Bijblijver 26, jaargang 48 1 maart 2021

Van de TC

Het korfballeven na de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is voorbij. Normaal de tijd van wintersport en de laatste fase van de zaalcompetitie. Nu een moment om even aan de coronamoeheid te ontsnappen en een weekje of weekendje weg te gaan, althans voor sommigen. De blijvers konden genieten van de clinic door KorfbalFit, samen met vier toppers in de korfbalwereld. Dit werd een mooi succes bij prima weer!

De basisscholen zijn weer begonnen en ook de middelbare scholen openen hun deuren weer. De besmettingen zijn helaas nog niet aan het dalen en blijven steken rond de 5.000 per dag. Ook wij gaan weer een stapje doen in de trainingen, maar we blijven benadrukken dat dit alleen kan, als we ons aan de regels houden!

De jeugd gaat doordeweeks trainen in de avond en ook de senioren blijven dit doen (V5-10) of komen er bij (V1-4). De zaterdag blijft in de ochtend en middag als tweede training staan. Het is wat schuiven, passen en meten op het veld, maar vanwege de avondklok is dat even niet anders. De laatste trainingen eindigen om 20:30 uur, zodat iedereen op tijd thuis kan zijn. En voor de mensen tot 27 jaar bekijken we de mogelijkheden voor onderlinge duels en trainingen. Bij V1-4 is dat vanzelfsprekend, de andere teams bestaan vooral uit een mix van 27- en 27+. Bij voldoende animo gaan we ook daar mixen.

Het trainingsschema vind je hier:

De komende 3 weken worden er voor de E1, E2, D1, D2, D5 een mixcompetitie opgezet (ivm de vakantie een weekje uitgesteld). Leuk initiatief en dat na een geslaagd mixtoernooi voor de B en C vorige week zaterdag.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Escaperoom competitie Valto

Evenementenkalender

Woensdag 30 november 2022
Sinterklaas

Donderdag 29 december 2022
Valto-a-gogo 2022

Vrijdag 30 december 2022
Oliebollentoernooi A en Senioren (16+)

Woensdag 4 januari 2023
KorfbalFit Winterdagen

Vrijdag 17 februari 2023
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 10 maart 2023
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 14 april 2023
Trainingsweekend 2023

Zaterdag 24 juni 2023
Valto einddag 2023

Vrijdag 30 juni 2023
Melior Jeugdweekend

Overige berichten

Potgrond van Valto ook dit jaar weer tot in de achtertuin

Ook dit voorjaar organiseert korfbalvereniging Valto in samenwerking met BVB Substrates de potgrondactie!

In het voorjaar wil ook jij ongetwijfeld weer gaan genieten van mooie bloemen en planten in de tuin en/of bloembakken. korfbalvereniging Valto verkoopt dit jaar voor de vijfde keer de zakken Jardino potgrond, tuinaarde en meer kwaliteitsproducten van BVB Substrates.

Zo ben je verzekerd van een goed kwaliteitsproduct en steun je de vereniging. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste producten in onze online winkel bestellen.

Bestellen kan vanaf nu en de bezorging doen we als het écht lekker weer begint te worden, op 26 maart. U hoeft dus niet zelf te sjouwen met zware zakken, het wordt desnoods voor je in de achtertuin gelegd.

Bestel alle soorten potgrond hier!

Net als vorig jaar is er weer perkgoed, echter nu alleen violen. In potjes, schalen, hangpotten en hangschalen, bos of groot. Als u toch bezig bent in de tuin, kan deze wel een paar fleurige plantjes gebruiken. Het perkgoedassortiment is volledig vers en komt direct van de kweker!

In tegenstelling tot de potgrond, wordt het perkgoed niet bezorgd, maar u kunt dit na de online bestelling afhalen op de Zijtwende 30 in De Lier op 26 maart, tussen 08:00 en 12:00 uur.

Bestel alle soorten perkgoed hier!

Korfbal League Poule – Speelronde 7

Een paar flinke uitslagen in deze ronde. De 30 werd door meerderen ploegen overstegen en de tegenstanders hadden veelal het nakijken. Als we drie potjes moeten uitlichten zijn dat de spannende wedstrijden tussen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en DOS’46 aan de ene kant (20-21, wat net zo goed 20-20 kon zijn) en aan de andere kant Oost-Arnhem en GG/IJskoud de Beste (28-27, wat in de laatste seconden werd beslist en de eerste punten opleverde voor OA) en ook LDODK/Rinsma Modeplein – Blauw-Wit (A), wat de rust 19-19 aangaf en tot het laatst spannend bleef (31-31). We gaan langzaam richting de play-offs, waarin alles weer opnieuw begint voor de ploegen die daar in meedoen. Vooralsnog zijn dat Fortuna/Delta Logistiek en TOP/LITTA in de ene poule en PKC/Vertom aan de andere kant. Bij de andere ploegen kan nog van alles gebeuren. Zoals ook bij deze KL Poule … alleen hier tellen we gewoon door in de stand!

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • Dalto/Klaverblad Verzekeringen – DOS’46 (20-21)
  • TOP/LITTA – DVO/Accountor (39-18)
  • PKC/Vertom – KZ/Thermo4U (32-19)
  • Oost-Arnhem – GG/IJskoud de Beste (28-27)
  • Fortuna/Delta Logistiek – KCC/CK Kozijnen (33-18)
  • LDODK/Rinsma Modeplein – Blauw-Wit (A) (31-31)

De stand
Thom
en Myrthe blijven stuivertje wisselen. Waar de dame in kwestie 14 punten scoorde dit weekend, scoorde de heer er slechts 9. De gedeelde nummers 3 (Laura en Sydney) verroeren zich niet en blijven waar ze zijn met wederom een exact gelijk aantal punten. De nummer 5 is Bart die één plekje stijgt en in de top 5 komt. Mark is aan een serieuze opmars bezig en stijgt met 5 plaatsen naar plek 6. Grootste stijger is Maaike, zij klimt weer een beetje uit het dal omhoog en grootste daler is Wesco, met een vrije val van 9 plaatsen. De nummer 2 uit ronde 3, staat nu op plek 19.

En zoals iedere week: geniet er maar van (en van de zon), want iedere week kan het weer compleet anders zijn!

# Naam Score
1 Myrte Sevinga 97
2 Thom Voskamp 95
3 Laura van der Eijk 87
4 Sydney Schol 87
5 Bart de Vos 82
6 Mark Tissink 81
7 Rianca Aarts 80
8 Irma Koornneef 78
9 De Vijfjes 78
10 Vera van der Eijk 78
11 Thomas Ris 76
12 Hans Ridder 75
13 Bram Hanemaaijer 75
14 Jill Koornneef 75
15 Lisanne Onck 75
16 Mandy Herbert 75
17 Jonne van der Meer 74
18 Ilse Slaman 73
19 Wesco van Weert 73
20 Maaike Slaman 73
21 Wouter Dijkstra 73
22 Laurens Verbaan 70
23 Mieke en Marco Stolze 70
24 Finne Elenbaas 67
25 Sheila Herbert 67
26 Maaike Ridder 66
27 Petra Dijkstra 66
28 Pascal van Dijk 65
29 Fiona Rijsdijk 65
30 Frank de Rijcke 63
31 Barry Schep 63
32 Sjors van Dijk 62
33 Kalle Elenbaas 62
34 Mike Boogaard 62
35 Romee Valstar 57
36 Johan van der Meer 55
37 Michiel van den Bos 53
38 Martijn Dijkstra 41

Te koop

Under Armour binnenschoen

Maat 42
€ 15
Jordi Lammers
0629001389

Korfbalclinic voor Valto-jeugd en niet-leden groot succes

Door het schitterende weer afgelopen woensdag en de inzet van KorfbalFit, samen met een aantal korfbaltoppers is de clinic een groot succes geworden. Valto organiseerde deze activiteit in de voorjaarsvakantie in het kader van de Krokussporten waarmee Gemeente Westland het sporten, vooral in deze coronatijd, wil stimuleren.

Vooraf werd er gretig ingeschreven door zowel leden als niet-leden, waardoor de Lierse jeugd de mogelijkheid had om in deze tijden van corona lekker te sporten én kennis kon maken met korfbal. De opzet van het uur per leeftijdscategorie was een mix van verschillende aspecten zoals sprongkracht, balbehandeling, coördinatie, conditie en scoren.

Meer dan 100 enthousiaste sporters waren aan het einde niet alleen vol energie en een ervaring rijker, maar kregen vanuit de organisatie ook nog een presentje mee van organisator KorfbalFit.

Lindsy, Sanne, Angelo, Sydney en Laurens bedankt!

Richard van Weert wordt de nieuwe trainer/coach van Valto 2

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Richard van Weert de nieuwe trainer/coach voor het tweede team heeft gevonden.

Na zijn actieve korfbalcarrière is Van Weert als trainer/coach actief geweest bij achtereenvolgens ONDO uit ‘s-Gravenzande, CKC Maassluis en DES uit Delft. Hij heeft zowel tweede teams als eerste teams gecoacht en promoveerde in 2018 met Maassluis 1 naar de eerste klasse, zowel in de zaal als op het veld. In het dagelijks leven is hij als accountmanager werkzaam in de groente- en fruitsector.

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het tweede team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 1 (Mark Tissink) zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams komen uit in de (reserve) overgangsklasse. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt.

Richard van Weert over de stap naar Valto: “Valto is een vereniging die bruist van de ambitie en waar ik graag deel vanuit wil maken. Een goede, sterke selectie die bestaat uit ervaren spelers en jeugd die graag een stap vooruit wil maken. In samenwerking met Mark Tissink gaat dat zeker lukken. Ik heb er veel zin in.”.

Na verschillende gesprekken tussen Richard en de technische commissie, hoofdtrainer en spelers hebben we een goed gevoel overgehouden en denken we in hem de juiste man op de juiste plek te hebben gevonden. We verwachten met Mark Tissink en Richard van Weert een mooi duo te hebben, om de volgende stap met de selectie van Valto te maken.”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden.
Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto