Vriendenschaar (B) E3 - Valto E4     2 - 11
Valto E5 - Dunas E3     16 - 2
Avanti/Post Makelaardij F1 - Valto F1     7 - 4

Nabeschouwingen

VALTO B3 speelde tegen Achilles B2. Na een grote achterstand wisten ze zich terug te knokken en ging de wedstrijd gelijk op. Pas in de laatste minuten wist Achilles weer een grotere voorsprong te pakken. Goed herpakt dus, maar net te weinig voor punten of gelijkspel. Eindstand 14-10

VALTO C1: Speelde een oefenwedstrijd tegen Albatros en deze werd gewonnen.

VALTO C2: Valto C2 speelde uit tegen Maassluis C2. Het was een gelijk opgaande strijd, maar ook vandaag stond Valto onwijs sterk te verdedigen. Daardoor hebben we de wedstijd net op tijd de juiste kant op weten te trekken. Wat een spannende en leuke wedstrijd.

VALTO C3: De C3 speelde thuis tegen Fortuna C4. Valto was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar miste wat rust en geluk in het afmaken van de kansen. Bij rust was het nog gelijk 3-3. Na de rust werden de kansen wel benut en liep de C3 snel uit. Eindstand 8-4. Hard gewerkt en verdiend gewonnen! Volgende week de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, uit tegen KCR C3

VALTO C4: De C4 speelde in Rhoon tegen RWA. Het team ging goed van start en kwam via samenspel tot een   3-4 voorsprong met rust. Na rust ging het allemaal wat minder en werd er ook minder samengespeeld. Helaas geen doelpunten meer van onze kant. Helaas verloren met 9-4

VALTO D2: De D2 speelde een moeilijke wedstrijd bij ONDO D3. Een scheids hadden we niet dus wij hebben gefloten. Verdedigend ging het wel redelijk. 6 goals tegen is prima. Aanvallend lukte het totaal niet. Wel veel bal bezit, maar dat leidde niet tot kansen en dus ook weinig doelpunten. Helaas 6-2 verloren.

VALTO D3: De D3 speelde thuis tegen KCC. We begonnen best goed aan de wedstrijd. We speelden lange aanvallen, maar vergaten te scoren. In de rust stonden we voor. In de tweede helft was helaas het laatste kwartje niet goed, waardoor we een 4-1 voorsprong weggaven. We hebben verloren met 4-5.

VALTO D4: De D4 speelde in Rotterdam tegen Nio D1. Het was een geweldige wedstrijd en alles lukte vandaag. We hebben gewonnen met 8-2 en nu op naar volgende week.

VALTO D5: De D5 speelde thuis tegen GKV. In de eerste 5 minuten scoorden we meteen 3 doelpunten. De kinderen kregen daar zelfvertrouwen van. GKV had weinig kansen en was hierdoor geen gevaar. Het team heeft goed naar al onze tips geluisterd en uiteindelijk 11-2 gewonnen!

VALTO E1: E1 speelde uit tegen ONDO E1. Het was een lastige wedstrijd. Er kon helaas niet gewonnen worden. 11-5.

VALTO E2: De E2 speelde thuis tegen Avanti E3. We hadden al een keer geoefend tegen avanti dus we wisten wat ons te wachten stond. We begonnen de wedstrijd goed, maar helaas was avanti beter en scoorde makkelijk. Eindstand: 4-12.

VALTO E3: De E3 speelde thuis tegen ALO E3. Zonder Tess en Lianna begonnen we met zijn viertjes aan de wedstrijd. ALO begon heel scherp, en scoorde gelijk 3 keer. Het leek alsof wij daar wat van schrokken. Maar na ons eerste doelpunt ging het bij ons aanvallend ook beter. We haalde vooral weer kansen uit het insnijden voor elkaar. We kwamen helaas net te laat op stoom en daardoor is het 11-13 geworden voor ALO. Jammer want het zat er echt wel in.

VALTO E4: De E4 speelde uit tegen Vriendenschaar E3. Na een wat moeizame eerste 20 minuten gingen we rusten met een stand van 2-3. Na de rust kwamen we scherp terug het veld in, iedereen kreeg kansen en de doelpunten gingen vallen. Dit resulteerde in een mooie 2-11 overwinning.

VALTO E5: De E5 speelde thuis tegen Dunas E3. Niet op volle sterkte. Met twee spelers in quarantaine, pijntjes en zaterdagochtend ook nog een zieke konden we hulp goed gebruiken. Waren we vorige week aan alle kanten kleiner dan VEO, vandaag waren we drie koppen groter dan de tegenstander. We maakten veel doelpunten en het ging allemaal heel makkelijk. We hadden als doel iedereen te laten scoren en dat is gelukt! Eindstand was 16-2.

VALTO F1: De F1 speelde uit tegen Avanti F1. De team gingen gelijk op. Avanti scoorde net iets meer, er mocht een superspeler ingezet worden, maar dat mocht helaas niet baatten. 7-4 verloren.

VALTO F2: Vrij.

Van de TC

Nog altijd niets na 17 uur in speelronde 3

Ook afgelopen week hebben we het programma weer goed vol gekregen. De selectie trainde om 9.30 uur, wel vroeg en niet helemaal compleet door onder andere het coachen bij jeugd-teams. Het is schipperen, maar als TC  zijn we blij dat het zo kan.

En schipperen zal het nog even blijven. Deze week nog zoals de weken er voor, tot 17 uur en de weken daarna lijkt het er op dat dit voortgezet gaat worden, hoewel het dan normaliter ook Kerstvakantie is. We wachten de persconferentie van deze week nog even af, voordat we beslissen wat we gaan doen. Mogelijk kunnen we iets door laten gaan tijdens de vakantie.

Zie voor meer info over de maatregelen en wat Valto doet, dit bericht. En houdt de verdere berichtgeving in de gaten, want er kunnen veranderingen komen, in dagen en tijden. Voor deze week is het nog, zoals hieronder.

Trainingen
Trainingen voor de jeugd gaan zoveel mogelijk door op tijden voor 17.00 uur. Ieder jeugdteam krijgt één keer per week de mogelijkheid om te trainen. Dit zal op verschillende dagen zijn, om 15.00 of 16.00 uur. Hierin hebben we niet veel keuze, dus het is wat het is. Laten we hopen dat het bij deze drie weken blijft.

Trainingen voor de senioren gaan niet door doordeweeks. Indien er op zaterdag wedstrijden uitvallen of er is extra ruimte, dan kunnen daar trainingen worden afgewerkt of een vrij schot-uur worden gepakt. De TC zal beschikbare ruimte aanbieden aan (enkele) teams die geen wedstrijd hebben die zaterdag.

Scheidsrechters opgelet!
Omdat we soms krap tot 16.50 uur inplannen, is het ontzettend belangrijk dat wedstrijden op tijd beginnen en soms ook iets eerder (op aangeven van de TC). Lukt het op tijd beginnen niet, dan wordt de wedstrijd wat ingekort met minimaal dezelfde tijd dat hij te laat begon. Anders heeft het laatste team dat speelt de pech dat ze maar een halve wedstrijd kunnen spelen en dat is niet de bedoeling.

Oude ballen te koop
Korfballen slijten en er komt een moment dat een bal niet goed genoeg meer is om er mee te trainen of te spelen. Maar weggooien is zonde en voor thuis zouden ze nog prima gebruikt kunnen worden om te oefenen, dus we hebben besloten om ze tegen een klein prijsje van de hand te doen. Ze zijn vanaf deze week te verkrijgen in de webshop. Doe er je voordeel mee. Hoe meer iemand met een bal bezig is, hoe beter.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteitenagenda

Hierbij de activiteitenagenda, zet de data alvast in je agenda! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Als alle maatregelen het toelaten zal er volgend jaar een grote activiteit georganiseerd worden, om Valto 60 jaar groots te vieren!
Verdere informatie over de activiteiten volgen later.
Als er vragen zijn over een activiteit kunnen deze gesteld worden via: activiteiten@ckv-valto.nl
Heb jij nou een leuk idee voor een activiteit, dan kun je altijd iemand van de activiteitencommissie aanschieten, of ons een e-mail sturen.

Wedstrijden en trainingen tot 19 december 2021

Na het Tweede Kamer debat van afgelopen woensdag zijn de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen op sportgebied bekend. Voor de competitie betekent dit voor Valto het volgende tot 19 december 2021.

Wedstrijden

De competitie in het wedstrijdkorfbal wordt stopgezet. Dit geldt voor de teams Valto 1 tot en met 5, A1, A2, B1 en C1. De wedstrijden tot 17 uur gaan door als oefenwedstrijden, waarbij we contact opnemen met de tegenstanders of zij met ons. De wedstrijden die na 15.45 uur beginnen gaan in de meeste gevallen niet door. Als er oefenwedstrijden ingekort kunnen worden, waardoor er wel ruim vóór 17.00 geëindigd kan worden, dan is dat een mogelijkheid. Voor de wedstrijdsport komt er een nieuw competitieprogramma zodra er weer getraind mag worden.

De competitie in het breedtekorfbal gaat door zoals gepland. Wedstrijden die om 17.00 uur nog bezig zijn of na 17.00 uur beginnen gaan niet door.

Trainingen

JUMBO ruilavond

Woensdag 22 december is jouw kans om je laatste plaatjes te bemachtigen!

In de kantine van Jumbo de Lier wordt een ruilavond georganiseerd, je bent welkom vanaf 18:00 tot 20:00.

You or Me #2 – Mark & Iris

You or Me? In deze tweede aflevering zien we hoe goed Mark (V2) en Iris (A1) elkaar kennen! Gaan zij Elise en Koert verslaan?

Korfballen in de kerstvakantie

Na een succesvolle zomereditie met meer dan 60 kinderen organiseert KorfbalFit op woensdag 5 januari en donderdag 6 januari 2022 de ‘’Winterdagen’’ in Maasland. De dagen staan in het teken van de “Fanatieke aanvaller” en de “Sluwe verdediger”, maar wat komt daar allemaal bekijken? Nieuwe aanvallende acties, tips bij het verdedigen en nog veel meer!
Iedereen is welkom! En… spelers van (jong) Oranje en de Korfbal League zijn erbij om jou een onvergetelijke dag te bezorgen. We zien jullie graag op de Winterdagen!

Kerstclinics bij Korfbalstars

Wedstrijdverslagen

Valto C3 – Fortuna C4

C3 mocht thuis spelen tegen Fortuna C4. Fortuna had nog geen wedstrijd gespeeld in deze zaal competitie, dus wisten we niet wat we konden verwachten. Zelf hadden we wel een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd van vorige week, die gewonnen werd. Vanaf het begin waren we beter dan Fortuna en snel kwamen we op 1-0 door een doelpunt van Mirte. Ook de 2-0 van Maaike volgde daarna snel en er waren wat kansen om verder uit te lopen. Die werden helaas nog niet benut. Fortuna scoorde tegen uit de eerste echte kans die zij kregen. Door snel te schakelen kwam Maaike weer helemaal vrij voor de paal en maakte de marge weer 2, 3-1 voor. Jammer genoeg was Fortuna erg efficiënt in de afronding. 2 kansen voor rust betekende 2 doelpunten tegen en dus met een gelijke stand de rust in, 3-3.

Na rust kwamen invalsters Sophie en Anouk in het veld. Het spel bleef goed en we creëerden volop kansen. Deze werden nu wel afgerond, 3x Sophie, 1x Anne en 1x Alice zorgden voor een comfortabele en verdiende voorsprong. Fortuna deed nog 1x wat terug, waardoor de eindstand op 8-4 kwam. Goed gespeeld en verdiend gewonnen! De kansen mogen nog wat beter benut worden, door de rust wat te bewaren, niet te gehaast schieten. Maar we zien duidelijk progressie en veel spelplezier en dat is heel mooi! Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar, uit bij KCR.