Bijblijver 29, jaargang 49 21 maart 2022

Van de voorzitter

Het voorjaar dient zich aan en dus willen we naar buiten!

Wat een mooi voorjaarsweer hebben we dit jaar voorlopig al gehad. Ook zaterdag was schitterend met volop zon. Nu moeten we binnen in de zaal natuurlijk de competitie nog afwerken en dat gaat lekker voor onze vereniging. Wij kunnen ons gaan opmaken voor de play-offs . Spanning alom en een mooi moment in de historie van Valto. Het ging niet makkelijk, zonder strijd geen overwinning en dat was gisteren duidelijk te merken.

Zo ook net de klassieker tussen Ajax en Feijenoord waarin volle bak strijd van de kant van Feijenoord loonde en dit tot diep in de 2e helft verdedigd werd. Uiteindelijk door 2 individuele acties van Ajax kant beloond wordt en de overwinning met zich meebracht. Dat noem ik veerkracht en dat staat ook voor Valto. Zo zag ik gisteren ook de B1 worstelen met Maassluis en werd er helaas na lang achter te hebben gestaan en de laatste 10 minuten regelmatig een nipte voorsprong toch aan het kortste eind getrokken met 18-19 verlies in onze eigen sporthal. Maar ook dit was een enorme strijd met een wedstrijd die op en neer ging , emotie met zich meebrengt en natuurlijk hadden wij graag een andere winnaar gezien.

Nu weer over op de orde van de dag, aankomende week beginnen op de scholen weer de toetsen en dus een ieder succes gewenst in de aankomende week. Op naar een mooi voorjaar dus.

SENIOREN

VALTO 1 mocht afgelopen zaterdag weer naar Zeeland, dit keer was Fortis 1 de tegenstander. Thuis werd er met 26-15 van deze ploeg gewonnen, maar Fortis wist tegen koploper Sporting Delta ook te stunten door gelijk te spelen, dus het vlaggenschip was gewaarschuwd. Toch begon VALTO niet scherp aan de wedstrijd, keek het al gauw tegen een achterstand aan en ging rusten bij een 13-9 stand. In de 2e helft kwam VALTO steeds beter in de wedstrijd en werd de achterstand langzaam weggewerkt. Via een 16-16 stand werd er uiteindelijk met 16-24 gewonnen. De tweede plek werd hiermee veilig gesteld, maar misschien zit er wel meer in. A.s. zaterdag is het eerste vrij en op 2 april staat dan de thuiswedstrijd tegen koploper Sporting Delta 1 op het programma. Uit werd er met 27-20 verloren. Het eerste heeft genoeg aan winst om uiteindelijk eerste te worden in de poule.

VALTO 2 speelde uit tegen Oranje Wit 2. Thuis werd er nipt van deze ploeg verloren, 14-15. Ook dit keer werd het een spannende wedstrijd. Via een ruststand van 12-15, werd er uiteindelijk met 24-25 gewonnen. Zeer belangrijke punten en met deze uitslag heeft VALTO ook een beter onderling resultaat met Oranje Wit, wat bij een eventuele gelijke stand in het voordeel van VALTO is. En dat kan nog best eens belangrijk zijn, want het is spannend in de poule. Oranje Wit staat bovenaan met zes punten uit vijf wedstrijden, PKC 3 heeft net als VALTO vier punten uit vier wedstrijden en Sporting Delta heeft vier punten uit vijf wedstrijden. A.s. zaterdag is V2 vrij, daarna volgt er nog een wedstrijd op dinsdag 29 maart (uit tegen PKC 3) en thuis op 2 april tegen Sporting Delta 2.

VALTO 3 speelde thuis tegen KCC 6. Uit werd er met 10-19 gewonnen. Dit keer zorgde een slecht begin ervoor dat het derde al snel tegen een achterstand aan keek en in de achtervolging moest. Dit resulteerde in een minimale achterstand bij rust, 7-8. In de tweede helft stelde het derde orde op zaken en liet het zien dat het terecht de nummer 1 is in de poule, er werd uiteindelijk met 17-12 gewonnen. A.s. zaterdag de laatste wedstrijd in de poule voor het derde, uit tegen Excelsior 5. Thuis werd er met 28-11 gewonnen, dus het moet toch lukken om de ongeslagen status te behouden.

VALTO 4 speelde uit tegen VEO 4. Thuis werd er met 14-20 van deze ploeg verloren. Ook dit keer was VEO een maatje te groot voor het vierde en stond er uiteindelijk een nog grotere uitslag op het scorebord: 27-16. Het vierde staat na vier wedstrijden onderaan met nul punten. Ook Weidevogels 4 wist nog geen punten te behalen. De komende twee zaterdag speelt het vierde tegen Weidevogels en hopelijk kunnen dan de eerste punten binnen gesleept worden. A.s. zaterdag speelt het vierde eerst thuis tegen Weidevogels.

VALTO 5 speelde uit tegen ODO 4. Thuis werd er met 10-17 van deze ploeg verloren, maar dit keer was het vijfde zo goed als compleet en was het tijd om revanche te nemen. Goede aanvallen werden afgewisseld met slordig balverlies, maar halverwege de tweede helft leek er bij een 11-15 voorsprong toch weinig aan de hand. Toch liet het vijfde ODO weer onnodig langs zij komen, 15-15. Met nog 1,5 minuut op de klok kon het nog alle kanten op. Gelukkig viel het de goede kant op voor het vijfde, want Michiel wist het winnende doelpunt te maken, 15-16. Met nog één wedstrijd te gaan, staat het vijfde met acht punten op de eerste plek. De overige ploegen hebben twee punten, maar hebben alle (veel) minder wedstrijden gespeeld. Het vijfde is a.s. zaterdag vrij.

VALTO 7 speelde thuis tegen Eureka 1. De eerste helft verliep moeizaam. Acties werden niet afgemaakt en de aanvallen waren vaak kort. Eureka wist daardoor op een paar punten voorsprong te komen. De tweede helft ging het bij het achtste steeds beter lopen. Er werden betere schoten genomen en nu werden de kansen wel afgemaakt. Langzaam kroop het zevende dichterbij en wist uiteindelijk op gelijke hoogte te komen. Eindstand: 11-11. A.s. zaterdag speelt het zevende thuis tegen koploper Reeuwijk 3, die nogal wisselende resultaten behaalt, dus wie weet kan het zevende stunten.

VALTO 8 speelde uit tegen Dijkvogels 5. Helemaal aan het begin van de zaalcompetitie speelden beide ploegen al tegen elkaar en toen verloor het achtste met 12-17. Het achtste kwam voor het laatst op 19 februari in actie, misschien dat ze daardoor wat wedstrijdritme miste, en dat ze daardoor maar tot 9 doelpunten wisten te komen? Het was in ieder geval niet genoeg, want Dijkvogels maakte er een paar meer, en zo werd er met 11-9 verloren. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen koploper ONDO 7.

JEUGD

VALTO C2 speelde tegen Nexus. Het was een wedstrijd waarin weinig gebeurde. De kansen die er gecreëerd werden door de C2 werden gelukkig afgerond!

Verdedigend waren we niet altijd scherp en daarnaast gingen we in het langzame tempo van Nexus mee. Ook zulke wedstrijden moet je winnen als je kampioen wilt worden en dat hebben we uiteindelijk keurig gedaan.

VALTO C4 mocht aantreden tegen Avanti. Het team was wat bibberig op voorhand, maar dat was helemaal niet nodig. Er werd een prima wedstrijd gespeeld! Lange aanvallen, goed uitverdedigen en ook in het verdedigingsvak speelden we sterk. Dat leidde tot een mooie voorsprong in de rust. Helaas lukte het ons niet om de voorsprong te handhaven in de tweede helft en eindigde de score op 4-4. Maar nog steeds een wedstrijd om trots op te zijn.

VALTO D1 speelde thuis tegen Weidevogels. Valto D1 heeft een hele goede wedstrijd gespeeld. Weidevogels wist niet met onze manier van (voor)verdedigen om te gaan en maakte er maar twee voor de rust. Zelf creëerde wij mooie kansen achter de korf en met diepe ballen.

Met zijn allen hebben we gevochten voor de punten! Uiteindelijk hebben we met 10-4 gewonnen!

VALTO D2 speelde thuis tegen Korbis. Helaas verloren met 4-9.

VALTO D3 speelde uit bij Ondo. We kwamen goed voor en met rust stond het 1-4. De tweede helft gingen we goed door en uiteindelijk hebben we 1-7 gewonnen.

VALTO D4 speelde thuis tegen KVS met een hele goede eerste helft en een matige tweede helft. Helaas verloren met 6-11, maar goed gevochten

VALTO D5 speelde uit tegen  Olympia D1. Na vorige week hadden we er een beetje een hard hoofd in, maar we begonnen verdedigend goed. Aanvallend kon het nog wel wat beter, maar we gingen met 1-2 de rust in. De tweede helft ging het eigenlijk zo door. Elke keer maakte Olympia gelijk en scoorde wij er weer. De laatste 5 minuten waren erg slordig en snel en Olympia kreeg een strafworp tegen. Gelukkig ging deze mis en konden we de voorsprong van 4-5 vasthouden tot het eind!

VALTO E1: De E1 speelde thuis tegen Avanti E2. De E1 startte moeizaam vandaag. Wel stond het verdedigend als een huis, dit was top om te zien. Ze groeien met de week. Aanvallend moest het met meer afwisseling, niet alleen doorlopen, maar ook schieten. Diepe ballen gooien en dan insnijden hebben ze vanaf de 2e helft meer gedaan en dan zie je dat we goed spelen. De E1 groeit met de week en de coaches zijn trots op hoe de kinderen elke week laten zien dat ze groeien. We staan inmiddels bovenaan, omdat we vandaag met 11-4 hebben gewonnen.

VALTO E2: De E2 speelde uit tegen Nieuwerkerk E7. Aan het begin van de wedstrijd had de E2 het erg moeilijk. Kwamen moeilijk tot kansen en hadden veel plaats fouten. Gelukkig ging dit in de tweede helft veel beter en hebben we uiteindelijk 11-3 gewonnen.

VALTO E3: De E3 speelde uit bij Achilles E3. Vanaf minuut 1 was Valto de sterkere ploeg. We konden door dat de tegenstander niet veel druk gaf goed oefenen met ballen er over heen gooien, insnijden voor elkaar en doorlopen nemen. Soms was het vanuit onze kant iets te gehaast waardoor Achilles ook nog onnodig kon onderscheppen en scoren. Gelukkig bleven we door knokken en heeft de E3 gewonnen met 8-5.

VALTO E4: De E4 speelde thuis tegen ‘t Capproen E1. We begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Hierna lukte het scoren een tijdje iets minder, maar we konden ons goed herpakken en hebben gewonnen met 9-3. Hierdoor staan wij nu op de eerste plek!

VALTO E5: De E5 speelde uit tegen Odo E5. We pakten, zoals iedere week, weer snel een voorsprong, maar daarna wilde de bal niet echt meer door de korf. De tweede helft gingen we sneller spelen en Odo kon het niet meer bijhouden. Toen kregen we veel meer kansen en werd het uiteindelijk een ruime overwinning: 1-11. We staan nu tweede in de poule met KVS één punt achter ons en Excelsior één punt boven ons. Volgende week komt KVS op bezoek, de week erna mogen wij naar Excelsior. Een super spannend einde van deze competitie!

VALTO F1: De F1 speelde hun kampioenswedstrijd thuis tegen Odo F1. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel op grote voorsprong op odo, daardoor kwam er ook een superspeler in het veld aan de kant van Odo. In de verdediging waren we sterk en is het gelukt om de hele wedstrijd 0 doelpunten door te laten, ondanks de superspeler. Uiteindelijk heeft Valto F1 23-0 gewonnen en is daarmee kampioen geworden in de zaal!

VALTO F2: De F2 speelde thuis tegen Ondo F4. We begonnen scherp en speelde snel over. Het ging erg gelijk op, en aan beide kanten ontstonden mooie kansen. Helaas verloren we wat concentratie en kon Ondo daar gebruik van maken. Met behulp van de superspeler werd het gat niet al te groot en bleven we goed in de wedstrijd. Helaas verloren, maar een hele goede pot gespeeld. Eindstand 4-7.

Van de TC

Speelronde x + 7, de eerste kampioen meldt zich

Het blijft rennen en stilstaan in deze competitie. Sommige teams spelen iedere week, andere teams spelen zo een aantal weken niet, om vervolgens ineens wel weer aan te kunnen treden of wederom te horen krijgen dat de wedstrijd waar ze toch naar uitzagen, wederom niet doorgaat. Bij wedstrijden in de breedtesport worden die veelal niet ingehaald en dat is balen, want iedereen wil spelen. Je hebt er twee zaken voor nodig: een tegenstander die meewerkt en beschikbare zaalruimte, beide blijkt lastig te realiseren en daar zullen we het mee moeten doen. Daar waar het kan, proberen we iets anders te regelen, zodat er toch een wedstrijd gespeeld kan worden.

Bij de wedstrijden in de wedstrijdsport moeten ze ingehaald worden en dat is soms een puzzel. Zeker nu het einde van de competitie in zicht komt, wordt de beschikbare tijd en zaalruimte steeds minder. Het zal vast goed komen. De laatste wedstrijden zouden op 2 april gespeeld moeten zijn, zodat iedereen klaar is voor de promotie-/degradatiewedstrijden op 9 en 16 april en nogmaals, houd die data vrij. Het zijn stuk voor stuk mooie kansen, of het nu de strijd is voor behoud of een promotie naar een hogere klasse. Bij veel van deze teams is er nog van alles mogelijk. Zo ook bij Valto 2, dat zaterdag wist te winnen van de koploper en weer meedoet voor behoud of zelfs promotie. Dinsdag 29 maart speelt ons tweede tegen PKC 3 in Papendrecht om 20:10 uur. Heel veel succes!

Voor Valto 1, dat zich zaterdag verzekerde van de play-offs, komt er dus een kans op promotie. Promotie naar de hoofdklasse. Wat een mooi resultaat zou dat zijn na de afgelopen coronaseizoenen. Laten we ze daarin flink aanmoedigen, in de laatste wedstrijd op 2 april thuis tegen Sporting Delta en de twee zaterdagen daarna.

Overigens zijn er afgelopen weekend veel groene uitslagen genoteerd. Soms klein, maar soms ook groot. Zo heb ik stukjes kunnen zien van Valto 3, maar ook de A2, C2 en E1. Het team dat er echt een feest van maakte, was wel de F1. Zij wonnen met 23-0 en konden na afloop aan de taart voor hun kampioenschap. Van harte gefeliciteerd!

Tenslotte staat de enquête klaar voor alle senioren en de A en B teams. Vul hem in en help de TC om de indelingen voor volgend seizoen zo goed mogelijk te maken.

Voor nu een mooie week en een goede speelronde gewenst!

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Einddag bij Valto 2 juli 2022

Op de poster vinden jullie de verschillende onderdelen met de tijden voor de einddag. Voor het mixtoernooi van de kangoeroes t/m de C gaan wij er van uit dat iedereen aanwezig is, als je niet kunt komen willen we je vragen om je af te melden bij je coach voor zaterdag 25 juni. Bij de B t/m de senioren willen we jullie vragen of jullie per team door willen geven aan Vera Lagerwerf (06-26510144) wie er wel en niet bij zijn.

Dit jaar is er weer een duo-schottoernooi op de einddag zoals we dat gewend zijn. Dit betekent dat je een duo mag vormen met wie jij denkt de beker te kunnen winnen. Dit mag dus bijvoorbeeld ook een vriend, vriendin, ouder of buurman zijn. Het duo-schottoernooi start om 14.30u en de finale wordt gespeeld rond 17.30u. Dus geef je snel op via onderstaand formulier op voor het duo-schottoernooi op de einddag van 2 juli! https://ckv-valto.nl/evenementen/valto-einddag-2022/

De deadline voor het opgeven is zondag 26 juni om 18.00u. Daarna is het niet meer mogelijk om je op te geven.
Je geeft je op voor een bepaalde leeftijdscategorie. Daarbij mogen ook verschillende leeftijden met elkaar een duo vormen. Je geeft je dan op in de leeftijdscategorie van de jongste deelnemer. Dus stel dat een moeder meedoet met haar kind uit de E, dan geeft dit duo zich op in de categorie E-D.

De week voorafgaand aan de einddag krijg je een informatiemail van de organisatie. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@ckv-valto.nl

We sluiten af met een lekkere broodje hamburger en patat, deze kun je hier vast bestellen: https://ckv-valto.nl/product/broodje-hamburger-op-de-einddag/

Foute Party

Binnenkort is er in de Villa voor de B & C een foute party! Trek je voutste foutfit aan en wie weet ga jij wel naar huis met de prijs voor de leukste/origineelste outfit!

Vrijdag 8 april is de Villa geopend van 20:30 tot 0:00 uur.

We hopen jullie allemaal daar te zien! Ter verduidelijking: dit is een gratis activiteit.

In verband met de inkopen willen we aan jullie vragen of jullie aan je coach door willen geven of jullie er wel of niet zijn!

Melior Jeugdkamp 2022

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Melior Jeugdweekend 2022! Van 6 t/m 8 mei gaan we er weer een geweldig weekend van maken! Het thema dit jaar is: De Olympische Valto Spelen! En jullie zijn allemaal uitgenodigd om mee te gaan! We zullen zien hoe sportief jullie zijn en wie de meeste prijzen binnen sleept!Dit jaar gaan we het met het Melior Jeugdweekend net wat anders doen dan de afgelopen jaren. Wat gaat er dit jaar veranderen? Vanaf dit jaar gaat de jeugd vanaf de E mee. Dit betekent dat de E t/m de B allemaal 2 nachten mee gaan op jeugdkamp! De kosten betrekken €85,-.Waarom we dit besloten hebben?Omdat we het anders niet meer rond konden krijgen met het kamphuis en we er toch echt achter zijn gekomen dat dit de leukste plek is voor een gaaf kamp!De E & D vertrekken vrijdagavond om 18.15 uur met de bus.De B & C vertrekken vrijdagavond om 19.15 uur met de bus.Heb je bijzonderheden (denk aan medicijnen etc.) geef dit dan aan bij de opmerkingen tijdens het inschrijven, dan kunnen we hier rekening mee houden!Mochten er verder vragen zijn rondom het jeugdkamp, dan kunnen jullie een mailtje sturen naar jeuk@ckv-valto.nlDus wees er snel bij  want VOL=VOL!

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Uitnodiging voorjaarsvergadering

Hierbij nodigt het bestuur alle leden en andere belangstellenden uit voor de jaarlijkse Algemene Voorjaarsvergadering.

Deze wordt gehouden op maandag 4 april 2022, in Villa Valto.

Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar en om 19:30 begint de vergadering. We willen benadrukken dat ook de ouders van de jeugdleden van harte welkom zijn om hun kinderen op deze vergadering te vertegenwoordigen.

7. Rondvraag

Agendapunten voor de vergadering kunnen uiterlijk 3 x 24 uur voor de vergadering worden ingeleverd bij een bestuurslid (bij voorkeur de secretaris, secretaris@ckv-valto.nl). Korte vragen waarvoor geen uitgebreid bestuur overleg nodig is, kunnen tijdens de vergadering worden gesteld.

Namens het bestuur,
Fiona Rijsdijk

Potgrond van Valto ook dit jaar weer tot in de achtertuin

Ook dit voorjaar organiseert korfbalvereniging Valto in samenwerking met BVB Substrates de potgrondactie!

In het voorjaar wil ook jij ongetwijfeld weer gaan genieten van mooie bloemen en planten in de tuin en/of bloembakken. korfbalvereniging Valto verkoopt dit jaar voor de vijfde keer de zakken Jardino potgrond, tuinaarde en meer kwaliteitsproducten van BVB Substrates.

Zo ben je verzekerd van een goed kwaliteitsproduct en steun je de vereniging. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste producten in onze online winkel bestellen.

Bestellen kan vanaf nu en de bezorging doen we als het écht lekker weer begint te worden, op 26 maart. U hoeft dus niet zelf te sjouwen met zware zakken, het wordt desnoods voor je in de achtertuin gelegd.

Bestel alle soorten potgrond hier!

Net als vorig jaar is er weer perkgoed, echter nu alleen violen. In potjes, schalen, hangpotten en hangschalen, bos of groot. Als u toch bezig bent in de tuin, kan deze wel een paar fleurige plantjes gebruiken. Het perkgoedassortiment is volledig vers en komt direct van de kweker!

In tegenstelling tot de potgrond, wordt het perkgoed niet bezorgd, maar u kunt dit na de online bestelling afhalen op de Zijtwende 30 in De Lier op 26 maart, tussen 08:00 en 12:00 uur.

Bestel alle soorten perkgoed hier!

Stemmen voor Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen

De volgende tip is binnengekomen via Martin Boekestijn. Vanuit de Rabobank is er een actie opgezet om een bijdrage te leveren aan een duurzamere leefomgeving. Daarom investeren zij in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals scholen, musea, bibliotheken, theaters, clubhuizen en buurthuizen. Als lid van Rabobank bepaal jij mee welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Niet voor Valto dit keer, maar wel goed voor de omgeving en in lijn met onze groene ambitie.

Ben je lid? Ga dan naar de website en breng je stem uit.

Wedstrijdverslagen

VALTO 1 plaatst zich voor de play-offs dankzij sterke 2e helft

Sponsors:

Na de Zeeuwse wedstrijd van vorige week tegen KV ONDO, mocht VALTO 1 vandaag weer naar Zeeland. Vorige week had ik andere verplichtingen, waardoor ik niet in Middelburg aanwezig was. Helaas was er ook geen live stream, dus blijft het gissen of ons vlaggenschip een verdiende overwinning heeft behaald. KV ONDO wist van een achterstand terug te komen tot 18-18 in de slotfase van de wedstrijd. VALTO toonde toen hun veerkracht en liep weer uit naar een 19-23 overwinning.

Vandaag dan de return tegen KV Fortis 1, wat in de thuiswedstrijd toch ook één helft goed weerstand bood. Pas aan het eind van de eerste helft wist VALTO toen een gaatje te slaan. Vorige week had de opponent prima zaken gedaan in Dordrecht door met 23-23 gelijk te spelen tegen Sporting Delta, waar vooral Sporting Delta met deze uitslag goed kon leven. Een beetje een gestolen punt na een wedstrijd lang bijna alleen op achterstand  gestaan te hebben toch een puntje kunnen bijschrijven.

VALTO was dus gewaarschuwd en na de thuiswedstrijd had de Fortis coach al gezegd dat hij volop mogelijkheden zag voor revanche in de Baskenburg.

Nadat scheidsrechter Ringma, geassisteerd door De Vree, duurde het even voor de eerste bal door de korf zou vallen. Beide ploegen speelden erg gedreven, waardoor er nogal eens een bal in de ruimte verdween. Onnodig balverlies dus, maar gelukkig hadden beide ploegen daar mee te maken. Het was uiteindelijk de thuisploeg die de score opende. Na nog twee treffers van de thuisploeg was het Frank die voor ons de nul van het bord schoot. Uit een tweede strafworp en ook tweede vrije bal wist Fortis uit te lopen naar 5-1, maar Laurens zorgde ervoor dat het gat niet groter werd. Bij Fortis hadden de dames het vizier op scherp staan, want na de 6-2 hadden zij er al vijf in liggen. Nikki was de eerste VALTO dame die de korf zou vinden, maar aan de andere kant viel niet veel later ook weer een bal door de korf en bleef het verschil vier. Laurens en Maaike halveerde onze achterstand, maar de thuisploeg zat er vanavond lekker in en wist ook weer de korf te vinden. VALTO leek echter meer grip op de Zeeuwse aanvallen te krijgen, nadat Maaike en Romee van vak gewisseld waren. Thom en Maaike zorgden voor de aansluiting bij 8-7 en leek het een kwestie van tijd voor VALTO orde op zaken zou stellen.

Niets bleek echter minder waar. Fortis rechtte de rug en ging en nog eens vol tegenaan. De VALTO supporters hadden in deze fase nog even een schrikmoment toen Bart een bal dacht te stelen, maar zijn tegenstander ook naar de bal greep. Hierbij raakten zij elkaar en gaf Bart een gil van pijn en zag ik vanaf de tribune zijn duim in een onnatuurlijke bocht staan. Rillingen liepen over mijn rug en het aanwezige publiek dacht allemaal, “einde wedstrijd voor Bart”. Nu weet ik dat hij in het verleden ook met een gebroken pink gespeeld heeft, maar dit zag er niet best uit en had ook ik mijn twijfels. Gelukkig hebben we met Maaike een fysiotherapeut binnen de lijnen die de duim weer wist terug te zetten. Nadat Willy er nog wat tape om had gedaan ging Bart dus weer “gewoon” verder met de wedstrijd. Met drie treffers op rij wist Fortis de voorsprong weer te herstellen naar 11-7. Elise was ook vanavond weer in de basis gestart en deed weer van zich spreken. Met twee treffers op rij halveerde zij de achterstand en volgde er weer een rommelige laatste minuut van tot de rust. Net als in de thuiswedstrijd gingen de Zeeuwen nog even helemaal los in een poging om het verschil weer te herstellen. Dit lukte hen ook nog door een wel erg makkelijk gegeven strafworp en in de slotseconden was er weer een dingetje met de schotklok, waar onze spelers te veel een dingetje van maakten. Hierdoor kon een Fortis dame in de slotseconden op vijf meter vrij aanleggen, kansen die aan haar wel besteed zijn. VALTO was dus weer terug op vier verschil en werd de gang naar de kleedkamer gemaakt met de 13-9 ruststand.

Mark had in de kleedkamer dus wel wat te bespreken om de ploeg met de neuzen de goede kant op te krijgen. Iets wat na de time-out maar gedeeltelijk gelukt was, leek nu wel gelukt te zijn. Sheila startte de tweede helft op de plaats van Nikki. In de eerste aanval na de hervatting wist VALTO een lange aanval met een doelpunt af te ronden. Fortis gaf zich echter niet zomaar gewonnen en zou in de begin fase na de thee nog even mee doen. Met hun vierde strafworp werd het verschil weer vier, maar VALTO had er zin in. Thom halveerde eigenhandig de voorsprong van Fortis met een afstandschot en een kort kansje onder de korf. Weer deed Fortis wat terug, maar nu waren het Elise en Maaike die voor de aansluiting zorgden bij 15-14. Nu kon je aan alles voelen dat VALTO vroeg of laat zou toeslaan, want zij waren heer en meester in de Baskenburg. Alleen de doelpunten wilden nog niet zo makkelijk vallen. Hierdoor hield Fortis steeds een kleine voorsprong, maar hield VALTO nu wel de aansluiting. Na de 16-14 uit hun vijfde strafworp, wat later hun laatste doelpunt zou blijken te zijn, was het Frank die ons met twee treffers langszij zette, waarna Bart zijn duim weer even opnieuw ingetaped moest worden.

VALTO had nog twaalf minuten om de wedstrijd te doen kantelen en ging hier ook voortvarend mee van start. Fortis zou het laatste kwart niet meer tot scoren komen en VALTO ging helemaal los. Sheila zette ons met de 16-17 voor het eerst aan de goede kant van de score, waarna ook Maaike en Frank (2x) de korf vonden.  Bart maakte het verschil vijf door de 16-21 van ver binnen te schieten. Met nog ruim vier minuten op de klok maakte Maaike met een doorloop het verschil zes  en durfde Mark het wel aan om Bart naar de kant te halen. Hij werd vervangen door de grote steun en toeverlaat van de A1, Jasper, die zijn taak ook hier weer prima invulde. Ook hij bezorgde de tegenstander vervelende laatste vier minuten. De andere meegereisde spelers kregen ook speelminuten van Mark, die er alle vertrouwen in had dat de overwinning binnen was. Pieter legde zijn tegenstander aan de ketting en wist zelf nog tweemaal de korf te vinden. in de slotfase werden vooral de junioren Romy en Jasper in stelling gebracht om ook hun doelpuntje mee te pikken, maar dit wilde helaas niet lukken. Aan het einde van deze enerverende tweede helft prijkte  er een 16-24 overwinning op het scorebord, waarmee de tweede plaats is zeker gesteld en betekend dat we op gaan voor de play-offs voor promotie naar de hoofdklasse. Er is echter ook nog een kans dat VALTO zich als winnaar van de OKDa poule mag gaan meten met de nummer twee van de OKDb poule. In die poule staan de Meervogels bovenaan en de nummer twee is Swift uit Middelburg. Het wordt dus op 2 april een belangrijke wedstrijd voor ons vlaggenschip tegen Sporting Delta 1, wat maar één puntje boven VALTO 1 staat. Ik ga er van uit dat de Vreeloohal op 2 april dan ook tot het dak vol zit met VALTO supporters om de ploeg naar een overwinning te blazen.

VALTO 1 geniet volgende week van een vrij weekend, maar er zijn genoeg andere wedstrijden om uw korfbalhonger te stillen. Kom dus gerust ook volgende week een wedstrijdje bekijken aan de Veilingweg.

Uw reizende reporter,
Arno van Leeuwen.

Valto E4 – ’t Capproen E1

Sponsor:

De kanjers van Valto E4 gingen vanaf begin van de wedstrijd goed van start! Al snel werd er gescoord door Valto en er volgden snel nog meer punten in het voordeel van Valto. Er werd heel goed samen gespeeld met mooie opbouw actie’s die eindigden in een doelpunt. Wat mooi om te zien dat iedereen dan zo blij is voor elkaar. Uiteindelijk kreeg ’t Capproen ook nog een aantal kansen en werd er ook gescoord. Maar de toppers van Valto E4 wisten hun voorsprong te behouden en wonnen uiteindelijk met 9-3. Hele mooie overwinning en op naar volgende week!