Bijblijver 23, jaargang 48 8 februari 2021

Van de voorzitter

Vergeet mij niet!

Wat was het goed om een aantal van jullie weer te zien zaterdag toen we langs de deuren gingen om jullie als leden te laten weten, dat wij jullie echt nog niet vergeten zijn. Dan is het natuurlijk altijd de vraag hoe doe je dat, het laten weten dat wij aan jullie denken.

Toevallig is het  binnenkort Valentijnsdag en dus tevens de start van het seizoen van de vergeet mij nietjes.Het idee werd geboren en binnen no time was de actie beklonken. Routes inplannen en rijden maar. Super om zoveel blijde en verraste gezichten te zien. Dat bevestigt dat wij hier goed aan gedaan hebben. Hebben wij jouw deur met welke reden dan ook per abuis overgeslagen, meldt dit dan even.

Ook heerlijk om te zien hoe een ieder weer geniet van de mooie witte wereld en wat een sneeuw is er gevallen vandaag. En met de temperaturen van de aankomende dagen op komst, zie ik zomaar een paar schaatsdagen aankomen. Even een korte winterstop alvorens we weer verder gaan. Geniet allen van de sneeuw en wellicht het ijs deze week en succes weer in jullie werkzaamheden en schoollessen.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Van de TC

Rijp, sneeuw of vorst betekent niet trainen

De komende dagen gaat het sneeuwen en vriezen en dat betekent voor ons, bij gebrek aan zaal, geen actie op de velden. Vanuit de gemeente, eigenaar van de het kunstgrasveld, is de instructie om het niet te gebruiken onder deze omstandigheden. Daarnaast is het ook niet echt bevordelijk voor de mens zelf.

De verwachting is dat dit nog even blijft, in ieder geval dinsdag en donderdag, maar ook voor zaterdag ziet het er nog aardig onder nul uit. Schoenen dus even in de doos, schaatsen er misschien wel uit. We hopen dat iedereen wat plezier beleeft aan het winterse weer, wij zien jullie graag na deze winterstop weer terug op de velden!

Oh, ik moet nog terugkomen op de vraag van mijzelf of er in de winter werd getraind of zelfs werd gespeeld in de tijd vóór er microkorfbal (daarna zaalkorfbal) was. Het antwoord kwam van Ina de Rijcke: “Toen wij hier in De Lier kwamen wonen (1965) bestond er géén zaalkorfbal. De veldcompetitie begon ongeveer 1 april en duurde tot oktober (met een vakantiestop). We trainden vanaf maart op de wei aan de Burgerdijkseweg. ‘s Winters werd er wel in de veiling getraind en zo nu en dan was er ook ergens een toernooitje. In het herinneringsboekje van 2011 staat, dat er in de bloemenveiling op 11 zaterdagen in 1971 micro-korfbal werd gespeeld. Dit was dus zo’n beetje het begin van een zaalcompetitie.”

Altijd leuk om te weten! Overigens is het boekje “50 jaar Valto” nog altijd te verkrijgen … binnenkort in de webshop.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Valto 2 zoekt trainer/coach

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Het team speelt in de zaal en op het veld reserve overgangsklasse. Dit sluit goed aan bij het niveau van Valto 1, dat in beide competities overgangsklasse speelt.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt samen met hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto 2 speelt zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De selectie is een relatief jonge en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit. Ook verwachten we dat er de komende seizoenen nieuwe talenten vanuit de jeugd doorstromen naar de selectie.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto-selectie bestaat uit de hoofdtrainer/-coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een videoanalist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Vanuit KorfbalFit wordt een persoonlijk onlineprogramma aangeboden om de spelers fit te houden.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainers/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto

Vergeet-me-niet-actie zorgt voor verraste gezichten bij de leden

Vandaag was het een leuke dag voor de bestuursleden en enkele andere leden die hielpen met het rondbrengen van een paar honderd vergeet-me-nietjes. In deze tijden waarin er weinig mag en we onze mede-clubleden niet zo vaak zien, vonden we het een goed idee om een kleine verrassing langs te brengen.

En plantje met toepasselijke naam, vergezeld van de boodschap dat we ze niet zijn vergeten en met hen vurig hopen op betere tijden, waarin er weer meer gesport mag worden, er wedstrijden gespeeld mogen worden, we elkaar kunnen zien, spreken, coachen en aanmoedigen. Een terras vol gezelligheid, een veld vol spelende leden en de zon op het gezicht.

Gezien de weersvoorspelling was het wel zaak om alles bezorgd te hebben voor de sneeuwval en avondklok, maar dat viel gelukkig mee. We hebben veel verraste en blije gezichten gezien en dat doet ons goed. De soms korte gesprekjes (want ja, we moesten natuurlijk wel door) waren leuk en bevestigden ons gevoel. Wij missen het niet alleen, iedereen snakt weer naar die betere tijden en we hopen allemaal dat we die in goede gezondheid weer gaan meemaken. Wie weet heeft de tweede helft van de veldcompetitie nog iets moois voor ons in petto.

Bedankt voor alle mooie reacties, in persoon, via de app, e-mail, social media. Heel erg gaaf om te zien en te lezen. Voor nu, nog even volhouden. Wees voorzichtig de komende ‘barre’ dagen en blijf gezond. We zien jullie graag weer in en rond Villa Valto, wanneer de omstandigheden dat toelaten!

Het bestuur van Valto.

Bart, Fiona, Jan Jaap, Marco & Pascal

Korfbal League Poule – Speelronde 4

Ronde número 4. Hoewel, een deel. Vijf zesde om precies te zijn, wat één wedstrijd gaat niet door. Toch wel een interessant duel tussen TOP/LITTA en Fortuna/Delta Logistiek dat ons wordt onthouden en waardoor we dus een iets andere stand zien (waarschijnlijk) dan dat hij had kunnen zijn. Verder ook leuke wedstrijden, waar het op en neer ging. PKC dat het niet zo makkelijk had als het leek. Oost-Arnhem dat iets meer tegenstand bood dan voorheen. Blauw-Wit dat er met de punten vandoor ging. Dalto dat de punten in eigen huis hield en gedeeld tweede staat. En DOS’46 dat na de stunt tegen TOP niet thuis gaf tegen DVO. Het was ook weer een speelronde van mooie doelpunten. Deze zijn veelal te zien op het Facebook kanaal van NLKorfbal, deze week die van Randell van der Steen, Ran Faber en last but not least: Amber van Doorn.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • PKC/Vertom – GG/IJskoud de Beste (24-16)
  • Oost-Arnhem – LDODK/Rinsma Modeplein (21-27)
  • KZ/Thermo4U – Blauw-Wit (A) (20-22)
  • Dalto/Klaverblad Verzekeringen – KCC/CK Kozijnen (22-18)
  • DOS’46 – DVO/Accountor (21-25)
  • Fortuna/Delta Logistiek – TOP/LITTA (wordt verzet)

De stand
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En niets is zo veranderlijk als de stand. Maar, inmiddels weten ook meer mensen een exacte eindstand goed te voorspellen. Hoewel vooraf vastgelegd, zijn er nu drie mensen die de jackpot van de week hadden: MaaikeS had een tienpunter voor KZ/Thermo4U – Blauw-Wit (A), Thom had een perfecte score voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen – KCC/CK Kozijnen en bij Pascal gingen de alarmbellen af bij DOS’46 – DVO/Accountor. Van harte!

Dan de nieuwe stand. Het drietal jackpotwinnaars van hierboven stijgen met stip in de ranking. Pascal is uit de degradatiezone en klimt 9 plaatsen naar plek #28, MaaikeS is de grootste stijger en gaat 11 plaatsen omhoog naar #16 en Thom wurmt zich na een stijging van 8 plaatsen in de top 3, op plek #3. Myrte en Bart complementeren de top 3 door de gedeelde eerste plaats in te nemen, proficiat! Grootste daler van de week is Wouter, hij keldert 14 plaatsen naar plek #30 en een eervolle vermelding voor Irma, zij blijft stijgen, voor de derde keer op rij en is inmiddels aanbeland in de top 10.

En zoals iedere week: geniet er maar van, want iedere week kan het weer compleet anders zijn!

# Naam Score
1 Myrte Sevinga 54
2 Bart de Vos 54
3 Thom Voskamp 52
4 Mandy Herbert 52
5 Wesco van Weert 51
6 Laura van der Eijk 50
7 Rianca Aarts 49
8 Sydney Schol 49
9 De Vijfjes 46
10 Irma Koornneef 45
11 Vera van der Eijk 45
12 Mark Tissink 44
13 Sheila Herbert 44
14 Ilse Slaman 43
15 Bram Hanemaaijer 43
16 Maaike Slaman 43
17 Hans Ridder 42
18 Jonne van der Meer 42
19 Mike Boogaard 41
20 Laurens Verbaan 41
21 Thomas Ris 39
22 Petra Dijkstra 39
23 Jill Koornneef 39
24 Finne Elenbaas 38
25 Mieke en Marco Stolze 38
26 Johan van der Meer 38
27 Frank de Rijcke 37
28 Pascal van Dijk 37
29 Lisanne Onck 37
30 Wouter Dijkstra 37
31 Michiel van den Bos 36
32 Maaike Ridder 34
33 Sjors van Dijk 34
34 Kalle Elenbaas 34
35 Romee Valstar 34
36 Fiona Rijsdijk 32
37 Barry Schep 31
38 Martijn Dijkstra 29