Bijblijver 24, jaargang 48 17 februari 2021

Van de TC

De dooi is geweest, we kunnen de velden weer op!

Het is nog altijd buiten trainen deze periode en inmiddels mag het ook weer. De velden zijn gekeurd en vanaf vandaag mag er weer getraind worden. Het voordeel is wel dat we langzaam toegaan naar warmere en langere dagen, zodat we ook weer aan avondtrainingen kunnen gaan denken voor de jeugd.

Dat willen we dan ook gaan doen, na de voorjaarsvakantie. Te beginnen met één keer doordeweeks en één keer op zaterdag. Het schema dat hierbij hoort, komt volgende week jullie kant op.

Ondertussen is er voor aanstaande zaterdag een mixtoernooi bedacht voor de B1, B2, B3 en de C1, C2 dat start om 13.00 uur. In de zaal was dat al eerder eens gedaan tussen de A en B teams, nu dus voor enkele B en C teams. De C3 traint om 12.00 uur en de C4 om 14.00 uur, samen met de B4. De overige teams trainen zaterdag, zoals ze gewend waren vóór de sneeuw- en ijspret.

En omdat we toch bezig zijn, kunnen we net zo goed bezig blijven. Dus voor in de vakantie hebben we diverse korfbalclinics georganiseerd. Deze zijn op woensdag en in een ander item lees je wat de tijden zijn en wat de bedoeling is.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Valto en KorfbalFit organiseren clinic in de voorjaarsvakantie

Op woensdag 24 februari is alle Lierse jeugd welkom bij de clinic van KorfbalFit. Gemeente Westland heeft Valto laten weten dat het in de voorjaarsvakantie het moment is om in beweging te komen met elkaar. Valto maakt hier uiteraard gebruik van en schakelt KorfbalFit in om deze schitterende dag tot een groot korfbalspektakel te maken. Voor iedere deelnemer is dit kosteloos, er zit wel een maximum aan het aantal aanmeldingen. Dus wees er snel bij!

Bij de clinic van KorfbalFit komen verschillende aspecten zoals sprongkracht, balbehandeling, coördinatie, conditie en scoren naar voren. Als kers op de taart neemt KorfbalFit verschillende Korfbal League spelers, jeugd-internationals en regionale toppers mee naar de korfbalvelden in De Lier. Iedere dag maken we een international of League-speler bekend! Iedere speler/speelster krijgt na afloop van de clinic een KorfbalFit presentje. Hier moet jij bij zijn!

Ben je lid van Valto? Neem dan je vriendjes en vriendinnetjes mee. Iedereen is welkom!

Tijdschema

E-jeugd – 10:30-11:30 uur
D-jeugd – 11:45-12:45 uur
C-jeugd – 13:45-14:45 uur
B & A jeugd – 15:00-16:00 uur

Meld je aan!

Meld je snel aan via het aanmeldformulier!

Evenementenkalender

Vrijdag 5 april 2024
Speelavond #6 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 12 april 2024
Rijk Zwaan Jeugdweekend 2024

Vrijdag 26 april 2024
AdFysio Giga Kangoeroedag 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Overige berichten

Valto 2 zoekt trainer/coach

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Het team speelt in de zaal en op het veld reserve overgangsklasse. Dit sluit goed aan bij het niveau van Valto 1, dat in beide competities overgangsklasse speelt.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt samen met hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto 2 speelt zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De selectie is een relatief jonge en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit. Ook verwachten we dat er de komende seizoenen nieuwe talenten vanuit de jeugd doorstromen naar de selectie.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto-selectie bestaat uit de hoofdtrainer/-coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een videoanalist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Vanuit KorfbalFit wordt een persoonlijk onlineprogramma aangeboden om de spelers fit te houden.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainers/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto

Korfbal League Poule – Speelronde 5

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zou je zeggen. Voor sommige spelers in ieder geval wel, hier een daar een flinke stijging. Anderen waren minder gelukkig en pakken die nieuwe kansen in de volgende nieuwe ronde, hopen ze. Voor de ploegen was het ook weer een nieuwe ronde. Mooie wedstrijden, zoals KZ tegen GG (en niet GG tegen KZ, zoals op ons formulier …). Maar ook minder mooie wedstrijden, zoals KCC tegen DOS’46. Wat betreft de stand is het duidelijk dat PKC geen medekanshebbers naast zich gunt en dat Fortuna, ondanks een wedstrijd tegen TOP tegoed, dat ook van plan is. De play-offs zijn in theorie voor Oost Arnhem en KCC in principe uit zicht. Verder ligt de strijd nog helemaal open en doen nieuwkomer van dit jaar Dalto en nieuwkomer van vorig jaar GG het goed. Wat het gaat brengen, gaan we zien in een nieuwe week. Met de inhaalwedstrijd tussen TOP en Fortuna op dinsdag en rond 6 in het weekend.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • TOP/LITTA – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (39-22)
  • DVO/Accountor – Fortuna/Delta Logistiek (18-21)
  • LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom (22-33)
  • KCC/CK Kozijnen – DOS’46 (14-22)
  • KZ/Thermo4U – GG/IJskoud de Beste (27-28)
  • Blauw-Wit (A) – Oost-Arnhem (27-21)

De stand
Zoals iedere week, ook nu weer diverse verschuivingen. Geen tienpunters deze week! De top 3 bestaat uit dezelfde drie personen, Myrte heeft de eerste plaats voor haarzelf deze week, gevolgd door Thom die een plaatje opschuift naar plek 2. Bart zakt naar plaats 3 deze ronde. Grootste stijger deze week is Lisanne, maar liefst 12 plaatsen in de plus, nu op plek 17. Sheila, Mike en Johan dalen helaas met 10 of 11 punten, een redelijke vrije val. Tenslotte zijn we op het punt aangekomen dat de nummer één meer dan twee keer zoveel punten heeft dan de nummer laatst. Het is maar goed dat er deze week niet getraind wordt, toch Myrthe en Martijn?

En zoals iedere week: geniet er maar van, want iedere week kan het weer compleet anders zijn!

# Naam Score
1 Myrte Sevinga 70
2 Thom Voskamp 68
3 Bart de Vos 64
4 Sydney Schol 62
5 Mandy Herbert 60
6 Wesco van Weert 59
7 De Vijfjes 59
8 Vera van der Eijk 59
9 Laura van der Eijk 58
10 Irma Koornneef 57
11 Rianca Aarts 57
12 Ilse Slaman 55
13 Jonne van der Meer 55
14 Mark Tissink 55
15 Maaike Slaman 55
16 Hans Ridder 54
17 Lisanne Onck 53
18 Thomas Ris 52
19 Laurens Verbaan 52
20 Jill Koornneef 52
21 Bram Hanemaaijer 51
22 Wouter Dijkstra 50
23 Sheila Herbert 50
24 Finne Elenbaas 49
25 Sjors van Dijk 47
26 Mieke en Marco Stolze 46
27 Pascal van Dijk 46
28 Petra Dijkstra 45
29 Mike Boogaard 45
30 Frank de Rijcke 43
31 Fiona Rijsdijk 43
32 Kalle Elenbaas 43
33 Romee Valstar 43
34 Barry Schep 41
35 Maaike Ridder 40
36 Michiel van den Bos 40
37 Johan van der Meer 40
38 Martijn Dijkstra 33