17:00 Valto F1 - Excelsior F2 Noa de Meulmeester Vreeloo

18:30 Valto 1 - Tilburg 1 S. (Stefan) Hoppel (asr)
17:00 Valto 2 - Tilburg 2 Martijn de Widt Vreeloo
15:45 Fortuna/Delta Logistiek 4 - Valto 3 Fortuna-hal
16:40 Valto 5 - IJsselvogels 4 Vreeloo
16:30 Fluks 2 - Valto 6 Duinwetering
15:25 Valto 7 - Avanti/Post Makelaardij 9 Vreeloo
14:10 Valto 8 - Nikantes 3 Laurens Verbaan Vreeloo
14:10 Valto A1 - GG/RMcD Huis Emma A1 M. (Marleen) Slaman (Juryvoorzitter) H J N (Hans) Verschoor (sr)

Nabeschouwingen

Valto C2: De C2 moest uit bij Nieuwerkerk. Helaas verloren zij de wedstrijd met 8-5.

Valto C4: Valto C4 speelde met veel invallers tegen Dunas. Ze begonnen goed en kwamen 2-0 voor.  Dunas deed wel wat terug. Het was een spannende wedstrijd tot het eind, maar Valto wist met 8-7 te winnen.

Valto C5: Valto C5 speelde thuis tegen Fotuna. Ze hebben gewonnen met 5-2.

Valto D1: De D1 speelde uit bij Fortuna. Fortuna kwam op 1-0 voor. Valto wist het 10 minuten vol te houden, maar toen ging het lopen bij Fortuna. Het lukte Valto niet goed om aanvallen op te zetten. Fortuna wist 15 keer de korf te vinden. Valto lukte dit helaas niet vandaag.

Valto D2: De D2 speelde na 3 korfballoze zaterdagen weer een wedstrijd. Deze keer tegen Vitesse D1. Het was een zeer moeizame wedstrijd. Verdedigend zat het wel goed, maar aanvallend lukte er maar weinig. Helaas 3-5 verloren.

Valto D3: Valto D3 speelde tegen de nummer 1 in hun poule. De meiden hadden wel hun voordeel in lengte dus dat zou moeten lukken. Drie kwart van de wedstrijd ging dan ook gelijk op. 2-2 met rust en 4-4 op drie kwart wedstrijd. Daarna werd het helaas uit handen gegeven. We scoorden zelf niet meer. Waardoor de wedstrijd in 4-8 eindigde.

Van de TC

Speelronde 6 zaal, weg met die oliebollen

Toch nog een aardig programma afgelopen zaterdag, met competitie- en oefenwedstrijden, met wisselend succes. Aanstaande zaterdag weer een vol programma, zowel uit als thuis. De selectie speelt thuis, in hopelijk een volle hal met het team van de week in belangrijke wedstrijden tegen Tilburg. Kom ook, alle support is welkom!

Jongensclinic was leuk en stoer!
Alweer even geleden, op zaterdag 24 december was er van 11 tot 12 uur een jongensclinic in Vreeloo. Met als doel het werven van stoere jongens, deden een aantal stoere Valto-mannen er alles aan om de deelnemers te laten zien wat korfbal is en dat het superleuk kan zijn.

Geweldig gedaan mensen, want volgens mij was het een gave clinic met al meteen resultaat. Daar doen we het voor en hopelijk volgen er meer. We gaan dit zeker nog een keer doen, dus houdt de Valto-agenda in de gaten!

Korfbal Challenge 2022
Na twee jaar afwezigheid was hij weer terug, de Korfbal Challenge aan het einde van het jaar. Een mooi evenement in de topsporthallen van Rotterdam met allerlei activiteiten op het gebied van korfbal, zoals clinics voor trainers, live streams en uiteraard wedstrijden van regioteams en de groten van TeamNL en Korfbal League clubs.

Bij de regioteams deden Sanne Rijsdijk mee bij RTC West U17 en Jonne van der Meer bij RTC Den Haag U15. Dit laatste team wist het toernooi te winnen in de leeftijdscategorie, van harte gefeliciteerd Jonne! En voor beide dames een mooie prestatie om hier mee te mogen spelen.

De Lier zonder bier – informatiebijeenkomst NIX18

Het is tijd voor een Lierse informatiebijeenkomst voor ouders! We hebben inmiddels een geweldige feestavond ‘De Lier zonder Bier’ en de decembercampagne ‘NIX18 = Niet voor niks’ achter de rug. Nog steeds denkt een deel van de ouders dat af en toe een alcoholisch drankje toestaan helpt om hun kind verantwoord te leren drinken. Deze campagne laat echter het tegendeel zien: niet doen! Meer over de campagne.

Veel ouders, ook van onderstaande sportverenigingen maken zich toch zorgen waar hun kroost in de puberteit allemaal mee in aanraking komt. Hoe makkelijk kan je als puber in aanraking komen met alcohol & drugs (roken, vapen), welke rol heeft de groepsdruk op een puber en hoe ga je hier als ouder mee om? Speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar (voortgezet onderwijs) organiseren we een informatie- bijeenkomst over alcohol, genotsmiddelen, gamen en social media.

Deze avond is op woensdagavond 18 januari 2023 in de kantine van Lyra. De inloop is vanaf 19.00 uur en van 19.30 – 21.00 uur worden de laatste nieuwtjes en feiten door Brijder preventie verzorgd. Geef je snel op via secretaris@vvlyra.nl als je hierbij aanwezig wilt zijn.

(geen) update nieuwe Valto kledinglijn

Bij deze even een kort bericht vanuit de kledingcommissie over de kledinglijn, zodat jullie weten wat er speelt.
Zoals eerder gecommuniceerd loopt het huidige contract met Adidas na dit seizoen af. We zijn als vereniging erg tevreden over Adidas, zowel qua kwaliteit als uitstraling. Helaas is Adidas vanaf dit jaar gestopt met het leveren van nieuwe ’teamswear’. Dit betekent dat Adidas geen optie is voor komende jaren en dat we nu hard aan het zoek zijn naar alternatieven. We kijken hierbij o.a. naar zaken als kwaliteit, prijs, merk, kleurcombinaties, leveringsmogelijkheden en loopduur van de kledinglijn. Dit is, mede doordat veel merken geen oranje leveren en/of leveringscondities beperkt zijn, een behoorlijke uitdaging. Uiteraard gaan we met een alternatief komen, maar welk merk dit wordt en hoe dit eruit gaat zien, is de grote vraag 😉. Binnenkort hopen we een knoop door te hakken. Natuurlijk zullen wij jullie hierover informeren!
Mocht je vragen hebben, bel/whatsapp me gerust!
Floris van Muijen
Kledingcommissie
06-13626830

Team(s) van de week

Vanuit de supportersvereniging OTLAV, zal er tijdens de wedstrijden van Valto 1 en 1 wedstrijd van Valto 2 een team van de week aanwezig zijn. Dit is een team vanuit de jeugdteams, en dit jaar zal dit zijn de teams uit de D/E/F en kangoeroes. Concreet willen we hiermee bereiken dat de sfeer rondom de wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 intenser wordt en de kinderen, ouders en overig publiek meer betrokken raken bij de thuiswedstrijden.

Het team van de week zal bezocht worden door een speler uit Valto 1 of 2, tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd waar zij ‘Team van de week” zullen zijn. Tijdens de wedstrijd zal er een speciale tribune voor het team van de week zijn.
Hier kan het team van de week met elkaar zitten om Valto 1 of 2 aan te moedigen.

In de rust zal er op de middenstip een potje piepelen gedaan worden door het team van de week.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Valto 1 wordt er ook een taart verloot. Deze kan je winnen door de juiste eindstand te raden. De opbrengst van deze taarten verloting zal ten goede komen aan de supportersvereniging en de “teams van de week”. De winnaar van de taart zal elke wedstrijd direct na de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Let op! Vanaf dit jaar kan er alleen nog via een QR code voor de taart betaald worden.

Het team van de week dient drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dan is er ruim de tijd voor de verkoop van de loten en het verkleden van je VALTO tenue, zodat iedereen hetzelfde gekleed is!

Aan de coaches de vraag om dit tijdig door te geven aan hun team van de week.

Vanuit het team OTLAV zal er tijdens elke wedstrijd 1 begeleider aanwezig zijn.
Wij willen jullie coaches daarom vragen om (indien mogelijk) zelf, of te zorgen dat de teamouder naast de begeleiding van OTLAV aanwezig is.
De coach of de team ouder kan tijdens de rust ook het potje piepelen voor rekening te nemen.

TEAM OTLAV

Wedstrijdverslagen

Valto draait na de winterstop warm tegen Sporting Delta

Sponsors:

Allereerst wil ik vanaf deze plaats iedereen nog een fantastisch nieuw jaar toewensen, waarin hopelijk de sportieve prestaties van onze selectie een vervolg mag krijgen na de winterstop.

Om niet helemaal uit het wedstrijd ritme te raken in de lange winterstop waren er vandaag de nodige oefenwedstrijden in het programma gezet. Ook de selectie mocht vanmiddag aantreden. Voor hen wachtte een oude bekende van vorig seizoen als tegenstander. Toen speelden we in het, door Covid regels,  aangepaste zaalseizoen drie maal tegen Sporting Delta. Een ploeg die erom bekend staat dat zij de fysieke duels niet schuwt, maar daar weet de Lierse trots intussen wel mee om te gaan. Zij kijken rustig de kat uit de boom om dan op het juiste moment toe te slaan. Valto 2 speelde voor de gelegenheid vandaag met de schotklok, omdat Sporting Delta 2 in de reserve overgangsklasse speelt. Zij staan daar na vier wedstrijden nog ongeslagen bovenaan en het zou dus voor Valto 2 een goede sparringpartner blijken. Toen ik vlak voor de rust binnen kwam stond er een 7-11 tussenstand op het bord en zouden beide ploegen voor de rust nog één keer scoren.

De tweede helft startte beide ploegen moeizaam. Valto had het vooral in de rebound lastig door het lengte verschil in de ploegen. Zo was de tegenstander van Mark meer dan een kop groter, wat bij de andere heren gelukkig iets minder was. Ook aan dames kant was bijvoorbeeld Esmee geen partij voor haar tegenstander in de rebound door het verschil in lengte. Hierdoor speelden we te veel één schots aanvallen, terwijl de gasten konden blijven herhalen. Gelukkig schoten zij niet met scherp, maar toch wisten zij na de rust als eerste de korf weer te vinden. Ruben en Wouter brachten het verschil weer terug op twee verschil, maar dichterbij zou Valto niet meer komen. Bij een 11-15 tussenstand besloot Mark, die vandaag de honneurs van Richard waarnam, een time-out te nemen. Het verdedigen ging Valto wel goed af, maar nu moesten de ballen ook nog even gaan vallen. Bijna vier minuten wist de verdediging het dicht te houden, maar toen wist een Dordtse dame weer raak te schieten. Iris werd even later met een overtreding van scoren afgehouden, waardoor zij een strafworp mee kreeg. Deze benutte zij koelbloedig, zodat we met een 12-16 tussenstand aan de laatste tien minuten gingen beginnen. Er moest door beide ploegen hard gewerkt worden om tot scoren te komen. Helaas voor het Lierse publiek bleken de gasten efficiënter met hun kansen om te gaan. Drie minuten later was het verschil opgelopen tot 12-18, maar Ron wist weer wat van de achterstand af te snoepen. Enkele minuten later werd het verschil weer hersteld door de gasten, maar toen hield Esmee ons nog aan het elastiek met haar treffer. Valto zou hierna helaas de korf niet meer weten  te vinden, wat de gasten nog wel tweemaal deden. Hierdoor kwam de eindstand op 14-21 te staan. Een nuttige oefen wedstrijd voor Valto 2, wat volgende week de koploper uit de poule op bezoek krijgt. Tegen Tilburg 2 moet Valto het slippertje van voor de kerst in Hardinxveld goed maken om niet de aansluiting met de koppositie te verliezen.

Valto 1 mocht hierna het veld betreden tegen het Dordtse vlaggenschip. Zij staan net als Valto na vier wedstrijden nog zonder puntverlies bovenaan in de poule en we kennen de ploeg natuurlijk nog van vorig seizoen. Ook Sporting Delta 1 houdt van pittige duels, dus was het voor ons in ieder geval zaak om hier niet in mee te  gaan en vooral ongeschonden uit de strijd te komen. Al snel na het eerste fluitsignaal bleek Sheila haar vizier op scherp te hebben staan. Binnen twintig seconden had zij de nul van het bord geschoten. De volgende treffer liet hierna drie minuten op zich wachten, maar ondanks de lange aanvallen die de gasten door het rebound overwicht konden spelen was het toch een schot van Bart wat voor de 2-0 zorgde. Van deze voorsprong zouden we niet heel lang kunnen genieten, want via een strafworp en een afstandsschot was het iets meer dan een minuut later alweer gelijk. Sporting Delta kwam hierna voor het eerste aan de goede kant van de score, maar Romee wist deze weer weg te poetsen. Het verdedigingsvak had in deze wedstrijd in het begin echter ook te weinig rebound, waardoor de gasten aanvallend veelvuldig konden herhalen. Dit in tegenstelling tot onze aanvallen, die vaak na één schot alweer voorbij waren. Met drie rake schoten wisten de gasten uit te lopen naar 3-6, waarna er na een rebound duel een opstootje ontstond bij de korf waarbij wat duw en trek werk aan te pas kwam. Beetje raar bij een oefenwedstrijd, maar gelukkig konden we weer snel verder. Zoals gezegd laat Valto zich niet snel meer verleiden om hier in mee te gaan, waardoor het hierbij bleef. Mark nam wel gelijk een time-out, zodat iedereen weer even kon afkoelen voor de wedstrijd weer verder ging. De gasten wisten hun voorsprong nog verder uit te bouwen naar 3-7, maar toen werden de Lierse ruggen even gerecht en toonde ons vlaggenschip hun veerkracht. Met drie treffers op rij wisten Frank, Laura en Thom weer voor de aansluiting te zorgen, maar de gelijkmaker zou nog op zich laten wachten. Een afgeronde strafworp gaf de gasten weer wat lucht, maar Valto bleef aan het elastiek. Laurens zorgde weer voor de aansluitingstreffer, maar ook nu diende de gasten ons van repliek. De laatste tien minuten waren de doelpunten schaars en zouden beide ploegen nog maar één keer doel treffen. Thom deed dit voor ons uit een vrije bal, waarna een Dordtse heer ruim twee minuten voor de rust de ruststand op 8-10 zette.

Mark had blijkbaar veel te bespreken in de rust, want hij had niet genoeg aan de tien minuten. Of het kwam dat Delta op Valto had moeten wachten weet ik niet, maar hun start van de tweede helft was niet scherp. De eerste pass werd direct onderschept door Thom, waarna Frank binnen een halve minuut in de tweede helft de aansluitingstreffer door de korf schoot. De gasten waren hiermee weer op scherp gezet en scoorden drie maal op rij, waardoor Valto weer in de achtervolging moest. Mirthe nam de ploeg aan de hand en wist binnen een minuut de achterstand te halveren. Uit een vrije bal wist Delta weer wat uit te lopen, maar Thom hield ons aan het elastiek door in dezelfde minuut ook de korf te vinden. Hierna een doelpuntloze periode van ruim vijf minuten die uiteindelijk door Frank werd doorbroken. Een paar aanvallen later wist ook Sporting Delta weer de korf te vinden voor de 13-15 tussenstand en nog iets meer dan tien minuten te gaan. Valto kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg meer grip op de Dordtse aanvallen. Maaike zorgde ervoor dat we weer aansluiting kregen en deze keer wist Delta niet te antwoorden. Met nog zeven en een halve minuut op de klok was het Bart die ons sinds de 2-2 weer op gelijke hoogte schoot. Jasper, in de ploeg gekomen voor de uit voorzorg gewisselde Frank, zette ons even later op voorsprong. Mooi om te zien dat hij zich als junior prima staande wist te houden tegen zijn geroutineerde tegenstander. Met nog vijf minuten op de klok kreeg Valto zijn tweede vrije bal mee, die Laurens voor de kerst had geoefend bij KV Vriendenschaar. Toen was hij 100% trefzeker en ook vandaag benutte hij deze feilloos. De gasten raakten meer en meer het spoor bijster door de druk die Valto hen oplegde en grossierde in plaats fouten. Valto bleef rustig naar de volgende kans zoeken en liet zich niet opjagen. Het fanatisme van de gasten zorgde ervoor dat ook Thom een vrije bal mocht nemen, waarmee onze voorsprong op 18-15 kwam te staan. Er waren echter nog bijna vier minuten te spelen, dus gingen de gasten er nog eens met volle vaart tegen aan. Ook zij wisten een vrije bal te verzilveren en met nog iets meer dan een minuut wisten zij de aansluiting weer te maken. Nu was het zaak voor Valto om naar de juiste kans te zoeken en de bal eigenlijk niet meer uit de aanval te laten gaan. In alle “rust” werd de schotklok uitgespeeld en de rebound gepakt. Ook de volgende klok werd benut, waarna Laurens met nog tien seconde op de klok de wedstrijd definitief in het slot gooide door de eindstand op 19-17 te zetten. Ook voor ons vlaggenschip was dit een heel nuttige oefenwedstrijd die ons op scherp moet zetten voor de komende wedstrijden. Ook voor het vlaggenschip wacht volgende week Tilburg als tegenstander die zich samen met Vriendenschaar op de tweede plaats bevinden in de poule. Een niet te onderschatten tegenstander waarbij uw steun meer dan welkom is in de Vreeloohal.

We zien u dus graag volgende week om 17:00 uur terug in de Vreeloohal om Valto 2 te steunen in de strijd om de punten tegen koploper Tilburg 2. Hierna zullen beide keurcorpsen het tegen elkaar opnemen, waarbij de koppositie van ons vlaggenschip op het spel staat. Ook hierbij is uw steun hard nodig.

Tot volgende week allemaal,
Arno van Leeuwen

Nieuwerkerk C3 – VALTO C2

Sponsors:

Zaterdag 7 januari moesten wij tegen Nieuwerkerk C3 spelen. Wij kenden deze tegenstander nog niet!

In het begin van de eerste helft ging het gelijk op, eerst was het 1-1 en daarna 2-2. Vervolgens kwamen we op voorsprong en werd het 2-4 !! Echter, met de rust had de tegenstander de stand teruggebracht naar 4-4. Na de rust gingen we er weer volledig voor, maar kwamen we op achterstand met 8-4, uiteindelijk schoorden we nog een punt en was de eindstand 8-5.

Zaterdag 11 maart spelen wij thuis tegen Nieuwerkerk en gaan wij voor de winst !!!!