Bijblijver 19, jaargang 48 11 januari 2021

Van de voorzitter

Gelukkig weer korfbal op onze velden!

Laten we eerst eens wat positiefs melden dat er afgelopen zaterdag bij de trainingen een hele grote opkomst was van jeugdleden die ook graag dus willen trainen. Dat doet niet alleen mij maar zeker ook de TC die dit allemaal met de trainers organiseert veel goeds. We snappen dat er niet veel kan en mag, maar wat er wel mag wordt dus goed op gereageerd. Het was ook een mooie zonnige dag, weliswaar koud, maar velen hadden de kou dus getrotseerd en dan worden de vele inspanningen van onze TC dus goed beloond.

Zo werd aan het begin van deze afgelopen week door een paar vrijwilligers de tent afgebroken en binnen neergelegd, hopelijk kunnen we deze bij het buitenseizoen weer gebruiken als terrasoverkapping. Een dank gaat uit naar diegene die snel reageerden en hielpen bij het afbreken. Top gedaan.

Helaas gaat volgens de berichten die nu binnenstromen de lockdown verlengt worden met wellicht 3 weken, waardoor we voorlopig nog weer niet de zaal in kunnen. Gezien het aantal positief geteste personen, wellicht de juiste beslissing. Vele huishoudens zitten weer compleet thuis aan het werk en de jeugd zitten de les van school via de laptop ook te volgen. Voor velen een hele opgave om vol te houden, waarvoor mijn respect. Het klinkt een beetje afgezaagd, maar hou vol want met de eerste vaccinaties gloort er licht in de tunnel. Succes en sterkte weer deze aankomende week op school en jullie werk.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

 

 

Van de TC

We zijn weer in beweging!

Het nieuwe jaar begint en waar Valto 10 vorig jaar mee begon, doen we nu allemaal: buiten trainen in januari. Hoewel het meeste zorgen wordt gemaakt over de  temperatuur, valt dat eigenlijk alleszins mee. Een goede warming-up doet wonderen en laten we eerlijk zijn, zonder wind en regen, maar met zon is het eigenlijk heerlijk om weer te bewegen, ook in de buitenlucht. Afgelopen zaterdag was het de jeugd en selectie, de dinsdag ervoor konden de overige seniorenteams al aan de gang.

Ook belangrijk is het contact dat we weer hebben. Met de trainer, met de groep, met elkaar. Uiteraard volgens de maatregelen, die nog wel even gaan gelden, maar we mogen blij zijn dat de jeugd, maar ook de volwassen weer samen kunnen trainen. Er even uit, andere mensen zien en dat balgevoel behouden, conditie op peil brengen en achteraf toch een beetje spierpijn voelen. Kortom: een goed gevoel!

Uiteraard wachten we de komende persconferentie van dinsdag af, maar het lijkt er op dat we nog wel even door moeten zetten qua lockdown. Laten we hopen dat er voor ons niets hoeft te veranderen. Voor de komende weken ziet het programma er dus nog altijd zo uit:

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

Korfbal League

Hoewel Valto zelf geen Korfbal League speelt, hebben we er zeker wel interesse in. Onder andere omdat Rick Voskamp nog altijd acteert op het hoogste niveau als scheidsrechter. Samen met zijn koppelgenoot Marco van der Lucht, heeft hij de eerste oefenwedstrijden al weer achter de rug en ook de daarbij behorende coronatests. Want net als andere topsportcompetities spelen de korfballers onder voorwaarden van strenge eisen, met tests en zonder publiek.

Daarnaast gaan we een Korfbal League Poule starten. Leuk om te kijken naar de wedstrijden, leuker om met voorspellingen mooie prijzen te winnen. We gaan dit doen in twee rondes. De poulefase en de fase met play-offs en finale. Deze week worden de prijzen bekend gemaakt, maar je kunt vanaf maandag 11 januari jouw voorspellingen invullen en opsturen. Je doet dan mee in de competitie. Deelname is gratis en voor iedereen, ook niet-Valto-leden.

Kijk voor meer informatie op ckv-valto.nl/klpoule.

Kijk voor de livestreams op https://eyecons.com.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Doe ook mee aan de Korfbal League Poule!

Om de lockdown weken door te komen, omdat je zelf nog geen wedstrijden mag spelen, omdat je wel wat wil winnen, omdat je altijd wel goed zit met het voorspellen van uitslagen, of omdat het het kijken naar KL wedstrijden een extra dimensie geeft … allemaal prima redenen om mee te doen aan de Korfbal League Poule!

We organiseren vanuit Valto dan ook voor iedereen die mee wil doen, een poule in twee fasen. De eerste fase is voor de wedstrijden uit poule A en B. De tweede fase is voor de play-offs en de finale, als we weten hoe die precies gespeeld gaan worden. De kampioen én enkele bonusvragen worden al wel in de eerste fase ingevuld.

Kijk snel op deze pagina voor alle informatie. Daar kun je ook het formulier downloaden! Deze week worden de prijzen bekend die je er mee kunt winnen, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste, meedoen is al een feestje ;-)