Bijblijver 26, jaargang 49 21 februari 2022

Van de voorzitter

Wat een mooie zaterdag!

Wat een heerlijke zaterdag was het toch weer. Eerst onze B1 een spannende derby zien spelen tegen Ondo B1, tot aan het einde bleef dit spannend alhoewel wij beter de korf vonden op de belangrijke momenten. Aan het eind van de middag was het de beurt aan V2 om tegen PKC 3 te laten zien, dat we ook kunnen winnen in deze moeilijke poule. Het was tot aan het einde een super spannende pot en gelukkig bleven de punten in De Lier.

Aan het begin van de avond was het dan de beurt aan V1 om tegen Ondo(M) te laten zien dat we bovenin meedraaien. Wat mij opviel aan deze wedstrijd dat het inpassen van 2 nieuwe dames gewoon heel goed uitpakte. Laura van der Eijk en Elise van Rijsdijk deden het echt ontzettend goed. Goed om te zien dat we kunnen leunen op een brede selectie. De punten bleven ook bij V1 in De Lier. Lekker weer om te spelen en aangemoedigd te worden in een volle zaal qua publiek.

Hopelijk hebben jullie allen niet al te veel last gehad van storm Eunice van afgelopen vrijdag middag en avond. Buiten dat er hier en daar spullen weggewaaid zijn of bomen omgevallen, hoop ik dat verder leed een ieder bespaard is gebleven. Hier aan de Burgerdijkseweg is de weg afgesloten wegens het omvallen van een forse boom en een breuk in de waterleiding. Dat geeft wat ongemak, maar wordt ook weer opgelost. Allen weer een goede week gewenst.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Foto: Mieke van Leeuwen

Programma

Dinsdag 22 februari 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 HKV/Ons Eibernest A1 - Valto A1 HKV/Ons Eibernesthal
17:00 Valto E1 - KVS/Maritiem E1 Vreeloo

Zaterdag 26 februari 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
12:15 KCC/CK Kozijnen D1 - Valto D3 Aquapelle
12:30 Nieuwerkerk D5 - Valto D5 De Kleine Vink Hal
10:30 Nieuwerkerk E6 - Valto E3 De Kleine Vink Hal

Uitslagen

dinsdag 15 februari 2022

Wedstrijd Uitslag
Sporting Delta 1 - Valto 1     27 - 20
Sporting Delta 2 - Valto 2     22 - 16

donderdag 17 februari 2022

Wedstrijd Uitslag
Valto A1 - Die Haghe A1     15 - 21

zaterdag 19 februari 2022

Wedstrijd Uitslag
Valto 1 - ONDO (M) 1     22 - 13
Valto 2 - PKC/Vertom 3     22 - 18
Kinderdijk 3 - Valto 3     12 - 26
Valto 4 - DES (D) 4     9 - 19
Valto 5 - ONDO (G) 4     17 - 14
Valto 7 - Thor (R) 2    
Nikantes 3 - Valto 8     9 - 22
ODO A1 - Valto A2     19 - 8
Valto A3 - Korbatjo A1     6 - 25
Valto B1 - ONDO (G) B1     18 - 17
TOP/LITTA B3 - Valto B2     7 - 6
Valto B3 - Achilles (Hg) B2     11 - 16
Achilles (Hg) B3 - Valto B4     6 - 8
Nieuwerkerk C1 - Valto C1     12 - 8
Valto C2 - Maassluis C2     8 - 3
Fortuna/Delta Logistiek C4 - Valto C3     6 - 11
Valto C4 - RWA C3     7 - 9
Valto D2 - ONDO (G) D3     8 - 5
Valto D4 - NIO D1     14 - 4
GKV (H) D1 - Valto D5    
Valto E1 - ONDO (G) E1     17 - 9
Avanti/Post Makelaardij E3 - Valto E2     17 - 5
ALO E3 - Valto E3     10 - 8
Valto E4 - KOAG E1     12 - 4
Dunas E3 - Valto E5     1 - 12
Valto F1 - Avanti/Post Makelaardij F1     14 - 13
Valto F2 - KVS/Maritiem F3     12 - 18

Nabeschouwingen

Senioren

VALTO 1 speelde dinsdag uit tegen Sporting Delta 1. Bij de start van het zaalseizoen werd hier al thuis tegen gespeeld en toen werd er ruim verloren. Ook dit keer was Sporting Delta een maatje te groot, al waren er ook periodes in de wedstrijd waarop het eerste wat dichterbij wist te komen. Maar elke keer was daar dan toch weer Sporting Delta die weer een paar ‘makkelijke’ doelpunten op rij wist te maken. Er werd met 27-20 verloren. Afgelopen zaterdag speelde het eerste thuis tegen ONDO (M) 1. Aangezien ONDO nipt van Fortis had verloren en VALTO ruim van Fortis had gewonnen, zou dit op papier ook een makkelijke wedstrijd moeten worden. Maar we weten dat de Zeeuwse ploegen ook heel stug kunnen zijn. Dit bleek ook wel bij de start van de wedstrijd, want het viel niet mee om tot scoren te komen. Uiteindelijk werd het klassenverschil wel steeds duidelijker en werd er met 22-13 gewonnen. Nu is het eerste twee weken vrij en zaterdag 12 maart speelt ze dan uit tegen ONDO.

VALTO 2 speelde dinsdag uit tegen Sporting Delta 2. Ook het tweede had bij de start van het zaalseizoen al thuis tegen dit team gespeeld en ruim verloren. Dit keer wist het tweede het spannender te maken. Via een ruststand van 9-6 was er nog van alles mogelijk, maar in de 2e helft wist het tweede maar niet dichterbij te komen. Uiteindelijk werd er met 22-16 verloren. Afgelopen zaterdag speelde het tweede thuis tegen PKC 3. Een cruciale wedstrijd, want er moest gewonnen worden om niet op de onderste plek terecht te komen. Het werd een bloedstollend spannende wedstrijd, waarbij het lang alle kanten op kon. Gelukkig wist het tweede in de tweede helft via een goede periode op een voorsprong van vier doelpunten te komen en was de wedstrijd gespeeld. Er werd met 22-18 gewonnen. Ook het tweede is nu twee weken vrij en zaterdag 12 maart speelt ze dan uit tegen PKC 3, en bij winst weet het tweede dan al dat ze niet meer laatste kan worden.

VALTO 3 speelde zaterdag uit tegen Kinderdijk 3. Na twee redelijk makkelijke overwinningen was Kinderdijk de derde en laatste tegenstander in de poule die op het programma stond. Zoals verwacht, had het derde ook geen moeite met deze tegenstander, want er werd met 12-26 gewonnen. Na drie gespeelde wedstrijden staat het derde nu met zes punten bovenaan. De andere drie ploegen hebben alle drie pas twee punten, dus er is al een gat geslagen, en het moet wel gek lopen, wil het derde niet op de 1e plek eindigen na zes wedstrijden. Zaterdag 12 maart speelt het derde thuis tegen Kinderdijk.

VALTO 4 speelde thuis tegen DES 4. Het vierde heeft een pittige poule, waarin met name VEO 4 en DES 4 een maatje te groot zijn. Dit bleek afgelopen zaterdag ook, want er werd met 9-19 verloren. Het vierde heeft nu zowel tegen DES als VEO gespeeld en ruim verloren. De derde tegenstander, Weidevogels 4, heeft ze nog niet gehad en het zou mooi zijn als daar twee keer van gewonnen kan worden, zodat het vierde niet op de laatste plek eindigt. Deze twee wedstrijden staan pas op 26 maart en 2 april gepland. Zaterdag 12 maart wordt er eerst uit tegen DES gespeeld.

VALTO 5 speelde thuis tegen ONDO 4, de derde en laatste tegenstander in de poule. Eerder werd van Gemini gewonnen en van ODO verloren. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarbij het vijfde in de tweede helft van de tweede helft het verschil wist te maken, en uiteindelijk de wedstrijd netjes uit wist te spelen. Met een strafworp in het laatste fluitsignaal werd het uiteindelijk 17-14. Zaterdag 12 maart speelt het vijfde uit tegen ONDO.

De wedstrijd van VALTO 7 tegen Thor 2 ging helaas niet door. Zaterdag 12 maart speelt het zevende uit tegen ZKV 2, die ook pas vier wedstrijd gespeeld heeft en twee punten heeft, net als VALTO 7.

VALTO 8 speelde uit tegen Nikantes 3. Beide ploegen hadden na vier gespeelde wedstrijden twee punten, maar dat zegt niet zoveel, omdat dit tegen heel verschillende tegenstanders kan zijn geweest. Het achtste had al haar doelpunten opgespaard voor deze wedstrijd, want na twee keer verloren te hebben met 9 gemaakte doelpunten (14-9 en 9-14) wist het achtste dit keer maar liefst 22 doelpunten te maken. Nikantes bleef steken op 9 doelpunten (die dachten natuurlijk dat dit genoeg zou zijn tegen VALTO 8), en vandaar dat er met 9-22 werd gewonnen. Zaterdag 12 maart speelt het achtste thuis tegen Olympia 3. Uit werd er met 9-13 van deze ploeg gewonnen.

 

Jeugd

VALTO A3 mocht het op nemen tegen de koploper, Korbatjo. Dankzij Isabel en Lucas waren er genoeg spelers en kon de strijd beginnen. In het eerste deel van de 1ste helft kon de A3 mee scoren, maar al snel pakte Korbatjo de leiding en liet deze niet meer los. Daarnaast bleef het scoren van Valto zelf ook een beetje uit en keek de A3 tegen een eindstand van 6-25 aan.

VALTO B1 mocht het opnemen tegen Ondo. Geen onbekende tegenstander. De wedstrijd ging de hele tijd redelijk gelijk op mede doordat we soms wat cadeautjes weg gaven en het gaatje niet groter wisten te maken, terwijl we wel de bovenliggende partij waren. Gelukkig wisten we in de spannende slotfase te winnen met 18-17.

VALTO B2 ging op bezoek bij TOP, waar de vorige keer erg makkelijk ging, verliep het bij de uitwedstrijd een stuk moeizamer. De lange heren van TOP maakte het moeilijk voor de B2 en de doelpunten wilde niet vallen. Helaas werd er verloren met 7-6.

VALTO B3 kon helaas niet winnen van Achilles. Na een hele goede eerste helft waarna we met een voorsprong de rust in gingen gaf de B3 het in de tweede helft redelijk weg. Te weinig scoren en te veel doelpunten tegen die niet nodig waren. Jammer, maar gelukkig genoeg weken rust om te trainen op bepaalde zaken.

VALTO C1 speelde uit bij Nieuwerkerk, een bekende ploeg waar we al een aantal spannende potjes tegen hebben gespeeld. Ook deze keer gingen we goed mee en stonden we 6-5 achter. Hierna kregen we het scorend wat lastiger en liep Nieuwerkerk uit naar 10-5. Eindstand was 12-8. Leuke pot waarin we goed verdedigd hebben, maar helaas ging de bal moeizaam door de korf.

VALTO C2 speelde thuis tegen Maassluis. De wedstrijd om de eerste plaats. De uitwedstrijd was onze eerste wedstrijd samen en dat was een lastige pot die we net hadden gewonnen. Er was goed te zien dat de C2 als team onwijs gegroeid is. De eerste helft was erg goed. Er werden mooie passes gegooid, maar helaas werden niet alle mooie kansen afgemaakt. Verdedigend was de C2 er goed voor. Tweede helft was wel iets rommeliger, maar al met al hard gewerkt en stond de C2 er met z´n allen en staan ze nu bovenaan in de poule.

VALTO C3 speelde uit bij Fortuna C4. Waar het vorige week niet altijd wilde lukken, draaide C3 vandaag wel goed. Er werd volop gescoord, het aanvalsspel was verzorgd en de verdediging in orde. Ruststand was nog 1-4, uiteindelijk liep C3 uit naar 6-11 winst. Knap resultaat! C2- spelers bedankt voor het invallen.

VALTO C4  mocht aantreden tegen RWA. Een goede ploeg met veel lengte. In de eerste helft hadden we wat moeite met aanvallen en verdedigen. RWA zat er dicht op, waardoor we moeilijk vrij kwamen. We gingen met 2-6 de rust in. De tweede helft ging een stuk beter. Iedereen verdedigde goed voor, waardoor RWA moeilijk tot scoren kwam. Onze aanval ging ook steeds beter lopen. Uiteindelijk 7-9 verloren, maar een hele goede tweede helft gespeeld.

VALTO D2 speelde vandaag een goede wedstrijd tegen de koploper ONDO. Vorige keer tegen ONDO lukte het niet. In de eerste helft hebben we erg leuk korfbal gezien met diepe ballen en cross passes. Niet alle passes waren goed, maar het idee was er. En uiteindelijk de doelpunten ook. 6-3 voor met rust. De tweede helft probeerden we dit weer, maar ging een stuk moeizamer. ONDO gaf meer druk en de passes kwamen wat minder vaak aan. ONDO kwam terug tot 6-5, maar gelukkig konden we het weer uitbouwen naar 8-5 winst

VALTO D4 speelde thuis tegen NIO. De wedstrijd werd gewonnen met 14-4 zeker door heel goed spel van onze kant. De halve D3 was er en speelde ook mee. 12 maart is de volgende wedstrijd in Rijswijk.

VALTO E1 speelde thuis tegen Ondo E1. 17-9 gewonnen.

VALTO E2 speelde uit tegen Avanti E3. 17-5 verloren.

VALTO E3 speelde uit tegen Alo E3. 10-8 verloren.

VALTO E4 speelde thuis tegen Koag E1. 12-4 gewonnen.

VALTO E5 speelde uit tegen Dunas E3. 1-12 gewonnen.

VALTO F1 speelde thuis tegen Avanti F1. 14-13 gewonnen

VALTO F2 speelde thuis tegen KVS F3. Het begon erg goed, we waren fel en de bal ging snel rond. Er vielen aan beide kanten veel doelpunten. Helaas raakten we de concentratie halverwege een beetje kwijt en ontstond er een flinke achterstand. Met superspeler kwamen we terug, maar het mocht niet baten. 12-18 verloren.

Van de TC

Speelronde x + 4, de balans kan opgemaakt worden

We bevinden ons voor de wedstrijdsport inmiddels op de helft van de competitie, althans voor zover de inhaalwedstrijden ook zijn gespeeld. De breedtesport gaat volop door, met hier en daar een afzegging. Daarbij proberen we te verplaatsen, hoewel dat in de zaal en met de voorjaarsvakantie op komt, niet altijd zal lukken. De maatregelen worden inmiddels verder afgebouwd, wat betekent dat we over de piek zijn en we hopen dat het allemaal wat beter wordt en makkelijker om teams rond te krijgen en we hopelijk ‘normaal’ de competitie kunnen voorzetten. De Korfbal League is inmiddels aan de tweede fase beland, waarbij er in de kampioenspoule wordt gestreden om een plek in de play-offs en in de degradatiepoule om behoud of degradatie, met voor plaats 9 nog een escape tegen de verliezer van de Hoofdklassefinale. Alles en iedereen dus weer met publiek. En dat geeft toch ook weer een heel bijzonder gevoel.

Zoals bij de selectie afgelopen weekend. Het was weer ouderwets gezellig vol op de tribunes, waaronder de tribune met de teams van de week, inclusief trommels en het oplopen. Het resulteerde mede daardoor in een dubbele overwinning en dus vier punten voor Valto 1 en 2. Valto 3 won ook ruim en is op weg een mooie reeks neer te zetten in de zaal. De A1 speelt dinsdagavond uit tegen HKV/Ons Eibernest een belangrijke wedstrijd. Zij spelen op 20.00 uur in Den Haag en mocht je in de gelegenheid zijn, dan zou ik zeggen: kom en support! Valto B1 tenslotte heb ik via de socials meegekregen en hoewel nipt, een mooie overwinning!

De komende weken is het wat rustiger. Deze week trainen we nog volgens schema (tenzij anders aangegeven) en zaterdag is er een klein programma van teams die alledrie uit spelen. Volgende week is het voorjaarsvakantie en wordt er niet getraind (ook weer tenzij anders aangegeven). De tweede zaterdag van de voorjaarsvakantie is iedereen vrij en is er vooralsnog dus geen programma. Na de voorjaarsvakantie trainen we allemaal weer en zaterdag 12 maart wordt de competitie hervat. Vanaf dan is alles weer zoals het was, met publiek, zonder CTB en hopelijk zonder andere maatregelen, omdat het niet meer nodig hoeft te zijn. Uiteraard vragen we iedereen wel om verstandig te zijn en bij klachten thuis te blijven.

Voor nu een goede week en een fijne vakantie gewenst!

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Foto: Mieke van Leeuwen

Van het AC

Einddag bij Valto 2 juli 2022

Op de poster vinden jullie de verschillende onderdelen met de tijden voor de einddag. Voor het mixtoernooi van de kangoeroes t/m de C gaan wij er van uit dat iedereen aanwezig is, als je niet kunt komen willen we je vragen om je af te melden bij je coach voor zaterdag 25 juni. Bij de B t/m de senioren willen we jullie vragen of jullie per team door willen geven aan Vera Lagerwerf (06-26510144) wie er wel en niet bij zijn.

Dit jaar is er weer een duo-schottoernooi op de einddag zoals we dat gewend zijn. Dit betekent dat je een duo mag vormen met wie jij denkt de beker te kunnen winnen. Dit mag dus bijvoorbeeld ook een vriend, vriendin, ouder of buurman zijn. Het duo-schottoernooi start om 14.30u en de finale wordt gespeeld rond 17.30u. Dus geef je snel op via onderstaand formulier op voor het duo-schottoernooi op de einddag van 2 juli! https://ckv-valto.nl/evenementen/valto-einddag-2022/

De deadline voor het opgeven is zondag 26 juni om 18.00u. Daarna is het niet meer mogelijk om je op te geven.
Je geeft je op voor een bepaalde leeftijdscategorie. Daarbij mogen ook verschillende leeftijden met elkaar een duo vormen. Je geeft je dan op in de leeftijdscategorie van de jongste deelnemer. Dus stel dat een moeder meedoet met haar kind uit de E, dan geeft dit duo zich op in de categorie E-D.

De week voorafgaand aan de einddag krijg je een informatiemail van de organisatie. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@ckv-valto.nl

We sluiten af met een lekkere broodje hamburger en patat, deze kun je hier vast bestellen: https://ckv-valto.nl/product/broodje-hamburger-op-de-einddag/

Bowlen met de hele vereniging

Bowlen voor de A + senioren + Fit & Fun
Op vrijdag 11 maart 2022 gaan we weer met de hele vereniging bowlen. Voor jullie hebben we alle banen gereserveerd van 21:00 tot 22:00 uur. Vanaf 20:00 uur kunnen jullie een drankje komen doen in de Villa, waarbij het eerste drankje en de bitterbal van de AC is! Voor het bowlen vragen we een bijdrage van €5,- per persoon. Graag ontvangen we per team een indicatie van het aantal personen die aanwezig zullen zijn bij het bowlen. De Villa zal na het bowlen niet meer open gaan, drankje kan eventueel achteraf genuttigd worden bij de bowlingbaan. We zien jullie allemaal graag de 11e!
Groetjes van de AC!

Foute Party

Binnenkort is er in de Villa voor de B & C een foute party! Trek je voutste foutfit aan en wie weet ga jij wel naar huis met de prijs voor de leukste/origineelste outfit!

Vrijdag 8 april is de Villa geopend van 20:30 tot 0:00 uur.

We hopen jullie allemaal daar te zien! Ter verduidelijking: dit is een gratis activiteit.

In verband met de inkopen willen we aan jullie vragen of jullie aan je coach door willen geven of jullie er wel of niet zijn!

 

 

Melior Jeugdkamp 2022

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Melior Jeugdweekend 2022! Van 6 t/m 8 mei gaan we er weer een geweldig weekend van maken! Het thema dit jaar is: De Olympische Valto Spelen! En jullie zijn allemaal uitgenodigd om mee te gaan! We zullen zien hoe sportief jullie zijn en wie de meeste prijzen binnen sleept!Dit jaar gaan we het met het Melior Jeugdweekend net wat anders doen dan de afgelopen jaren. Wat gaat er dit jaar veranderen? Vanaf dit jaar gaat de jeugd vanaf de E mee. Dit betekent dat de E t/m de B allemaal 2 nachten mee gaan op jeugdkamp! De kosten betrekken €85,-.Waarom we dit besloten hebben?Omdat we het anders niet meer rond konden krijgen met het kamphuis en we er toch echt achter zijn gekomen dat dit de leukste plek is voor een gaaf kamp!De E & D vertrekken vrijdagavond om 18.15 uur met de bus.De B & C vertrekken vrijdagavond om 19.15 uur met de bus.Heb je bijzonderheden (denk aan medicijnen etc.) geef dit dan aan bij de opmerkingen tijdens het inschrijven, dan kunnen we hier rekening mee houden!Mochten er verder vragen zijn rondom het jeugdkamp, dan kunnen jullie een mailtje sturen naar jeuk@ckv-valto.nlDus wees er snel bij  want VOL=VOL!

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Potgrond van Valto ook dit jaar weer tot in de achtertuin

Ook dit voorjaar organiseert korfbalvereniging Valto in samenwerking met BVB Substrates de potgrondactie!

In het voorjaar wil ook jij ongetwijfeld weer gaan genieten van mooie bloemen en planten in de tuin en/of bloembakken. korfbalvereniging Valto verkoopt dit jaar voor de vijfde keer de zakken Jardino potgrond, tuinaarde en meer kwaliteitsproducten van BVB Substrates.

Zo ben je verzekerd van een goed kwaliteitsproduct en steun je de vereniging. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste producten in onze online winkel bestellen.

Bestellen kan vanaf nu en de bezorging doen we als het écht lekker weer begint te worden, op 26 maart. U hoeft dus niet zelf te sjouwen met zware zakken, het wordt desnoods voor je in de achtertuin gelegd.

Bestel alle soorten potgrond hier!

Net als vorig jaar is er weer perkgoed, echter nu alleen violen. In potjes, schalen, hangpotten en hangschalen, bos of groot. Als u toch bezig bent in de tuin, kan deze wel een paar fleurige plantjes gebruiken. Het perkgoedassortiment is volledig vers en komt direct van de kweker!

In tegenstelling tot de potgrond, wordt het perkgoed niet bezorgd, maar u kunt dit na de online bestelling afhalen op de Zijtwende 30 in De Lier op 26 maart, tussen 08:00 en 12:00 uur.

Bestel alle soorten perkgoed hier!

Wedstrijdverslagen

VALTO houdt schade beperkt tegen scherp schietend Sporting Delta

Sponsors:

Dinsdagavond was dan tijd voor de wedstrijd die eigenlijk op 5 februari gepland stond. Toen kampte men bij Sporting Delta met te veel zieken en ook bij ons kwam het eigenlijk wel goed uit door de vele afwezigen. Nou zijn doordeweekse avondwedstrijden niet onze sterkste kant, maar er is nou eenmaal vanuit de bond vastgesteld dat een wedstrijd binnen veertiendagen ingehaald moet worden. Zowel VALTO 2 als 1 mochten naar Sporting Delta, waar we het op 27 november ook al tegen opgenomen hadden. Met de verzorgde live stream door Sporting Delta hoefde er door de supporters geen reis achter de selectie aan gemaakt te worden. Hoewel het natuurlijk voor de spelers beter geweest was als er voor hen gejuicht zou worden na een doelpunt of mooie actie. Komende zaterdag mag het weer dus kunnen we het dan goed maken bij de thuiswedstrijd tegen KV ONDO 1.

Voor de tweede teams was er helaas geen stream, waardoor ik daar alleen de uitslag van weet. In november werd er met 13-25 verloren, maar vanavond is het blijkbaar een stukje beter gegaan aan de uitslag te zien. Met de 22-16 nederlaag hebben we er toch drie minder doorgelaten en zelf driemaal meer gescoord.

Na wat oponthoud werd dan toch aan de wedstrijd van de eerste teams begonnen. Er waren wat problemen bij de arbitrage en ook de stream liep nog niet helemaal soepeltjes. Onder leiding van scheidsrechter De Wilde met assistentie van de heer Groen gingen we van start. De eerste aanval van de thuisploeg werd afgeslagen en kon VALTO op zoek naar een doelpunt. Romee was er vanavond niet bij en op haar plaats had Mark deze keer gekozen voor Laura als vervanger. Nikki was wel weer terug en zij vormden met Thom en Laurens de aanval. Laura stelde Mark niet teleur in zijn keuze door voor ons in deze eerste aanval direct te scoren. De thuisploeg had nog even moeite om de korf te vinden, maar gaf verdedigend toch ook wel flinke druk, waardoor de volgende treffer voor VALTO maar niet wilde vallen. Sporting Delta wist uiteindelijk wel de korf te vinden na een erg makkelijk gegeven vrije bal. Hiermee was voor hen ook wel direct de deksel van de korf, want niet veel later stond er een 4-1 tussenstand op het scorebord. Hierbij werd Delta wel een beetje in de kaart gespeeld door het arbitrale duo, want hierbij was slechts één velddoelpunt. Thom had na zaterdag blijkbaar zijn vizier weer afgedaan, want bij hem wilde de ballen in het begin nog niet vallen. Nu was hij echter wel trefzeker en zorgde voor de 4-2. Delta wist hierna hun voorsprong verder uit te bouwen naar 6-2 en begon Mark op zijn stoel te schuiven, want dit had hij heel anders gedacht. Voordat hij de gelegenheid kreeg om zijn time-out te nemen maakte Laura er nog even 6-3 van na een slim omdraaiballetje.

Na de time out gingen de VALTO aanvallen zijn vruchten af te werpen. Laurens wis de achterstand terug te brengen naar 6-4, waarna er een fase aanbrak waarin beide ploegen om en om scoorden. Tot de 9-7 van Bart bleven we aan het elastiek, maar het zou deze keer niet lukken om op gelijke hoogte te komen zoals in november. Met nog vijf minuten tot de rust zou Delta een tandje bijschakelen en nog vier maal de korf weten te vinden. Pas vlak voor rust wist Nikki weer te scoren, waarmee de ruststand op 13-8 kwam te staan.

Na de thee draaide Sporting Delta de duimschroeven aan. Hoewel Thom nog wel als eerste wist te scoren in het tweede bedrijf, zou Delta toch in het begin van de tweede helft het verschil maken. Binnen enkele minuten zag VALTO hun tegenstander de voorsprong uitbouwen naar 19-10. Hierna kreeg VALTO weer wat meer grip op de Delta aanvallen. Thom en Bart zorgden voor wat schadebeperking, maar we konden niet voorkomen dat er na tien minuten een verschil van tien was gecreëerd door de thuisploeg. Mark besloot Frank te brengen op de plaats van Mees in de hoop dat hij snel de korf zou vinden. Het was echter Sheila die haar naam weer op het score formulier zette, maar de thuisploeg zou het verschil weer snel herstellen. Met om en om scoren werd de 26-16 tussenstand bereikt, waarbij het de VALTO dames waren die steeds ons op negen verschil wisten te zetten. Laura met haar derde en Sheila en Nikki hadden hun vizier op scherp. Sporting Delta bleef echter mee scoren, waardoor we maar niet dichterbij konden komen. Pas in de slotfase toen Delta de touwtjes een beetje liet vieren wist VALTO de achterstand een beetje in te lopen. Het waren in het slot van de wedstrijd Thom, Mees en Bart die de eindstand op 27-20 zetten. Precies hetzelfde verschil als in november. Ik heb gelukkig wel een VALTO gezien wat bleef strijden voor de doelpunten en goed hun mannetje stond tegen dit ontketende Sporting Delta. Met in elk vak een scherpschutter die door ons maar lastig van het scoren gehouden konden worden, leek het aan het begin van de tweede helft een walk over te gaan worden. VALTO toonde echter veerkracht en wist weer in het spoor te komen van de thuisploeg. Zaterdag wacht oude bekende KV ONDO 1 als tegenstander.

Dit is een ploeg die we niet mogen onderschatten, ondanks dat we er de laatste wedstrijden redelijk makkelijk van gewonnen hebben. Zij wisten afgelopen zaterdag thuis tot halverwege de tweede helft Sporting Delta onder zich te houden. Of KV ONDO zo goed was of dat Sporting Delta een van hun slechte dagen had, volgens de commentatoren is Delta nogal wisselvallig, zullen we zaterdag zien als KV ONDO op bezoek komt in De Lier. Zij staan na het nipte verlies van Fortis en de 14-20 nederlaag tegen Sporting Delta nog met lege handen. Het is hen er dus alles aan gelegen om punten te scoren en hopen waarschijnlijk op wat vermoeide spelers door de inhaalwedstrijd van dinsdag.

Gelukkig mogen we weer met z’n allen komen aanmoedigen, dus hebben de spelers in ieder geval weer een “negende man” langs de kant.

De wedstrijd van VALTO 2 tegen PKC/Vertom 3 start om 16:50 uur en na hen speelt VALTO 1 hun wedstrijd tegen het Zeeuwse KV ONDO 1.

Graag tot zaterdag allemaal, Arno van Leeuwen.

VALTO selectie trakteert het publiek op twee overwinningen

Sponsors:

Het was bijna weer ouderwets druk in de Vreeloohal. Wel werd er hier en daar, vooral door de wat oudere bezoekers zoals ik, nog een beetje onwennig omgegaan met de nieuwe regels. Het publiek had er duidelijk zin in en door het voorprogramma was het publiek al lekker opgewarmd. Eerder op de middag had VALTO B1 in een zinderende wedstrijd een nipte overwinning gehaald op ONDO B1 uit ’s Gravenzande. Toch altijd beladen wedstrijden deze derby’s, terwijl het ook gewoon een wedstrijd als elke andere is. Na hen was speelde VALTO 5 ook tegen het ’s Gravenzandse ONDO 4, waarvan ik het staartje heb mee gekeken. Ook zij wisten te winnen en hadden de toon gezet voor de rest van het middagprogramma.

VALTO 2 moest het vandaag zonder hun coach Richard doen die om privé omstandigheden afwezig was. Het was dus aan hoofdcoach Mark om de ploeg naar hun eerste overwinning te leiden. Tegenstander was PKC/Vertom 3 uit Papendrecht, wat net als wij nog zonder punten is. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dirks schoot VALTO uit de startblokken en had Thijs binnen vijftien seconden de openingstreffer al door de korf. Nadat de stof was neergedaald werd het toch een gelijk opgaande wedstrijd. De gasten wisten steeds de voorsprong van VALTO weer te egaliseren. Na de score van Myrte werd ook deze achterstand door PKC weer weggewerkt. Vera L en Mandy zette ons op een gaatje van twee bij 4-2, maar weer wisten de Papendrechters dit weer te repareren. Hierna kwamen zij voor het eerst aan de goede kant van de score, maar wist Thijs ons halverwege de eerste helft weer op gelijke hoogte te brengen door zijn vrije bal te scoren. PKC zou nog twee maal een kleine voorsprong nemen, maar de beide Vera’s zorgden ervoor dat wij gelijke tred hielden. Myrte bleef koel vanaf 2,5 m en zette ons weer op voorsprong, maar lang duurde dat niet. Er werd weer gelijk gemaakt door de gasten, waarna de volgende VALTO treffer in de buzzer werd gemaakt door Mark. Er waren toen nog bijna drie minuten  te gaan tot de rust, waarin VALTO de korf niet meer wist te vinden. PKC deed dit wel en ging dan ook met een minimale voorsprong van 9-10 richting de kleedkamer.

Dit stuiverje wisselen zou in de tweede helft nog even door gaan. Martijn was het die ons na enkele minuten in het tweede deel weer op gelijke hoogte bracht. De duels werden feller wat resulteerde in een serie strafworpen. Twee voor PKC en één voor Thijs zorgden ervoor dat de gasten weer nipt voor stonden. Nadat Myrte deze achterstand weer met haar gescoorde vrije bal had weggewerkt, kwam na zes minuten in het tweede bedrijf bij de gasten de eerste wissel het veld in. Zij hadden zeker het gevoel dat zij het met vers bloed binnen de lijnen konden gaan klaren. Dit leek ook te gaan gebeuren, want twee aanvallen later hadden zij een gaatje van twee gemaakt. Wij bleven echter aan het elastiek dankzij de treffer van Martijn, maar toch zouden we halverwege de tweede helft pas weer op gelijke hoogte komen door twee treffers van Mark. VALTO zat nu in een goede fase, waarin de aanvallen beter liepen en er zo maar drie treffers op rij vielen te noteren van Martijn, Vera E en Mark. Het lukte de gasten even niet om weer aan te pikken en toen er even later een vrije bal werd toegekend besloot Mark te wisselen. De vrije ballen liepen vanmiddag niet zo lekker en met de hoop dat Thom wel gewoon zijn vrije bal zou scoren werd hij gebracht op de plaats van Mark. Thom deed wat er van hem verwacht werd  en maakte het verschil vier met de gasten. Niet veel later zou Myrte weer een strafworp mee krijgen en ook deze werd koel afgerond en leek de wedstrijd met minder dan vijf minuten te gaan wel gespeeld. De gasten wilden echter nog niet van opgeven weten en gingen nog voor een slotoffensief. Met nog twee minuten op de klok leek het toch weer een wedstrijd te worden toen zij terug wisten te komen tot 20-17. PKC nam in deze slotfase veel risico’s in de verdediging wat resulteerde in twee strafworpen voor Thijs en Pieter. Na deze doelpunten was de wedstrijd wel gespeeld met minder dan een minuut te spelen en een gaatje van vijf. De gasten zouden nog wel een puntje afsnoepen van de achterstand, maar de overwinning was voor VALTO. De eerste punten zijn binnen voor VALTO 2 en kunnen nu even twee weekenden van een vrije zaterdag genieten. Op 12 maart gaan we weer verder en dan zal wederom PKC/Vertom 3 de tegenstander zijn, maar dan in Papendrecht.

Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van VALTO, wat het mocht opnemen tegen oude bekende KV ONDO uit St. Laurens. Deze Zeeuwse ploeg zijn we de afgelopen seizoenen steeds tegen gekomen en werd  er sinds onze promotie uit de eerste klasse niet meer van deze ploeg verloren. Het blijft echter vaak een taaie wedstrijd, waarin zij vol voor een vertragende tactiek kiezen. Ook vandaag werd deze tactiek toegepast, waardoor de doelpunten in het begin lang uitbleven. Het eerste doelpunt van Frank lag er nog wel snel in na ruim een minuut spelen. Hierna zou het volgende juich moment bijna negen minuten op zich laten wachten. Ook de gasten wisten in deze fase niet te scoren. Zij stonden dan ook onder zware druk van de VALTO verdediging die er voor zorgden dat zij veel aanvallen speelden  zonder ook maar een schot te lossen. Toen de wedstrijd tien minuten oud was wist Maaike dan uiteindelijk door te breken en haar doorloop af te ronden. Het verdedigingsvak had aanzienlijk minder tijd nodig om de korf te vinden. De bal kwam al binnen enkele seconden weer in het VALTO aanvalvak en wist Laurens de 3-0 binnen te schieten. We waren inmiddels ruim tien minuten onderweg toen de gasten voor het eerst de korf wisten te vinden, maar in de volgende aanval herstelde Bart van dichtbij weer het verschil naar drie. Sheila die niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen was, werd vervangen door Elise die net als vorige week weer een meer dan prima inval beurt zou spelen. Halverwege de eerste helft stond er een 5-1 voorsprong op het bord door de tweede van Maaike. Na de treffers van Laurens en Frank stond er een 7-2 tussenstand op het scorebord en nam de coach van ONDO een time-out. Deze wierp wel zijn vruchten af, want hierna wisten zij driemaal op rij te scoren en leek het weer een wedstrijd te worden. Maaike was het die de scoringsdrang van de Zeeuwen door brak en toen na de 8-6 VALTO weer helemaal op scherp stond, werd het verschil nog voor de rust weer hersteld door Nikki, Laurens en Maaike. Met een 11-6 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht met de wetenschap dat ONDO zich zeker nog niet gewonnen zou geven.

Na de rust kwamen zij scherp uit de kleedkamer en wisten de achterstand terug te brengen naar 11-8. Laurens was echter on fire vandaag en wist met zijn vierde treffer onze voorsprong op vier te houden. Het aanvalvak ging het over de dames proberen op te lossen, wat met Maaike en Elise genoeg mogelijkheden heeft. Dit keer was het de eerste jaars junior Elise die de korf wist te vinden. Door het doelpunt aan de andere kant werd er weer van vak gewisseld en nu zou VALTO weer even gas geven. Laurens zorgde eigenhandig met weer twee treffers dat er halverwege de tweede helft een 15-9 tussenstand op het scorebord stond. ONDO weigerde echter om het hoofd te buigen en bleef strijden voor elke bal. Met de nodige wissels hoopten zij het tij te keren, maar het verschil zou alleen maar groter worden. Af en toe wisten zij nog wat terug te doen, maar bij VALTO waren er vandaag een paar spelers hun tegenstanders heel duidelijk de baas. Maaike en Laurens waren samen goed voor dertien doelpunten, dus werden zij regelmatig in stelling gebracht. Met nog ruim zes minuten op de klok en een 20-13 tussenstand kwam Thom binnen de lijnen op de plaats van Bart, die het vandaag niet erg moeilijk had onder de korf door het lengte verschil met zijn tegenstander. Het was intussen niet echt een wedstrijd meer en VALTO zou de aanvallen in de slotfase rustig opzetten en bepaalde spelers in stelling brengen. Elise was één van de spelers. Als junior stond zij er vandaag weer alsof ze het elke week doet en wist met haar derde treffer haar steentje bij te dragen. Mees zou in de laatste aanval de eindstand op 22-13 zetten, waarna de gasten nog enkele seconden hadden voor een laatste schot. Een heerlijke overwinning voor ons vlaggenschip, wat toch met de nodige wijzigingen een goed resultaat heeft neergezet. Ook voor VALTO 1 geldt dat zij nu twee weekenden vrij zijn en op 12 maart de competitie voortzetten tegen de tegenstander van vandaag.

Dat wordt dus een ritje Middelburg voor de fans om ons vlaggenschip daar ook te steunen in de strijd om de punten. Hopelijk voor Romee is haar blessure dan weer voorbij en kan zij er weer bij zijn.

Geniet van jullie vrije weekenden en wellicht tot de twaalfde in “de Sprong” in Middelburg.

Blijf gezond, Arno van Leeuwen

Foto: Mieke van Leeuwen (alle foto’s van Valto 1 – ONDO (M) 1  en alle foto’s van Valto 2 – PKC/Vertom 3).

 

 

Fortuna C4 – VALTO C3

Sponsors:
Eindelijk weer winst! We beginnen in dit verslag dus maar gelijk met het eindresultaat. Vorige week riepen we het al, zie Bijblijver week7, Valto C3 wilde weer eens gaan winnen en Fortuna zou hiervan het slachtoffer worden. En zo geschiedde. Nu Maaike lang uit de roulatie is, hebben we standaard nog maar 7 spelers. Vandaag kregen we met Zipporah, Anouk en Lars 3 reserves van de C2 mee, waarvan we er dus zelfs met 1 (Zipporah) in de basis moesten beginnen. Na het strijdplan in de kleedkamer besproken te hebben, vlogen beide teams uit de startblokken. Wat een felheid van 2 kanten. Elise was vandaag op schot, in de eerste 20 minuten scoorde ze 2x. Fortuna wist 1x wat terug te doen. Amy en wederom Elise zetten vervolgens de ruststand van 1-4 op het scorebord, waardoor de marge weer wat veiliger voor ons werd. Prachtige afstandschoten en de goed uitgevoerde doorloop lukten vandaag!
In de 2e helft deden we wat omzettingen, omdat we dit beloofd hadden wanneer de meiden 100% inzet zouden tonen en we op winst zouden staan. Lars en Anouk kwamen in het veld voor Anne en Charlotte. Doordat de 4 BFF’s (Mirte, Anouk, Amy en Zipporah) met elkaar in 1 vak wilden en de coach toegaf….werd het een beetje een chaos. Helemaal niemand in Delft begreep meer waar hij of zij moest staan, inclusief de tegenstander, de coach van Fortuna en de scheidsrechter. De coach van Valto zag in dat hij een foutje gemaakt had en bleef maar een beetje wazig voor zich uit staan kijken. En dat hielp. De scheids hervatte de wedstrijd en C3 begon er op los te scoren; Alice, Mirte (2), wederom Elise, Lars en Anouk (2) wisten de bal door de gele mand te krijgen. De verdediging was af en toe niet helemaal scherp meer en ook Fortuna ging veel meer scoren. Eindstand 6-11. En iedereen vond het toch een leuke wedstrijd, ook de coach van Fortuna, zo vertelde ze mij. En deze coach heeft weer wat bijgeleerd over omzettingen in de rust…. Met deze overwinning klimmen we weer een beetje naar de middenmoot in de poule. En daar horen we volgens mij ook thuis. Over 3 weken komt KCR op bezoek in De Lier. Nu 2 weekendjes lekker vrij, geniet van de vakantie!!!