19:45 Sporting Delta 1 - Valto 1 Deltahal
16:45 Sporting Delta 3 - Valto 2 Deltahal
13:00 Valto 3 - Refleks 3 Ben Christiaans Vreeloo
14:20 Dijkvogels 3 - Valto 4 Sporthal Maasdijk
19:00 Paal Centraal 4 - Valto 8 Sporthal TU Delft
15:55 Vitesse (Ba) A1 - Valto A1 Bongerdhal
11:10 Dijkvogels A1 - Valto A2 Sporthal Maasdijk
17:00 Valto A4 - Twist A2 Gerard Verbraeken Vreeloo
14:20 Valto B1 - ONDO (G) B1 T. (Thom) Voskamp (Juryvoorzitter) M (Martijn) de Widt (sr)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde thuis tegen GKV 1. Beide ploegen wisten in de eerdere 6 duels 7 punten te halen, dus een belangrijke wedstrijd, zeker ook omdat achter DeetosSnel de ploegen vrij dicht op elkaar zitten. Het eerste gedeelte van de 1e helft ging het gelijk op, maar richting de rust wist het vlaggenschip een voorzichtige voorsprong te pakken. Ruststand: 12-9. In de 2e helft hield het eerste, ondanks de steeds fysieker wordende duels, goed stand, en wist een knappe overwinning binnen te halen: 24-19. Daarmee staat VALTO 1 nu op de 2e plek, met 5 punten achterstand op koploper DeetosSnel, maar ook met maar 5 punten voorsprong op de twee onderste ploegen. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen Sporting Delta, waar thuis met 25-22 van gewonnen werd.

VALTO 2 speelde thuis tegen DeetosSnel 3. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn, want al gauw bleek dat het verschil tussen beide ploegen vrij groot was, en dit kwam ook tot uiting in de score. Met rust stond het al 14-3. In de 2e helft bleef het tweede goed doorgaan om zo een monsterscore neer te zetten, en dat lukte: 30-8. A.s. zaterdag zal van een ander kaliber zijn, als het tweede op bezoek gaat bij Sporting Delta 3. Ook al werd er thuis vrij ruim van deze ploeg gewonnen, 30-22, uit ervaring weten we dat uitspelen bij het altijd fysieke Sporting Delta lastig is.

VALTO 3 speelde uit tegen VEO 3. Het derde nog altijd ongeslagen en VEO met 3 punten uit 5 wedstrijden. Het werd een vrij makkelijke middag voor het derde, ondanks wat personele problemen bij de heren. Gelukkig kon Pieter, na een lange blessure weer een helft spelen! Het werd een 13-23 overwinning. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen Refleks 3. Uit werd er met 15-22 van deze ploeg gewonnen.

Koploper VALTO 4 speelde thuis tegen Maassluis 3, die onderaan staat in poule. Dit verschil in stand was in de wedstrijd niet echt terug te zien, want het gretige Maassluis maakte het VALTO 4 verrassend moeilijk. Na 45 minuten spelen, stond het vierde nog met 3-7 achter, en begon ze aan een ware inhaalrace. Pas bij 12-11 stond het vierde voor het eerst op voorsprong, en uiteindelijk wist het vierde met 13-11 te winnen. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen Dijkvogels 3, waar thuis met 14-11 van gewonnen werd.

VALTO 5 speelde uit tegen ALO 2. Het vijfde had een pittige middag tegen ALO, wat scherp uit de startblokken schoot. Dit resulteerde in een 9-2 ruststand. De doelpunten bij het vijfde wilden niet echt vallen, al zag het spel er in de tweede helft wel een stuk beter uit. Eindstand 16-6, een terecht nederlaag, maar wellicht qua uitslag wat geflatteerd, en 6 doelpunten is natuurlijk gewoon veel te weinig. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen VEO 5. Thuis werd hier met 16-14 van gewonnen.

De wedstrijd van VALTO 6 ging niet door, omdat de tegenstander geen compleet team op de been kon krijgen, en a.s. zaterdag is het zesde voor de verandering weer een keer vrij!

VALTO 7 speelde uit tegen ONDO 6. Helaas had het zevende weinig in te brengen tegen een team met veel ervaring van oud ONDO 1 spelers. Aan de kant van VALTO te weinig verschillende aanvallende opties, en dat alles bij elkaar resulteerde in een te gehaast spelletje vanuit VALTO en een 15-8 eindstand. A.s. zaterdag is het zevende vrij.

VALTO 8 speelde uit tegen ONDO 7. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het geen denderende wedstrijd was van het achtste. De eerste helft ging het nog wel gelijk op, ruststand 2-3. In de 2e helft helaas een klepje op de korf van VALTO (niet echt eerlijk…), waardoor er met 10-5 werd verloren. Weer een duidelijk geval van te weinig scoren, en bij de doelpuntenmakers maar één heren doelpunt, dus ik zou zeggen: (meer) trainen! A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen Paal Centraal 4, waar thuis met 6-10 van verloren werd.

Valto C1: De C1 speelde 6 januari hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar tegen Maassluis C1. Deze wedstrijd werd gewonnen, wat een goede opsteker was naar de wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Geen onbekende tegenstander en ook zij hebben het lastig deze zaal periode. Helaas was Nieuwerkerk wel te sterk voor Valto. Eindstand 7-16.
Valto C2: De C2 speelde uit bij ALO. Ze wonnen deze wedstrijd met 5-6 en daardoor staan ze netjes op de tweede plek met 1 punt achter op de koploper.
Valto C3: De C3 speelde thuis tegen DES C1. Een spannende gelijk opgaande wedstrijd. Valto gaf een voorsprong van 6-5 uit handen. In de laatste minuut stond het 6-7 voor DES. In de laatste aanval van Valto werd gescoord en zo speelden ze gelijk 7-7.
Valto C4: Valto C4 speelde vandaag tegen VEO C2 in Voorburg. Het was een wedstrijd van heel veel rommelige balletjes aan beide kanten en heel veel strafworpen en vrije ballen. Gelukkig gingen deze er niet in waardoor het redelijk gelijk op ging. De C4 ging met een 4-3 achterstand de rust in. De tweede helft begon wat relaxter en meer als team. Na een minuut of 10 werd het 5-6 wat het bijna de rest van de 2e helft is gebleven. 2 minuten voor tijd kwam de verlossende 5-7 waardoor de winst binnen was.
Valto C5: De C5 speelde thuis tegen Vitesse. De C5 doet het leuk in de poule en deze wedstrijd werd ook goed gewonnen. Eindstand 15-1
Valto D1: De D1 speelde in Den Haag tegen Achilles D1. Helaas weer met een incompleet team. De D1 startte goed en kwam in het 1ste kwart op voorsprong. 2de kwart ging heel moeizaam en met rust was het 5-2 voor Achilles. Na rust begonnen we weer scherp en kwamen we meteen terug tot 5-4. Helaas lukte het niet om het vol te houden en schoot Achilles naar 11-5. Laatste stuk was wel weer voor ons. Uiteindelijk 11-8 verloren.
Valto D2: De D2 speelde thuis tegen Achilles D2. Ook wij konden rekenen op invallers, en gelukkig kwam Lene ondanks haar gips ons ook aanmoedigen. Het was een superspannende en gelijkopgaande wedstrijd. Verdedigend hadden we het goed op orde, aanvallend kregen we veel druk van Achilles. Het heeft zo ongeveer de hele wedstrijd gelijk gestaan, maar het was Jens die vlak voor tijd koelbloedig de 6-5 maakte vanaf de strafworpstip. We vierden het alsof we kampioen werden, wat een wedstrijd en wat een ontlading. Een heel lekker begin van 2024!
Valto D3: D3 speelde uit bij Dunas D2, ook een middenmoter. Met behulp van invallers uit diverse teams werd er een hele goede wedstrijd gespeeld. We waren feller en op alle fronten beter dan de tegenstander. Er werd zeer goed overgespeeld en het molentje rond de paal krijgt steeds meer vorm. We missen nog wat kansen, anders was de overwinning veel ruimer geweest. 3-7 winst, hiermee wippen we in de stand over Dunas heen, knap gedaan en invallers bedankt.
Valto D4: De D4 speelde thuis tegen KCC Kozijnen D3.
We liepen in het begin gelijk op. Maar met de rust hadden we kleine voorsprong van 6-3.
Na de rust liepen we wat verder uit. Maar dat was van korte duur. Tegenstander wist terug te komen naar 7-5.
Maar de D4 was gebrand op een overwinning en werden de laatste 12,5 minuut nog feller met een heel mooi eindresultaat.
11-6 gewonnen.
Valto E1 speelde uit tegen ONDO E1. ONDO begon erg goed waardoor de E1 al snel op een wat doelpunten achter kwam. Toen herpakte de E1 zich door het verdedigend beter te doen, maar aanvallend was het moeilijk om kansen te creëren. Er werd met 16-7 verloren.

Valto E2 speelde ook tegen ONDO, thuis tegen ONDO E2. Ook hier was ONDO de betere partij, er werd met 11-15 verloren.

Valto E3 speelde ’s middags een uitwedstrijd tegen DES E4. DES was een maatje te groot voor onze E3, er werd met 14-1 verloren.

Valto E4 was vrij, nadat zij op 23 december en 6 januari een wedstrijd hadden. Die werden beide gewonnen, volgende week gaan jullie op bezoek bij Weidevogels.

Valto E5 speelde thuis tegen Phoenix E2. Phoenix nam veel doorlopen, wat voor de E5 moeilijk te verdedigen was. Aanvallend was het moeilijk om te scoren, er werd met 3-11 verloren.

Valto F1 speelde uit tegen Twist F1. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De F1 begon direct goed en liet meteen zien dat ze de punten mee gingen nemen naar De Lier. Er werden veel mooie doelpunten gescoord en er werd goed verdedigd. Er werd met 3-17 gewonnen. Volgende week een belangrijke wedstrijd tegen Dijkvogels, succes F1!

Valto F2 speelde thuis tegen Fortuna F4, de koploper in de poule. Daar was onze F2 niet van onder de indruk, die hadden wel zin om weer een keer te winnen! En dat lieten jullie zien; er werd heel knap met 12-9 gewonnen.

Van de TC

Speelronde 7 – 50/50

We zijn op de helft van de zaalcompetitie, waarbij als het goed is iedereen alle tegenstanders al een keer heeft gehad. Het was voor de meeste teams ook de eerste wedstrijd in 2024.

In de top van de senioren is het spannend, halverwege het zaalseizoen staat Valto 1 op een mooie tweede plaats en dat is als promovendus, onder DeetosSnel/QLS helemaal niet verkeerd. Valto 2 staat ook tweede en heeft alles nog in eigen hand om kampioen te kunnen worden, dit is wel het doel en kan alleen met alle support van jullie. Vooral de wedstrijd op 27 januari thuis tegen Oranje Wit is daarbij van groot belang. Valto 3 en 4 staan beide knap bovenaan, maar ook daar is nog niets gespeeld.

Verder viel mijn oog nog op een aantal relatief ruime overwinningen, zoals die van de C5 (15-1) en de F1 (3-17). Voor verdere uitslagen en verslagen verwijs ik jullie graag door naar de korte stukjes van de jeugdteams en senioren en het immer uitgebreide verslag van Arno over de selectieteams verderop in de Bijblijver of op de website. Daar vind je ook onder andere de foto’s door Mieke en de video’s met hoogtepunten en de interviews door Zané.

Trainersbijeenkomsten
De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

1. Maandag 11 maart
  2. Maandag 6 mei
  3. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Overige berichten

De Valto Vrijwilligersavond, ben jij er ook bij?

Beste Valto Vrijwilliger,

De vereniging kan niet zonder jullie inzet en daar willen we jullie hartelijk voor bedanken! Daarom nodigt het bestuur haar vrijwilligers uit voor een gezellige jeu de boules avond op vrijdag 19 januari 2024. We beginnen om 20.00 uur en verzorgen de eerste hapjes en drankjes. Daar wil je bij zijn, dus meld je hier aan via onderstaand formulier! Doe dat vóór 1 november, dan houden we rekening met je komst!

Bedankt!
Het bestuur

Wedstrijdverslagen

Valto selectie begint het nieuwe jaar met 4 punten weekend

Sponsors:

De feestdagen hebben we achter de rug, dus pakken we de draad weer op waar we gebleven waren. Natuurlijk wil ik, hoewel een beetje laat, een ieder nog een gezond en sportief 2024 toewensen met hopelijk weer veel mooie wedstrijden en dat de beoogde doelen behaald mogen worden. Vandaag zijn er in ieder geval door de selectie weer vier belangrijke punten binnengehaald. Een mooi begin van het nieuwe jaar voor de senioren, maar helaas was voor de eerste teams bij de jeugd het nieuwe jaar minder succesvol.

Toen ik even na vijf uur de zaal binnen kwam bleek Valto 2 al een kwartier onderweg te zijn en had al een 5-1 voorsprong op DeetosSnel/QSL 3. Het was fijn om Elise weer binnen de lijnen te zien. Zij heeft dit seizoen veel blessureleed gekend, maar bleek nu toch weer fit genoeg te zijn om een hele wedstrijd te spelen. Nu nog in het 2e om wedstrijdritme op te doen en wie weet zien we haar binnenkort weer in ons vlaggenschip schitteren. Valto 2 bleek vanmiddag niet veel moeite te hebben met hun tegenstander die als nummer 6 in de poule naar De Lier was gekomen. De gasten scoorde uit een vrije bal de  5-2, maar binnen enkele minuten was het verschil weer hersteld door treffers van Thijs en Laurens. DeetosSnel 3 zou via een strafworp hun derde doelpunt scoren, maar daarna was het louter Valto wat de klok sloeg. Met een 7-0 strike wist Valto de ruststand op 14-3 te zetten en was de wedstrijd wel gespeeld.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet veel. Valto ging gewoon door waar het gebleven was en scoorde er lustig op los. Via Laurens (2x), Thijs, Ron en Iris was het na zeven minuten 19-3 en wisten ook de gasten de korf weer eens te vinden na een doelpuntloze periode van achttien minuten. Valto was echter heer en meester in de Vreeloo hal en liet de gasten alle hoeken van onze sporthal zien. Met veel verdedigende druk konden zij maar weinig goede aanvallen spelen. Soms waren we wat te enthousiast, waardoor de gasten ook hun vijfde doelpunt uit een strafworp konden scoren. De Valto-trein denderde echter ook door en het verschil werd verder uitgebouwd door treffers van Mandy, Elise en Ron, waarmee de 23-5 tussenstand op het bord kwam. Halverwege de tweede helft scoorde Laurens onze 24e en was het afwachten of de spelers de concentratie vast konden houden en de dertig doelpunten konden aantikken. Verdedigend vielen er zo nu en dan toch wat gaatjes, zodat ook de gasten af en toe de korf vonden. Bij Valto kwamen het laatste kwart nog vier verse spelers binnen de lijnen. Mark, Martijn, Vera en Myrte kwamen binnen de lijnen op de plaatsen van Ron, Romeo, Iris en Mandy. De aanvalsdrang van Valto ging onverminderd door en moesten de gasten toezien hoe zij naar de slachtbank werden gevoerd door Valto 2. Zij wisten nog wel een achtste doelpunt te scoren, maar daar zou het voor hen bij blijven. Valto bleek nog niet klaar en wist nog viermaal de korf te vinden, waarvan Mark er twee voor zijn rekening nam. Met de doelpunten van Laurens en Myrte eindigde de wedstrijd op 30-8 en blijft Valto in het spoor van de koploper Oranje Wit 3, dat vandaag geen wedstrijd had. Volgende week starten de returns, waarin Valto zich eigenlijk geen misstappen kan veroorloven. Met Oranje Wit zal met ruim verschil gewonnen moeten worden en ook Avanti 3 hangt nog aan het elastiek en is geen te onderschatten tegenstander. Uw steun is dan ook zeer welkom bij de wedstrijden van Valto 2 om het beoogde doel te halen!! Volgende week de lastige uitwedstrijd in Dordrecht tegen Sporting Delta 3, waar thuis wel ruim van werd gewonnen. De uitwedstrijden in de Delta Hal zijn echter heel andere wedstrijden, waar Sporting Delta vaak een lastige tegenstander blijkt te zijn. Kom dus allemaal om 16:45 uur naar de Deltahal in Dordtrecht om Valto 2 te steunen in de strijd om de broodnodige punten.

We liepen wat voor op het schema en hadden dus een pauze tot de wedstrijd van ons vlaggenschip zou beginnen. De tribunes stroomden langzaam vol en de spelers begonnen aan hun warming-up. Dat we bij Valto niet stil zitten als het gaat over dingen perfectioneren bleek vanavond wel weer. Bij het voorstellen van de spelers heeft Valto nu ook een spotlight, waarin de spelers, in een verder donkere hal, oplopen. Het behoeft misschien nog wat fine-tuning, maar voor een eerste keer zag het er prima uit. Tegenstander van vanavond was GKV/Enomics uit Gorinchem. Geen onbekende voor Valto. In november werd er nog een oefenwedstrijd tegen hen gespeeld, die Valto toen vrij eenvoudig wist te winnen. Mijn verwachting was wel dat het vanavond niet zou makkelijk zou gaan, want GKV was in het vorige veldseizoen de enige ploeg die Valto punten wist af te snoepen. Na het eerste fluitsignaal van het arbitrale duo Van Bentum en Metz schoten de spelers dan ook uit de startblokken op jacht naar de openingstreffer. Frank dacht deze in de eerste aanval binnen te schieten, maar tot ieders verbazing werd zijn doelpunt afgekeurd. Ook de gasten wisten nog niet de korf te vinden, waardoor uiteindelijk toch Valto de dans openden via een doorbraak van Bart. Een opgelegde kans voor 2-0 werd helaas gemist, waardoor na bijna vier minuten ook GKV de korf wist te vinden. In het andere vak waren het Jasper en Thom die voor ons het eerste gaatje van twee wisten te creëren, maar niet veel later kregen ook de gasten een strafworp mee welke zij wel verzilverde. Valto, gesteund door het in grote getale aanwezige publiek, counterde dit direct weer via Romee, maar ook de gasten schoten in deze fase met scherp. Direct in de volgende aanval werd de aansluitingstreffer weer binnen geschoten. Valto bleef echter aan de goede kant van de score, waardoor het halverwege de eerste helft 6-4 stond. Het lukte echter niet om los te komen van de gasten, want zij bleven aanhaken. Na de 7-5 leek GKV meer grip op onze aanvallen te krijgen en wist zo maar weer op gelijke hoogte te komen bij 7-7. Zo was de wedstrijd weer helemaal open met nog negen minuten te gaan tot de thee. De gasten schakelden een tandje bij om hun eerste voorsprong te forceren, maar het was Jasper die ons weer op voorsprong zette. Het antwoord van de gasten kwam helaas ook weer snel, maar ook nu wist Valto weer de voorsprong te pakken door de afgeronde strafworp van Bart. Nu duurde het wat langer voor er weer gescoord werd. Beide ploegen gaven geen duimbreed toe en de verdedigende druk was hoog. Toch lukte het GKV weer om op gelijke hoogte te komen bij 9-9 en leek het erop dat zij de aansluiting zouden behouden tot de rust. Met nog ruim vier minuten te gaan was het voor Valto wel zaak om met voorsprong te gaan rusten om de gasten niet in de kaart te spelen. Thom nam de ploeg bij de hand en wist met twee afstandsschoten weer een gaatje te slaan. Toen er nog anderhalve minuut te gaan was vergrootte Bart dit naar 12-9 door van dichtbij raak te schieten en daarmee de ruststand op het bord zette.

Een mooi gaatje om de tweede helft mee te beginnen, want de wedstrijd was allerminst gespeeld. GKV/Enomics startte scherp en wist na de thee als eerste te scoren. We waren toen wel al weer bijna twee minuten onderweg, dus het was niet zo dat zij met scherp schoten. Valto counterde direct in de volgende aanval. In deze fase ging het even hard met de doelpunten, want binnen enkele minuten stond er met om en om scoren een 14-12 tussenstand op het bord en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Thomas en Mark brachten Koert naast Bart om verdedigend meer druk te geven op beide heren. Dit bleek wel effect te hebben, want de gasten wisten nu niet de aansluiting te houden. Thom en Jasper tilden het verschil naar vier, maar de gasten gaven nog niet op. Ook bij GKV was het grote wisselen begonnen in de hoop iets te forceren. Door een strafworp tegen en een afstandsschot van Niek van der Weijden was het verschil even later toch weer terug op twee, maar Thom was vanavond on fire en zorgde direct weer voor meer lucht. Tot halverwege de tweede helft zouden de ploeg zo om en om scoren tot de 19-17 tussenstand. Jasper maakte plaats voor Laurens om ook in dit vak beide GKV-heren uit te schakelen. Met nog tien minuten op de klok leek de wedstrijd dan toch nog door de vingers te glippen toen GKV de aansluitingstreffer wist te maken. De korfbalwedstrijd was intussen wel veranderd in een potje rugby, waarbij de heren van GKV het fysieke duel steeds harder ingingen. De arbitrage vond het allemaal binnen de lijntjes, waar zij trouwens in Nieuwerkerk ook niet tegen optraden en wat bij Valto toen toch wat kleine blessures tot resultaat had. Koert bleef intussen ook in de aanvallen staan en wist voor ons de 20-18 binnen te schieten. De spreekwoordelijke beer was nu wel los, want de wedstrijd kon nog harder bleek nu. Nadat Thom het verschil vergroot had naar 21-18 was hij niet veel later onderweg naar zijn negende treffer toen hij hard onderuit gehaald werd door zijn tegenstander die al een tijdje in de ogen van Mark over de grens ging met zijn acties. De emoties liepen dan ook hoog op en Mark stapte het veld in om zijn ongenoegen kenbaar te maken, maar hier was de arbitrage niet van gediend. Mark kreeg geel en moest vier minuten met zijn kaken op elkaar op zijn stoel gaan zitten. Niek van de Weijden kwam er vanaf met een praatje met de scheidsrechter en kon doorgaan met waar hij mee bezig was. Thom rondde de toegekende strafworp af en vergrootte het verschil naar vier en was het nog acht lange minuten naar het einde. Intussen liepen ook op de bank van de gasten de emoties hoog op en ontstond er wat consternatie bij de jurytafel. Iemand voelde zich blijkbaar tekort gedaan, maar volgens mij kan er alleen een time-out gegeven worden bij een dood spelmoment. De GKV-aanval werd onderbroken om de gemoederen tot bedaren te brengen. De time-out mocht GKV coach Drost uiteindelijk dan toch nemen, waarna de wedstrijd weer verder ging met, vreemd genoeg, een nieuwe schotklok voor de gasten. Niet dat dit hen wat opleverde, want het was Valto wat na de time-out via de treffer van Koert het verschil verder uit bouwde. Elise maakte vanavond ook weer haar eerste minuten in het vlaggenschip en kwam op de plaats van Romee om de overwinning naar veilige haven te brengen. De gasten bleven onverminderd (soms letterlijk) vechten voor wat zij waard  waren, maar dit bleek vanavond niet genoeg. Zij wisten nog een keer de korf te vinden, maar het was Laurens die de eindstand op het scorebord zette. De laatste lange minuut speelde Valto rustig uit door de schotklok goed te benutten en zo bleven de punten met deze 24-19 overwinning in De Lier. Mede dankzij de steun van het publiek is deze overwinning tot stand gekomen. Dankzij uw onverminderde aanmoedigingen, waar VakkieV niet onbenoemd mag blijven, wist ons vlaggenschip zich door de wat mindere fase heen te slaan en de controle weer te pakken om de overwinning veilig te stellen in het laatste kwart. In de sommige andere hallen ging het er ook heet aan toe. DeetosSnel gaat gewoon door waar zij voor de Kerst geëindigd waren en nam de punten mee uit De Veur in Zoetermeer. KVS/Groeneveld keukens wist de punten uit het vuur te slepen in de heksenketel die de Delta-hal vaak is en CKV Nieuwerkerk bleek in een verhit duel te sterk voor het verzwakte Swift en hield de punten in huis. Door deze uitslagen kruipen de ploegen in de poule eigenlijk alleen maar naar elkaar toe en blijft het zaak voor Valto om de punten te blijven pakken om niet in de gevarenzone te komen. Het verschil met de nummer zeven in nog steeds maar vijf punten, dus blijft uw steun hard nodig bij ons vlaggenschip. Volgende week wacht de eerste return in Dordrecht tegen Sporting Delta. Gelijk een pittige tegenstander in een hal waar het nogal eens kan spoken. De thuiswedstrijd werd met 25-22 gewonnen, wat toen ook een zwaar bevochten wedstrijd was. De wedstrijd start in Dordrecht om 19:45 uur, waarbij de selectie hoopt op een beetje tegengas op de tribune tegenover het Delta publiek.

Graag tot volgende week,
Arno van Leeuwen

Alle foto’s terugkijken? Mieke heeft ze in het album geplaatst.
En ook de foto’s van Valto 2. Die staan hier.
Wedstrijd terugkijken? Hier staat de livestream video.
Interviews terugkijken? Zané bevraagt coaches en spelers van beide teams.
Hoogtepunten terugkijken? We hebben ze voor je op een rij gezet.
Nog meer foto’s kijken? Wim den Besten van korfbalfoto.nl was er ook.

VEO C2 – Valto C4

Sponsor:

Valto C4 speelde zaterdag tegen VEO C2 in Voorburg. Het was een wedstrijd van heel veel rommelige balletjes aan beide kanten en heel veel strafworpen en vrije ballen tegen. Gelukkig gingen deze er niet in waardoor het redelijk gelijk op ging. De C4 ging met een 4-3 achterstand de rust in. De tweede helft begon wat relaxter en meer als team. Na een minuut of 10 werd het 5-6 wat het bijna de rest van de 2e helft is gebleven. 2 minuten voor tijd kwam de verlossende 5-7 waardoor de winst binnen was.