Bijblijver 25, jaargang 48 22 februari 2021

Van de voorzitter

De week van uitersten!

Waren we afgelopen week nog aan het schaatsen en hadden we met z’n allen veel lol op het ijs en daarbuiten. Nu is daar dan direct het voorjaar wat is ingetreden. Schitterende luchten met ook heerlijke temperaturen. Voor allebei is wat te zeggen, omdat wij als Hollanders in beide gevallen graag buiten zijn. Heerlijk schaatsen , tochten maken en vooral elkaar weer opzoeken. Zij het natuurlijk wel met de regels zoals ze zijn opgesteld. Maar vooral met de huidige temperaturen krijg je toch zeker zin om lekker buiten bezig te zijn.

Goed om te zien dat er bv ook toernooitjes georganiseerd worden. Laten we hopen dat ook de sport in het algemeen weer wat verruiming krijgt in maart. We proberen er met allemaal het beste van te maken. Omdat het zulk mooi weer is,  gaan we starten met de potgrond actie online. Ga dus snel naar de website van ckv Valto en bestel het aantal zakken wat je kan gebruiken. Nu we ook dit jaar wellicht nog veelal thuis en in de omgeving van huis zullen zijn, een goed idee dus om nu ook de voorraad potgrond, tuinaarde etc alvast in te slaan , zodat de tuinen er straks weer helemaal spic en span uit zal zien. Allen veel plezier tijdens de vakantie aankomende week, geniet van het weer en wellicht tot op het veld bij de Korfbalfit clinic.

Met Sportieve Groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Van de TC

Is het al lente?

Van -17 naar +17 graden. In Nederland kan het. Twee weken terug nog sneeuw, vorige week nog ijs, nu korte-broeken-weer. Het kan verkeren. Des te beter voor ons, want we trainen nog steeds buiten en dat gaat nét iets lekkerder met de temperaturen van dit weekend.

De vakantie is begonnen, maar toch wordt er getraind. Vooralsnog op de zaterdagen de normale trainingen en op woensdag is er de clinic in samenwerking met KorfbalFit. Daar komen enkele spelers uit de Korfbal League, jeugdinternationals en regiotoppers helpen. Mooi om te zien dat de aanmeldingen hard gaan, ook een aantal niet-leden zie ik voorbij komen en dat is prima, leuk zelfs. Bewegen is voor iedereen goed en als dat met korfbal kan, is dat nog beter!

Na de vakantie gaan we twee keer per week trainen, één keer doordeweeks en één keer op zaterdag. Het schema dat hierbij hoort, komt snel jullie kant op. Hier moeten we nog een paar laatste puntjes op de i zetten.

De komende 3 weken worden er voor de E1, E2, D1, D2, D5 een mixcompetitie opgezet. Leuk initiatief en dat na een geslaagd mixtoernooi voor de B en C afgelopen zaterdag. Leuk om te vermelden: ieder team won één wedstrijd, dus de uiteindelijke winnaar ging op doelsaldo. Ook de D1 en D2 speelden een gemixte wedstrijd. Heerlijk om weer wedstrijdjes te spelen, ook al is het tegen elkaar.

Voor nu een fijne vakantie en geniet van het weer!

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Valto en KorfbalFit organiseren clinic in de voorjaarsvakantie

Op woensdag 24 februari is alle Lierse jeugd welkom bij de clinic van KorfbalFit. Gemeente Westland heeft Valto laten weten dat het in de voorjaarsvakantie het moment is om in beweging te komen met elkaar. Valto maakt hier uiteraard gebruik van en schakelt KorfbalFit in om deze schitterende dag tot een groot korfbalspektakel te maken. Voor iedere deelnemer is dit kosteloos, er zit wel een maximum aan het aantal aanmeldingen. Dus wees er snel bij!

Bij de clinic van KorfbalFit komen verschillende aspecten zoals sprongkracht, balbehandeling, coördinatie, conditie en scoren naar voren. Als kers op de taart neemt KorfbalFit verschillende Korfbal League spelers, jeugd-internationals en regionale toppers mee naar de korfbalvelden in De Lier. Iedere dag maken we een international of League-speler bekend! Iedere speler/speelster krijgt na afloop van de clinic een KorfbalFit presentje. Hier moet jij bij zijn!

Ben je lid van Valto? Neem dan je vriendjes en vriendinnetjes mee. Iedereen is welkom!

Tijdschema

E-jeugd – 10:30-11:30 uur
D-jeugd – 11:45-12:45 uur
C-jeugd – 13:45-14:45 uur
B & A jeugd – 15:00-16:00 uur

Meld je aan!

Meld je snel aan via het aanmeldformulier!

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Donderdag 28 december 2023
Valto-a-gogo 2023

Donderdag 11 januari 2024
Nieuwjaarsborrel

Vrijdag 19 januari 2024
Vrijwilligersavond

Vrijdag 2 februari 2024
Speelavond #4 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 9 februari 2024
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 1 maart 2024
Speelavond #5 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 8 maart 2024
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 5 april 2024
Speelavond #6 - Klaverjassen bij Valto

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Overige berichten

Potgrond van Valto ook dit jaar weer tot in de achtertuin

Ook dit voorjaar organiseert korfbalvereniging Valto in samenwerking met BVB Substrates de potgrondactie!

In het voorjaar wil ook jij ongetwijfeld weer gaan genieten van mooie bloemen en planten in de tuin en/of bloembakken. korfbalvereniging Valto verkoopt dit jaar voor de vijfde keer de zakken Jardino potgrond, tuinaarde en meer kwaliteitsproducten van BVB Substrates.

Zo ben je verzekerd van een goed kwaliteitsproduct en steun je de vereniging. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste producten in onze online winkel bestellen.

Bestellen kan vanaf nu en de bezorging doen we als het écht lekker weer begint te worden, op 26 maart. U hoeft dus niet zelf te sjouwen met zware zakken, het wordt desnoods voor je in de achtertuin gelegd.

Bestel alle soorten potgrond hier!

Net als vorig jaar is er weer perkgoed, echter nu alleen violen. In potjes, schalen, hangpotten en hangschalen, bos of groot. Als u toch bezig bent in de tuin, kan deze wel een paar fleurige plantjes gebruiken. Het perkgoedassortiment is volledig vers en komt direct van de kweker!

In tegenstelling tot de potgrond, wordt het perkgoed niet bezorgd, maar u kunt dit na de online bestelling afhalen op de Zijtwende 30 in De Lier op 26 maart, tussen 08:00 en 12:00 uur.

Bestel alle soorten perkgoed hier!

Korfbal League Poule – Speelronde 6

Met een extra wedstrijd buiten het weekend (Fortuna/Delta Logistiek – TOP/LITTA) was het dé mogelijkheid om extra punten te verdienen. De twee hielden elkaar in evenwicht (20-20). Niemand had exact deze stand goed, wel drie mensen bijna en vijf mensen hadden de gelijke stand goed. Dat brengt ons meteen op de mea culpa van deze week, ergens in de berekening werden gelijke spelen niet goed meegeteld. Dat hebben we gecorrigeerd en daardoor is er een handvol mensen dat een paar extra puntjes heeft na deze speelronde. Met terugwerkende kracht: van harte! De weekendwedstrijden waren hier en daar verrassend te noemen. De ’toppers’ hadden het lastig deze ronde, de onderste ploegen vechten voor wat ze waard zijn. De returns zijn begonnen en ploegen weten wat ze aan elkaar hebben. Het worden nog leuke weken!

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • Fortuna/Delta Logistiek – TOP/LITTA (20-20)
  • KCC/CK Kozijnen – TOP/LITTA (16-17)
  • Blauw-Wit (A) – PKC/Vertom (16-18)
  • KZ/Thermo4U – Oost-Arnhem (38-24)
  • GG/IJskoud de Beste – LDODK/Rinsma Modeplein (26-15)
  • DOS’46 – Fortuna/Delta Logistiek (18-21)
  • DVO/Accountor – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (25-17)

De stand
Een nieuwe nummer 1! Thom en Myrte wisselen van plaats, mede door de tienpunter van Thom deze speelronde. Hij was niet de enige, ook Laura had mazzel (of was gewoon goed) en kon de extra punten bijschrijven. Daardoor stijgt ze zes plaatsen en complementeert de top 3! Bart en Wesco hebben het lastig, stonden ze drie ronden geleden nog gezamenlijk bovenaan, nu zijn het de plaatsen 6 en 10. Verder zijn de snelste stijger en daler aan elkaar gelijk, dat wil zeggen dat Mandy negen plaatsen zakt en Bram negen plaatsen stijgt.

En zoals iedere week: geniet er maar van (en van de zon), want iedere week kan het weer compleet anders zijn!

# Naam Score
1 Thom Voskamp 86
2 Myrte Sevinga 83
3 Laura van der Eijk 78
4 Sydney Schol 78
5 Rianca Aarts 76
6 Bart de Vos 74
7 Vera van der Eijk 71
8 Irma Koornneef 70
9 De Vijfjes 68
10 Wesco van Weert 67
11 Mark Tissink 67
12 Bram Hanemaaijer 66
13 Jonne van der Meer 66
14 Mandy Herbert 66
15 Ilse Slaman 65
16 Thomas Ris 65
17 Maaike Slaman 65
18 Wouter Dijkstra 65
19 Hans Ridder 64
20 Jill Koornneef 64
21 Lisanne Onck 63
22 Sheila Herbert 63
23 Petra Dijkstra 62
24 Laurens Verbaan 62
25 Frank de Rijcke 59
26 Finne Elenbaas 59
27 Mieke en Marco Stolze 59
28 Pascal van Dijk 57
29 Barry Schep 57
30 Mike Boogaard 55
31 Romee Valstar 55
32 Fiona Rijsdijk 54
33 Maaike Ridder 53
34 Sjors van Dijk 53
35 Kalle Elenbaas 52
36 Johan van der Meer 51
37 Michiel van den Bos 48
38 Martijn Dijkstra 39

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto