Valto F1 - De Meervogels F1     5 - 4
Valto F2 - Dunas F1     10 - 10

Nabeschouwingen

Senioren

VALTO 1 speelde thuis tegen ONDO (M) 1. Op papier niet één van de betere tegenstanders, dus de vraag was meer: met hoeveel gaat het vlaggenschip deze wedstrijd winnen? Dit bleek ook al snel in de wedstrijd, want het niveau verschil was duidelijk zichtbaar. Met rust stond het 11-4, en het verschil had nog veel groter kunnen zijn, want er werd ook nog aardig wat gemist. In de 2e helft hetzelfde beeld: het eerste ging verder waar het gebleven was en zo werd er met 26-9 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het eerste thuis tegen die andere Zeeuwse ploeg: Fortis 1, die met 16-14 van Tilburg wist te winnen en met 15-15 gelijk speelde tegen RWA.

VALTO 2 speelde thuis tegen TOP (A) 3. Op het veld werd er tegen TOP (A) 2 gespeeld en werd er nipt verloren: 11-12. Het derde van TOP is echter een ervaren ploeg en die zette het tweede met allerlei slimmigheidjes al snel op een flinke achterstand en zo moest het tweede in de achtervolging. Via een ruststand van 5-10 kwam het tweede in de 2e helft steeds beter in de wedstrijd, en bij een 13-13 gelijke stand kon de wedstrijd nog alle kanten op vallen. Het tweede begon aan een sterk slot offensief en wist de wedstrijd op een knappe manier naar zich toe te trekken en won met 19-17. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen wederom een Zeeuwse ploeg: Fortis 2, die met 11-16 won van RWA en verloor met 10-22 van Tilburg.

VALTO 3 speelde uit tegen ODO 3. Buiten werd er nog door het vierde tegen ODO 3 gespeeld, en die wist één keer met 8-11 te winnen en één keer werd er verloren met 11-16. De ervaren ploeg van ODO was zaterdag lekker op dreef en gaf VALTO geen schijn van kans. Op alle vlakken werd het derde overklast en zo werd er met 20-11 verloren. Hierdoor moet VALTO nu al in de achtervolging. A.s. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Weidevogels 3 op het programma, die hun eerste wedstrijd met 15-17 van ODO verloor en afgelopen zaterdag met 12-16 won van Tempo 4, de ploeg waar het derde vorige week nog met 19-8 van wist te winnen.

VALTO 4 speelde thuis tegen Dijkvogels 2. Op het veld werd er ook al tegen Dijkvogels gespeeld, toen werd er met 9-14 verloren. Door allerlei blessures was het vierde voor een groot gedeelte aangevuld met spelers uit het vijfde en het zesde. Het vierde kon langere tijd bij blijven, maar het was wel duidelijk dat Dijkvogels de betere ploeg was. Het werd uiteindelijk 14-17. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen Excelsior 5, die met 10-14 van WION 3 won en met 12-10 won van ADO 3. Op het veld zit Excelsior 5 bij VALTO 5 in de poule, en wist Excelsior met 18-10 van het vijfde te winnen.

VALTO 5 was vrij, zij spelen a.s. zaterdag thuis tegen Vriendenschaar (B) 2, die haar eerste wedstrijd met 5-16 won van Twist 4.

De wedstrijd van VALTO 6 werd, op verzoek van de tegenstander, verzet naar ergens in januari. A.s. zaterdag is het zesde vrij.

VALTO 7 speelde uit tegen Meervogels 7. Het zevende begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 1-3 voorsprong. Daarna kwam Meervogels steeds meer in haar spel en het hielp ook niet mee dat de scheidsrechter duidelijk alle twijfelgevallen in het nadeel van VALTO floot. Hierdoor kon VALTO niet meer haar eigen spel spelen. Uiteindelijk wist Meervogels het verschil te maken door de schoten die er gewoonweg wel in vielen. Eindstand: 27-7.  A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen ’t Capproen 2, die met 7-8 won van Avanti 9 en met 16-11 won van Eureka 1.

VALTO 8 speelde uit tegen ONDO 7. Een pittige wedstrijd tegen een bekende tegenstander (op het veld werd er met 10-13 gewonnen). De eerste helft ging gelijk op en het achtste ging met een geringe voorsprong, 5-6, de rust in. In de 2e helft startte het achtste niet scherp, waardoor het al snel tegen een achterstand aan keek van vier doelpunten. Het achtste gaf echter niet op en knokte zich terug in de wedstrijd en bij 12-12 was de stand weer gelijk. Met een laatste eindsprint wist het achtste zelfs de overwinning naar zich toe te trekken: 12-14. A.s. zaterdag speelt het achtste thuis tegen ’t Capproen 3, die met 9-3 won van ONDO 7 en met 6-6 gelijk speelde tegen Twist 7.

Jeugd

C1: Valto C1 speelde tegen Avanti C1. De eerste helft was niet heel goed, we gingen rusten met een 4-3 achterstand. De tweede helft goed verdedigd en zuiver geschoten. We kwamen 7-12 voor, maar uiteindelijk werd het 10-12 gewonnen. De eerste punten zijn binnen.
C2: De C2 speelde thuis tegen Avanti C2. De wedstrijd is gewonnen met 6-5
C3: De C3 mocht het in de tweede wedstrijd van de zaal opnemen tegen Maassluis C2. In het begin van de wedstrijd namen de meiden snel een voorsprong. Deze wisten ze de hele wedstrijd vast te houden. Zo nu en dan kwam Maassluis een beetje terug, maar echt spannend maakten de meiden het deze week niet. Aan het einde speelden ze de wedstrijd rustig uit, geen foutjes gemaakt en dus 6-4 gewonnen. Knappe prestatie!
C4: De C4 mocht naar Ijsselvogels, waar ze wonnen met 4-9. Een goede overwinning.
C5: De C5 speelde thuis tegen ONDO. Op het veld hebben ze ook al tegen elkaar gespeeld. Helaas verloren met 6-11.

D1: De D1 speelde thuis tegen Fortuna. Een spannende wedstrijd. Uiteindelijk is het 3-3 geworden. Wel heel blij met het eerste punt.
D2: De D2 mocht net als vorige week spelen tegen KCC. Vorige week was het een spannende wedstrijd. Nu ging het ook gelijk op. Helaas vergaten we te scoren in de tweede helft dus de eindstand was 8-5 voor KCC.
D3: De D3 had het pittig vandaag. We kenden de tegenstander al wel dus wisten we een beetje wat we moesten verwachten. Het eerste tegendoelpunt viel al snel. Met rust stonden we 3-1 achter. Na rust was de strijdlust weer aanwezig en werd het 3-3. Helaas lukte het niet om het vol te houden tot het einde. Eindstand 4-3 verloren.
D4: Valto D4 speelde tegen Vitesse D2. Helaas verloren met 2-6.

Van de TC

Speelronde 2 zaal, ruime overwinningen voor de selectie

Deze week gelukkig wat meer overwinningen over de gehele linie dan vorige week. Deze week ook de eerste thuiswedstrijden van de selectie in de zaal en dus met het Team van de week, de D1, dat zelf knap het eerste punt behaalde in de hoofdklasse eerder die dag.

Zij zagen Valto 2 goed terugkomen van een achterstond en winnen van de taaie Zeeuwen van Top uit Arnemuiden. Ook konden ze genieten van Valto 1 dat er op los scoorde tegen de andere Zeeuwen van ONDO uit Middelburg. Mooi om dit te zien en dus weer een 4-punten-weekend. Volgende week wederom thuis en wederom tegen Zeeuwen, dit keer van Fortis uit Vlissingen. We gaan het zien, maar vooral: komt dat zien!

Welke stoere mannen willen helpen bij de stoere jongensclinic?
Op zaterdag 24 december willen we van 11 tot 12 uur een jongensclinic organiseren in Vreeloo. Doel is, je raadt het al, het aantrekken van meer jongens omdat we daar over alle jeugdleeftijden een tekort aan hebben. En korfballen is wel zo leuk met meisjes én jongens!

Het idee is om alle jongens van de D en de E uit te nodigen en te stimuleren een vriendje mee te nemen. Meiden zijn ook welkom, mits ze een jongen meenemen 😉. Het is een vrijwel korfballoze zaterdag (B1, C1, D1 en D4 spelen), dus veel spelers kunnen aanhaken.

Wil jij helpen deze clinic te geven? Meld je dan aan bij Jan Jaap of Thom.  Het zou echt ontzettend tof zijn als we hiermee de aantallen jongens en meisjes weer wat meer gelijk kunnen trekken!

Trainingen
Vooralsnog heeft ieder jeugdteam nu trainers, maar gezien de krapte zou het echt top zijn als er meer trainers zijn, die af en toe eens kunnen invallen. Lijkt het je wat om dat te doen, dan kan dat bij ondergetekende.

Wedstrijden
Ook in de zaal hebben we weer te maken met team die niet heel ruim ingedeeld zijn. Het voordeel is dat iedereen veel aan spelen toekomt. Het nadeel is echter ook dat er bij blessures al vrij snel invallers en reserves nodig zijn. Zowel bij de jeugd als in de senioren kun je de vraag verwachten om mee te gaan met een ander team. Bedenk dan dat het fijn zou zijn als ook jouw team compleet kan spelen met invallers en reserves. Als we elkaar allemaal helpen, dan kunnen alle wedstrijden met complete teams gespeeld worden.

Teamouders
Als ik het goed heb is zo’n beetje voor ieder team nu een teamouder. Verderop staat hier eens tukje uitleg bij, dat ook met de teamouders zelf wordt gedeeld. Heel fijn dat we dit kunnen doen en aan het eind van het seizoen evalueren we.

Te gast in de sporthallen
Nu we weer in de zaal spelen, moeten we ons realiseren dat we te gast zijn in de hallen waar we trainen en spelen. Dat betekent onder andere:

Mocht je de hal onverhoopt niet schoon aantreffen, dan mag je dat aan mij of MarleenS laten weten. Wij geven dat centraal door. Te denken valt dan aan:

Op die manier weten wij dat het al zo was bij binnenkomst en kunnen we er melding van maken. Samen zorgen we er voor dat we een prima tijd gaan beleven in de zaal!

Team(s) van de week

Vanuit de supportersvereniging OTLAV, zal er tijdens de wedstrijden van Valto 1 en 1 wedstrijd van Valto 2 een team van de week aanwezig zijn. Dit is een team vanuit de jeugdteams, en dit jaar zal dit zijn de teams uit de D/E/F en kangoeroes. Concreet willen we hiermee bereiken dat de sfeer rondom de wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 intenser wordt en de kinderen, ouders en overig publiek meer betrokken raken bij de thuiswedstrijden.

Het team van de week zal bezocht worden door een speler uit Valto 1 of 2, tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd waar zij ‘Team van de week” zullen zijn. Tijdens de wedstrijd zal er een speciale tribune voor het team van de week zijn.
Hier kan het team van de week met elkaar zitten om Valto 1 of 2 aan te moedigen.

In de rust zal er op de middenstip een potje piepelen gedaan worden door het team van de week.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Valto 1 wordt er ook een taart verloot. Deze kan je winnen door de juiste eindstand te raden. De opbrengst van deze taarten verloting zal ten goede komen aan de supportersvereniging en de “teams van de week”. De winnaar van de taart zal elke wedstrijd direct na de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Let op! Vanaf dit jaar kan er alleen nog via een QR code voor de taart betaald worden.

Het team van de week dient drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dan is er ruim de tijd voor de verkoop van de loten en het verkleden van je VALTO tenue, zodat iedereen hetzelfde gekleed is!

Aan de coaches de vraag om dit tijdig door te geven aan hun team van de week.

Vanuit het team OTLAV zal er tijdens elke wedstrijd 1 begeleider aanwezig zijn.
Wij willen jullie coaches daarom vragen om (indien mogelijk) zelf, of te zorgen dat de teamouder naast de begeleiding van OTLAV aanwezig is.
De coach of de team ouder kan tijdens de rust ook het potje piepelen voor rekening te nemen.

TEAM OTLAV

Jurytafel

Hierbij een bedankje namens de jury leden van afgelopen zaterdag voor het heerlijke kacheltje!

Groet, Gerard

Wedstrijdverslagen

Valto selectie stuurt Zeeuwse tegenstanders met lege handen terug

Sponsors:

Na de mooie start van de zaalcompetitie vorige week bij HKV/Ons Eibernest, stond deze week de eerste thuiswedstrijd op de rol. In het voorprogramma speelde vandaag onze A2 tegen Avanti A3. Toen ik binnen kwam stond er een 12-8 voorsprong op het bord. Na een time-out van Avanti wisten zij daar twee doelpunten van af te snoepen, maar Valto A2 toonde veerkracht en liep weer uit. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 18-11 eindstand. Het goede voorbeeld was alvast gegeven.

Nu was het de beurt aan Valto 2, wat toch wel een beetje gehavend aan het zaalseizoen is begonnen. Pieter zien we voorlopig nog niet terug en ook Vera heeft de ziekenboeg nog niet verlaten. Esmee startte dan ook weer in de basis, omdat Laura later op de avond aan de bak mocht. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Vreeswijk schoot Valto uit de startblokken en wist via Mark ook gelijk de scoren te openen. Na de gelijkmaker van het Zeeuwse TOP 3 uit Arnemuiden stoomden zij gelijk door naar een 1-4 voorsprong. In de tiende minuut wist Mark weer wat terug te doen, maar het geroutineerde TOP bouwde hierna hun voorsprong uit naar de 2-6 tussenstand. Valto moest het in deze fase vooral van Mark hebben en hij was het dan ook die ook de derde Lierse treffer voor zijn rekening nam. TOP herstelde het verschil naar vier, maar nu had ook Ron zijn vizier op scherp staan en scoorde zijn eerste van de avond. Helaas zou het scoren voor Valto hierna weer even stil vallen en die periode gebruikten de gasten om hun voorsprong verder uit te bouwen. Met nog twee minuten op de klok leken de gasten de ruststand op het bord te schieten, maar zij hadden geen rekening gehouden met Iris. Zij werd in de slotseconden vrij gespeeld en kon vrij aanleggen en zette de ruststand op 5-10.

Een achterstand waar we nog wel wat mee zouden moeten kunnen forceren lijkt mij. De klok ging weer op dertig minuten en het tweede bedrijf ging van start. De Valto verdediging was scherp en onderschepte direct de eerste bal, waarna Ron aan de andere kant doel wist te treffen. Het verschil zou echter nog even tussen de vier á vijf schommelen. Met om en om scoren wisten Mark en Iris ervoor te zorgen dat we aangehaakt bleven en toen Myrte in de vijfde minuut een strafworp kreeg toegekend werd het verschil voor het eerst weer drie. Valto voerde de druk nog verder op en wist via Wouter de aansluiting weer te krijgen bij 10-12. De gasten kwamen steeds meer onder druk te staan en werden slordig in hun passing en namen verkeerde kansen. Jan Pieter kreeg het Lierse publiek op de banken door er 11-12 van te maken en leek de gelijkmaker in de maak. Toch wist TOP hierna weer als eerste de korf te vinden, maar met nog twintig minuten te gaan kreeg Valto steeds meer grip op de tegenstander. Mark zorgde weer voor de aansluiting en het was Myrte die ons halverwege de tweede helft weer op gelijke hoogte bracht bij 13-13. Nog één maal zou TOP op voorsprong komen, maar Valto had de tegenstander nu in hun greep en liet die niet meer los. Ron maakte weer gelijk en even later zou Mark ons weer op voorsprong zetten. In het Zeeuwse wapen staat niet voor niets “luctor et emergo” en dus gaf TOP zich nog niet gewonnen. Nog één keer werd de gelijkmaker gescoord, maar hierna zou Valto aan de hand van Iris weglopen naar 17-15. Er waren nog ruim zeven minuten te gaan, dus scherpte was vanaf nu gewenst. Er werd met hand en tand verdedigd, waar het geroutineerde TOP maar geen gaatje in kon vinden. Toen er nog een kleine drie minuten op de klok stonden wisten zij dan toch weer de aansluitingstreffer te maken. Dat werd dus nog even de adem inhouden voor het Lierse publiek met de vingers gekruist. Mark zorgde met zijn zevende van de avond weer voor wat lucht. De gasten gingen er nu helemaal voor om nog een puntje uit deze strijd te slepen. De strafworp die zij minder dan een minuut voor tijd kregen toegekend wekte nogal verbazing op de tribunes op, maar werd wel afgerond en was het weer spannend. Hoeveel tijd had scheidsrechter van Vreeswijk nog op de klok en kon Valto het hoofd koel houden en de wedstrijd uitspelen aan de goede kant van de score. Allemaal vragen waar Ron een antwoord op gaf door vanaf de zijlijn de wedstrijd in het slot te gooien en de eindstand op 19-17 bepaalde. Een heerlijke wedstrijd van Valto 2, waarin zij hun veerkracht toonden en een 4-10 achterstand langzaam maar zeker om wisten te draaien in deze mooie overwinning.

Ook de tegenstander van Valto 1 kwam uit Zeeland. KV ONDO uit St. Laurens komen we de afgelopen jaren steeds tegen en kent weinig geheimen meer voor ons. Zij delven steeds het onderspit, hoewel dit de ene keer minder makkelijk gebeurd dan de andere keer. Dit seizoen hebben zij een nieuwe trainer en wat mutaties binnen de selectie en staan na de degradatie vorig seizoen nu toch mooi bovenaan in de veldcompetitie. Dit is wel is waar 1e klasse, maar zeker niet te onderschatten lijkt mij. Het scheidsrechters duo wat ingedeeld was, was blijkbaar verhinderd. Voor hen in de plaats was scheidsrechter van Marsbergen in de plaats gekomen, die geen moeilijke avond had gelukkig. Het was Frank die al na vijftien seconden de score opende en niet veel later ook voor de 2-0 zorgde. Het Zeeuwse ONDO deed er alles aan om ons van het scoren te houden en bleven in het eerste kwart nog prima in het spoor. Valto verzuimde om opgelegde kansen af te ronden, waardoor er halverwege de eerste helft een geflatteerde 4-2 tussenstand op het bord stond. De coach van ONDO riep zijn spelers bij zich voor een time-out om hen nog wat handvaten te geven om Valto te bestrijden. Bart en Thom vergrootte echter na de hervatting de voorsprong naar 6-2, waarna een scherp schietende dame van ONDO weer wat terug deed. Valto zou in de resterende tijd van het eerste bedrijf de tegenstander van zich af schudden. Met het doelpunt van Romee en daarna twee maal Bart was het verschil al opgelopen naar zes. Vijf minuten voor de rust zou ONDO hun laatste scoren voor de thee, maar Laurens en Maaike prikten er voor ons nog twee in, waarmee de ruststand op 11-4 kwam te staan.

Een lekkere voorsprong, waar we in het tweede deel op verder konden bouwen.

De eerste vijf minuten na de thee wisten de gasten dit verschil nog vast te houden door om en om te scoren, maar daarna verdween ons vlaggenschip definitief aan de horizon. De Zeeuwse coach nam na tien minuten nog wel een time out, maar ook hij wist toen al dat het dweilen was met de kraan open. Twee minuten later was het verschil opgelopen naar tien door de doelpunten van Romee, Maaike en Thom. Mark wilde toch nog de puntjes op de i zetten, dus nam ook hij een time-out. Hierna ging Valto gewoon door met waar zij mee bezig waren en maakten via de doelpunten van Laura en Frank het gat 19-7. De gasten brachten verse spelers binnen de lijnen om te redden wat er te redden viel, maar het was weer Valto wat als eerste scoorde via Sheila. Na deze mooi afgemaakte doorloop mocht zij onder applaus het veld verruilen voor de bank om ook Mirthe nog was minuten te laten spelen. Later zou zij nog terug komen in het ander vak op de plaats van Romee, die niet helemaal fit aan de wedstrijd was begonnen. Laurens en Frank hadden intussen wel onze voorsprong vergroot naar 22-8 en waren er nog ruim zes minuten te gaan in deze wedstrijd. De tegenstander wist het intussen niet meer en in hun wanhoop maakten zij te veel fouten om nog boven de tien treffers uit te kunnen komen. Valto bleef onverminderd strak verdedigen en met snelle combinaties de aanvallen opzetten, waarin steeds meerdere schoten genomen konden worden en de voorsprong verder opliep naar een 26-9 overwinning. Weer een makkelijke overwinning voor ons vlaggenschip, wat in de beginfase toch nog wel wat moeite had om de korf te vinden. Een dingetje waar we deze week misschien even naar moeten kijken, zodat het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Fortis wellicht beter gaat. Ook deze tegenstander kennen we nog van vorig seizoen, waar we toen ook beide wedstrijden ruim hebben gewonnen. De uitwedstrijd in Middelburg kende toen nog wel een sterke eerste helft van Fortis, maar dat werd door Valto in het tweede bedrijf toen vakkundig rechtgezet.

Ook Valto 2 speelt tegen Fortis 2 en kan uw steun weer prima gebruiken nu zij niet op volle strekte kunnen aantreden.

Voor nu allemaal bedankt voor uw aandacht en support ondanks het WK wat tegelijker tijd gespeeld werd.