18:30 Valto 1 - Vriendenschaar (H) 1 Y (Yorick) van Krieken (sr)
17:00 Valto 2 - Vriendenschaar (H) 2 Youri Monrooij Vreeloo
14:10 Valto 5 - DES (D) 4 Vreeloo
21:10 KIOS (N) 3 - Valto 6 Estafette
16:30 Valto 7 - 't Capproen 2 Dennis Voskamp Vreeloo
15:20 Valto 8 - NIO 5 Bart Versteegen Vreeloo
14:10 Valto A1 - KZ Danaïden A1 M. (Marleen) Slaman (Juryvoorzitter) P (Peter) van Putten (sr)

Inhaal- en vakantieweekend (1)

Deze week is het vakantie. Sommigen genieten van de wintersport, anderen van de rust. En een enkeling speelde afgelopen weekend een wedstrijd. Valto A3 vulde de hal en de tribunes waren goed gevuld. Koploper Twist A2 kwam op bezoek en hoewel onze A3 de tegenstander goed kon volgen in de eerste helft, werd in de tweede helft uiteindelijk toch een gaatje geslagen dat niet meer ingehaald werd. Net als vorige keer bij Twist, verloor de A3 de wedstrijd van een koploper die nét iets beter was. Nu is het zaak om de tweede plaats vast te houden en zorgen voor een mooi einde van het seizoen!

De selectie speelde oorspronkelijk in het weekend van 25 februari, maar doordat bij carnavalvierend zuid Nederland de sporthallen dan niet worden ingepland, zijn die wedstrijden verplaatst. Dus speelt de selectie aanstaand weekend, op 4 maart, in Vlissingen tegen Fortis. Omdat er doorgaans weinig publiek is bij dit soort verre wedstrijden en dit weekend in de vakantieperiode valt, regelt Valto een bus en kunnen er supporters mee! Wil je meerijden en Valto 1 en 2 aanmoedigen? Vul dan dit formulier in! Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt. Er zijn nu nog enkele plekken over.

Verder is er een klein programma voor een aantal teams, waarbij iedereen uit speelt. Veel succes!

Tenslotte wil ik nog de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Selectie aanmoedigen? Met de bus mee naar Fortis!

Zaterdag 4 maart speelt de selectie tegen Fortis in Vlissingen, Zeeland. Omdat er doorgaans weinig publiek is bij dit soort verre wedstrijden en dit weekend in de vakantieperiode valt, regelt Valto een bus en kunnen er supporters mee!

Wil je meerijden en Valto 1 en 2 aanmoedigen? Vul dan onderstaand formulier in. Opgeven is meegaan. Kun je toch niet mee? Laat het dan weten via vztc@ckv-valto.nl, dan maken we jouw kaartje(s) weer beschikbaar.

De bus staat bij sporthal Vreeloo om 15.15 en om 15.30 uur vertrekken we. Om 18.30 uur speelt Valto 2 tegen Fortis 2 en om 20.00 uur speelt Valto 1 tegen Fortis 1. Om 22.15 uur vertrekt de bus weer naar De Lier en rond 00.15 uur komen we weer aan.

Nieuwe Activiteiten Agenda

Bowlen

Kraak de Kluis

Klaverjasavond 31 maart 2023

Internationaux de Massy 2023

Dear all,

The Massy Korbal team will organize its international tournament the weekend of 1st and 2nd July 2023. Massy is a town located 20 kilometers from Paris, France.
As during previous editions, teams from all over Europe will compete in the cup!

Matches will take place on Saturday afternoon and Sunday. A convivial lunch for players and coaches is proposed on Saturday evening for 12 euros per person. This is a convivial lunch with the other teams. We could receive only 7 teams from France and other nations for the tournament and we have fixed a limit of 12 players per team.

So we encourage you to answer as soon as possible if you want to participate in this tournament. If interested, please complete and send us back the attached document.

We precise that unfortunately we don’t have rooms for guests, so you need to reserve your own accommodation for Saturday night.

We hope to meet you soon.

Korf regard and see you soon in the field.

Team(s) van de week

Vanuit de supportersvereniging OTLAV, zal er tijdens de wedstrijden van Valto 1 en 1 wedstrijd van Valto 2 een team van de week aanwezig zijn. Dit is een team vanuit de jeugdteams, en dit jaar zal dit zijn de teams uit de D/E/F en kangoeroes. Concreet willen we hiermee bereiken dat de sfeer rondom de wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 intenser wordt en de kinderen, ouders en overig publiek meer betrokken raken bij de thuiswedstrijden.

Het team van de week zal bezocht worden door een speler uit Valto 1 of 2, tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd waar zij ‘Team van de week” zullen zijn. Tijdens de wedstrijd zal er een speciale tribune voor het team van de week zijn.
Hier kan het team van de week met elkaar zitten om Valto 1 of 2 aan te moedigen.

In de rust zal er op de middenstip een potje piepelen gedaan worden door het team van de week.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Valto 1 wordt er ook een taart verloot. Deze kan je winnen door de juiste eindstand te raden. De opbrengst van deze taarten verloting zal ten goede komen aan de supportersvereniging en de “teams van de week”. De winnaar van de taart zal elke wedstrijd direct na de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Let op! Vanaf dit jaar kan er alleen nog via een QR code voor de taart betaald worden.

Het team van de week dient drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dan is er ruim de tijd voor de verkoop van de loten en het verkleden van je VALTO tenue, zodat iedereen hetzelfde gekleed is!

Aan de coaches de vraag om dit tijdig door te geven aan hun team van de week.

Vanuit het team OTLAV zal er tijdens elke wedstrijd 1 begeleider aanwezig zijn.
Wij willen jullie coaches daarom vragen om (indien mogelijk) zelf, of te zorgen dat de teamouder naast de begeleiding van OTLAV aanwezig is.
De coach of de team ouder kan tijdens de rust ook het potje piepelen voor rekening te nemen.

TEAM OTLAV

Potgrond actie 2023

De potgrond commissie is al even bezig met de plannen voor dit jaar.

We zijn alweer bij elkaar geweest en hebben samen met de leverancier de prijzen voor 2023 vastgesteld. De webshop binnen de Valto website is vanaf vandaag geopend, dus eenieder kan zijn/haar bestelling vanaf direct plaatsen. Ook hebben we wederom besloten een violen assortiment beschikbaar te stellen. De uitleverdatum bij u tot in de achtertuin zal zaterdag 25 maart zijn.

Dit jaar zullen we buiten de potgrond ook de perkplanten tot in de achtertuin leveren. Bijgesloten zijn de flyers die getoond zullen worden op de beamer in de sporthal. Tevens zal de flyer worden rondgebracht van deur tot deur in De Lier.

De Potgrond commissie.

Wedstrijdverslagen

Hoelang blijft Valto 1 de ongeslagen ploeg?

Sponsors:

Na twee korfballoze weekenden gaan we zaterdag hopelijk weer verder op de weg naar het feestje waar we al even naar uitkijken. Met nog vijf wedstrijden op de rol is ons vlaggenschip nog steeds ongeslagen. Na de wedstrijd tegen Die Haghe in de Vreeloohal had ik een praatje met Mark. Het ging natuurlijk over de topprestatie die we net hadden neergezet, maar ook over het verdere verloop van de competitie. Toen waren we het er wel over eens dat het Valto goed uit zou komen als het niet op de wedstrijd in Den Haag zou moeten afhangen wie het feestje viert aan het eind van het seizoen. Inmiddels heeft Die Haghe ook tegen ONDO en Vriendenschaar punten gemorst, waardoor Valto op rozen lijkt te zitten. Dat Valto er na deze overwinning nog lang niet is bleek later in de wedstrijd tegen RWA, wat Valto het vuur wel erg aan de schenen legde. Ook in het verdere verloop merk je dat tegenstanders als ONDO onbevangen de strijd aangaan met Valto. Er ligt voor hen geen druk op de wedstrijden tegen ons. Zij mogen hem winnen en dat is toch wel anders als dat je tegen je directe concurrent speelt en moet winnen om je plekje te behouden. Ik verwacht dan ook zeker nog flinke tegenstand in de komende wedstrijden, waar Valto het met enkele tegenstanders nog knap lastig kan hebben.

Als eerste gaan we zaterdag naar Zeeland om in Vlissingen de return tegen Fortis te spelen. In de thuiswedstrijd kon Fortis alleen in de eerste helft nog in de buurt blijven bij Valto. Tot de rust werd het gaatje niet groter dan vier verschil, maar werd er uiteindelijk gerust met 16-11. Bij de start van de tweede helft gaf Valto even gas en liep weg naar een 20-11 voorsprong en was de wedstrijd al na acht minuten gespeeld. Zeeuwen blijven Zeeuwen dus bleef Fortis strijden voor wat zij waard zijn en wisten nog wat aan schade beperking te doen. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 28-19. Ook vorig seizoen was de thuiswedstrijd een vrij gemakkelijke overwinning, maar toen bleek Fortis voor de wedstrijd in Vlissingen een prima plan gesmeed te hebben. Valto keek toen de eerste helft steeds tegen een achterstand aan en leek Fortis niet te stoppen. Echter keerde in het tweede bedrijf de wedstrijd 180 graden om. Bij Fortis wilden de ballen ineens niet meer vallen en Valto ging erop en erover en werd er met 16-24 toch ruim gewonnen.

Daarna komt KV Vriendenschaar op bezoek in De Lier, waar we het in Hardinxveld ook niet echt cadeau hebben gekregen. Hoewel we wel de hele wedstrijd op voorsprong hebben gestaan, bleef Vriendenschaar toch de hele wedstrijd aan het elastiek hangen. Na een 10-13 ruststand bleef het ook in de tweede helft lang spannend en wist Vriendenschaar zelfs weer aan te haken bij 14-15 en later weer bij 16-17. Valto hield echter de controle en wist steeds weer weg te lopen bij de tegenstander. Aan het eind stond er 21-27 op het bord en was de buit weer binnen.

Mocht Valto deze twee wedstrijden als winnaar van het veld lopen kan er volgens mij weer een bus geregeld worden, want dan is de wedstrijd tegen KV Tilburg de eerste kans om het kampioenschap te pakken. Valto zal dan in ieder geval goed beslagen ten ijs moeten komen, want in de thuiswedstrijd bleek deze ploeg een taaie tegenstander. In het eerste deel van de wedstrijd hadden zij in de gelijk opgaande wedstrijd steeds een kleine voorsprong. Na tien minuten zette Laura ons toen voor het eerst op voorsprong, welke we niet meer uit handen gegeven hebben. Het gaatje werd vier, maar bij rust was het toch weer 14-13. In de tweede helft wist Tilburg het verschil steeds tussen de twee á drie te houden tot vijf minuten voor tijd. Toen nam Valto nog even een eindsprintje en wist met vier treffers op rij de overwinning veilig te stellen. In het wedstrijd verslag wat er na deze wedstijd op hun site te lezen was stond dat zij het in de thuiswedstijd beter wilde doen en Valto dan wel pootje te lichten. Het ziet er echter naar uit dat de tribunes in Tilburg naast blauw-wit ook aardig oranje zullen kleuren, dus we zullen zien.

Mocht Valto in deze wedstrijden een steekje laten vallen dan komt het op de volgende wedstrijd aan die in Den Haag gespeeld gaat worden tegen Die Haghe. Mocht het zover komen dan zal ook daar de tribune wel weer aardig gevuld zijn en zullen we zien of Valto zich nog een keer zo kan laten gelden tegen deze tegenstander. In de thuiswedstrijd ging Valto furieus van start en had bij de rust al een 20-11 voorsprong. Dit resulteerde er in dat Valto in de tweede helft wat gas kon terug nemen en alleen moest zorgen dat er regelmatig werd mee gescoord met de gasten, wat voor een 29-22 overwinning zorgde.

Ik ga er van uit dat er voor Valto op de laatste wedstrijd tegen RWA geen druk meer ligt en dat deze wordt gebruikt als mooie afsluiter van een geslaagd zaalseizoen. Dit is natuurlijk allemaal koffiedik kijken, maar lijkt me toch wel realistisch. Hopelijk loopt het seizoen verder zoals we allemaal verwachten, maar niets is zeker. De bal is nog altijd rond en kan zomaar de verkeerde kant op rollen. De selectie hoopt op uw steun in deze laatste fase van de competitie en zien u graag op de tribunes bij de komende vijf wedstrijden.