Bijblijver 28, jaargang 48 15 maart 2021

Van de voorzitter

Volop ontwikkelingen binnen onze vereniging!

Mooie ontwikkelingen weer de afgelopen weken binnen onze verenigingen. Ergens in de aankomende weken worden de cirkels vervangen. Wanneer ze dit komen doen is nog niet bekend, maar bij de gemeente staat het op hun planning. Er wordt volop vergaderd binnen diverse afdelingen waaronder binnen ons bestuur.

We zijn alvast bezig o.a met de rest van het buitenseizoen evenals het aankomend seizoen en daarin zijn natuurlijk een aantal zaken heel belangrijk. Enerzijds natuurlijks jullie als leden en andere kant is hoe we als club weer kunnen en vooral mogen bieden met wat Valto voor maart 2020 was. Een bruisende club volop in ontwikkeling en altijd bezig met hun leden en de toekomst van hun leden incl natuurlijk de gezelligheid die dat met zich meebracht.

We hebben gezien de beperkingen nog wel gekozen om ook dit jaar helaas geen ALV te gaan houden in april , maar deze wederom te verplaatsen richting oktober en dan hopelijk weer fysiek met een ieder terug in onze Villa. Mochten er zaken zijn die jullie toch willen voorleggen, mail deze aub naar mij persoonlijk en ik kom er zeker zsm bij jullie op terug. De mail kan verstuurd worden naar voorzitter@ckv-valto.nl.

Goed om te zien dat net als afgelopen jaar de potgrond actie al ontzettend goed loopt. Aankomende zaterdag komen we de bestellingen weer bij jullie thuis brengen. We hebben al behoorlijk veel bestellingen ontvangen, zelfs de perkplanten actie komt goed op gang voor zo’n eerste keer. Volgens de weergoden ziet het er goed uit, dus een ieder alvast succes met de bestellingen in jullie tuin . Tot a.s zaterdag in elk geval mochten jullie een bestelling geplaatst hebben via de webshop van Valto.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Van de TC

Zie de wind waait tegen de palen

Het was de wind die een hoofdrol eiste deze week. En zoals altijd gaat een training door, totdat de bal naar achteren gaat, terwijl je naar voren gooit. Of tot de palen omwaaien. Er werd dus creatief gedacht bij trainingen. Sommige werden uit het programma gehaald, anderen konden wel doorgaan, afhankelijk van de hoogte van de paal of het gebruik van vaste palen. Bij de kleinere palen, moest er hier en daar een trainer op de voet gaan staan, zodat de paal niet omwaaide. Eén ding is zeker na zaterdag, het veld is redelijk schoon gewaaid.

Zaterdag 20 maart

De E- en D-teams hebben nog één weekend mixtoernooi voor de boeg. Erg leuk om te zien hoe dat gaat en hoe gelijkwaardig de mixteams zijn. Komende zaterdag ook het mixtoernooi voor de  C3 en C4, nadat dat zaterdag niet door kon gaan vanwege rondvliegende palen. En als we toch aan het mixen zijn, de selectie + A1 hebben ook wedstrijdtjes en er is een oefenwedstrijd B1-A2. De week erna is er nog een toernooi overige wedstrijdsport senioren en overige A-jeugd.

Op deze manier proberen we er iedere week weer wat van te maken, zolang de maatregelen er zijn. Zodra het beter weer wordt, langer licht blijft en de avondklok er af gaat, worden de trainingstijden en -dagen weer herzien.

Nog even het programma voor de A- en B-jeugd + senioren wedstrijdsport onder 27.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Escaperoom competitie Valto

Tussenstand Escaperoom!

De uitslagen van de escaperoom stromen binnen!

De koplopers op dit moment zijn Ilse en Marleen met een toptijd van 37:31 minuten…

Ga jij de strijd aan? Je hebt nog tot 21 maart de tijd!

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Korfbal League Poule – Speelronde 9

De topper werd een topper dit weekend. TOP/LITTA tegen Fortuna/Delta Logistiek was een genot om naar te kijken. De andere wedstrijden ook wel, zoals wat mooie scores bij PKC/Vertom en een DVO/Accountor dat een play-off plek bemachtigde tegen DOS’46. Ook KZ/Thermo4U deed goede zaken tegen Blauw-Wit (A).

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • TOP/LITTA – Fortuna/Delta Logistiek (18-23)
  • DVO/Accountor – DOS’46 (23-16)
  • LDODK/Rinsma Modeplein – Oost-Arnhem (26-23)
  • GG/IJskoud de Beste – PKC/Vertom (11-19)
  • KCC/CK Kozijnen – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (26-24)
  • Blauw-Wit (A) – KZ/Thermo4U (12-28)

De stand
Er is nu echt een gat geslagen, Myrte neemt nu met de week verder afstand en staat triomfantelijk bovenaan met 14 punten voorsprong. Natuurlijk, nog niet alles is beslist, bij lange na niet, maar misschien is dit nét genoeg om eventuele tegenslagen in de play-off of bonusvragen op te vangen … wie weet! Thom staat nog altijd tweede, maar met de hete adem van inmiddels Bart in zijn nek. Hij is weer terug in de top 3.

Wel weer een tienpunter deze week, Sjors is de gelukkige en had de stand van KCC tegen Dalto goed. Een dikke pluim en een 5 plaatsen stijging tot gevolg. Grootste stijger is overigens Laurens met 9 plaatsen naar plek 16. Maar ook Lisanne stormt omhoog, richting de top 5, op plek 6 nu. Martijn tenslotte hoop vurig dat hij enorm gaat scoren in de play-offs en bonusvragen … nog één reguliere ronde te gaan!

Topscorers
Over scores gesproken, laten we nog een even kijken naar de topscorers in de league. Zo richting het einde van de reguliere competitiewedstrijden is het leuk om even te tussenstand van de topscorers door te nemen.

Bij de mannen gaat Erwin Zwart van LDODK aan kop met 51 doelpunten. De vraag is nu of dit verrassend is of dat iedereen die de Valto-poule heeft ingevuld hem niet als doelpuntenmachine had ingeschat. Hij wordt namelijk geen een keer genoemd als mogelijke topscorer. De nummers twee en drie in deze lijst, Mick Snel (50 doelpunten) en Nik van der Steen (48 doelpunten), zijn in onze Valto-poule ook nummers twee en drie als verwachte topscorer, alleen dan in omgekeerde volgorde. Mick wordt 5x genoemd als kanshebber en Nik 6x. Knap dat Nik op een derde plaats staat terwijl hij niet iedere wedstrijd in de basis start. Maar als hij dan ingebracht wordt, dan is het om net die paar doelpuntjes te maken en dat doet hij dan ook netjes. De persoon die volgens de Valto-kenners de topscorer zou moeten zijn is Gert-Jan Meerkerk. Hij staat momenteel op plaats 5 met 44 doelpunten.

Bij de dames gooien Fleur Hoek en Celeste Split hoge ogen in de Valto-poule. Celeste Split maakt deze verwachting waar en staat bovenaan in de lijst met vrouwelijke topscorers met 35 doelpunten. Zij wordt gevolgd door Lorainne Visser (33 doelpunten), die in de Valto-voorspellingen niet voorkomt, en Jet Hendriks (32 doelpunten), die alleen door Johan van der Meer als kanshebber op deze titel gezien wordt. Fleur Hoek volgt op een 8e plek met 24 doelpunten. Daarbij moet nog steeds de kanttekening geplaatst worden dat zij de eerste competitiewedstrijden niet gespeeld heeft vanwege een blessure. Ze is hard bezig aan een achtervolging, maar of het genoeg is om nog bovenaan te eindigen? Dat zal er ook vanaf hangen hoever de concurrentie komt in de play offs en of zij de finale halen!

Volgende week de laatste speelronde, we gaan het zien! En zoals iedere week: geniet er maar van, want iedere week kan het weer compleet anders zijn :-)

# Naam Score
1 Myrte Sevinga 126
2 Thom Voskamp 112
3 Bart de Vos 111
4 Laura van der Eijk 110
5 Sydney Schol 105
6 Lisanne Onck 103
7 Hans Ridder 101
8 Mark Tissink 100
9 De Vijfjes 100
10 Vera van der Eijk 100
11 Rianca Aarts 99
12 Maaike Ridder 96
13 Jill Koornneef 96
14 Thomas Ris 96
15 Maaike Slaman 96
16 Laurens Verbaan 95
17 Mieke en Marco Stolze 95
18 Ilse Slaman 93
19 Irma Koornneef 92
20 Wouter Dijkstra 92
21 Mandy Herbert 92
22 Jonne van der Meer 91
23 Bram Hanemaaijer 90
24 Fiona Rijsdijk 89
25 Sheila Herbert 89
26 Barry Schep 89
27 Wesco van Weert 87
28 Frank de Rijcke 85
29 Sjors van Dijk 85
30 Finne Elenbaas 85
31 Romee Valstar 83
32 Petra Dijkstra 80
33 Mike Boogaard 80
34 Pascal van Dijk 77
35 Michiel van den Bos 77
36 Kalle Elenbaas 76
37 Johan van der Meer 71
38 Martijn Dijkstra 58

Potgrond van Valto ook dit jaar weer tot in de achtertuin

Ook dit voorjaar organiseert korfbalvereniging Valto in samenwerking met BVB Substrates de potgrondactie!

In het voorjaar wil ook jij ongetwijfeld weer gaan genieten van mooie bloemen en planten in de tuin en/of bloembakken. korfbalvereniging Valto verkoopt dit jaar voor de vijfde keer de zakken Jardino potgrond, tuinaarde en meer kwaliteitsproducten van BVB Substrates.

Zo ben je verzekerd van een goed kwaliteitsproduct en steun je de vereniging. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste producten in onze online winkel bestellen.

Bestellen kan vanaf nu en de bezorging doen we als het écht lekker weer begint te worden, op 26 maart. U hoeft dus niet zelf te sjouwen met zware zakken, het wordt desnoods voor je in de achtertuin gelegd.

Bestel alle soorten potgrond hier!

Net als vorig jaar is er weer perkgoed, echter nu alleen violen. In potjes, schalen, hangpotten en hangschalen, bos of groot. Als u toch bezig bent in de tuin, kan deze wel een paar fleurige plantjes gebruiken. Het perkgoedassortiment is volledig vers en komt direct van de kweker!

In tegenstelling tot de potgrond, wordt het perkgoed niet bezorgd, maar u kunt dit na de online bestelling afhalen op de Zijtwende 30 in De Lier op 26 maart, tussen 08:00 en 12:00 uur.

Bestel alle soorten perkgoed hier!

Nieuw: naast potgrond nu ook perkgoed voor in uw tuin, terras of op het balkon

Al jaren verzorgd Valto de potgrondactie. Een mooi moment om uw tuin weer op orde te maken voor de komende lente en het steunen van de club, want ook door de opbrengst van deze actie kunnen wij weer leuke dingen doen.

Nieuw dit jaar is het perkgoed. Als u toch bezig bent in de tuin, kan deze wel een paar fleurige plantjes gebruiken. Het perkgoedassortiment is volledig vers en komt direct van de kweker!

In tegenstelling tot de potgrond, wordt het perkgoed niet bezorgd, maar u kunt dit na de online bestelling afhalen op de Zijtwende 30 in De Lier op 20 maart, tussen 08:00 en 15:00 uur.

Voor alle perkgoed geldt: € 1,50 per stuk, per tray van 12 stuks: van € 18,00 voor € 15,00.

Bestel al het perkgoed hier!

Gezocht: bezorgers van potgrond

Het bestellen van potgrond en perkgoed gaat prima! Heb je nog niet besteld, doe dat dan snel op de potgrondpagina. Alleen voor het bezorgen hebben we nog wel een aantal mensen nodig.

Dus meld je aan als bezorger via potgrond@ckv-valto.nl wanneer je kan helpen op zaterdag 20 maart. We beginnen lekker op tijd, vanaf 08.00 uur, maar als je iets later komt, is dat ook geen probleem. De bestellingen liggen op wijk en we bezorgen met auto’s, eventueel met aanhangwagens. Het is dus wel handig als je een auto hebt. Vanwege corona maar één persoon in de auto, tenzij je uit eenzelfde huishouden komt. Wij zorgen ervoor dat alles klaarligt en je met alle maatregelen in acht te nemen de club kunt helpen!

Zoals altijd, geldt ook hier: hoe meer mensen helpen, hoe eerder we klaar zijn. Doe je mee? Laat het weten via potgrond@ckv-valto.nl.

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto