Bijblijver 17, jaargang 48 14 december 2020

Van de voorzitter

Alternatieve december maand!

Het blijft toch wel uitkijken. Corona houdt ons in de greep maar toch horen we gelukkig ook positieve dingen. Zoals bv gisteren de jeugdtrainers die middels de korfbalstars een mooie training voorgeschoteld kregen. Of de jeugdteams die onderling toch nog wedstrijden kunnen spelen. Maar al met al blijft het spannend wat er deze aankomende week verteld gaat worden en deze regio Westland doet het gezien de regio’s binnen Nederland het niet positief gezien de besmettingen. Maar we willen toch graag als leden en gezinnen gezelligheid om ons heen hebben. Black Friday en Sinterklaas heeft voor de mensen die niet met respect met corona omgaan geen goed gedaan voor de mensen die dat wel doen. Maar ja nu zien we helaas dagelijks de aantallen besmettingen weer oplopen. Niet goed gezien het aankomende kerstfeest. Dat is en blijft toch een feest waarin je veel op bezoek gaat of bezoek krijgt van diversen. Nu moeten we dat dit jaar dus even loslaten. Laten we proberen positief en verstandig te blijven . Des te sneller zijn we allemaal weer aan het sporten. A.s vrijdag natuurlijk allen meedoen met de ” Valto houdt je van de straat quiz ” Vanuit deze kant wil ik jullie alvast  allen een fijne en gezellige kerstdagen wensen !  En ik hoop dat ik jullie allen zo snel mogelijk weer mag en kan begroeten binnen Valto.

 

Met Sportieve Groet,

Marco Stolze

06-30728817

marco.stolze@ckv-valto.nl

 

Van de TC

Geen volle zalen, wel korfbal

Ook deze week geen volle sporthallen op wat de derde competitiezaterdag van deze zaalcompetitie had moeten zijn. Gelukkig waren wel beide sporthallen flink bezet met korfballende jeugd en lerende trainers. Zo waren er wedstrijdjes voor de E4, E5, D2, C4, C1, B2, B1 en A1. Alleen bij de E4-E5 ging dit gemixte wedstrijdje gelijk op en de C1 tegen de B2 werd gelijk. De andere wedstrijden lieten grote uitslagen zien voor één team waarbij het andere team moeite moest doen om het hoofd boven water te houden. Maar het belangrijkste is dat er weer lekker gekorfbald kon worden.

Training trainers

De lerende trainers kwamen van 13:00 tot 16:00 uur in actie in twee sessies. Lion van Klooster, bij de meeste trainers inmiddels een bekend gezicht, begeleidde deze middag. Hij deelde met ons de uitkomsten van zijn eerdere sessies met algemene tips en tops. Ook gingen de trainers zelf aan de slag met een groepje spelers. Want hoe zorg je dat een training leuk en leerzaam tegelijkertijd is? Komende week hopen we meer informatie met jullie te delen. Zo zullen de opgehaalde punten door Lion met jullie gedeeld worden, willen wij alvast de leerlijnen uit het herschreven jeugdplan met jullie delen en zal er een platform online te gaan waar we informatie met elkaar kunnen delen.

Zaterdag a.s.

Komende zaterdag organiseren we een jongensclinic. Mocht je de flitsende flyer nog niet gezien hebben, kijk dan zeker even verder in deze Bijblijver.

Wat is de bedoeling? We hopen dat veel van onze jeugdspelers een vriend, broer, neef, klasgenoot of buurjongen meeneemt naar deze stoere clinic. Stoere meiden zijn ook van harte welkom, als je ook een jongen meeneemt! De eerste stoere meid heeft zich al aangemeld, we zijn benieuwd wie er volgen! Met gave muziek en toffe acties laten onze sterspelers uit de selectie en A-jeugd zien dat korfbal supertof is. Als de vriend/broer/neef/klasgenoot/buurjongen die door jou is aangemeld ook echt lid wordt, dan ontvangen jij en het nieuwe lid van ons een mooi bedankje!

Aanmelden kan via  ckv-valto.nl/clinic

Planning van competitie

Afgelopen week kregen wij het bericht dat de competitie sowieso niet voor 30 januari 2021 zal starten. Dat is natuurlijk enorm balen maar gezien de cijfers van de afgelopen weken was het wel te verwachten en waarschijnlijk ook een wijs besluit. In de eerste weken van januari zullen we weer een aantal activiteiten organiseren waarbij je kunt denken aan een mix-toernooitje of een clinic. Meer hierover hoor je t.z.t. van je trainer/coach. Trainers/coaches kunnen ook zelf (een deel van) de hal vast te leggen om hier zelf iets te organiseren. Dus heb je zelf een leuk idee om te doen met je team, leg het neer bij je trainer/coach!

Kerstperiode

Komende week is het al de laatste week voor de kerstvakantie en zal er gewoon getraind worden. In de kerstvakantie zal er geen training zijn! In de week van 4 januari starten alle trainingen weer via onderstaand schema (ook als kleurenschema in PDF te downloaden).

Voor nu wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling. Deze zal voor veel mensen, net als de afgelopen maanden, anders zijn dan we normaal gewend zijn. Daarom is voor nu ook de belangrijkste boodschap: blijf allemaal gezond, dan zien we iedereen in het nieuwe jaar weer fit terug!

Maandag

Hal 1

Hal 2

Dinsdag

Hal 1

Hal 2

Woensdag

Hal 2

Donderdag

Hal 1

Hal 2

Zaterdag

Hal 1

Hal 2

11:00 – 18:00    Open voor inschrijving

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

De Valto-houdt-je-van-de-straatquiz

Ter vervanging van de jaarlijkse a-gogo quiz organiseert de Activiteitencommissie dit jaar een online quiz op vrijdagavond 18 december 2020. Vorm een team van maximaal vier personen (18+), bij voorkeur allemaal uit hetzelfde huishouden. Eén persoon van ieder team geeft het team op door onderstaand formulier in te vullen. In de week voor de quiz ontvangt deze teamcaptain alle informatie, inclusief de plaats van het online antwoordenformulier.

Om de gezelligheid te vergroten en de lokale horeca te steunen, is er de mogelijkheid om wijn- of bierpakketten en een borrelplank te bestellen voor tijdens de quiz. De pakketten en planken worden alleen bezorgd in Westland in de week voorafgaand aan de quiz.

Eventuele vragen kunnen worden gestuurd naar activiteiten@ckv-valto.nl.

De mogelijkheid tot inschrijving en bestelling sluit zaterdagavond 12 december. Zorg ervoor dat je 18 december om 20.00 van de straat bent en klaar zit om de meeste goede antwoorden te geven!

Aanmelden van via deze link: https://ckv-valto.nl/evenementen/de-valto-houdt-je-van-de-straatquiz/.

Evenementenkalender

Maandag 17 juni 2024
Westlands Team U21 - TeamNL U17

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Durf jij het aan? Valto is op zoek naar jongens!

Op vrijdag 7 mei organiseren wij daarom een hele stoere korfbalclinic. Ben jij een jongen die nieuwsgierig is naar korfbal en durf jij het aan? Dan is dit je kans!

Tijdens deze clinic, voor en door jongens, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

Neem gerust je broer, buurjongen, neef, vriend, klasgenoot mee!

7 mei 2021
14:00 – 15:00
Valto Veld

Meld je nu aan via ckv-valto.nl/clinic.