Bijblijver 17, jaargang 49 6 december 2021

Van de voorzitter

Sinterklaas in Covid tijdperk!

Sinterklaas is het vandaag en zo beginnen we met een mooie dag vol verwachting. Ook zo bij ons thuis is een ieder vol verwachting. Een dag hopen wij met weer eens ouderwets lachen, gieren en brullen. Even de dagelijkse dingen doen vergeten en focus op de goedheiligman. Ik hoop dat een ieder de dag van allerlei initiatieven van diverse verenigingen lees ik op de socials m.b.t de trainingstijden, wat binnen de lijntjes passen gaat. Teams die in de ochtend voor school trainen gaan, tot teams die het direct na school doen.

Gisteren (lees zaterdag) de gehele dag tijdens het bouwen van mijn surprise zitten kijken naar de wedstrijden in de Valto stream. Leuke wedstrijden gezien met helaas dus geen publiek in de zaal, maar gelukkig wel thuis voor de buis. Hulde aan het streamteam die dit iedere week toch weer mogelijk maakt en zorgt dat wij in ieder geval onze kids en hun verrichtingen kunnen volgen. De flexibiliteit van een ieder wil ik toch bij deze ook prijzen, omdat het volgen en veranderen van regels iedere keer weer een andere discipline vereist van ons. Voor velen is dit normaal een vreugdevolle maand, maar anderen kijken tegen de maand december op. Laten we vooral deze mensen eens wat extra aandacht geven.  Voor allen deze week weer succes gewenst.

Nabeschouwingen

Valto C2: De C2 mocht uit bij Weidevogels C2. We hebben gewonnen met 11-0. Een goed resultaat.
Valto C3: De C3 speelde thuis tegen WION C1. De wedstrijd ging heel gelijk op. WION opende de score, maar voor de pauze had Valto de schade alweer gerepareerd 3-1. Door goed spel en hard werken konden we in de tweede helft de voorsprong verdedigen en prikten we er nog eentje bij. Eindstand 4-1!!!

Valto D1: De D1 speelde tegen Albatros, best een stukje van huis. De meiden hadden er zin in en begonnen goed aan de wedstrijd. We kwamen tot hele mooie aanvallen met mooie schoten. Met rust stonden we 2-6 voor en pakte we de draad goed op verder. De tweede helft bleven we goed aanvallen en doelpunten maken. Verdedigend werden we steeds vermoeider door het goede voor verdedigen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gewonnen met 6-11
Valto D2: De D2 trapte vandaag de zaalcompetitie af in het verre Krimpen. Het bleek verder dan gedacht en waren pas 5 minuten van tevoren aanwezig. Dus helaas geen voorbereiding….  Dit was terug te zien in de eerste helft. Het spel was erg onrustig. De passing was slordig en het vangen ging niet goed. Met rust was het 1-1. De tweede helft ging een stuk beter. Betere passing, beter vangen, betere schoten en rust in het spel. Helaas maakten we verdedigend te veel fouten waardoor de tegenstander bij kon blijven. Eindstand 6-6
Valto D3: De D3 speelde vandaag tegen KCR. Het begin ging heel goed. Goede concentratie. Wel wat chaotisch in de aanval. Door wat aanwijzingen ging het rustiger. Ruststand 1-5 voor. Tweede helft was het de eerste 12 minuten lastig om te scoren. In de laatste 12 min kwam KCR terug tot 5-5. Wij scoorden weer 6-5 en zij weer gelijk. De laatste 2 minuten was heel spannend. In de laatste 30 seconde scoorden we en was de eindstand 6-7.
Valto D4: De D4 speelde tegen ONDO D5.  Helaas hebben we verloren met 3-10
Valto D5: De D5 speelde tegen Nieuwerkerk. Het eerste deel van de wedstrijd ging wat minder. De ruststand was 3-2 in ons voordeel. De tweede helft werd er goed geluisterd naar de aanwijzingen waardoor we 9-3 wonnen.

VALTO E1: De E1 speelde thuis tegen Fortuna E2 de E1 had een goede wedstrijd, starten heel goed, dat ging veel beter als vorige week. Er is veel gescoord uit doorlopen! 19-5 gewonnen.

VALTO E2: De E2 speelde uit tegen Fortuna E5. We begonnen de wedstrijd matig en hadden moeite om te scoren, maar na de rust vielen de doelpunten. De eindstand was: 4-12 gewonnen.

VALTO E3: Vrij.

VALTO E4: Vrij.

VALTO E5: De E5 speelde uit tegen VEO E2. De E2 moest al erg vroeg vertrekken, zo vroeg dat een enkele auto ook naar het veld was gereden ipv naar de zaal. We kwamen maar niet in ons spel en de doelpunten wilden niet vallen. In de laatste tien minuten ging de E5 toch nog aan en wisten we tegen alle verwachtingen in weer op 4-4 te komen. In de allerlaatste seconde wist VEO toch nog te winnen met 5-4.

VALTO F1: De F1 speelde thuis tegen phoenix F1. De superspeler hadden ze thuis gelaten dus dat was mazzel voor ons. Het was een spannende wedstrijd en het ging gelijk op. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en wonnen we met 11-7.

VALTO F2: Vrij.

Van de TC

Speelronde twee, we doen het er maar mee …

Best wel weer een drukke week voor de TC. De consequenties van de maatregelen bekijken, de korfbalbond afwachten, het debat afwachten en vervolgens in twee dagen alle losse eindjes regelen. Maar het is gelukt! En gelukkig hebben heel veel teams nog kunnen spelen. Dat blijft ook het doel van de TC. Jeugd laten trainen, voor 17 uur. De breedtesport laten spelen (competitie gaat gewoon door) en de wedstrijdsport zoveel mogelijk door laten gaan, waar dan kan voor 17 uur en anders proberen ruimte te creëren voor trainingen. Het zal niet altijd lukken, maar we doen ons best! Zie voor meer info over de maatregelen en wat Valto doet, dit bericht.

Afgelopen zaterdag
Veel lege plekken, vooral bij de senioren wedstrijdsport. Valto 4 en 5 speelde wel, maar het eerste en tweede niet. Het derde trainde zaterdag, net als de A1. Verder toch best wel wat groene cijfers en vooral blij dat er gespeeld werd, dat er scheidsrechters zijn die fluiten, dat alles naar behoren verloopt qua scanners en cameramensen en dat de ouders thuis dus goed kunnen meekijken bij de wedstrijden. Dank aan iedereen die dit in deze tijden van aanpassingen toch mogelijk maken.

Scheidsrechters opgelet!
Omdat we soms krap tot 16.50 uur inplannen, is het ontzettend belangrijk dat wedstrijden op tijd beginnen en soms ook iets eerder (op aangeven van de TC). Lukt het op tijd beginnen niet, dan wordt de wedstrijd wat ingekort met minimaal dezelfde tijd dat hij te laat begon. Anders heeft het laatste team dat speelt de pech dat ze maar een halve wedstrijd kunnen spelen en dat is niet de bedoeling.

Oude ballen te koop
Korfballen slijten en er komt een moment dat een bal niet goed genoeg meer is om er mee te trainen of te spelen. Maar weggooien is zonde en voor thuis zouden ze nog prima gebruikt kunnen worden om te oefenen, dus we hebben besloten om ze tegen een klein prijsje van de hand te doen. Ze zijn vanaf deze week te verkrijgen in de webshop. Doe er je voordeel mee. Hoe meer iemand met een bal bezig is, hoe beter.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteitenagenda

Hierbij de activiteitenagenda, zet de data alvast in je agenda! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Als alle maatregelen het toelaten zal er volgend jaar een grote activiteit georganiseerd worden, om Valto 60 jaar groots te vieren!
Verdere informatie over de activiteiten volgen later.
Als er vragen zijn over een activiteit kunnen deze gesteld worden via: activiteiten@ckv-valto.nl
Heb jij nou een leuk idee voor een activiteit, dan kun je altijd iemand van de activiteitencommissie aanschieten, of ons een e-mail sturen.

Wedstrijden en trainingen tot 19 december 2021

Na het Tweede Kamer debat van afgelopen woensdag zijn de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen op sportgebied bekend. Voor de competitie betekent dit voor Valto het volgende tot 19 december 2021.

Wedstrijden

De competitie in het wedstrijdkorfbal wordt stopgezet. Dit geldt voor de teams Valto 1 tot en met 5, A1, A2, B1 en C1. De wedstrijden tot 17 uur gaan door als oefenwedstrijden, waarbij we contact opnemen met de tegenstanders of zij met ons. De wedstrijden die na 15.45 uur beginnen gaan in de meeste gevallen niet door. Als er oefenwedstrijden ingekort kunnen worden, waardoor er wel ruim vóór 17.00 geëindigd kan worden, dan is dat een mogelijkheid. Voor de wedstrijdsport komt er een nieuw competitieprogramma zodra er weer getraind mag worden.

De competitie in het breedtekorfbal gaat door zoals gepland. Wedstrijden die om 17.00 uur nog bezig zijn of na 17.00 uur beginnen gaan niet door.

Trainingen

Trainingen voor de jeugd gaan zoveel mogelijk door op tijden voor 17.00 uur. Ieder jeugdteam krijgt één keer per week de mogelijkheid om te trainen. Dit zal op verschillende dagen zijn, om 15.00 of 16.00 uur. Hierin hebben we niet veel keuze, dus het is wat het is. Laten we hopen dat het bij deze drie weken blijft.

Trainingen voor de senioren gaan niet door doordeweeks. Indien er op zaterdag wedstrijden uitvallen of er is extra ruimte, dan kunnen daar trainingen worden afgewerkt of een vrij schot-uur worden gepakt. De TC zal beschikbare ruimte aanbieden aan (enkele) teams die geen wedstrijd hebben die zaterdag.

Valto bedankt haar vrijwilligers op Nationale Vrijwilligers dag!

We zijn altijd op zoek naar mensen die willen helpen om onze vereniging nog mooier te maken! Staat er iets tussen of weet je iets waar wij jou hulp bij kunnen gebruiken? Laat het ons weten via bestuur@ckv-valto.nl !

You or Me #1 – Koert & Elise

You or Me? In deze eerste aflevering zien we hoe goed Elise Rijsdijk en Koert Ridder (beide Valto A1) elkaar kennen! De komende weken zullen er meer afleveringen volgen en zien we welk duo elkaar het beste kent en wint.

Korfballen in de kerstvakantie

Na een succesvolle zomereditie met meer dan 60 kinderen organiseert KorfbalFit op woensdag 5 januari en donderdag 6 januari 2022 de ‘’Winterdagen’’ in Maasland. De dagen staan in het teken van de “Fanatieke aanvaller” en de “Sluwe verdediger”, maar wat komt daar allemaal bekijken? Nieuwe aanvallende acties, tips bij het verdedigen en nog veel meer!
Iedereen is welkom! En… spelers van (jong) Oranje en de Korfbal League zijn erbij om jou een onvergetelijke dag te bezorgen. We zien jullie graag op de Winterdagen!

Kerstclinics bij Korfbalstars

Wedstrijdverslagen

Valto C3

Sponsors:
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen WION C1 op het programma. Zij hadden vorige week gelijk gespeeld, waar wij flink hadden verloren van Dunas. En ja het was toch een C1, dus helemaal zelfverzekerd zaten we nog niet in de kleedkamer. In de vaste opstelling, maar met Rick erbij startten we de wedstrijd fel. Er zat veel snelheid in, maar ook veel onnauwkeurigheid. WION wist de score te openen. Al snel deed Maaike wat terug, 1-1. WION onderschepte nog steeds veel passes van onze kant, maar hier gingen we steeds wat slimmer op reageren. Ballen hoog, laag, via de grond. Daardoor onderstonden er al snel meer kansen en Rick scoorde de verdiende 2-1. Snel daarna kon Anne ook de 3-1 maken met een mooi schot. Aan de andere kant werden nauwelijks kansen weggegeven, zodat WION voor rust niet meer kon scoren.
In de kleedkamer bij het praatje was iedereen redelijk positief over het spel en het verloop van de wedstrijd. Het uitstappen kan en moet beter, zodat we minder onnodig balverlies lijden. Na rust kwamen invallers Sara en Sanne in het veld. Zij hielpen heel goed mee de verdediging potdicht te houden. Er kwamen volop kansen, waaronder een strafworp, maar helaas ontbrak het nog even aan zuiverheid in het afmaken en ook wel wat aan geluk. Via een lange bal kwam Elise alleen voor de korf. Alle tijd om het af te maken en dat deed ze dan ook keurig. Er werd vervolgens niet meer gescoord en de eindstand was dus 4-1 in ons voordeel. De meiden die niet gescoord hebben verdienen wel een compliment: Amy, Charlotte, Alice en Mirte hadden hun tegenstander ‘in hun zak’ en hebben daardoor een heel belangrijke bijdrage geleverd!
Eerste competitie winst in de zaal te pakken! Keurig gedaan allemaal. Sanne, Sara en Rick; bedankt voor het invallen!
Volgende week Fortuna C4 thuis. Zij hebben nog niet gespeeld deze competitie.

Fortuna E5 – Valto E2

Sponsors:
Fortuna E5-Valto E2
De jongens en meiden van de E2 begonnen de wedstrijd wat aftastend. Even aankijken hoe de tegenstand is. Valto kwam na een 1-0 achterstand steeds beter in de wedstrijd, zodat het na 20 minuten 1-2 stond.
Voordat de laatste 10 minuten ingingen wist de E2 2-6 te scoren. Toen gingen ze los en verdubbelen de score!! 4-12 was de eindstand  in een wedstrijd waarbij goed gekeken werd wie de beste kansen had. De kracht van de E2 is het onderscheppen van ballen en dat zag het enthousiaste publiek van de 2 rijdende moeders ook deze keer terug. Op naar de volgende wedstrijden!