Bijblijver 18, jaargang 50 12 december 2022

Van de voorzitter

Zonder jou geen Valto!

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. De laatste thuis wedstrijd van Valto 1 en 2 in 2022. Fiona was namens het bestuur al vroeg in de sporthal gaan zitten om iedere vrijwilliger te bedanken met een lekkere koek met  als tekst “Zonder jou geen Valto , bedankt”. Het is altijd lastig iets origineels te bedenken en dan is het fijn dit in combinatie met een lokale ondernemer te doen. Wat zijn wij als bestuur blij en trots dat we zo’n grote groep vrijwilligers om ons heen hebben die ons helpen de  vereniging verder te laten groeien.En natuurlijk met een vol programma in de sporthal was het een mooie dag. Deze week beginnen de toetsen weer bij een aantal leden. Een ieder die hiermee te maken heeft heeft en druk aan het studeren is, veel succes en hopen op een goed resultaat.

Senioren

VALTO 1 speelde thuis tegen Fortis 1. Op voorhand een tegenstander waar van gewonnen zou moeten worden. In de 1e helft scoorde het eerste er al lekker op los, en zocht met 16-11 de kleedkamer op. De 2e helft liet hetzelfde beeld zien, al werd er door beide ploegen wel wat minder gescoord. Eindstand: 28-19. Een keurige overwinning en na drie wedstrijden staat VALTO met Die Haghe bovenaan met zes punten. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen Vriendenschaar (H) 1, die afgelopen zaterdag van Die Haghe verloor, maar al wel wist te winnen van HKV/OE en ONDO (M).

VALTO 2 speelde thuis tegen Fortis 2. Ook voor het tweede was het meer de vraag met hoeveel er gewonnen zou gaan worden dan of er gewonnen zou worden. Via een ruststand van 13-7, werd er uiteindelijk met 27-14 gewonnen. Het tweede staat nu na drie wedstrijden samen met Tilburg 2 met zes punten bovenaan. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Vriendenschaar (H) 2, die tot nu toe verloor van Die Haghe 2 en TOP (A) 3, maar wel wist te winnen van HKV/OE 2.

VALTO 3 speelde uit tegen Weidevogels 3. Na vorige week afgedroogd te zijn door het ervaren ODO 3, was het zaak om de draad weer op te pakken en de punten mee naar huis te nemen. Het derde wist de korf niet heel makkelijk te vinden, maar als je het verdedigend dan goed dicht houdt, is dat op zich geen probleem. Het gaat er om dat je er meer scoort dan je tegenstander en dat was geen probleem, er werd met 6-14 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen Korbis 2, die afgelopen zaterdag de eerste punten binnen haalde, door met 21-18 van Excelsior te winnen.

VALTO 4 speelde uit tegen Excelsior 5. Excelsior had haar eerste twee wedstrijden gewonnen, terwijl het vierde nog op de hatelijke nul stond. Het duurde even voordat de wedstrijd qua scoren op gang was, maar daarna ging het een tijdje gelijk op. Uiteindelijk wist het vierde een voorsprong van vier doelpunten te pakken en kon dat de hele wedstrijd volhouden. Zo werd er uiteindelijk met 16-20 gewonnen en zijn de eerste punten dus binnen! A.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen Twist 2, de enige ploeg die alle drie de wedstrijden wist te winnen en dus bovenaan staat.

VALTO 5 speelde thuis tegen Vriendenschaar (B) 2. Het vijfde begon goed aan de wedstrijd (met een heuse livestream van de tegenstander) en ging zelfs met een doelpunt voorsprong de rust in. Korfballend zat het goed in elkaar, en ook was er strijd en passie. Helaas was de tegenstander iets fitter en had ze ook nog een aantal goede spelers op de bank, waardoor het verschil in de tweede helft in het voordeel van Vriendenschaar was. Tot het laatst toe knokte het vijfde, maar helaas werd er toch verloren: 14-17, en helaas dus nog geen punten voor het vijfde in de zaal. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen DES 4, die afgelopen zaterdag haar eerste punten wist te pakken door van Refleks 4 te winnen.

VALTO 6 was vrij, zij mogen a.s. zaterdag eindelijk weer spelen, thuis tegen KIOS 3.

VALTO 7 was toch ook vrij, zij spelen a.s. zaterdag pas uit tegen ’t Capproen 2, de koploper in de poule, met zes punten uit drie wedstrijden.

VALTO 8 speelde thuis tegen ’t Capproen 3. Na twee gewonnen wedstrijden kon bij winst de koppositie versterkt worden. Helaas had het achtste zaterdag moeite om tot scoren te komen. En als je dan maar 7 doelpunten weet te scoren, dan is de kans groot dat de tegenstander dat beter weet te doen, en dat bleek wel. Eindstand: 7-13. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen NIO 5, die na twee gespeelde wedstrijden nog nul punten heeft en onderaan staat, dus we gaan er vanuit dat er dan wel weer twee punten bijgeschreven kunnen worden.

Jeugd

Valto A3 speelde uit bij koploper Twist in Vlaardingen. Bij rust stonden we wat geflatteerd met 8-4 achter. Waar Twist het van afstandsschoten moest hebben die vaak vielen, sprongen de ballen van Valto miraculeus uit de korf. In een ijzersterke 2ehelft kwam de A3 terug tot 10-10 maar moest uiteindelijk buigen voor 3 late afstandstreffers van Twist. Eindstand 13-11 in een spannende wedstrijd. Volgende week thuis tegen Korbis A3.

Valto C1: Valto C1 speelde thuis tegen TOP/IAA fresh C1. Deze wedstrijd ging met een groot verschil verloren. 4-19 was de eindstand

Valto C2: Valto C2 speelde thuis tegen Gemini C1. Gemini won deze wedstrijd met 5-10

Valto C3: De C3-meiden mochten het deze zaterdag opnemen tegen Ijsselvogels. De eerste aanval had zeer veel moeite met scoren, waardoor het heel lang duurde voordat er gescoord werd aangezien onze verdediging erg goed stond. Uiteindelijk was het slechts 1-0 met rust. Na rust vielen er meer doelpunten en gelukkig de meesten door onze meiden. Uiteindelijk maakte Ijsselvogels het nog best spannend door in de laatste minuten nog de 4-3 te scoren. Gelukkig wisten de meiden de overwinning binnen te slepen. Weer punten voor de C3.

Valto C4: De C4 speelde thuis tegen KOAG C2.  Helaas werd deze wedstrijd verloren met 6-10
Valto D1: Valto D1 speelde thuis tegen GG/RMcD Huis Emma D1. De tegenstander was een maatje te groot voor de D1. Eindstand 3-17
Valto D2: De D2 speelden vandaag tegen KOAG D1. De D2 schoot uit de startblokken en stond na 10 minuten 1-4 voor. Hierna stokte de productie een beetje en gingen we met een 3-6 voorsprong de rust in.

Na de rust wilden het niet meer vlotten. Veel 1 schots aanvallen en alle makkelijke kansen gingen mis. KOAG kwam langzaam weer terug in de wedstijd. Uiteindelijk trok de D2 wel aan het langste eind en hebben we 6-7 gewonnen.

Valto D4: De D4 speelde thuis tegen Meervogels. In het begin ging de wedstrijd nog gelijk op. Bij rust stonden we 3-1 voor. Na rust gingen beide teams vol op de aanval. Er zat veel tempo in de westrijd. Valto scoorde er rustig op los en onze verdediging stond beter. We gaven weinig kansen weg. De eerste winst van het zaalseizoen werd binnengehaald. 10-4. Mooie teamprestatie.

VALTO E1: De E1 speelde thuis tegen Nieuwerkerk E2. Dat is geëindigd  in een gelijke stand. 7-7.

VALTO E2: De E2 speelde uit tegen KCC E1. We begonnen de eerste  twintig minuten scherp aan de wedstrijd en wisten het KCC verdedigend moeilijk te maken. In de aanval waren we af en toe wel wat chaotisch en wilde we soms te snel overspelen waardoor niet alle ballen goed aankwamen. De laatste twintig minuten werd KCC een  stuk scherper en kreeg de E2 het lastig. Er is een goede wedstrijd gespeeld waarbij KCC net aan het langste eind trok. 12-9 verloren.

VALTO E3: De E3 speelde thuis tegen Ondo E4. We hadden al een keer  geoefend tegen deze ploeg en toen dik verloren. Verdedigend deden we het super goed en wisten we het Ondo moeilijk te maken, maar aanvallend lukte het niet om onder de hoge druk uit te komen. In de laatste tien minuten had Ondo nog wat meer energie (en geluk  met een paar doelpunten van echt héél ver weg) waardoor ze ruim wonnen. Hard gewerkt en verdedigend maken we echt grote stappen. Eindstand 2-13 gewonnen.

VALTO E4: De E4 speelde uit tegen Ondo E5. De eerste helft werd  er super goed verdedigd en met snel overgooien werden er goede kansen gecreëerd, ruststand 5-6 voor Valto! Zouden we eindelijk gaan winnen? Helaas had Ondo een heel goed 3e kwart met een invaller uit de E1 en stonden we ineens ruim achter. In het 4e kwart  was Valto weer de betere maar uiteindelijk met 16-10 verloren. Beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, op naar volgende week!

VALTO E5: De E5 speelde thuis tegen Kvs E7. Iedereen had er zin  in en wilde echt voor de winst gaan. De eerste 10 minuten ging het verdedigen super goed, ook waren we goed aan het samen spelen. De tegenstanders hadden heel veel geluk met hun schoten en raakte de gekste ballen. Helaas hadden wij pech met de schoten en wilde  er niks in. We gingen ervoor om van de nul af te komen maar dat is helaas niet gelukt. We hebben 10-0 verloren. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

VALTO F1: De F1 speelde tegen ONDO F2, en dat was niet de eerste  keer! Jasmijn was goed op schot en had de eerste 4 goals op haar naam staan! We verdedigden erg goed en scoren deden we ook waardoor we bijna de hele wedstrijd een superspeler hebben verdedigd. Maar ook dit ging heel erg goed! Uiteindelijk hebben we met 10-3  gewonnen!

VALTO F2: Vrij.

Van de TC

Speelronde 3 zaal, de 4-punten-weekendjes

Het is de laatste weken raak bij de selectie. De eerste twee speelronden in de zaal wonnen zowel het eerste als het tweede van Valto, waarbij we dan de mooie term 4-punten-weekend gebruiken. Ook deze week was het weer raak, Fortis 1 en 2 kwamen er niet echt aan te pas en zowel Valto 1 als 2 pakten de punten.

Maar je kunt ook andere koppeltjes maken, zoals Valto 3 en 4. Ook zij pakten beide de winst en dus daar ook een 4-punten-weekend. De A1 en A2 deden hetzelfde en ook de B1 en de B2. Bij de C1 en C2 was het beide helaas niet gegund, bij de D1/D2 en E1/E2 evenmin. De F1 had geen koppeltje, de F2 was vrij. Ik zag verder nog een nipte overwinning van de D2, een mooie 10-6 van de D4 en de B3 maakte er een efficiënte wedstrijd van en nam met 2-4 genoegen, maar ook de punten mee naar huis.

Deze week alweer de laatste speelronde voor de Kerstdagen voor de meeste teams. Alleen de B1, C1, D1 en D4 spelen nog op de 24e en we hebben natuurlijk de jongensclinic. Daar mogen de spelers van de E, D en C aan meedoen en het zou mooi zijn als jullie een klasgenootje meenemen, of een broer(tje), een neef(je) en een vriendje. Want zeg nou zelf, korfballen met meisjes én jongens is toch het leukste dat er is?

Welke stoere mannen willen helpen bij de stoere jongensclinic?
Op zaterdag 24 december willen we van 11 tot 12 uur een jongensclinic organiseren in Vreeloo. Doel is, je raadt het al, het aantrekken van meer jongens omdat we daar over alle jeugdleeftijden een tekort aan hebben. En korfballen is wel zo leuk met meisjes én jongens!

Het idee is om alle jongens van de D en de E uit te nodigen en te stimuleren een vriendje mee te nemen. Meiden zijn ook welkom, mits ze een jongen meenemen 😉. Het is een vrijwel korfballoze zaterdag (B1, C1, D1 en D4 spelen), dus veel spelers kunnen aanhaken.

Wil jij helpen deze clinic te geven? Meld je dan aan bij Jan Jaap of Thom.  Het zou echt ontzettend tof zijn als we hiermee de aantallen jongens en meisjes weer wat meer gelijk kunnen trekken!

Trainingen en trainen geven
Vooralsnog heeft ieder jeugdteam nu trainers, maar gezien de krapte zou het echt top zijn als er meer trainers zijn, die af en toe eens kunnen invallen. Lijkt het je wat om dat te doen, dan kan dat bij ondergetekende. Zou je een team willen coachen? Ook prima, laat het weten!

Wedstrijden en invallen of reserve zitten
Ook in de zaal hebben we weer te maken met team die niet heel ruim ingedeeld zijn. Het voordeel is dat iedereen veel aan spelen toekomt. Het nadeel is echter ook dat er bij blessures al vrij snel invallers en reserves nodig zijn. Zowel bij de jeugd als in de senioren kun je de vraag verwachten om mee te gaan met een ander team. Bedenk dan dat het fijn zou zijn als ook jouw team compleet kan spelen met invallers en reserves. Als we elkaar allemaal helpen, dan kunnen alle wedstrijden met complete teams gespeeld worden.

Te gast in de sporthallen
Nu we weer in de zaal spelen, moeten we ons realiseren dat we te gast zijn in de hallen waar we trainen en spelen. Dat betekent onder andere:

Mocht je de hal onverhoopt niet schoon aantreffen, dan mag je dat aan mij of MarleenS laten weten. Wij geven dat centraal door. Te denken valt dan aan:

Op die manier weten wij dat het al zo was bij binnenkomst en kunnen we er melding van maken. Samen zorgen we er voor dat we een prima tijd gaan beleven in de zaal!

Overige berichten

Valto is op zoek naar jongens! Durf jij het aan?

Op 24 december organiseert Valto een stoere jongensclinic. Wij hopen dat alle jongens uit de E en D naar deze clinic komen en natuurlijk een vriendje meenemen. Ook de meiden uit de E en D zijn van harte welkom, als ze een jongen meenemen die nog niet bij Valto korfbalt. Zo hopen we meer jongens enthousiast te maken voor korfbal zodat we in alle teams zowel jongens als meiden krijgen.

Meld je snel aan, via het formulier op deze pagina!

WOS en PZC: Overwinning Valto tegen Fortis

Overwinning Valto tegen Fortis

WOS Valto – Fortis

Uit de PZC

Team(s) van de week

Vanuit de supportersvereniging OTLAV, zal er tijdens de wedstrijden van Valto 1 en 1 wedstrijd van Valto 2 een team van de week aanwezig zijn. Dit is een team vanuit de jeugdteams, en dit jaar zal dit zijn de teams uit de D/E/F en kangoeroes. Concreet willen we hiermee bereiken dat de sfeer rondom de wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 intenser wordt en de kinderen, ouders en overig publiek meer betrokken raken bij de thuiswedstrijden.

Het team van de week zal bezocht worden door een speler uit Valto 1 of 2, tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd waar zij ‘Team van de week” zullen zijn. Tijdens de wedstrijd zal er een speciale tribune voor het team van de week zijn.
Hier kan het team van de week met elkaar zitten om Valto 1 of 2 aan te moedigen.

In de rust zal er op de middenstip een potje piepelen gedaan worden door het team van de week.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Valto 1 wordt er ook een taart verloot. Deze kan je winnen door de juiste eindstand te raden. De opbrengst van deze taarten verloting zal ten goede komen aan de supportersvereniging en de “teams van de week”. De winnaar van de taart zal elke wedstrijd direct na de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Let op! Vanaf dit jaar kan er alleen nog via een QR code voor de taart betaald worden.

Het team van de week dient drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dan is er ruim de tijd voor de verkoop van de loten en het verkleden van je VALTO tenue, zodat iedereen hetzelfde gekleed is!

Aan de coaches de vraag om dit tijdig door te geven aan hun team van de week.

Vanuit het team OTLAV zal er tijdens elke wedstrijd 1 begeleider aanwezig zijn.
Wij willen jullie coaches daarom vragen om (indien mogelijk) zelf, of te zorgen dat de teamouder naast de begeleiding van OTLAV aanwezig is.
De coach of de team ouder kan tijdens de rust ook het potje piepelen voor rekening te nemen.

TEAM OTLAV

Wedstrijdverslagen

Valto stuurt ook Fortis met lege handen terug naar Zeeland

Sponsors:

Terwijl het buiten intussen flink afkoelt en we allemaal toch maar voorzichtig de verwarming aangezet hebben, schiet het jaar ook al weer aardig naar het einde. Vandaag alweer de één na laatste wedstrijd voor de kerstvakantie. Net als vorige week kwamen ook vandaag de tegenstanders voor de selectie uit Zeeland. Fortis, geen onbekende voor ons, kwam uit Oost-Souburg gereden om in De Lier de punten op te halen. Helaas voor hen pakte dit iets anders uit, want Valto was weer oppermachtig in de “eigen” Vreeloohal. Op deze zaterdagmiddag speelde Valto A1 in het voorprogramma van de selectie en gaf het goede voorbeeld door hun tegenstander Avanti/Post Makelaardij A1 na de 22-15 overwinning met lege handen naar Pijnacker te sturen. Omdat ook ik wel eens wat anders te doen heb op zaterdag, was ik wat later in de Vreeloo hal aanwezig en heb de eerste twintig minuten van Valto 2 gemist. Toen ik binnen kwam stond er al een comfortabele voorsprong van 10-2 op het scorebord. Door blessure leed binnen de selectie was Esmee weer binnen de lijnen te aanschouwen en deed dit ook vandaag weer uitstekend. Fortis 2 wist voor de rust nog wat van de achterstand af te knabbelen en wisten terug te komen tot 11-6. Met nog bijna vier minuten tot de rust nam de coach van Fortis een time-out om zijn spelers op te peppen. Zonder resultaat helaas, want Mark en Esmee vergrootte de voorsprong weer naar 13-6. Op slag van rust mochten de gasten nog een vrije bal nemen en bepaalden de ruststand op 13-7.

Valto 2 kwam scherp uit de kleedkamer en schoten binnen tien minuten een onoverbrugbare voorsprong op het bord. Met zes doelpunten op rij van vijf verschillende spelers werd een 19-7 tussenstand op het bord gezet en was de wedstrijd wel gespeeld. Pas na tien minuten wisten de gasten hun eerste doelpunt te scoren na de thee. Niet veel later werd het verschil weer tien, maar Mark was vandaag weer lekker op dreef en zorgde ervoor dat we weer wat uitliepen. Het strakke verdedigen wat Valto tegenwoordig doet is natuurlijk niet zonder risico en soms komt het de tegenstander goed uit. Hierdoor kreeg Valto een strafworp tegen die door de gasten werd benut, maar Valto diende dit gelijk van repliek met treffers van Ron en Esmee. Nadat Wouter halverwege de tweede helft de 23-11 had binnen geschoten, werden Ron, Jan Pieter en Iris bedankt voor hun bewezen diensten en verlieten onder luid applaus het veld. Iris kon dit niet lopend, dus werd zij van het veld gedragen door Thomas. Hun plaatsen werden ingenomen door de toekomst van Valto. Emma, David en Jasper mochten de laatste dertien minuten volmaken en proberen hun doelpuntje mee te pakken. Esmee deed het nog één keer voor, maar toen werd er ook aan de andere kant gescoord en mochten de junioren gaan laten zien of zij ook goed konden verdedigen. De gasten deden nog wat terug, maar ook Valto kreeg een strafworp toegekend. Mandy weet daar wel raad mee en toen zij even de onoplettendheid van haar tegenstander afstrafte met een omdraaibal was het verschil opgelopen tot veertien bij de 26-12 tussenstand. Met nog één minuut op de klok deed Esmee er nog een schepje bovenop, maar het slotakkoord was voor de gasten. Door in de laatste minuut, die best lang duurde, nog tweemaal raak te schieten werd het uiteindelijk 27-14 en kon Valto weer twee punten bijschrijven.

Ook ons vlaggenschip mocht aantreden tegen Fortis, wat we nog wel kennen van vorig seizoen. Ook in de tijd dat Valto nog 1e klasse speelden kwamen we Fortis tegen en het is altijd een taaie ploeg gebleken. Ook vandaag gingen de Zeeuwen er weer hard tegenaan, wat hen maar liefst tien strafworpen opleverden. Een pittig potje dus voor ons vlaggenschip, maar buiten de 1-2 na anderhalve minuut heeft Valto een voorsprong gehad. Het was Laura die na veertig seconden de score opende, waarna ook aan de andere kant de korf werd gevonden. Met de tweede strafworp, de eerste werd gemist, kwamen de gasten op voorsprong, maar het arbitrale duo Gelissen en Kriek tolereerde niet veel en dus ging in de volgende Valto aanval ook de bal op de stip na een kleine overtreding. Thom maakte hiermee weer gelijk, waarna Frank met twee treffers het eerste gaatje wist te slaan. Bart verdubbelde het verschil door een strafworp te verzilveren en even later ook van afstand de korf te vinden. Met om en om scoren bleef het verschil een tijdje vier dankzij de treffers van Laurens, Thom uit een strafworp en na de twee Zeeuwse strafworpen trof ook Frank weer doel. Met nog tien minuten te gaan wist Maaike ons voor het eerst op een marge van vijf te schieten, maar de gasten wisten intussen hoe zij een strafworp konden forceren en de arbitrage trapte daar ook keer op keer in. Met alweer hun vijfde strafworp werd de 10-6 tussenstand op het bord gezet, waarna hun coach hen bij zich riep voor een time-out. Na de hervatting wist Mirthe het verschil weer uit te bouwen, maar in de volgende fase zouden de gasten in de wedstrijd blijven dankzij strafworpen en een velddoelpunt. Met nog vijf minuten tot de rust was het verschil teruggebracht tot 13-11 door strafworp nummer zeven. Ondanks het bikkelharde verdedigen van de gasten had Valto er pas drie meegekregen, maar scoort eigenlijk ook gewoon liever uit een actie in de ruimte. Met twee treffers van Frank en eentje van Bart werd er toch met een lekkere 16-11 voorsprong gerust.

Na de thee zou het even duren voor er weer gescoord werd. Valto trok verdedigend de lijntjes nog wat verder aan, maar had zelf ook moeite om de korf te vinden. Bart wist de ban te breken, waarna Frank, Mirthe en Thom het verschil uitbouwde naar 20-11. Thom had toch meer last van zijn been na de aanvaring met zijn tegenstander in de eerste helft dan we dachten. Thijs, weer een weekend over uit Denemarken, nam zijn plaats in de verdediging in. Zodoende kon Thom zich concentreren op de aanval, maar dat kwam waarschijnlijk eerder dan hij gehoopt had. Binnen twee minuten mocht hij al weer aantreden in de aanval. De Zeeuwse dames hadden even een scherpe fase en wisten zomaar drie punten van de achterstand af te snoepen, zodat er halverwege de tweede helft een 21-15 tussenstand op het bord stond. Er waren nog tien minuten te gaan toen Mirthe met twee treffers op rij onze voorsprong naar 23-15 tilde. In de volgende fase zouden de ploegen weer om en om scoren, waarbij Bart en Mirthe, met haar vijfde van vanavond, onze doelpunten voor hun rekening namen. De slotfase zou Valto de wedstrijd proberen zonder problemen uit te spelen, maar als de tegenstander dan wel volle bak naar binnen blijft pompen kan je met dit arbitrale duo nog wel twee strafworpen tegen krijgen. Thom zorgde ervoor dat onze marge weer tien werd, maar toen wist ook  Fortis nog tweemaal te scoren. Het zal u niet verbazen dat de laatste Zeeuwse treffer van 2,5 m gemaakt werd. De laatste treffer van onze Lierse trots kwam van de handen van Bart, waarmee ook deze strijd weer winnend werd afgesloten. Ik moet helaas wel constateren dat de ene Zeeuwse ploeg de andere niet is. Bleef vorige week, ondanks de grote achterstand, KV ONDO gewoon korfballen tot het einde, werd het vanavond toch wel weer een beetje een slagveld. Gelukkig wist Valto het hoofd koel te houden toen het gaatje verkleint werd tot twee en daarna het gaatje weer uit te bouwen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met de derde ruime overwinning op rij is Valto goed aan de competitie begonnen en is nu samen met Die Haghe nog foutloos. Volgende week dan dus de laatste wedstrijd voor het kerst reces in Hardinxveld Giessendam tegen KV Vriendenschaar. Zij hebben zaterdag hun eerste nederlaag geleden tegen Die Haghe en zullen gebrand zijn op revanche. Niet alleen op deze verloren wedstrijd, maar ook op de laatste wedstrijden tegen Valto. Deze waren de laatste keren steeds een prooi voor onze Lierse trots. Met een flink vernieuwd  team en een nieuwe trainer zullen zij alles uit de kast trekken om Valto punten te ontfutselen.

Support is dan ook weer zeer gewenst in sporthal “de Wielewaal” aan de Cornelisweer 2 in Hardinxveld-Giessendam. Valto 2 mag daar de spits afbijten om 16:45 uur.

Graag tot volgende week allemaal, Arno van Leeuwen.

Valto A1 – Avanti A1

Sponsors:

Na de warming-up, waarin veel werd gescoord, begon de wedstrijd.
Na een fantastische actie van het eerste aanvalsvak  bleef het 0-0.

1. Avanti
    2. afstandsschot Emma

2-1 afstandsschot Elise

Er werd zeer goed verdedigd. Ook werd er weleens een bal verkeerd gegooid.

2-2

3-2 afstandsschot David

Af en toe werd er ook gedoken naar een bal.

3-3

4-3 afstandsschot Mieke

5-3 afstandsschot Jappie

5-4

6-4 afstandsschot Koert

7-4 afstandsschot Jappie

8-4 strafworp door de Tim Vliegende Hollander(TVH)

17-13

18-13 afstandsschot  Elise, volgens een korfballiefhebber is er nu een gat ontstaan van 5 doelpunten.

Ik heb het nagerekend en het klopte.

19-13

20-13 afstandsschot Koert, volgens dezelfde korfballiefhebber is er nu een gat van 7.

Ook nu weer nagerekend en het klopte weer.

20-14

21-14 strafworp Elise

22-14 afstandsschot Mieke, je gelooft het niet maar volgens dezelfde korfballiefhebber was er nu een

gat ontstaan van 8 doelpunten. Dit keer heb ik het hierbij gelaten.

Eindstand 22-15

T.e.a.m-ouder.

Valto E3- Ondo E4

Sponsors:

De E3 heeft sterke tegenstanders deze zaalcompetitie. Werden op het veld nog de meeste wedstrijden gewonnen, nu krijgen Fayenne, Nora, Lene, Bhodey en Kjell pittige tegenstand.

Het is nog niet gelukt een wedstrijd te winnen. Ook vandaag tegen Ondo E4 niet. Ook al deden ze alle 5 goed hun best, lukte het Ondo beter ballen te onderscheppen en te scoren.

De eindstand was 2-13. Volgende week weer nieuwe kansen!