. op de planning. We organiseren op 12 december twee bijeenkomsten voor de trainers. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen, waarbij we de maatregelen in de gaten houden. We willen dit splitsen in twee groepen:

Korfbalstars zal deze middag grotendeels invullen. Daarnaast krijgen jullie als trainer uitleg over het technisch plan en de leerlijnen die we daarin hebben, zodat je hierna weer volledig up-to-date bent. We hopen dan de rest van het seizoen nog een aantal 1-op-1 trainerssessies te doen en als het even kan enkele wedstrijdanalyses met tips & tricks.

Op 19 december komt er een jongensclinic. De officiële uitnodiging volgt nog, maar jullie mogen nu alvast je vriendjes vragen of ze mee willen doen. Samen met een aantal topspelers maken we er een gave/stoere clinic van!

Planning van competitie

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download. Zoals het er nu naar uitziet, worden de eerste mogelijke wedstrijden vanaf 9 januari gespeelt, maar dit is nog allerminst zeker, gezien de wisselende positieve gevallen en de maar niet dalende aantallen.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

Hal 2

Dinsdag

Hal 1

Hal 2

Woensdag

Hal 2

Donderdag

Hal 1

Hal 2

Zaterdag

Hal 1

Hal 2

11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

De Valto-houdt-je-van-de-straatquiz

Ter vervanging van de jaarlijkse a-gogo quiz organiseert de Activiteitencommissie dit jaar een online quiz op vrijdagavond 18 december 2020. Vorm een team van maximaal vier personen (18+), bij voorkeur allemaal uit hetzelfde huishouden. Eén persoon van ieder team geeft het team op door onderstaand formulier in te vullen. In de week voor de quiz ontvangt deze teamcaptain alle informatie, inclusief de plaats van het online antwoordenformulier.

Om de gezelligheid te vergroten en de lokale horeca te steunen, is er de mogelijkheid om wijn- of bierpakketten en een borrelplank te bestellen voor tijdens de quiz. De pakketten en planken worden alleen bezorgd in Westland in de week voorafgaand aan de quiz.

Eventuele vragen kunnen worden gestuurd naar activiteiten@ckv-valto.nl.

De mogelijkheid tot inschrijving en bestelling sluit zaterdagavond 12 december. Zorg ervoor dat je 18 december om 20.00 van de straat bent en klaar zit om de meeste goede antwoorden te geven!

Aanmelden van via deze link: https://ckv-valto.nl/evenementen/de-valto-houdt-je-van-de-straatquiz/.

Evenementenkalender

Vrijdag 6 oktober 2023
Filmavond voor E-jeugd

Vrijdag 6 oktober 2023
Speelavond #1 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 3 november 2023
Speelavond #2 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 17 november 2023
D-Activiteit

Vrijdag 24 november 2023
Sinterklaas

Vrijdag 1 december 2023
Speelavond #3 - Klaverjassen bij Valto

Donderdag 28 december 2023
Valto-a-gogo 2023

Vrijdag 2 februari 2024
Speelavond #4 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 9 februari 2024
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 1 maart 2024
Speelavond #5 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 8 maart 2024
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 5 april 2024
Speelavond #6 - Klaverjassen bij Valto

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Overige berichten

Durf jij het aan? Valto is op zoek naar jongens!

Op vrijdag 7 mei organiseren wij daarom een hele stoere korfbalclinic. Ben jij een jongen die nieuwsgierig is naar korfbal en durf jij het aan? Dan is dit je kans!

Tijdens deze clinic, voor en door jongens, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

Neem gerust je broer, buurjongen, neef, vriend, klasgenoot mee!

7 mei 2021
14:00 – 15:00
Valto Veld

Meld je nu aan via ckv-valto.nl/clinic.

Wedstrijdverslagen

Suze breekt elleboog

Sponsor:
Suze heeft helaas tijdens de pietengym vorige week haar elleboog gebroken. Haar teamgenootjes van de E1 (Don, Vienne, Rosanne en Luna) vonden dat zo sneu dat ze een kadootje met wat lekkers hebben langs gebracht. Ook natuurlijk namens de coaches Bas en Koert. Heel veel beterschap, Suze!!
Groetjes, Ada