Bijblijver 20, jaargang 48 18 januari 2021

Van de voorzitter

Er gebeurt weer wat!

Deze week heb ik niet heel veel te vertellen. Echter wat ik wel positief vindt, is dat de cirkels op de velden vervangen gaan worden en dat de gemeente na het schouwen hiervan deze week onze klachten toch wel terecht vonden. Deze worden nu besteld en gaan in de aankomende weken een keer geplaatst worden. Tevens worden de wedstrijdpalen vervangen, ook deze worden ergens in de aankomende maanden geleverd bij ons. Wat ik ook een ontzettend leuk initiatief vindt, is de korfbal league poule. Mieke en ik zijn er fanatiek mee begonnen en dat resulteert dus ook om naar de wedstrijden te gaan kijken. Zo zagen wij gisteren de wedstrijd van Fortuna tegen DOS. En natuurlijk nieuwsgierig naar de overige uitslagen na het zien van deze wedstrijd. In elk geval weer competitief worden en kijkend waar je staat na deze speelronde. We doen het samen goed, dus we staan nu op 16 punten gedeeld met veel mensen 3e. Dat belooft wat te gaan worden. Volgend weekend gaan we verder met speelronde 2. Voor nu iedereen weer succes thuis met werken en school.

Met sportieve groet,

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817.

 

Van de TC

Weer of geen weer, we zijn er weer voor gegaan!

Het is en blijft lastig. Coronamaatregelen zorgen er voor dat we weinig speelruimte hebben. Aan de ene kant gelukkig dat we nog iets kunnen doen, want bewegen en leeftijdsgenoten zien is belangrijk. Aan de andere kant zijn de scholen dicht, moeten ons echt goed aan de regels houden en gooit het weer (in geval van dit weekend sneeuw) soms roet in het eten.

Maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Met de senioren door de weeks in de avond is het fris, maar zeker niet te koud na een goede warming-up. Het is fijn en lekker om te blijven bewegen. Dat kan dus op de velden, maar ook thuis. Lopen, hardlopen, oefeningen doen met Fit & Fun op maandagavond of iedere dag met behulp van Korfbalfit, waarbij iedereen gratis een basisaccount kan aanmaken.

En dat van die sneeuw, die viel pas in de middag. In de ochtend en vroege middag konden de F, E en D-teams toch nog het veld op. Door de wind was het best even koud en werd er dus vooral bewogen in spelvorm en dat is prima. Voor de A, B en C-teams viel de veldtraining in het water dat in de vorm van sneeuw uit de lucht kwam vallen.

Alternatieve training

Gelukkig was daar het briljante plan van Petra en Martijn. Een alternatieve training: in groepjes werden de kinderen aan de hand van foto’s naar een plek in De Lier gestuurd. Ter plekke moesten de kinderen een selfie maken op dezelfde plek en naar de leiding sturen. Als de plek goed was, kregen ze een opdracht. De opdracht varieerde van vragen, rebussen tot fitnessopdrachten. Na het voltooien van de opdracht kregen de kinderen de volgende foto, zodat ze naar de volgende plek konden lopen. Een kleine greep uit de selfies staan hieronder. Alle spelers en trainers, bedankt voor een leuke en sportieve middag!

Tot de volgende coronapersconferentie, houden we het schema aan dat we eerder al gecommuniceerd hebben. Wij slecht weer bekijken we zaterdagochtend wat we kunnen doen.

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

Korfbal League

Niet zelf spelen, toch wel kijken. De Korfbal League is begonnen! De eerste wedstrijden zijn allemaal op zaterdag gespeeld en iemand die de tijd had, kon ze allemaal achter elkaar bekijken. De tijden (en soms dagen) vallen niet meer tegelijk, maar zijn verspreid om zoveel mogelijk fans van korfbal te laten genieten.

En een groep fanatiekelingen heeft er nog een extra draai aan gegeven door mee te doen met de Korfbal League Poule. Alle uitslagen vooraf inschatten en de voorspellingen doorgeven. Deze worden op ckv-valto.nl/klpoule bijgehouden en iedere week bijgewerkt. Verderop in de Bijblijver meer over speelronde #1.

Kijk voor meer informatie op ckv-valto.nl/klpoule.

Kijk voor de livestreams op https://eyecons.com.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Korfbal League Poule – Speelronde 1

En we zijn los! Gisteren was de eerste speelronde van de Korfbal League en ook de eerste krachtmeting in de bijbehorende poule die Valto is gestart. Onder het mom van “Wat ze bij een WK kunnen, kunnen wij ook”, hebben we jullie uitgedaagd om alle uitslagen, van de volledige competitie op het hoogste niveau, te voorspellen.

En dat hebben jullie gedaan, inclusief alle play-of wedstrijden en de finale! Het is leuk om te zien hoe verschillende mensen, vanuit verschillende clubs en leeftijdscategorieën er verschillend over kunnen denken. We gaan de komende tijd daarom ook enkele statistieken met jullie delen, te beginnen bij de kampioen. Want iedereen diende ook de kampioen te voorspellen en ook daarbij zijn de meningen (of beter gezegd: de voorspellingen) verdeeld. Hoewel, PKC/Vertom is veruit favoriet. Laten we hopen dat ze met deze druk kunnen omgaan. Fortuna/Delta Logistiek als TOP/LITTA vullen de top 3 aan met respectievelijk 7 en 6 voorspellingen. Dit kan nog leuk worden tijdens de play-offs en de finale, grote verschillen in punten zijn niet uitgesloten en maakt de eindstrijd wellicht bijzonder spannend.

 1. PKC/Vertom (23 keer)
 2. Fortuna/Delta Logistiek (7 keer)
 3. TOP/LITTA (6 keer)
 4. LDODK/Rinsma Modeplein (1 keer)
 5. Oost-Arnhem (1 keer)

De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

 • Oost-Arnhem – KZ/Thermo4U (16-26)
 • PKC/Vertom – Blauw-Wit (A) (36-27)
 • TOP/LITTA – KCC/CK Kozijnen (28-15)
 • Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46 (27-19)
 • Dalto/Klaverblad Verzekeringen – DVO/Accountor (20-19)
 • LDODK/Rinsma Modeplein – GG/IJskoud de Beste (23-18)

En dan natuurlijk hetgeen jullie allemaal naar uit hebben gekeken dit weekend. De stand. De ranking. Jouw positie. Het zal vaker voorkomen dat deze pas zondagavond te zien is, omdat we pas na een hele speelronde gaan publiceren. Maar dit weekend zijn alle wedstrijden op zaterdag gespeeld, dus heb je geluk! Zoek dus maar snel je naam op in de lijst hieronder.

We hebben twee koplopers na ronde 1, dat zijn Sydney en Myrte. Van harte en geniet er van, zolang het kan. Iedereen staat redelijk dicht bij elkaar. Volgende week kan alles weer anders zijn. Want, korfbaluitslagen voorspellen blijkt lastig. Slechts één iemand had een exacte uitslag goed, Laura je bent een topper, 10 welverdiende punten voor de wedstrijd LDODK/Rinsma Modeplein – GG/IJskoud de Beste! Wel gebeurt het dat het aantal doelpunten van één van de twee ploegen goed voorspeld is en de toto (winst, gelijkspel of verlies) gaat vaker goed.

# Naam Score
1 Sydney Schol 19
2 Myrte Sevinga 19
3 Thom Voskamp 18
4 Laura van der Eijk 18
5 Rianca Aarts 16
6 Laurens Verbaan 16
7 Jill Koornneef 16
8 Bart de Vos 16
9 Mark Tissink 16
10 Mieke en Marco Stolze 16
11 Wesco van Weert 15
12 De Vijfjes 15
13 Lisanne Onck 14
14 Wouter Dijkstra 14
15 Barry Schep 13
16 Vera van der Eijk 13
17 Kalle Elenbaas 13
18 Sheila Herbert 13
19 Romee Valstar 13
20 Mike Boogaard 13
21 Mandy Herbert 12
22 Johan van der Meer 11
23 Michiel van den Bos 11
24 Maaike Ridder 10
25 Frank de Rijcke 10
26 Sjors van Dijk 10
27 Ilse Slaman 10
28 Irma Koornneef 10
29 Hans Ridder 10
30 Finne Elenbaas 10
31 Bram Hanemaaijer 10
32 Jonne van der Meer 10
33 Fiona Rijsdijk 10
34 Petra Dijkstra 10
35 Thomas Ris 8
36 Pascal van Dijk 8
37 Martijn Dijkstra 6
38 Maaike Slaman 6