Bijblijver 27, jaargang 50 20 februari 2023

Programma

Zaterdag 25 februari 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
13:30 Valto A3 - Twist A2 Bart van Leeuwen Vreeloo

Uitslagen

zaterdag 18 februari 2023

Wedstrijd Uitslag
Valto 3 - Weidevogels 3     23 - 6
Valto 4 - Excelsior 5     19 - 12
't Capproen 3 - Valto 8     9 - 8
Avanti/Post Makelaardij A1 - Valto A1     14 - 19
ONDO (G) A2 - Valto A2     17 - 15
Valto B1 - DeetosSnel B1     20 - 21
Phoenix B1 - Valto B2    
TOP/IAA fresh C1 - Valto C1     18 - 14
Gemini C1 - Valto C2     6 - 2
IJsselvogels C2 - Valto C3     10 - 5
KOAG C2 - Valto C4     7 - 10
GG/RMcD Huis Emma D1 - Valto D1     15 - 2
ONDO (G) D2 - Valto D2     3 - 7
Korbis D2 - Valto D3     12 - 4
De Meervogels D2 - Valto D4     2 - 5
Nieuwerkerk E2 - Valto E1     7 - 7
ONDO (G) E4 - Valto E3     10 - 6
KVS/Groeneveld Keukens E7 - Valto E5     13 - 3
ONDO (G) F2 - Valto F1     7 - 9

Nabeschouwingen

De selectie was vrij. Zij komt zaterdag 4 maart in actie, dan spelen beide teams uit tegen de selectie van Fortis. Afgelopen zaterdag liet Die Haghe 1 weer een puntje liggen, waardoor het kampioenschap voor het vlaggenschip steeds dichterbij komt. Helaas voor het tweede liet Die Haghe 2 geen punten liggen, en moet zij nog altijd hopen op die misstap van Die Haghe.

VALTO 3 speelde thuis tegen Weidevogels 3. Uit werd er met 6-14 gewonnen. Ook dit keer weer een groot klassenverschil en wederom wist Weidevogels maar zes keer te scoren. Het derde wist dit keer zelf wel wat vaker te scoren, mede door één van de invallers (Iris), die er wel 8 wist te maken, en zo werd er met 23-6 gewonnen. Het derde is nu twee zaterdagen vrij, en komt zaterdag 11 maart weer in actie. Ze spelen dan uit tegen Korbis 2. Thuis werd er met 26-19 van deze ploeg gewonnen.

VALTO 4 speelde thuis tegen Excelsior 5. Uit werd er met 16-20 gewonnen. Ook dit keer was het vierde een maatje te groot voor Excelsior, ondanks (of mede door?) de vele invallers bij het vierde. Er werd met 19-12 gewonnen. Doordat het vierde nu drie wedstrijden op rij gewonnen heeft, heeft het goede zaken gedaan voor wat betreft de stand van de poule. Ze staat nu op de 4e plek, en van de ploegen die lager staan, krijgen ze nog twee tegenstanders. Het lijkt er dus op dat het gaat lukken om te handhaven. Het vierde speelt zaterdag 11 maart uit tegen koploper Twist 2, die al haar wedstrijden wist te winnen.

De wedstrijd van VALTO 5 werd verzet vanwege de vele afwezigen (ook bij andere teams), zij spelen nu op donderdag 2 maart uit tegen koploper Vriendenschaar (B) 2. Thuis werd hier met 14-17 van verloren.

VALTO 6 was vrij, zij komt zaterdag 4 maart in actie, ze speelt dan uit tegen Velocitas 5, waar vorige week met 12-14 van verloren werd.

VALTO 7 was vrij, zij speelt zaterdag 4 maart uit tegen Eureka 1. Thuis werd hier met 14-9 van gewonnen.

VALTO 8 speelde uit tegen ’t Capproen. Het lukte helaas niet om het team compleet te krijgen voor wat betreft de dames, waardoor er een heer als dame moest spelen. En met veel heren in een team, komt die nieuwe regel dan toch wel goed van pas. De wedstrijd ging gelijk op, en bijna de hele wedstrijd stond het achtste voor. Helaas scoorde ‘t Capproen in de laatste minuut de winnende: 9-8. Zaterdag 11 maart speelt het achtste thuis tegen NIO 5, uit werd er gelijk gespeeld, 10-10.

 

 

Van de TC

Inhaal- en vakantieweekend (1)

Deze week is het vakantie. Sommigen genieten van de wintersport, anderen van de rust. En een enkeling speelde afgelopen weekend een wedstrijd. Valto A3 vulde de hal en de tribunes waren goed gevuld. Koploper Twist A2 kwam op bezoek en hoewel onze A3 de tegenstander goed kon volgen in de eerste helft, werd in de tweede helft uiteindelijk toch een gaatje geslagen dat niet meer ingehaald werd. Net als vorige keer bij Twist, verloor de A3 de wedstrijd van een koploper die nét iets beter was. Nu is het zaak om de tweede plaats vast te houden en zorgen voor een mooi einde van het seizoen!

De selectie speelde oorspronkelijk in het weekend van 25 februari, maar doordat bij carnavalvierend zuid Nederland de sporthallen dan niet worden ingepland, zijn die wedstrijden verplaatst. Dus speelt de selectie aanstaand weekend, op 4 maart, in Vlissingen tegen Fortis. Omdat er doorgaans weinig publiek is bij dit soort verre wedstrijden en dit weekend in de vakantieperiode valt, regelt Valto een bus en kunnen er supporters mee! Wil je meerijden en Valto 1 en 2 aanmoedigen? Vul dan dit formulier in! Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt. Er zijn nu nog enkele plekken over.

Verder is er een klein programma voor een aantal teams, waarbij iedereen uit speelt. Veel succes!

Tenslotte wil ik nog de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Selectie aanmoedigen? Met de bus mee naar Fortis!

Zaterdag 4 maart speelt de selectie tegen Fortis in Vlissingen, Zeeland. Omdat er doorgaans weinig publiek is bij dit soort verre wedstrijden en dit weekend in de vakantieperiode valt, regelt Valto een bus en kunnen er supporters mee!

Wil je meerijden en Valto 1 en 2 aanmoedigen? Vul dan onderstaand formulier in. Opgeven is meegaan. Kun je toch niet mee? Laat het dan weten via vztc@ckv-valto.nl, dan maken we jouw kaartje(s) weer beschikbaar.

De bus staat bij sporthal Vreeloo om 15.15 en om 15.30 uur vertrekken we. Om 18.30 uur speelt Valto 2 tegen Fortis 2 en om 20.00 uur speelt Valto 1 tegen Fortis 1. Om 22.15 uur vertrekt de bus weer naar De Lier en rond 00.15 uur komen we weer aan.

Nieuwe Activiteiten Agenda

Bowlen

Quiz B + C teams

Kraak de Kluis

Klaverjasavond 31 maart 2023

Trainingsweekend Valto’s Zoo

Internationaux de Massy 2023

Dear all,

The Massy Korbal team will organize its international tournament the weekend of 1st and 2nd July 2023. Massy is a town located 20 kilometers from Paris, France.
As during previous editions, teams from all over Europe will compete in the cup!

Matches will take place on Saturday afternoon and Sunday. A convivial lunch for players and coaches is proposed on Saturday evening for 12 euros per person. This is a convivial lunch with the other teams. We could receive only 7 teams from France and other nations for the tournament and we have fixed a limit of 12 players per team.

So we encourage you to answer as soon as possible if you want to participate in this tournament. If interested, please complete and send us back the attached document.

We precise that unfortunately we don’t have rooms for guests, so you need to reserve your own accommodation for Saturday night.

We hope to meet you soon.

Korf regard and see you soon in the field.
Perig from Massy AS Korfbal.

Evenementenkalender

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Team(s) van de week

Vanuit de supportersvereniging OTLAV, zal er tijdens de wedstrijden van Valto 1 en 1 wedstrijd van Valto 2 een team van de week aanwezig zijn. Dit is een team vanuit de jeugdteams, en dit jaar zal dit zijn de teams uit de D/E/F en kangoeroes. Concreet willen we hiermee bereiken dat de sfeer rondom de wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 intenser wordt en de kinderen, ouders en overig publiek meer betrokken raken bij de thuiswedstrijden.

Het team van de week zal bezocht worden door een speler uit Valto 1 of 2, tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd waar zij ‘Team van de week” zullen zijn. Tijdens de wedstrijd zal er een speciale tribune voor het team van de week zijn.
Hier kan het team van de week met elkaar zitten om Valto 1 of 2 aan te moedigen.

In de rust zal er op de middenstip een potje piepelen gedaan worden door het team van de week.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Valto 1 wordt er ook een taart verloot. Deze kan je winnen door de juiste eindstand te raden. De opbrengst van deze taarten verloting zal ten goede komen aan de supportersvereniging en de “teams van de week”. De winnaar van de taart zal elke wedstrijd direct na de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Let op! Vanaf dit jaar kan er alleen nog via een QR code voor de taart betaald worden.

Het team van de week dient drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dan is er ruim de tijd voor de verkoop van de loten en het verkleden van je VALTO tenue, zodat iedereen hetzelfde gekleed is!

Aan de coaches de vraag om dit tijdig door te geven aan hun team van de week.

Vanuit het team OTLAV zal er tijdens elke wedstrijd 1 begeleider aanwezig zijn.
Wij willen jullie coaches daarom vragen om (indien mogelijk) zelf, of te zorgen dat de teamouder naast de begeleiding van OTLAV aanwezig is.
De coach of de team ouder kan tijdens de rust ook het potje piepelen voor rekening te nemen.

 

TEAM OTLAV

Potgrond actie 2023

De potgrond commissie is al even bezig met de plannen voor dit jaar.

We zijn alweer bij elkaar geweest en hebben samen met de leverancier de prijzen voor 2023 vastgesteld. De webshop binnen de Valto website is vanaf vandaag geopend, dus eenieder kan zijn/haar bestelling vanaf direct plaatsen. Ook hebben we wederom besloten een violen assortiment beschikbaar te stellen. De uitleverdatum bij u tot in de achtertuin zal zaterdag 25 maart zijn.

Dit jaar zullen we buiten de potgrond ook de perkplanten tot in de achtertuin leveren. Bijgesloten zijn de flyers die getoond zullen worden op de beamer in de sporthal. Tevens zal de flyer worden rondgebracht van deur tot deur in De Lier.

De Potgrond commissie.

Wedstrijdverslagen

Avanti A2 – VALTO A1

Sponsors:
Situatie in huize van Dijk op zaterdag- en zondagnacht om 01.30.
Telefoon gaat, David, hij was onderweg om twee Chickies thuis te brengen. Ze hadden een persoon gevonden met een hoofdwond. Wat te doen? “Bel 112” zei ik. Maar gelukkig woonde er een wat oudere man vlakbij. En deze wat oudere man heeft al zijn EHBO-skills gebruikt om de gewonde man te helpen. Ruststand 4-4.
Deze wat oudere man gebruikte verschillende EHBO-technieken zoals: Heimlich, Rautek, knevel, mond op mondbeademing ect….. En hij heeft ook nog de gewonde persoon naar het ziekenhuis gebracht. Chapeau voor deze wat oudere man.
Vanwege de ontstane commotie brak de zadel van de fiets van David af. Hierdoor brachten de Chickies David weer thuis. Fiets omgewisseld en zo bracht David weer de Chickies thuis. Dit ging een tijdje door die nacht….
Ik hoop trouwens dat het goed gaat met de gewonde man.

Eindstand 14-19