Bijblijver 29, jaargang 48 22 maart 2021

Van de voorzitter

Potgrond actie

Wat gestart was als weer een herhaal actie , werd al snel door een paar super enthousiaste ouders opgepakt o.a Sjors, Kees en Marco. De Potgrondactie 2021 was geboren , webshop werd klaargezet, bestellingen rolden binnen. Natuurlijk ging het ook wel eens fout, maar dan hadden we Pascal of Jan Jaap om de boel even op scherp te zetten. Nadat we deze week over de aantallen van vorig jaar gingen qua omzet, moesten de bestellingen natuurlijk ook nog naar de leden en mensen in De Lier en omstreken worden geleverd. Ook hier is met zorg naar gekeken en al gauw waren daar de eerste vrijwilligers die zich hiervoor aanmelden. Afgelopen zaterdagmorgen vroeg was het dan zo ver, een behoorlijke groep vrijwilligers begon met uitrijden van de vele orders naar mensen binnen en buiten De Lier. De grond wegbrengen was dan ook zo gebeurd en het liep ook echt gesmeerd. Halverwege de ochtend was het meeste al weggebracht en dus afgeleverd. Dus was het nog even wachten op de mensen die perkgoed hadden besteld. Deze moesten worden opgehaald, maar er werd. besloten dit ook te gaan afleveren om zo een ieder een vrije middag te geven. Iets na de middag was alles weg en het erf bij Lansbergen Orchids weer schoon opgeleverd. Marco bedankt weer voor het gebruiken van jullie erf, dat maakt het verwerken van alle orders wel zo makkelijk. En een ieder die geholpen heeft natuurlijk ook bedankt, vele handen maakt licht werk! Allen weer succes de aankomende week .

Met sportieve groet,

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

 

Van de TC

Valto in de mix

Het was een zaterdag van mixen. Vooral voor Valto 1, 2 en A1 was het nieuw, De E en D-jeugd waren het al twee weken gewend. Valto C2 en C3 gingen ook in de mix en zelfs de B2-B4 sloot de training af met een mixwedstrijd. De A2 tegen B1 kon helaas niet doorgaan vanwege de lage opkomst.

Bij Valto D en E was het de laatste zaterdag van het mixtoernooi. Mooi om te zien dat door het mixen de uitslagen vaak dicht bij elkaar lagen of er zelfs gelijk werd gespeeld. Op die manier blijft het voor iedereen leuk en wordt er ook veel geleerd van elkaar. Natuurlijk ging het wel om de eer en er was dan ook één winnaar. De eindstand is als volgt:

Aanstaande zaterdag is er nog een toernooi overige wedstrijdsport senioren en overige A-jeugd. En ook de C3 en C4 spelen in de mix.

Op deze manier proberen we er iedere week weer wat van te maken, zolang de maatregelen er zijn. Zodra het beter weer wordt, langer licht blijft en de avondklok er af gaat, worden de trainingstijden en -dagen weer herzien.

Avondklok en routekaart

Dinsdag is er weer een persconferentie, dan gaan we weer bekijken wat er mag en kan de komende tijd. Mocht de avondklok er af gaan, dan kunnen we met de teams weer teruggaan naar de avondtrainingen, zoals ze aan het begin van het seizoen ook waren. De zaterdag blijft dan als derde keer voor een extra training of onderlinge (mix) wedstrijden.

Afgelopen week is ook de routekaart van het KNKV bekendgemaakt. Deze vind je hier. Daarop staan per weekend vanaf april de mogelijkheden qua competitie. Er wordt aangegeven dat er ongeveer 2,5e week nodig is aan voorbereiding, dus bij een start eind april, zouden we dan begin april weer alles moeten kunnen doen (alle leeftijdsgroepen). Dat lijkt ons nog te hoog gegrepen, maar wie weet later deze lente, als de cijfers het toelaten. Vanuit Valto zullen we hier een doorvertaling van maken, waarbij we ook kijken naar de mogelijkheden als de bond geen competitie meer kan organiseren, maar we wel weer iets mogen doen. Word vervolgt!

Programma

Nog even het programma voor de komende weken, qua onderlinge wedstrijden en mixtoernooitjes.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Evenementenkalender

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto

Korfbal League Poule – Speelronde 10

De laatste speelronde is geweest. De definitieve plekken voor de play-offs zijn bekend. Geen hele grote verrassingen. Behalve dan misschien dat LDODK het PKC nog wat lastig maakte, maar niet kon doordrukken in de tweede helft. Gerald van Dijk die bij Blauw-Wit zijn 1100ste KL doelpunt maakte en DVO dat de huid duur verkocht na een 7-1 voorsprong, maar verloor. KZ pakte door een ruime zegen de tweede plaats in de poule.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

 • PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein (28-25)
 • GG/IJskoud de Beste – KZ/Thermo4U (18-30)
 • Oost-Arnhem – Blauw-Wit (A) (21-27)
 • Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Accountor (21-19)
 • Dalto/Klaverblad Verzekeringen – TOP/LITTA (24-27)
 • DOS’46 – KCC/CK Kozijnen (25-23)

Het programma
Deze week starten de play-offs al. Een mooie week dus voor de KL Poule!

Wedstrijd 1, woensdag 24 maart

 • 19.30 uur KLB1 – KLA4: Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein
 • 20.00 uur KLA1 – KLB4: PKC/Vertom – DVO/Accountor
 • 20.00 uur KLB2 – KLA3: TOP/LITTA – Blauw-Wit (A)
 • 20.30 uur KLA2 – KLB3: KZ/Thermo4U– DOS’46

Wedstrijd 2, zaterdag 27 maart

 • 14.30 uur KLB4 – KLA1: DVO/Accountor – PKC/Vertom
 • 16.00 uur KLB3 – KLA2: DOS’46 – KZ/Thermo4U
 • 17.30 uur KLA4 – KLB1: LDODK/Rinsma Modeplein – Fortuna/Delta Logistiek
 • 19.00 uur KLA3 – KLB2: Blauw-Wit (A) – TOP/LITTA

Eventuele wedstrijd 3 – dinsdag 30 maart

 • Gelijk aan wedstrijd 1, tijden worden later vastgesteld.

De stand (deel 1)
En wederom een tienpunter, deze week van Vera en Pascal! Beide hadden de uitslag van PKC tegen LDODK exact goed. Van harte! De grootste stijger van de week is Mike, hij stijgt 7 plaatsen naar plek 26. Fiona daalt helaas met hetzelfde aantal plaatsen en is daarmee de grootste daler en komt op plek 31. Iemand die al tijden niet stijgt of daalt is Myrte. Het wordt een soort van saai. Eenzaam aan de top met inmiddels 146 punten, gevolgd door Bart, de nieuwe nummer 2 met 131 punten. het gat is groot, maar het is nog niet beslist. Thom presteerde uitermate teleurstellen deze ronde en blijft steken op 124 punten en plaats 3. Net één puntje meer dan Laura. De verwachting is dat er veel gaat veranderen de komende weken, op weg naar de climax, de finale op 17 april.

De stand (deel 2)
Nu de poulewedstrijden klaar zijn, zijn ook de play-off deelnemers bekend en daarmee ook de wedstrijden voor komende week. En hiermee zijn ook weer bonuspunten te verdienen. En dat gaan we weten. Ik wilde schrijven dat er kleine schokgolven door de stand heen zijn gegaan, maar bij nader inzien zijn het meer flinke aardverschuivingen. We kunnen de stand nog niet prijsgeven, omdat de wedstrijden nog niet zijn gespeeld, daarmee zijn ook weer punten te verdienen.

Wat we wel kunnen verklappen is dat de nummer 1 positie op dit moment niet meer door Myrte wordt bezet. Ook de nummers 2 en 3 zijn anders. Eén iemand uit de top keldert zelfs naar plaats 24! En er zijn meer flinke dalers. Maar tegenover flinke dalers, staan ook flinke stijgers. Er zijn deelnemers die meer dan 20 plaatsen opklimmen. Iemand die in de degradatie zonde stond, staat nu in het linker rijtje. De nummer 1 komt van ver, de nummer 2 van heel ver. We zijn heel benieuwd waar dit gaat eindigen. Er zitten nog voldoende mogelijke plot twists in, dus hou je vast!

Kaarten
Vorige week hadden we het even over de topscorers, deze week de tussenstand van de kaarten, geel en rood wel te verstaan. Daar kunnen we kort over zijn. Wij telden 8 gele en 0 rode kaarten. Als het hierbij blijft pakt Irma de volle bonuspunten voor de gele kaarten en MaaikeS, Kalle, Mark, Romee, Mike, Michiel en Bart de volle winst bij de rode kaarten. Maar ook hier weer, er kan nog van alles gebeuren. Zeker nu er per wedstrijd meer op het spel staat en de gemoederen misschien wel gaan oplopen. We gaan het zien!

Deze week dus de play-offs, we gaan het zien! En zoals iedere week: geniet er maar van, want iedere week kan het weer compleet anders zijn :-)

# Naam Score
1 Myrte Sevinga 146
2 Bart de Vos 131
3 Thom Voskamp 124
4 Laura van der Eijk 123
5 Sydney Schol 118
6 De Vijfjes 117
7 Vera van der Eijk 117
8 Lisanne Onck 116
9 Hans Ridder 115
10 Rianca Aarts 114
11 Maaike Ridder 111
12 Thomas Ris 110
13 Laurens Verbaan 110
14 Mark Tissink 110
15 Mandy Herbert 110
16 Jonne van der Meer 109
17 Ilse Slaman 108
18 Jill Koornneef 108
19 Maaike Slaman 106
20 Mieke en Marco Stolze 104
21 Sheila Herbert 104
22 Frank de Rijcke 103
23 Wouter Dijkstra 103
24 Irma Koornneef 102
25 Barry Schep 102
26 Mike Boogaard 101
27 Sjors van Dijk 100
28 Bram Hanemaaijer 99
29 Pascal van Dijk 99
30 Wesco van Weert 97
31 Fiona Rijsdijk 97
32 Finne Elenbaas 96
33 Romee Valstar 96
34 Petra Dijkstra 92
35 Kalle Elenbaas 89
36 Michiel van den Bos 79
37 Johan van der Meer 77
38 Martijn Dijkstra 70

Uitslag Escaperoom

Volgende week zal de uitslag van de escaperoom te vinden zijn in de bijblijver!