Bijblijver 19, jaargang 49 20 december 2021

Van de voorzitter

Kerst bij Valto

En zo zijn daar weer de kerstdagen in het vooruitzicht. Een ieder kijkt daar natuurlijk weer anders tegenaan. Voor velen is de maand december een moeilijke tijd. En kijken dan niet uit naar de Kerstdagen. Dan helpt het ook niet mee dat Nederland sinds zondagmorgen 05:00 uur op slot is gegaan. Maximaal 2 personen thuis ontvangen en met de komende feestdagen slechts max 4 personen. Het is wat het is inmiddels in dit coronatijdperk.

Al met al even terugkijkend op het afgelopen jaar, hebben we echt wel wat hoogtepunten gehad. Kijk bijvoorbeeld naar het jubileum 60 jaar Valto weekend in juni. Het aftellen in 60 uur richting het 60 jarig jubileum. Alle activiteiten werden goed bezocht, een eigen Valto studio waarin we gasten voorbij zagen komen en waarin we interviews hielden met betrokken Valto mensen van vroeger naar nu het heden.

Natuurlijk is het jubileum jaar nog niet voorbij en kunnen we ergens in het aankomende jaar nog wat organiseren voor jullie. Voor nu in ieder geval gezellige dagen gewenst tijdens de kerst en alvast een goede jaarwisseling. Kijk vooral om naar elkaar in deze moeilijke zware tijden en we zien elkaar zeker weer in 2022.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Nabeschouwingen

Valto C1: De C1 speelde tegen Nieuwerkerk, een ploeg waar we op het veld al een spannende pot tegen hadden gespeeld. Nu hadden we het wel iets lastiger.  Met rust stonden we 11-5 achter. Tweede helft was een stuk beter, we hebben helaas wel 15-11 verloren.
Valto C3: We speelden uit bij KCR. Er werd niet veel gescoord deze keer. De eindstand was 2-0
Valto C4: We speelden thuis tegen Dunas. We hebben helaas met 4-7 verloren
Valto D2: De D2 speelde een spannende wedstrijd tegen Vitesse D1. In de eerste helft nam Vitesse elke keer de voorsprong, maar kwamen wij goed terug tot 4-4. De tweede helft was het andersom. Wij scoorden en zij kwamen terug. Gelukkig in de laatste 5 minuten scoorden wij nog 2 doelpunten. 10-8 gewonnen.
Valto D4: De D4 speelde tegen Reflex D2. Het was aanvallend een sterke wedstrijd. Verdedigend lieten we te veel kansen toe. Gelukkig wel gewonnen met 7-3
Valto D5: De D5 speelde een geweldige wedstrijd tegen DES D1. We speelden vooral met plezier. We kwamen 1-0 achter, maar bij rust was het 2-8. De tweede helft ging goed gelijk op. We hebben gewonnen 4-10

VALTO E1: Voor de E1 was er een oefenwedstrijd gepland tegen Nieuwerkerk E1. We spelen in de poule tegen Nieuwerkerk E3, we hebben daar de eerste wedstrijd makkelijk van gewonnen, dus het werd tijd voor tegenstand. Nieuwerkerk E1 wilde wel tegen ons oefenen. We merkte de eerste paar minuten dat het lastig was, we kwamen moeilijk tot kansen. We moesten zoeken naar andere kansen die minder voorspelbaar waren, dit was de eerste 10 minuten erg wennen. De 2e, 3e en 4e 10 minuten pakte de E1 dit goed op. We wonnen met 6-7! Onwijs knap van de E1.
VALTO E2: Vrij.
VALTO E3: De E3 speelde uit tegen Olympia E1. Al snel merkte we dat het een sterke tegenstander was. Ze konden ons goed volgen en we kwamen nauwelijks tot kansen. Gelukkig hebben we super goed verdedigd waardoor het op het einde nog best spannend werd. We hebben de kansen die we hadden benut en hebben hard gewerkt tot het einde. Helaas wel verloren. Eindstand was 4-6.
VALTO E4: Ging helaas niet door.
VALTO E5: De E5 speelde uit tegen Die Haghe E3. Vrijdagavond bleek dat we gelukkig wel compleet waren, plus als reserve Janna. We hadden dus een volle reservebank. We hadden alle energie nodig tegen het snelle en fysieke Die Haghe. Zij waren de eerste helft net wat beter, maar na rust kwamen wij supersnel terug tot 4-4. De laatste tien minuten waren dus bepalend. Helaas wisten we niet meer te scoren en scoorde Die Haghe nog vier keer. Eindstand 8-4.
VALTO F1: De F1 speelde thuis tegen Excelsior F1. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel op voorsprong waardoor er een super speler van excelsior in het het veld kwam te staan. Excelsior maakte ook hun doelpunten en het kwam daarom daarna al snel weer gelijk te staan. De rest van de wedstrijd ging het gelijk op, maar aan het einde wist valto toch nog een paar doelpunten te maken. De eindstand is uiteindelijk 15-12 geworden.
VALTO F2: De F2 speelde eindelijk haar allereerste competitiewedstrijd, thuis tegen Fortuna F2. Allemaal een beetje zenuwachtig omdat het zo lang geleden was, maar we begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd. Toch bleek al snel dat het spel van Fortuna iets beter was dan dat van ons. We kwamen zelf moeilijk tot aanvallen doordat de handjes van de tegenstander overal tussen zaten. De superspeler kon het verschil niet maken, dus die hebben we de hele wedstrijd in het veld gehad. Desalniettemin hebben we weer ontzettend veel plezier gehad. 3-12

Van de TC

Speelronde 4 voorlopig de laatste

We zouden al geen wedstrijden meer spelen voor het nieuwe jaar, maar nu gaan ook de trainingen niet door deze week en de competitie wordt in zijn geheel stopgezet, voorlopig. Wanneer we weer iets kunnen gaan doen, in welke vorm en op welke tijden is afwachten. De TC zal daar de komende tijd over nadenken en de maatregelen in de gaten houden. Op 3 januari is er een nieuwe persconferentie en hopelijk wordt daarin meer duidelijk. Het enige dat ik nu kan zeggen is: probeer zelf te blijven bewegen en maak er, ondanks de restricties, hele fijne dagen van

Afgelopen zaterdag
Voorlopig de laatste, waarbij we blij waren voor de teams die de afgelopen weken nog konden spelen en zo ook afgelopen zaterdag. En waar er geen wedstrijd mogelijk was of een team afzegde, waren we trainers die op de vrije tijden in de ochtend, toch een leuke Kersttraining in elkaar hadden gezet. Heel fijn dat dit dan toch gebeurt. Net als de dames bij de Kangoeroes, die er weer een mooi parcours van hadden gemaakt.

Verder heeft de selectie de padelbanen opgezocht om toch wat te kunnen bewegen, had Valto 3 een training aan het einde van de middag en hebben de andere teams die voor 17 uur hun wedstrijd konden spelen, dat ook gedaan. Ik floot zelf de laatste af bij de A3, helaas niet met winst. Ik wil iedereen die de afgelopen weken heeft geholpen om de wedstrijden toch mogelijk te maken, bedanken voor hun inzet. Trainers/coaches, scheidsrechters, QR-code checkers, filmers, rijders, maar ook ouders die mee hebben geholpen bij de vroege trainingen door de week, waardoor de jeugd toch nog kon blijven trainen. We hebben soms creatief moeten denken en doen, maar blij te zien dat het toch gelukt is!

Oude ballen, nieuwe ballen
De afgelopen weken zijn alle oude ballen verkocht, de laatste paar moeten nu naar hun kopers, die brengen we langs. Mooi om te zien dat deze oude ballen een tweede leven krijgen, want: hoe meer je doet met een bal, hoe beter.

Er zijn ook nieuwe ballen besteld en die zijn binnen. Dus we komen daarmee weer aardig op niveau. We gaan ze oppompen en voorzien van een kenmerk, waarna ze door jullie gebruikt kunnen worden, als we weer mogen. Goed nieuws dus!

Nogmaals, fijne dagen namens de gehele TC en we zien jullie hopelijk snel weer!

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteitenagenda

Hierbij de activiteitenagenda, zet de data alvast in je agenda! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Als alle maatregelen het toelaten zal er volgend jaar een grote activiteit georganiseerd worden, om Valto 60 jaar groots te vieren!
Verdere informatie over de activiteiten volgen later.
Als er vragen zijn over een activiteit kunnen deze gesteld worden via: activiteiten@ckv-valto.nl
Heb jij nou een leuk idee voor een activiteit, dan kun je altijd iemand van de activiteitencommissie aanschieten, of ons een e-mail sturen.