Bijblijver 30, jaargang 48 29 maart 2021

Van de TC

Mooie luchten

Zon, blauwe lucht, hier en daar een wolkje en vooral: geen hagel. Oké, dat beetje wind namen we voor lief. Afgelopen zaterdag was het weer genieten. Ik mocht weer even een rondje doen langs de jongste teams, de oudere jeugd heb ik op de afgeschermde live stream bekeken en de oudsten, maar wel die onder de 27 heb ik als laatste nog even live gezien. De foto’s zijn hier en hier te zien.

Ook deze week staan er weer trainingen, mix-wedstrijden en onderlinge duels op het programma. Langzaamaan wennen we er weer een beetje aan. De 27-plussers moeten helaas nog even wachten en een competitie is nog ver weg, maar het voelt al wel weer als een stap vooruit. En doordat de avondklok naar 22 uur gaat, krijgen we daar meer ruimte in de avond.

Hoewel de cijfers nog niet echt hoop geven, is de TC ook al bezig met de rest van het seizoen. Wel of geen competitie? Wat doen we als die er niet meer komt en wat als deze wel doorgaat? Daarnaast gaan we ook de periode in van voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ook dat hangt af van hoe we de planning voor ons zien. Omdat we zeker nog kansen zien om wedstrijden te spelen, ook al is dat pas in mei of juni, willen we iedereen de kans geven om daar van te genieten en daardoor stellen we de uiterste afmelddatum in op 13 juni. Het seizoen loopt nu eenmaal niet zoals verwacht en we geven iedereen daarom de ruimte.

Programma

Nog even het programma voor de komende weken, qua onderlinge wedstrijden en mix-toernooitjes.

 

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Evenementenkalender

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Korfbal League Poule – Play-off ronde #1

De play-offs. Spannender dat verwacht in sommige situaties, verschillen kleiner dan in de competitie en één play-off die over drie wedstrijden gaat zijn. PKC heeft laten zien dat de dominantie uit de competitie niet hoeft te betekenen dat de finale zomaar gehaald wordt. Of was DVO gewoon goed op dreef? TOP had het eigenlijk alleen in de eerste helft dan de tweede wedstrijd wat lastiger. KZ wist na een goede heenwedstrijd de spannende return in hun voordeel te laten uitvallen en Fortuna wist de winst van de eerste wedstrijd niet vast te houden. In ook weer een spannende wedstrijd in Gorredijk trok LDODK aan het langste eind. Er volgt daar dus nog een derde wedstrijd, wat weer in het voordeel kan zijn van … KZ.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

 • Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein (22-16)
 • LDODK/Rinsma Modeplein – Fortuna/Delta Logistiek (25-23)
 • Derde wedstrijd nodig.

 

 • PKC/Vertom – DVO/Accountor (23-22)
 • DVO/Accountor – PKC/Vertom (18-20)
 • PKC/Vertom gaat door naar de halve finale

 

 • TOP/LITTA – Blauw-Wit (A) (21-12)
 • Blauw-Wit (A) – TOP/LITTA (28-35)
 • TOP/LITTA gaat door naar de halve finale

 

 • KZ/Thermo4U – DOS’46 (20-15)
 • DOS’46 – KZ/Thermo4U (20-21)
 • KZ/Thermo4U gaat door naar de halve finale

Het programma
Deze week de derde wedstrijd in de eerste play-off voor Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein. Een mooie week dus voor de KL Poule!

Play-off 1, Wedstrijd 3, dinsdag 30 maart

 • 20.30 uur KLB1 – KLA4: Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein

Play-off 2, Wedstrijd 1, zaterdag 3 april

 • ??.?? uur PKC/Vertom – TOP/LITTA
 • ??.?? uur LDODK/Rinsma Modeplein of Fortuna/Delta Logistiek – KZ/Thermo4U

Eventuele wedstrijd 3 – dinsdag 30 maart

 • Gelijk aan wedstrijd 1, tijden worden later vastgesteld.

De stand
Zoals eerder aangegeven zijn er aardverschuivingen geweest in de stand. Dat was al enigszins bekend na de vorige ronde, maar nu met bijna eerste alle play-off wedstrijden gespeeld, is het tijd om hem dan ook bekend te maken!

Myrte is inderdaad haar eerste plaats kwijt, zij zakt naar plaats 4 met 203 punten. De nummer 1 positie wordt nu door Hans ingevuld, hij stijgt 8 plaatsen! Hij had veel ploegen goed die doorgingen en scoorde deze week maar liefst 135 punten en komt op een totaal van 250 punten uit. Dat zijn 15 punten meer dan de nieuwe nummer 2 en dat is Wouter. Hij stijgt maar liefst 21 plaatsen en verzamelde met zijn keuzes 132 punten om op een totaal van 235 punten uit te komen. Laura tenslotte maakt de top 3 compleet met 220 punten en stijgt 1 plek.

Kijken we even verder, dan zien we dat Syndey het niet slecht doet op nummer 5, hij blijft dus staan. En MaaikeS komt de top 10 in gestormd met 13 plaatsen winst. Jill en Mieke/Marco stijgen ook flink en staan op plek 8 en 9. Maar de absoluut grootste stijger deze week is Petra, die maar liefst 24 plaatsen opstijgt en zich in de top 10 nestelt. Tenslotte nog een speciale vermelding voor Michiel, die het met een stijging van 18 plaatsen ook niet verkeerd doet, van plek 36 naar plek 18 it is.

Tegenover grote stijgers moeten haast ook wel grote dalers staan … en dat klopt. Lisanne is de grootste daler met -25 plaatsen en vecht tegen degradatie. Laurens en Sheila staan er nog onder met beide ook grote verliezen, -21 en -14. Thom en Rianca moeten ook even wennen aan hun nieuwe omgeving, na toch wel een tijd in de top te hebben meegedraaid, met -12 en -20 staan ze op plek 22 en 23.

Bonusvraag: Aantal wedstrijden gefloten door Rick Voskamp
Vorige week hadden we het over de gele en rode kaarten gehad, nu de extra bonusvraag: hoeveel wedstrijden gaat Rick Voskamp fluiten deze KL. De teller staat momenteel op 9. Dit waren de competitiewedstrijden + één play-off wedstrijd (KZ-DOS’46). Aanstaande dinsdag fluit hij de belangrijke derde play-off wedstrijd van Fortuna tegen LDODK. Daarmee komt hij op 10 wedstrijden. In theorie zijn er dan nog een aantal kansen, de halve finales en de finale. Ook hier is het weer afwachten wat hij (en Marco van der Lucht) mogen doen. Er zijn hier nog mensen voor in de race (3 met 10 wedstrijden, 9 met 11 wedstrijden, 4 mensen met 12 wedstrijden, 3 mensen met 13 wedstrijden en 4 mensen met 14 wedstrijden) en er zijn 10 punten extra te verdienen!

 

# Naam Score
1 Hans Ridder 250
2 Wouter Dijkstra 235
3 Laura van der Eijk 220
4 Myrte Sevinga 203
5 Sydney Schol 195
6 Maaike Slaman 192
7 De Vijfjes 189
8 Jill Koornneef 186
9 Mieke en Marco Stolze 185
10 Petra Dijkstra 184
11 Ilse Slaman 182
12 Mark Tissink 182
13 Bart de Vos 181
14 Jonne van der Meer 181
15 Irma Koornneef 177
16 Bram Hanemaaijer 176
17 Vera van der Eijk 175
18 Michiel van den Bos 172
19 Thomas Ris 168
20 Maaike Ridder 164
21 Mandy Herbert 164
22 Rianca Aarts 164
23 Thom Voskamp 162
24 Kalle Elenbaas 161
25 Barry Schep 158
26 Frank de Rijcke 157
27 Sjors van Dijk 152
28 Fiona Rijsdijk 152
29 Romee Valstar 151
30 Mike Boogaard 151
31 Wesco van Weert 149
32 Finne Elenbaas 148
33 Lisanne Onck 147
34 Laurens Verbaan 142
35 Sheila Herbert 136
36 Pascal van Dijk 134
37 Johan van der Meer 111
38 Martijn Dijkstra 106

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto