't Capproen D1 - Valto D4     7 - 8
Valto E1 - Fortuna E1     10 - 7
Die Haghe E2 - Valto E2     18 - 7

Nabeschouwingen

Valto 1 speelde één van DE wedstrijden van het seizoen. Een serieuze krachtmeting met de top, de degradant uit de Korfbal League 2 van vorig jaar, DeetosSnel. Niet voor niets dat er veel support mee was en uiteindelijk ook nog een bus ging met VakkieV. Als promovendus in de Hoofdklasse doet ons eerste het eigenlijk gewoon goed en ook tegen de koploper uit de poule ging het lang mee. Het begon met een kleine voorsprong (2-0) en liet de tegenstander daarna terugkomen (7-4) om de rust in te gaan met een kleine achterstand (9-7). Na rust pakte Valto nog brutaal de leiding (9-10), maar het verder verloop van de tweede helft was vooral voor de ploeg uit Dordrecht, resulterend in een verlies (21-16). Het gevoel is dat er meer inzat en dat we thuis zeker kans hebben om te winnen. In het nieuwe speelt Valto 1 op 13 januari thuis tegen GKV dat verrassend won van Meervogels.

Valto 2 speelde een oefenwedstrijd tegen de A1, omdat beide teams in een poule van 7 zitten en dus vrij waren dit weekend. Het tweede wist met een vliegende start de jeugd te overrompelen en stond dus al snel ruim voor. De A1 begon ook te scoren en wist terug te komen tot 3 doelpunten achter (8-11). Daarna was er een kantelpunt. Een knullig balverlies leidde tot een doelpunt van Valto 2, waardoor het verschil niet 2 maar 4 werd. Daarna was het verzet gebroken en werd er, met enkele fraaie doelpunten van beide kanten, door het tweede ruim gewonnen (10-18). Valto 2 speelt in 2024 haar eerste wedstrijd tegen DeetosSnel 3 dat op de 6e plaats staat.

Valto 3 speelde tegen ONDO 3 en zat er in de eerste helft lekker in. Ze scoorden makkelijk, wat resulteerde in 16-4 met rust. In de tweede helft probeerde het derde het tempo hoog te houden en de wedstrijd gewoon uit te spelen. Het scoren ging iets minder, maar er werd een mooie eindstand neergezet (23-14). Het derde staat bovenaan en mag deze positie in het nieuwe jaar verdedigen, te beginnen met VEO 3, dat 5e staat.

Valto 4 heeft in tegenstelling tot wat er in de uitslagen staat met 17-18 gewonnen. Enorm spannende en strijdlustige wedstrijd waar beide teams heel graag wilde winnen. De eerste helft pakte Refleks een voorsprong van 4, maar knokte het vierde zich terug, waardoor ze de rust in gingen met 1 punt voorsprong. De tweede helft ging er gelijk aan toe, maar trokken Valto 4 net aan het langste eind en namen we punten mee naar De Lier. Hierdoor staan zij nog steeds ongeslagen bovenaan. In het nieuwe jaar staat Maassluis 3 op de planning, zij staan onderaan in de poule.

Valto 5 speelde tegen Dunas 3, een gewaagde tegenstander, zo bleek ook in de wedstrijd. Vooral de eerste helft had het vijfde moeite om tot scoren te komen, waarvan het niet wist te herstellen. Het kwam nog tot een gelijk stand, maar 10 seconden voor tijd wist Dunas het winnende doelpunt te maken. Een zure nederlaag, maar er is wel goed spel vertoond. Na het vuurwerk treedt Valto 5 aan tegen ALO 2, zij staan twee plekken hoger met twee punten meer.

Valto 6 mocht zonder enkele sterspelers en dus met een aantal invallers (waarvoor dank) in de ballonhal bij Madjoe spelen. De wedstrijd ging gelijk op. Tot net voor rust. Er was wel veel getrek en geduw met als resultaat twee punten achter. In de tweede helft schoot Madjoe veel zuiverder, maar desondanks alsnog geen leuke wedstrijd door het fysieke spel. Uiteindelijk werd er met 15-9 verloren. Volgend jaar staat NIO 3 op de planning, met evenveel punten op plek 5.

Valto 7 begon redelijk gefocust aan de wedstrijd tegen Refleks. Zij begonnen echter een stukje scherper en maakten al snel een verschil van 6 punten. Met rust stond het 6-12. In de tweede helft wist Valto 7 het gat van de korf iets beter te vinden en het werd het een heuse strijd tegen de klok, want de inhaalslag was ingezet. Ze hebben geknokt tot de laatste seconde en dat loonde: het zevende won met 1 punt verschil, namelijk 16-15. In het nieuwe jaar wacht ONDO 6 dat met 2 punten een stuk lager staat.

Valto 8 speelde niet zo goed. Het kwam nog wel met 2-0 voor. Daarna werd het gelijk (2-2) en in de rust stond het 4-8. Het vertrouwen op een goede afloop was er nog wel, maar Avanti liep uiteindelijke verder weg. Eindstand 8-17. Ook het achtste speel na de jaarwisseling tegen ONDO, maar dan hun zevende, op plek 2.

Valto C1: De C1 speelde uit bij Refleks. Deze wedstrijd eindigde in 14-7 voor Refleks. Volgende keer tegen Nieuwerkerk die gelijk staat met de C1. Zal het dan lukken om de punten te pakken?
Valto C3: De C3 speelde uit bij Dunas. Deze teams hebben buiten al tegen elkaar gespeeld. Waar de C3 in de onderlinge kampioenswedstrijd won. Ook nu was het weer spannend. De C3 kwam met 3-1 achter, maar met rust stond het 3-3. Na de rust scoorde alleen Valto nog 2 keer. Eindstand 3-5 winst!
Valto C5: De C5 mocht uit bij Weidevogels. De wedstrijd werd gelijk gespeeld met 4-4.
Valto D1: De D1 speelde thuis tegen Nieuwerkerk. In punten gelijk met de D1. De D1 wist met 2 punten verschil voor te gaan rusten. Ook de tweede helft bleef het spannend, maar de D1 wist de punten hier te houden met een 13-10 winst.
Valto D3: D3 ontving koploper VEO D1 thuis. Met een iets wat gewijzigde indeling van de vakken wisten we de eerste helft redelijk bij te blijven. Ten opzichte van vorige week werd er beter gekorfbald. Goed om te zien dat de inzet er is. We moeten nog iets zorgvuldiger omgaan met balbezit, passing en vangen. Uiteindelijk  liep VEO in de 2e helft wat verder uit. Eindstand 4-11.
Valto D4: De D4 speelde uit tegen ’t Kaproen D1.
Deze tegenstanders waren bekenden van het veldseizoen(1 verloren, 1 gewonnen)
De wedstrijd liep constant gelijk op. Met rust stonden we 3-5 voor.
De laatste paar minuten werd het nog spannend, het stond 6-7. Toen wisten we allebei nog een keer te scoren, 7-8 gewonnen!

Bij de E en F maar twee wedstrijden dit weekend. De wedstrijd van de E4 werd verzet, deze wordt gespeeld op 6 januari.

Valto E1 speelde thuis tegen Fortuna E1. Twee gelijke teams die allebei gingen voor iedere bal, met veel inzet en veel snelheid. De E1 pakte een voorsprong maar Fortuna kwam in de tweede helft terug en maakte het weer spannend. Op dat moment wist Valto snel een paar keer te scoren en zo werd er eindelijk weer eens gewonnen! Eindstand was 10-7.

Valto E2 ging ’s middags op bezoek bij koploper Die Haghe E2. Daar liet Die Haghe zien waarom zij bovenaan staan in deze poule, maar wist Valto wel nog een aantal mooie doelpunten te scoren. Er werd met 18-7 verloren.

Ook Valto E3, Valto E5 en Valto F1 zaten niet stil; zij speelden zaterdagochtend een mixtoernooitje. Naast veel kinderen in de zaal was het leuk om te zien hoeveel ouders er kwamen kijken. De eerste wedstrijdjes was het wennen; andere teams en voor de spelers uit de F ook wennen aan de spelregels van de E. Na een aantal wedstrijdjes kwamen er steeds meer doelpunten en werd er heel leuk gekorfbald door iedereen. Goed gedaan allemaal!

Van de TC

Speelronde 6 – Voor de meeste teams is het Kerstvakantie

Volgende week is er nog een kleine speelronde, waarin een aantal teams actief is. Allemaal uit. Voor Valto 6, A3, B2, D4 en E4 veel succes nog even in de laatste wedstrijd van het jaar.

Afgelopen weekend was het nog een volle ronde, met wisselende resultaten. En uitslagen die redelijk dicht bij elkaar lagen. Verderop in de Bijblijver de stukjes van de meeste wedstrijden op een rij.

Verder zijn we bezig met ontwikkeling en vooruitkijken bij de jonge jeugdteams. De E3, E5 en F1 hadden zaterdag een mixtoernooitje. Voor de F1 was dat een hele stap, maar kunnen hierdoor wel alvast wennen aan de E, waar ze het volgende seizoen gaan spelen. De oudere spelers van de E1/E2 gaan dinsdag een oefenwedstrijd spelen als D-team tegen de D2, ook alvast om verder te ontwikkelen. En ook vanuit de Kangoeroes wordt al gekeken naar de F. Kortom, goed bezig allemaal!

Na de jaarwisseling, aan het einde van de Kerstvakantie hebben we de clinics voor de jeugd door de selectietrainers en -spelers. Geef je nog op, zie hieronder voor meer info. Voor een aantal teams is er een oefenwedstrijd en voor een enkel team is er een competitiewedstrijd, dat zijn de A3, de B2 en de E5.

Clinics door de selectie voor de D/E en B/C
Op zaterdag 6 januari is er bijna geen competitie (alleen de A3, B2 en E5 spelen competitie), maar dan zijn er wel clinics van de selectie voor de jeugd. Van 10 tot 11 uur mogen de D- en E-jeugd meedoen en van 11 tot 12 uur de B- en C-jeugd. De clinics worden gegeven door de trainers én enkele spelers van de selectie. De B1 speelt nog een oefenwedstrijd, maar zou in principe wel mee kunnen doen.

Wordt nóg beter en leer van de bester trainers en spelers van Valto! Geef je snel op via deze link: https://ckv-valto.nl/evenementen/clinic-van-de-selectie/.

Korfbal Challenge
Van 27 tot en met 30 december is er weer de jaarlijkse Korfbal Challenge. De Korfbal Challenge heeft als doel om ontwikkeling en talent binnen onze sport een podium geven. Daarmee staat de Challenge voor de toekomst van korfbal. Zo spelen overdag onze grootste talenten uit heel Nederland om gewilde plekken in de nationale selecties. De avond vormt traditioneel het podium voor ambitieuze teams uit binnen- en buitenland.

Waarschijnlijk nemen twee van onze leden ook nemen deel met hun RTC-team. Sanne Rijsdijk speelt bij RTC U19, zij is al geselecteerd en Isis Groen speelt hopelijk bij RTC U15, die selectie wordt nog bekend gemaakt. Heel veel succes op de Challenge! De nieuwe selecties starten in januari, daarover lees je hieronder meer.

Wil jij ook naar de Korfbal Challenge om onze clubgenoten aan te moedigen of andere topteams te zien spelen? Kijk dan hier voor meer informatie en tickets: https://www.korfbal.nl/korfbalchallenge/.

Trainersbijeenkomst
De volgende bijeenkomst is op 8 januari, zorg dat ook deze in je agenda staat. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Voor iedere trainer is er nu een account aangemaakt in TeamTV, daarmee kun je ook bij de voorbeeldoefeningen van Spelenderwijs Verbeteren. Daar wordt per oefening uitgelegd hoe het werkt, maar ook wat je kunt doen om het eenvoudiger of juist moeilijker te maken. Dit wordt in tekst gedaan, maar ook in video, waardoor je prima inspiratie kunt opdoen en de oefeningen goed te volgen zijn.

Heb je toch nog geen login of een uitnodiging? Geef dit dan aan bij Bart.

Guten tag Valto-leden,
Voor trainingsweekend zijn wij als organisatie dringend op zoek naar hulp. Wij zoeken iemand die het
leuk vindt om een groep te voorzien van het eten voor een weekend.
Het gaat om het weekend van 22-24 maart en vindt plaats in Wekerom.
Het liefst voor het hele weekend, maar mocht je het leuk vinden om één dag te komen helpen, is dat
ook hartstikke welkom.
Stuur een berichtje of bel Vera van der Eijk(0621616878) voor eventuele vragen en/of aanmelding!
Auf wiedersehen,
Der Organisation

Openstaande contributie

Beste Valto leden, afgelopen week heb ik betalingsherinneringen gestuurd voor openstaande contributie en sponsorbijdragen. Als je nog niet hebt betaald en je hebt geen mail ontvangen, controleer dan svp je spambox. Vooral bij hotmail adressen komt mijn mail niet altijd aan.
De betaallinks zijn een maand geldig, we zien jullie betaling graag verschijnen.
Bij voorbaat dank!

Valto bidons zijn er weer!

Deze keer met een inhoud van 750 cc.

Voor slechts € 3,=

Op de bidon kun je je naam zetten en het team waarin je speelt.

Als de villa open is kan je ze aan de bar kopen en tijdens het zaalseizoen kan je ze vinden in hal 1 meteen bij de ingang.

Het is belangrijk dat je als speler goed drinkt, zowel tijdens wedstrijden als bij de training. Dit wordt vaak onderschat. Het drinken van water is voor een sporter namelijk erg belangrijk. Dus ideaal om een echte Valto bidon in je sporttas te doen, zodat je deze iedere keer bij je hebt.

De Valto Vrijwilligersavond, ben jij er ook bij?

Beste Valto Vrijwilliger,

De vereniging kan niet zonder jullie inzet en daar willen we jullie hartelijk voor bedanken! Daarom nodigt het bestuur haar vrijwilligers uit voor een gezellige jeu de boules avond op vrijdag 19 januari 2024. We beginnen om 20.00 uur en verzorgen de eerste hapjes en drankjes. Daar wil je bij zijn, dus meld je hier aan via onderstaand formulier! Doe dat vóór 1 november, dan houden we rekening met je komst!

Bedankt!
Het bestuur

Wedstrijdverslagen

Valto strijdend ten onder tegen DeetosSnel/QLS

Sponsors:

Na de ruime overwinning van  vorige week in Middelburg, stond er ook deze week weer een uitwedstrijd op het programma. Gelukkig was het deze keer maar een half uurtje rijden naar DeetosSnel in Dordrecht. Een wedstrijd tegen de koploper, waar we met de ruime overwinning van vorige week met veel vertrouwen naar uit keken. Door het tijdstip van de wedstrijd en het gunstige programma van deze week, konden er veel supporters achter de selectie aan reizen. Er werd zelfs een bus geregeld en omdat er bij DeetosSnel na de wedstrijd een feest georganiseerd werd, zou deze pas na het feest weer richting De Lier vertrekken. Al voor de wedstrijd zat de stemming er al goed in in het Lierse supporters vak. Vakkie V had het spandoek en de trommels ook mee, dus aan de steun voor ons vlaggenschip kon het niet liggen. Na het voorstellen van de ploegen en het arbitrale duo Schippers en de Wilde werd het tijd om de spelers los te laten. Onze eerste verdediging wist de thuisploeg knap van scoren te houden, waardoor Mirthe en Sheila ons na vierenhalve minuut spelen op een 0-2 voorsprong zetten. Het andere aanvalsvak van de thuisploeg had echter de routiniers Joost Hofman en Kevin den Beest staan en zij wisten de stand weer binnen twee minuten gelijk te trekken. Hierna zou de thuisploeg ook direct op voorsprong komen, maar Koert wist voor ons deze achterstand weer te egaliseren. Hierna zou de thuisploeg wat meer geluk hebben met de afstandsschoten, hoewel Kevin den Beest ook onder grote druk de ballen omhoog krijgt om te scoren. Met twee rake schoten zou hij het eerste gaatje van twee maken voor de thuisploeg. Na de vakwissel zou Mees Oppe het verschil naar drie tillen en keek Valto tegen een 6-3 achterstand aan. Valto zou het verdedigend in de volgende fase goed op orde hebben en wist ruim drie minuten de gelederen gesloten te houden. Mirthe werd met een overtreding van scoren gehouden, dus kreeg zij een strafworp mee die zij verzilverde. Het lukte echter niet om de aansluitingstreffer door de korf te krijgen. Onze verdediging hield vijf minuten stand, maar moest toen weer een tegentreffer slikken. Toen in de volgende aanval Kevin den Beest weer mocht gaan staan voor een vrije bal schreef ik de 8-4 tussenstand alvast maar op, want deze zijn bij hem toch wel een zekerheidje. Even dacht ik te zien dat er koppies gingen hangen, maar nee de ruggen werden gerecht. Bart en Koert halveerden de achterstand en met nog bijna twee minuten op de klok wist Thom de aansluitingstreffer binnen te schieten. Het slotakkoord voor de rust was echter weer voor de thuisploeg met een score van de man die vanavond niet leek te kunnen missen. Het lukte Valto niet meer om nog wat aan deze 9-7 tussenstand te doen, wat dan ook de ruststand werd.

De tweede helft begon Valto scherp. In de eerste aanval waren we te gretig waardoor we balverlies leden, maar dankzij de oplettende verdediging overkwam de thuisploeg hetzelfde. De volgende Valto aanval werd wel goed neergezet en werd ook de aansluitingstreffer door Mirthe gescoord. Hierna zou het weer bijna vier minuten duren voor er gescoord werd, maar het was Mirthe die met haar verdiende strafworp ons weer op gelijke hoogte bracht met de thuisploeg. De tweede helft was vijf minuten oud toen Jasper vanaf de strafworpstip ons weer op voorsprong zette bij 9-10. Wie anders dan Kevin den Beest bracht de  thuisploeg weer op gelijke hoogte, waarna de thuisploeg een verse dame binnen de lijnen bracht in de aanval. Zij was met haar eerste schot direct trefzeker en zette de thuisploeg weer op voorsprong. Mark en Thomas besloten ook tot wisselen over te gaan en brachten Frank in de hoop dat hij ons weer op gelijke hoogte kon brengen. Helaas was het geluk niet aan onze zijde en werd er aan de andere kant wel erg makkelijk naar de stip gewezen door de arbitrage. Hoewel zij een prima pot floten zijn er toch wel de nodige momenten geweest die je door een Valto bril ook in ons voordeel had kunnen fluiten. Dit zal ongetwijfeld bij de mensen met een rood witte bril niet veel anders zijn, want de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd in deze fase. Niet veel later viel ook de 13-10 voor de thuisploeg door de korf en leek het erop dat DeetosSnel Valto van zich af ging schudden. Valto toonde echter weer veerkracht en wist door doelpunten van Thom en Frank weer de aansluiting te krijgen bij 13-12, waarna de thuisploeg echter ook weer twee maal de korf vond. Tijd voor een time out vonden Mark en Thomas. Weer was een Dortse dame trefzeker en zette een 16-12 tussenstand op het bord, waarna coach Leon Simons een time out nam. Met nog minder dan acht minuten op de klok kon ik wel raden wat daar besproken werd. Na de time out zou Deetos de wedstrijd gaan uitspelen. Kansen die tot nu toe werden genomen, werden nu uitgesteld en werd de schotklok beter uitgespeeld. Kevin den Beest werd bedankt voor zijn bewezen diensten en mocht de wedstrijd vanaf de spelersbank verder toekijken. De ploegen zouden tot het eindsignaal om en om scoren, waarmee het verschil steeds vier en vijf doelpunten bleef. Het eindsignaal klonk nadat de 21-16 van Frank als laatste gescoord was. Een prima pot van ons vlaggenschip wat de wedstrijd in het laatste kwart door de vingers zag glippen. Jammer dat het bij een van onze vakken niet wilde lukken om de kansen af te ronden. Gezien het score verloop is de verdeling van de doelpunten wel erg uit evenwicht. Iets waar aan gewerkt kan worden tijdens de winterstop om er op 13 januari weer te staan voor de belangrijke wedstrijd tegen GKV/Enomics, wat de smaak van het winnen duidelijk te pakken heeft. Zij wisten gisteravond verrassend de Meervogels te vangen en hen met de eerste nederlaag naar huis te sturen. Ook in Scheveningen een verrassende nipte overwinning voor ckv Nieuwerkerk op KVS. Kv Swift wist in Middelburg ook een nipte overwinning uit het vuur te slepen op Sporting Delta, wat de stand in de poule toch wel wat verschuivingen opleverd. Valto blijft 3e en ziet GKV nu naast hen aansluiten na de derde winstpartij op rij. DeetosSnel heeft een marge van vier na het verlies van de Meervogels, wat met één puntje meer boven ons staat. KVS zal in de winterstop wel gewoon door gaan met trainen, want zij zijn na dit weekend de rode lantaarndrager geworden. Zij namen deze over van hun opponent van gisteravond. De nummers 5 en 6 zijn Sporting Delta en Swift(M) met respectievelijk 5 en 4 punten, wat betekend dat het nog alle kanten op kan na de feestdagen. Nu even drie weken geen wedstrijden, wat bij verschillende spelers vast een welkome pauze is en ruimte geeft om te herstellen van de kleine pijntjes.

Rest mij nog om het publiek van gisteravond te bedanken. Fijn dat er zoveel support was voor ons vlaggenschip, maar jammer dat we de punten in Dordrecht moesten achterlaten. Het team heeft door uw steun de thuisploeg lang het vuur aan de schenen kunnen leggen, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de koploper. Hopelijk zien we elkaar weer op 13 januari in “onze” Vreeloohal.

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toe met alle goeds voor het nieuwe jaar.