Bijblijver 23, jaargang 50 23 januari 2023

Van de voorzitter

Een fantastische sfeer tijdens Die Haghe dag!

Zaterdag 21 januari, het was al vroeg druk met publiek. Na mijn eigen wedstrijd van V8 in hal 2, snel door naar hal 1 voor de A1 tegen Die Haghe A1. Lang kon onze A1 redelijk tot goed bijblijven in de eerste helft, maar gaandeweg de wedstrijd zag je wel het klasse verschil. Het was een wedstrijd vol mooie acties, terwijl het publiek ook al zo lekker enthousiast was. Na de A1 kwam V2 in actie. Ook zij hadden het lastig tegen Die Haghe. Uiteindelijk verloren ook zij helaas hun wedstrijd. Als laatste kwam het vlaggenschip in actie.

Wat een sfeer , wat een acties, wat een beleving in het veld en op de bank. Schitterend om te zien dat korfbal zo leeft binnen De Lier. En dat wij als vereniging de korfbal sport binnen Gemeente Westland zo goed willen en kunnen uitdragen. Wij zijn trots op Valto in wie wij zijn , wat we zijn en waar we naartoe willen. De wedstrijd was van een heel hoog niveau. Het slotakkoord van de zaterdagavond was duidelijk voor Valto en zo staan wij na dit weekend alleen aan kop. Dank ook aan Vakkie V die heel duidelijk aanwezig waren op de tribunes. Nu vind ik wel, dat aanmoedigen en sfeer creëren goed is, maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. Ploppers voor en/of na de wedstrijd prima, niet tijdens de wedstrijd. Geen muziek aanzetten tijdens een wedstrijd. Dat kan namelijk allemaal ook van  invloed zijn op een wedstrijd en bv ook voor ons in het nadeel.

Nu pakte het gelukkig wel goed uit, maar ik zag duidelijk dat coaches en spelers ook van V1 dit niet konden waarderen. Dan moeten we het natuurlijk ook niet gaan doen. Wij zijn er om hun te ondersteunen en niet om een eigen feestje te bouwen. Zo hoorde ik ook door de box veelal dat buiten de aanmoedigingen voor Valto het zich ook richtte op 1 speler van Die Haghe. Dat resulteerde zich ook in een gele kaart voor deze persoon.  Daar moeten wij ons ook niet in verlagen. Dan schaam ik mij als voorzitter voor de uitdrukkingen die geroepen worden. Hoe meer drank er in het spel komt, des te uitbundiger deze personen worden. Ook voor de ouders van deze personen, spreek ze er wel op aan. Dit kan namelijk niet de bedoeling zijn. Je vereniging aanmoedigen prima, sfeer gebruiken prima en heel goed om te doen. Maar overdrijf niet en zorg er dus ook niet voor dat er over grenzen gegaan wordt. Dat keur ik ook af en heb ik verschillende belletjes over ontvangen. Laten we ten allen tijde elkaar met respect blijven  behandelen. Dat hoort ook bij de korfbalsport. Voor de aankomende week allen weer succes gewenst.

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
19:15 Valto B1 - Albatros B1 H.A. (Helma) Stolze-Lagerwey (Schotklokbediener) P. (Petra) Dijkstra (Juryvoorzitter) Vreeloo

18:55 DES (D) A2 - Valto A3 De Hoornbloem
13:10 Valto B1 - Nieuwerkerk B1 J.B. (Hans) Ridder (Juryvoorzitter) J. (Jan) Deurloo (sr)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde thuis tegen medekoploper Die Haghe 1. Allebei 5 wedstrijden gespeeld en allebei 10 punten. Die Haghe begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een 0-2 voorsprong. Hierna nam VALTO het initiatief over en liet vervolgens een heel hoog niveau zien in de 1e helft wat resulteerde in een 20-11 ruststand. Dat dit in de 2e helft niet vol te houden was, is niet verwonderlijk. Hierdoor ging de 2e helft een stuk gelijker op. Gelukkig was de opgebouwde voorsprong groot genoeg om niet in gevaar te komen, eindstand: 29-22. En zo staat het vlaggenschip nu dus bovenaan in de overgangsklasse. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen de laatste tegenstander uit deze poule: RWA 1, die met drie punten op de 7e plaats staat.

VALTO 2 speelde thuis tegen Die Haghe 2. In de poule van het tweede stonden drie ploegen bovenaan met 8 punten uit 5 wedstrijden, waaronder VALTO en Die Haghe. Ook hier dus een belangrijke wedstrijd. Helaas wist Die Haghe al snel een gaatje te slaan, en kwam het tweede maar moeizaam tot scoren. Ruststand: 5-8. In de 2e helft kwam er wel wat meer vuur in het spel van VALTO, maar Die Haghe had ook hier een antwoord op, en zo lukte het niet om dichterbij te komen. Eindstand: 12-20. Medekoploper Tilburg speelde gelijk, waardoor Die Haghe nu bovenaan staat met 10 punten, gevolgd door Tilburg met 9 punten en dan volgen drie ploegen met 8 punten, waaronder VALTO. Het is dus nog niet onmogelijk, maar de weg naar een eventueel kampioenschap is nog wel heel lang. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen RWA 2, die met één punt onderaan staat.

VALTO 3 speelde uit tegen Excelsior 3. Het derde heeft het lastig in de reserve 3e klasse. Dat bleek ook weer afgelopen zaterdag. Met name scorend wordt niet het gewenste niveau behaald en dan maak je het jezelf erg lastig. Het werd uiteindelijk 13-8. Hiermee staat het derde nu in de middenmoot, achter ODO 3, DES 3 en Exceslior 3. Onderin staan Weidevogels (2 punten) en Tempo 4 (0 punten), en zo lijkt er voor het derde niet veel meer te behalen zijn dan een stevige middenmoter. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen DES 3, die afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd van dit zaalseizoen verloor, van ODO 3 (15-16).

VALTO 4 speelde uit tegen Meervogels 4. Het vierde heeft het lastig en staat met 2 punten onderaan. Gezien het doelsaldo (-10) worden ze niet weggespeeld, maar levert het helaas elke keer geen punten op en dat zit hem vaak in het niet makkelijk tot scoren komen. Hier had het vierde afgelopen zaterdag ook weer last van, en het geroutineerde Meervogels wist daar wel mee om te gaan Halverwege de 2e helft stond het lange tijd 12-11 en leek er echt nog wel wat in te zitten, maar de aanval wist op dat moment niet tot goede aanvallen te komen en dus viel de gelijkmaker niet. Eindstand: 14-12. A.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen WION 3, die in de zeer brede middenmoot staat.

VALTO 5 speelde thuis tegen Refleks 4. Op het veld werd er ook al tegen deze tegenstander gespeeld en toen wist het vijfde met 13-11 te winnen. Om van de hatelijke nul af te komen, was een winstpartij ook noodzakelijk. Helaas had het vijfde het ook scorend moeilijk en kwam ze niet verder dan 11 doelpunten. Refleks wist er een paar meer te maken en zo werd de wedstrijd met 11-14 verloren. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen Twist 4, die met twee punten net een plekje hoger staat dan het vijfde. Misschien dat hier dan de eerste punten behaald kunnen worden?

VALTO 6 speelde uit tegen Meervogels 6. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander vooral bestond uit in elk vak een zeer bepalende en scorende heer èn wat opvulling er naast. Uit alle hoeken en gaten werden de ballen er in gegooid, en af en toe wist VALTO wat terug te doen. Ruststand: 14-7. In de 2e helft bleek dat deze heren ook konden missen, maar gelukkig wel bleven schieten, waardoor de 2e helft voor VALTO was, en zo bleef de stand enigszins dragelijk: 20-14. A.s. zaterdag speelt het zesde thuis tegen KVS 7, die met nul punten onderaan staat (het zesde heeft zelf één punt), dus hier liggen mogelijkheden voor de eerste winstpartij in de zaal.

VALTO 7 speelde uit tegen Reeuwijk 4. Een paar weken geleden werd er thuis nog van deze tegenstander gewonnen: 14-10, maar dat ging zeker niet makkelijk, dus er stond het zevende een pittige wedstrijd te wachten. En dan helpt het niet dat je (door omstandigheden) met een minimale bezetting op pad moet. Helaas bleef ook bij het zevende het maken van doelpunten wat uit en wordt het meestal een lastige zaak. Dat bleek, er werd met 14-11 verloren. A.s. zaterdag speelt het zevende thuis tegen Eureka 1, die een paar plaatsen lager staat dan het zevende.

VALTO 8 speelde thuis tegen IJsselvogels 6. Deze tegenstander had één punt meer dan VALTO, maar had daar wel een wedstrijd minder voor nodig. En IJsselvogels had haar verliespunten opgelopen tegen de koploper, dus een tegenstander van formaat. Dit bleek ook wel gezien de eindstand: 10-15. Het achtste is nu halverwege de zaalcompetitie en heeft na 6 wedstrijden gespeeld 5 punten. ’t Capproen 3 en IJsselvogels 6 lijken samen uit te gaan maken wie er kampioen wordt en de overige ploegen staan allemaal heel dicht bij elkaar, dus daar is nog van alles mogelijk.

De A3 speelde thuis tegen KCR uit Ridderkerk. Beide teams gingen vol energie van start wat een spannende wedstrijd opleverde waarbij Valto steeds net iets beter was. Tot 4-4 ging het gelijk op waarna Valto wegliep tot 7-4 bij rust. Na rust was nog even de concentratie weg waardoor KCR snel tot 7-6 terugkwam. Daarna was de focus er weer en werd de wedstrijd met 13-10 door Valto gewonnen waarmee de 2e plek in de poule is gepakt. Volgende week uit tegen de nummer 4, DES A2.

Van de TC

Speelronde 8 zaal, Haags middagje

In speelronde 8 weinig groene cijfers in de bovenste deel van de uitslagenlijst. Het onderste deel, bij de jeugd, was er meer reden toch juichen. En soms ook maar een nipt verlies.

In de Haagse middag waren er 6 punten te verdienen. In een volle sporthal was het de A1, Valto 2 en Valto 1 dat tegen Die Haghe speelde en alledrie voor de koppositie. Helaas gingen er 4 van de 6 punten mee naar Den Haag, waarbij wij de dag winnend mochten afsluiten doordat Valto 1 wist te winnen. Verslag van de wedstrijden vinden jullie in deze Bijblijver en op de website. Een mooie, sfeervolle dag en veel kijkers op de livestream. Ondanks de verliezen, een mooi visitekaartje.

Volgende week zitten we alweer op de helft van het zaalseizoen. een seizoen met best wat blessures zo hier en daar en daarom extra belangrijk om elkaar te helpen. Nu hoor en zie ik dat dat al goed gebeurt, dus blijf daarmee doorgaan. Als je wordt gevraagd om in te vallen of reserve te zitten bij een ander team, bedenk dat dat ook jij graag met een compleet team inclusief reserves een wedstrijd wil spelen.

Team(s) van de week

Vanuit de supportersvereniging OTLAV, zal er tijdens de wedstrijden van Valto 1 en 1 wedstrijd van Valto 2 een team van de week aanwezig zijn. Dit is een team vanuit de jeugdteams, en dit jaar zal dit zijn de teams uit de D/E/F en kangoeroes. Concreet willen we hiermee bereiken dat de sfeer rondom de wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 intenser wordt en de kinderen, ouders en overig publiek meer betrokken raken bij de thuiswedstrijden.

Het team van de week zal bezocht worden door een speler uit Valto 1 of 2, tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd waar zij ‘Team van de week” zullen zijn. Tijdens de wedstrijd zal er een speciale tribune voor het team van de week zijn.
Hier kan het team van de week met elkaar zitten om Valto 1 of 2 aan te moedigen.

In de rust zal er op de middenstip een potje piepelen gedaan worden door het team van de week.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Valto 1 wordt er ook een taart verloot. Deze kan je winnen door de juiste eindstand te raden. De opbrengst van deze taarten verloting zal ten goede komen aan de supportersvereniging en de “teams van de week”. De winnaar van de taart zal elke wedstrijd direct na de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Let op! Vanaf dit jaar kan er alleen nog via een QR code voor de taart betaald worden.

Het team van de week dient drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dan is er ruim de tijd voor de verkoop van de loten en het verkleden van je VALTO tenue, zodat iedereen hetzelfde gekleed is!

Aan de coaches de vraag om dit tijdig door te geven aan hun team van de week.

Vanuit het team OTLAV zal er tijdens elke wedstrijd 1 begeleider aanwezig zijn.
Wij willen jullie coaches daarom vragen om (indien mogelijk) zelf, of te zorgen dat de teamouder naast de begeleiding van OTLAV aanwezig is.
De coach of de team ouder kan tijdens de rust ook het potje piepelen voor rekening te nemen.

TEAM OTLAV

Wedstrijdverslagen

Valto pakt de koppositie in een kolkende Vreeloohal

Sponsors:

Na het vier punten weekend van vorige week tegen Tilburg stond er deze week weer een pittige tegenstander op het programma. Met drie wedstrijden in het schema waar er om de koppositie gestreden ging worden, was de steun van Lierse supporters natuurlijk een welkome zaak. Dat deze drie wedstrijden tegen teams van Die Haghe werden gespeeld was er ook de reden van dat er ook veel publiek uit Den Haag naar De Lier gekomen was. Een prima ambiance voor drie wedstrijden waar het er echt om ging.

Valto A1 – Die Haghe A1

Valto A1 mocht het spits afbijten in deze trilogie. Die Haghe A1 is geen onbekende en we weten eigenlijk wel dat we hier voor een stunt zouden moeten gaan wilde de punten in De Lier blijven. Tijdens de Haagse Korfbaldagen was hier ook ruim van verloren, maar toen speelden Valto door blessures niet met hun sterkste opstelling. Ook vanavond bleven Koert, terugkerend van een blessure, en Elise aan de kant, maar Koert is al wel met brace inzetbaar. De eerste tien minuten hielden beide ploegen gelijke tred, waarbij Sanne, Emma en Mieke voor Valto de doelpunten voor hun rekening namen. Na de 3-3 tussenstand wisten de gasten het eerste gaatje te maken naar 5-3, maar Tim zou weer de aansluiting maken vanaf de strafworpstip. Tot halverwege de eerste helft dus geen vuiltje aan de lucht, want het kon nog alle kanten op. Met om en om scoren bleef het verschil steeds twee, waarbij Jorn en Jasper voor ons de aansluiting behielden. Die Haghe gaf in de laatste zes minuten tot de rust nog even gas en wist uit te lopen naar de 8-14 ruststand. In deze fase wisten alleen Sanne en David voor ons de korf te vinden.

Nog een lange tweede helft te gaan, dus kopjes omhoog en door!! De start van de tweede helft wist Valto weer mee te scoren met de gasten en met de doelpunten van David, Mieke, Jasper en Koert was de achterstand na vijf minuten terug gebracht tot 12-16 en nam de coach van Die Haghe een time-out. Die had wel het nodige effect, want hierna zouden de gasten het verdedigend goed dicht houden. Het Lierse publiek kon pas na tien minuten weer juichen toen Mieke weer scoorde, maar toen hadden de gasten het verschil al vergroot naar 12-20. De schutters van Die Haghe waren intussen aan het plafond gewend en wisten makkelijk de korf te vinden. Met nog zes minuten op de klok zette Koert de laatste Valto treffer op het bord, maar toen was de wedstrijd allang gespeeld. De laatste doelpunten waren voor het ontketende Die Haghe, wat met nog drie doelpunten erbij op de 14-25 eindstand uitkwam. Een, door mij ingecalculeerd, verlies waar we lering uit moeten trekken en de focus gewoon weer op volgende week gezet moet worden. Dan reist de A1 af naar Koog aan de Zaan om daar tegen KZ/Thermo4u A2 te spelen in Sportcentrum De Koog. Een mooie hal om het verlies van vanavond te revancheren.

Valto 2 – Die Haghe 2

Valto 2 stond voor de wedstrijd van vanavond ook op een gedeelde eerste plaats met KV Tilburg en de tegenstander van vanavond, Die Haghe 2. Gelukkig was scheidsrechter De Jonge bereid om ook deze wedstrijd te fluiten na de wedstrijd van de junioren, want de aangewezen scheidsrechter stond vast voor de Benelux tunnel en kon niet op tijd in De Lier komen. De voorgaande wedstrijd had hij prima geleid, dus wisten de teams ook wat zij van de goede man konden verwachten. Vooraf ging ik er van uit dat beide ploegen, gezien de resultaten in voorgaande wedstrijden, gelijkwaardig zouden zijn. Waar Valto punten had gemorst bij Vriendenschaar, had Die Haghe met flink verschil verloren in Tilburg. Valto startte de wedstrijd goed en nam direct een 2-0 voorsprong door doelpunten van Wouter en Mark. Die Haghe egaliseerde dit en was het Mark die ons weer een kleine voorsprong gaf. Die Haghe draaide verdedigend de duimschroeven aan, waardoor Valto hierna een doelpuntloze periode van maar liefst vijftien minuten kende. Wij hadden het in die fase erg moeilijk en hadden ook weinig geluk in de afronding. Zelfs opgelegde kansen vanaf de stip werden gemist. Gelukkig hadden ook de gasten hun vizier in deze fase nog niet op scherp staan. Dankzij de doelpunten van Myrte en Wouter kwam de ruststand op 5-8 te staan.

Tijdens de eerste helft waren al de nodige spelers van Die Haghe A1 van de bank gestuurd om warm te lopen. Zij zouden bij aanvang van de tweede helft in gebracht worden en moesten voor Die Haghe 2 de kastanjes uit het vuur halen. Met de inbreng van deze spelers ging het tempo van de gasten omhoog en we hadden al gezien dat zij het vizier op scherp hadden staan. In het eerste kwartier van de tweede helft verdween Die Haghe dan ook aan de horizon en wist het verschil uit te bouwen naar 8-14. Thijs en Martijn, die beiden thuis waren van hun buitenland stage, werden nog gebracht in de hoop het tij te keren. Dit had helaas niet het gewenste resultaat en kon er alleen nog aan schade beperking gedaan worden. Thijs en de ingevallen Sanne deden nog wat terug en zette een 11-17 tussenstand op het bord. Er waren toen nog een minuut of vijf te gaan dus viel er weinig meer te doen dan te proberen het gaatje nog kleiner te maken voor het onderlinge resultaat. Valto verzuimde echter om in deze laatste minuten gelijke tred te houden met de gasten, waardoor bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter De Jonge een 12-20 eindstand op het bord prijkte. Valto is hierdoor de koppositie weer kwijt en ziet Die Haghe 2 nu alleen de leiding nemen in de competitie. Ook VK Tilburg 2 morste gisteren een punt in Den Haag door gelijk te spelen tegen HKV/ Ons Eibernest 2. Valto 2 staat dus nu derde en kan zich nu eigenlijk geen fouten meer permitteren als zij bovenin willen blijven mee doen.

Valto 1 – Die Haghe 1

Dan de wedstrijd waar half De Lier voor was uitgelopen. Fijn om te zien hoe de hele vereniging meeleeft met het vlaggenschip en er vandaag, nu het er echt om ging, toch maar allemaal staan. Die Haghe had tot nu toe net als Valto nog alle punten weten te pakken, waardoor er vandaag toch wel de nodige druk op deze wedstrijd lag. Valto met de nodige ervaring binnen de lijnen met spelers die intussen wel de klappen van de zweep kennen, tegen een jonge spelersgroep van Die Haghe die hun sporen nog moeten gaan verdienen in het grote mensen korfbal. Gesteund door veel ervaring op de bank met coaches als Tim Abbenhuis, Erik Snaphaan en Niels van der Steuijt, die allen hun sporen in het verleden hebben verdiend. Met twee jeugd internationals binnen de lijnen ook zeker geen ploeg om te onderschatten, hoewel we dit eerder hebben meegemaakt tegen CKV Nieuwerkerk en CKV Oranje Wit. Ook zij hadden jeugd internationals binnen de lijnen, maar bleken niet tegen Valto opgewassen. Die Haghe was toch wel lastiger, omdat dit voor Valto, volgens de historie op de Antilopen site, de eerste keer is dat we hen treffen in competitie verband.

Het was dan ook even zoeken naar de juiste kansen voor beide ploegen, nadat het arbitrale duo Opering en Van Putten en wedstrijd gestart hadden. Dit gebeurde trouwens pas na de tweede poging, want er moest eerst weer geveegd worden na de confetti kanonnen. De gasten wisten de score te openen en namen een 0-2 voorsprong. Thom wist voor ons pas na drie minuten de korf te vinden, maar ook aan de andere kant viel de bal weer door de korf. Deze 1-3 achterstand werd door Laurens eigenhandig geëgaliseerd en hierna zou Valto met meer vertrouwen de aanvallen ingaan. Met drie treffers op rij van Bart, Maaike en Mirthe was het na zes minuten al 6-3 en nam coach Tim Abbenhuis zijn eerste time-out. Deze had wel het nodige effect, want vijf minuten later waren de ploegen weer in evenwicht bij 7-7 en kon de wedstrijd weer opnieuw beginnen. Valto bleef echter de bovenliggende partij en Thom zorgde weer voor de voorsprong, die Bart even later weer naar twee bracht. Na een tegentreffer uit een toegekende strafworp ging Valto even helemaal los. Binnen twee minuten wisten Laurens, met weer een buzzerbeater, Maaike, Thom en Frank onze voorsprong uit te bouwen naar 13-8. De laatste tien minuten van de eerste helft liepen intussen al even toen Valto de tegenstander even goed van zich af wist te schudden. In een fase waarin alles leek te lukken werd de voorsprong uitgebouwd naar 17-9, waarbij Thom 2x van afstand raak wist te schieten en Laurens en Frank voor het andere vak zuiver waren. Tot de rust zou het Valto publiek nog driemaal juichen voor de doelpunten van Romee, Laurens en Thom, die de ruststand op 20-11 zetten.

Een ongekende score voor ons in een helft, maar tegelijk was het genieten om te zien dat dit team eens hun werkelijke niveau liet zien. Een mooie voorsprong om de tweede helft te beginnen, maar gespeeld was de wedstrijd nog lang niet. Het begin van de tweede helft was het zelfde als de start van de wedstrijd, maar dan zonder confetti kanonnen. Beide ploegen weer zoeken en ook nu waren het de gasten die als eerste de korf vonden. Frank herstelde dit, maar hierna volgden twee slim uitgespeelde korte kansjes die door een heer vakkundig onder de korf werden afgerond. Met de toegekende strafworp van Bart en het schot van Frank was het verschil weer hersteld, maar hierna zouden de gasten een goede fase kennen. Met drie doelpunten binnen twee minuten liepen zij hard in, dus was het tijd voor Mark om de spelers bij zich te roepen. Na een gemiste strafworp van Valto was het gelukkig toch Laurens die in dezelfde aanval voor ons weer de korf wist te vinden, want de gasten, intussen weer aan het wisselen met de junioren, leken meer grip op onze aanvallen te krijgen.

Halverwege de tweede helft was het verschil terug gebracht tot 24-19 en begon het Lierse publiek zich te roeren. Iedereen in de hal voelde dat de ploeg de steun nu het hardst nodig had. In een kolkende Vreeloohal ging de wedstrijd verder en wisten Bart en Frank ons weer meer lucht te geven. Die Haghe bleef echter in het spoor en scoorde toch ook mee, waardoor het verschil steeds gelijk bleef. Met nog zeven minuten te gaan zette Romee de 27-20 op het bord en was ik er toch nog niet helemaal gerust op. Pas toen Mirthe ons met twee treffers op rij naar 29-21 schoot met nog ruim vier minuten op de klok, wist ik dat de wedstrijd in het slot lag. Die Haghe nam nog een time-out om de euforie van Valto te breken en de laatste minuten te bespreken, maar de punten zouden in De Lier blijven. De eindstand werd door de gasten op 29-22 gezet, waarmee zij hun score van de eerste helft wisten te verdubbelen. Valto heeft deze winst vooral te danken aan de ijzersterke eerste helft en zakte in het tweede deel helaas toch aanvallend een beetje weg. Met deze overwinning is Valto nu alleen koploper in de poule en neemt het verder afstand van de nummer drie KV Vriendenschaar, wat verrassend gelijk speelde tegen Fortis. KV ONDO pakte hun eerste overwinning in een spannend duel met RWA door met 24-23 te winnen. Ook HKV/Ons Eibernest wist weer een puntje te pakken in de wedstrijd tegen KV Tilburg. Onder de nummers één en twee is het nog spannend in de poule en lijken de ploegen allemaal van elkaar te kunnen winnen. Valto en Die Haghe hebben respectievelijk vijf en drie punten voorsprong en lijken met elkaar uit te gaan maken wie er mag promoveren. Het seizoen is echter nog lang, dus zullen we het per wedstrijd gaan bekijken en moeten we waken voor onderschatting van tegenstanders.

Grote winnaar was gisteren het publiek, wat een heerlijke wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Iedereen bedankt voor uw support en we hopen u graag terug te zien bij de volgende wedstrijden, want, zoals bij deze wedstrijd wel bleek, de negende man maakt het verschil!!

Graag tot de volgende, Arno van Leeuwen.

Alle prachtige foto’s bekijken van de wedstrijden? Die staan hier!