Valto E5 - KVS/Maritiem E7     4 - 8
Excelsior (D) F2 - Valto F2     5 - 10

Nabeschouwingen

SENIOREN

VALTO 1 was vrij. Zij spelen zaterdag de laatste wedstrijd in de poule, thuis tegen Sporting Delta 1. Uit werd er met 27-20 van deze ploeg verloren. Het eerste staat nu op de tweede plek met één punt achterstand op Sporting Delta. Met deze tweede plek is het eerste al verzekerd van de play-offs, maar bij winst kan het eerste dus ook nog de 1e plek in de poule naar zich toe trekken.

VALTO 2 was ook vrij. Zij spelen deze week nog twee belangrijke wedstrijden, want het kan in hun poule nog alle kanten op. Dinsdag spelen ze uit tegen PKC 3. Thuis werd er met 22-18 van deze ploeg gewonnen. Zaterdag spelen ze thuis tegen Sporting Delta 2. Uit werd er met 22-16 van deze ploeg verloren.

VALTO 3 speelde haar laatste wedstrijd in de poule, uit tegen Excelsior 5. Thuis werd het een zeer ruime overwinning: 28-11. Dit keer was de wedstrijd een stuk spannender en daardoor werd het geen monsterscore, maar wel weer een overwinning: 14-17. Hiermee is het derde eerste geworden in de poule, met 12 punten uit 6 wedstrijden. Het derde kan zich nu gaan opmaken voor de play-offs op 9 en 16 april. De tegenstander is nu nog niet bekend.

VALTO 4 speelde thuis tegen Weidevogels 4. Deze ploegen hadden nog niet tegen elkaar gespeeld en beiden hadden nog geen punten behaald. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij VALTO het grootste gedeelte van de wedstrijd een lichte voorsprong had. Na rust werd een gaatje van drie doelpunten gepakt, 11-8, en leek de overwinning in het zicht. Weidevogels gaf zich echter nog niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Het vierde kon niet voorkomen dat uiteindelijk Weidevogels er met de punten vandoor ging: 17-19. A.s. zaterdag speelt het vierde wederom tegen Weidevogels, maar dan uit. Er zal met meer dan twee doelpunten verschil gewonnen moeten worden, om niet als laatste in de poule te eindigen. Want als ze laatste wordt, zal er nog gestreden moeten worden tegen degradatie.

VALTO 5 was vrij. Zij spelen zaterdag hun laatste zaalwedstrijd, thuis tegen Gemini 2, en waarschijnlijk zal dit een wedstrijd zijn om het kampioenschap. Het vijfde heeft nu 8 punten uit 5 wedstrijden en Gemini heeft 4 punten uit 4 wedstrijden. Gemini speelt a.s. maandag tegen ODO 4, en bij winst kunnen ze dus op 6 punten komen. Dan kunnen ze nog op gelijke hoogte komen door van VALTO 5 te winnen, maar voor het kampioenschap zullen ze dan wel met meer dan twee doelpunten verschil moeten winnen, want uit heeft het vijfde met 17-19 gewonnen. Als Gemini maandag van ODO verliest, is het vijfde al kampioen en kunnen ze niet meer ingehaald worden.

De wedstrijd van VALTO 7 ging helaas wederom niet door. Hopelijk gaat de laatste wedstrijd a.s. zaterdag wel door, er wordt dan uit gespeeld tegen Nieuwerkerk 8. Deze ploeg heeft dit zaalseizoen pas drie wedstrijden gespeeld, dus het zal spannend worden……

VALTO 8 speelde uit tegen koploper ONDO 7. Het verschil in de wedstrijd was al snel gemaakt, omdat ONDO het vizier op scherp had en VALTO slordig was in de passing. Het was verder wel een leuke pot, maar ONDO wist uiteindelijk wel overtuigend te winnen, 18-12, en zo het kampioenschap binnen te halen. A.s. zaterdag speelt het achtste haar laatste zaalwedstrijd, thuis tegen Avanti 8. Uit werd er met 14-9 van deze ploeg verloren.

JEUGD

VALTO A2 had een belangrijke pot op het programma. Door van Odo A1 te winnen, zou de week erna voor de 1ste plek gespeeld kunnen worden tegen Ondo.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en stonden binnen 10 minuten 7-3 voor. Het 2e deel van de 1ste helft vocht Odo zich terug. Met moeite wisten we met een voorsprong de rust in te gaan.

Na rust bleef Odo aandringen. Gelukkig deed VALTO dit ook. Waar we normaal nog wel eens inzakken, bleven we nu strijd leveren en hielden we ons koppie erbij. Na een bloedstollende slotfase trokken we aan het langste eind: uitslag 22-21. Een top resultaat waar we trots op mogen zijn. Nu op naar de laatste wedstrijd!

VALTO B1 speelde tegen Nieuwerkerk. Na verlies vorige week moest de B1 nog 3 punten halen in 2 wedstrijden tegen Nieuwerkerk. Een pittige opgave. Nieuwerkerk ging vlot van start en had al snel een voorsprong. Bij Valto kostte het scoren meer moeite waardoor we in de rust tegen een 3-8 achterstand aankeken. De 2e helft waren we sterker en hielden we het met name verdedigend goed dicht. Helaas ging het scoren nog steeds niet gemakkelijk waardoor we verloren met 9-11. Een kans op de 1e plek is jammer genoeg niet meer mogelijk. Volgende week spelen we nogmaals tegen Nieuwerkerk voor revanche.
Valto C1: De C1 speelde een belangrijke kraker tegen Vitesse C1. Een bekende ploeg, dus we wisten wat we konden verwachten. De westrijd ging met ups en downs, maar we bleven aan de goede kant van de score. Door een goede eindsprint wisten we 14-11 te winnen. Hiermee spelen we ons veilig in de hoofdklasse. Een hele goede prestatie van de C1!

Valto C2:
De C2 speelde hun ´kampioenswedstrijd´ tegen Twist. Het was geen mooie wedstrijd, vooral hard werken voor de punten! Uiteindelijk wel met 4-6 gewonnen en dus een lekker stukje taart na afloop.

Valto C3:
De C3 speelde thuis tegen de Meervogels C2. Deze tegenstander hadden we nog niet eerder tegen gespeeld. De eerste helft ging het gelijk op en de stand bij rust was dus 2-2. Zoals gewoonlijk werd er weer goed verdedigd, maar vielen de doelpunten nog niet heel makkelijk. Na de rust kwam Valto op stoom en werd er meer gescoord. Mooie aanvallen werden nu ook prachtig afgerond. Meervogels deed af en toe wat terug, maar bracht de winst niet meer in gevaar. Eindstand 8-5. 3e overwinning op rij! Klasse en invallers C4 bedankt!
Valto D1: De D1 ging op pad met interimcoach Floris naar Kinderdijk, we wisten dat het een sterke ploeg was en dat liet het scorebord ook zien. De meiden hadden het moeilijk tegen de fysiek sterke spelers van Kinderdijk en kwamen moeilijk tot kansen, dit zorgde voor een 12-5 verlies

Valto D2:
De D2 speelde uit bij Achilles en heeft verloren met 9-4

Valto D3:
De D3 speelde tegen Maassluis D2 en in het begin ging heel moeizaam. 10 minuten voor rust stonden we 4-1 achter, maar we kwamen wel terug voor rust met 4-4 en de tweede helft ging alles goed. Het was wel spannend aan het einde maar de punten namen we wel mee naar de lier en hebben gewonnen met 5-6

VALTO E1: De E1 speelde thuis tegen Dijkvogels E1. Het was de kampioenswedstrijd van de E1. Het bleek nog een wedstrijd waar hard gewerkt moest worden… De E1 kon niet snel uitlopen en Dijkvogels scoorde goed mee met VALTO. Het ging gelijk op. Maar de E1 wilde feest vieren en dat moest in de laatste 10 minuten besloten worden. Door goed samen spelen, een sterke verdediging en lange ballen naar de paal werd er uiteindelijk gewonnen en kon er feest gevierd worden met taart! 13-12 gewonnen.

VALTO E2: De E2 speelde uit tegen Meervogels E1. 6-12 gewonnen.

VALTO E3: De E3 speelde thuis tegen Nieuwerkerk E6. Met de start van de wedstrijd leken we wat te schrikken van de druk die we kregen, waardoor we zelf wat gehaast gingen spelen. Later wisten we rustiger te spelen en op zoek te gaan naar de beste kansen. Hierdoor kwamen we tot een mooie voorsprong van 6-2. Ook de lange bal die Nieuwerkerk telkens gooide haalde we er steeds weer uit. Uiteindelijk is het bij 6-3 gebleven, en dat terwijl VALTO nog heel veel kansen hadden. Schieten om te scoren is hierin het codewoord!! Door jullie team prestaties van de afgelopen weken zijn wij sinds gisteren in de top 4 beland. En dat terwijl we een aantal weken geleden nog op plek 7/8 stonden! Goed gedaan E3!!

VALTO E4: De E4 speelde uit tegen RWA E5. Als er gewonnen zou worden, is het kampioenschap binnen. We startte verdedigend erg sterk en hebben dit ook de hele wedstrijd vol kunnen houden. Hierdoor had RWA moeite het maken van doelpunten. Aanvallend konden we lang rond spelen en zochten we tot we de juiste kansen kregen. Dit resulteerde aan het eind van de wedstrijd in een 3-7 overwinning en dus is het kampioenschap binnen! Volgende week vieren we dit in onze eigen hal met taart.

VALTO E5: De E5 speelde uit tegen KVS E7. De E5 speelde een belangrijke wedstrijd; de winnaar zou de beste kansen hebben op het kampioenschap volgende week. Helaas werd het niet onze wedstrijd, ook al kwamen we op een kleine voorsprong; het wilde allemaal niet zo lukken. We waren niet scherp en fel genoeg. We kregen wel veel kansen, maar het scoren bleef een beetje uit. Na rust greep KVS hun kans en hadden zij wel de felheid en scherpheid, waardoor ze een voorsprong pakten. De laatste tien minuten probeerden de meiden er nog alles aan te doen om de achterstand in te halen, maar we kwamen niet meer dichterbij. Eindstand; 4-8. Volgende week is er nog een kleine kans op het kampioenschap, maar daarvoor zijn we afhankelijk van KVS. KVS is dan ook weer afhankelijk van onze uitslag tegen Excelsior. Nog genoeg spanning dus in onze poule!

VALTO F1: Vrij.

VALTO F2: De F2 speelde uit tegen Excelsior F2. We begonnen super scherp en konden dit goed vasthouden. Er werd snel overgespeeld en we bleven goed verdedigen. We hebben veel kansen gecreëerd en konden die ook netjes afmaken. Eindelijk weer een keer gewonnen: 5-10!

Van de TC

Speelronde x + 8, meer kampioenen en de laatste officiële competitiewedstrijden

Langzaam begint het leven voor bijna iedereen er weer normaal uit te zien. Uiteraard nog (te) veel wedstrijden die wordt verzet of afgelast en we proberen daar zoveel mogelijk alternatieven voor te bedenken. We hopen na de komende weken in de zaal, de normale gang van zaken weer op te pakken in de tweede helft van het veld, maar het zal nog even doorbijten worden.

Wat ook een tijd niet kon, was de huldiging van kampioenen. Ook die gaan we weer oppakken. Te beginnen met de eerste helft van het veld. De kampioenen in die periode zijn Valto F1, E1, E2, D2, D5, C3, B4. Zij krijgen komende zaterdag 2 april, voor de wedstrijd van Valto 1, hun medaille omgehangen. Uiteraard kunnen jullie dan ook allemaal blijven om ons eerste aan te moedigen in hun laatste wedstrijd, voordat de play-offs beginnen.

Dinsdag speelt Valto 2 tegen PKC 3 in Papendrecht om 20:10 uur. En Valto A1 speelt ook een inhaalwedstrijd om 19.15 uur tegen Die Haghe. Op zaterdag is het dan de beurt aan Sporting Delta voor onze selectie en Valto A1 vroeg in de morgen 0 9.45 uur tegen HKV-Ons Eibernest. De rest van de stukje vind je in de Bijblijver. Na zaterdag is dan precies bekend wie er play-offs gaan spelen. Het worden spannende tijden!

De enquête voor alle senioren en de A en B (tweedejaars) spelers zijn vorige week verstuurd. Vul hem in als je dat nog niet hebt gedaan en help de TC om de indelingen voor volgend seizoen zo goed mogelijk te maken.

Voor nu een mooie week en een goede speelronde gewenst!

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Einddag bij Valto 2 juli 2022

Op de poster vinden jullie de verschillende onderdelen met de tijden voor de einddag. Voor het mixtoernooi van de kangoeroes t/m de C gaan wij er van uit dat iedereen aanwezig is, als je niet kunt komen willen we je vragen om je af te melden bij je coach voor zaterdag 25 juni. Bij de B t/m de senioren willen we jullie vragen of jullie per team door willen geven aan Vera Lagerwerf (06-26510144) wie er wel en niet bij zijn.

Dit jaar is er weer een duo-schottoernooi op de einddag zoals we dat gewend zijn. Dit betekent dat je een duo mag vormen met wie jij denkt de beker te kunnen winnen. Dit mag dus bijvoorbeeld ook een vriend, vriendin, ouder of buurman zijn. Het duo-schottoernooi start om 14.30u en de finale wordt gespeeld rond 17.30u. Dus geef je snel op via onderstaand formulier op voor het duo-schottoernooi op de einddag van 2 juli! https://ckv-valto.nl/evenementen/valto-einddag-2022/

De deadline voor het opgeven is zondag 26 juni om 18.00u. Daarna is het niet meer mogelijk om je op te geven.
Je geeft je op voor een bepaalde leeftijdscategorie. Daarbij mogen ook verschillende leeftijden met elkaar een duo vormen. Je geeft je dan op in de leeftijdscategorie van de jongste deelnemer. Dus stel dat een moeder meedoet met haar kind uit de E, dan geeft dit duo zich op in de categorie E-D.

De week voorafgaand aan de einddag krijg je een informatiemail van de organisatie. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@ckv-valto.nl

We sluiten af met een lekkere broodje hamburger en patat, deze kun je hier vast bestellen: https://ckv-valto.nl/product/broodje-hamburger-op-de-einddag/

Foute Party

Binnenkort is er in de Villa voor de B & C een foute party! Trek je voutste foutfit aan en wie weet ga jij wel naar huis met de prijs voor de leukste/origineelste outfit!

Vrijdag 8 april is de Villa geopend van 20:30 tot 0:00 uur.

We hopen jullie allemaal daar te zien! Ter verduidelijking: dit is een gratis activiteit.

In verband met de inkopen willen we aan jullie vragen of jullie aan je coach door willen geven of jullie er wel of niet zijn!

Melior Jeugdkamp 2022

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Melior Jeugdweekend 2022! Van 6 t/m 8 mei gaan we er weer een geweldig weekend van maken! Het thema dit jaar is: De Olympische Valto Spelen! En jullie zijn allemaal uitgenodigd om mee te gaan! We zullen zien hoe sportief jullie zijn en wie de meeste prijzen binnen sleept!Dit jaar gaan we het met het Melior Jeugdweekend net wat anders doen dan de afgelopen jaren. Wat gaat er dit jaar veranderen? Vanaf dit jaar gaat de jeugd vanaf de E mee. Dit betekent dat de E t/m de B allemaal 2 nachten mee gaan op jeugdkamp! De kosten betrekken €85,-.Waarom we dit besloten hebben?Omdat we het anders niet meer rond konden krijgen met het kamphuis en we er toch echt achter zijn gekomen dat dit de leukste plek is voor een gaaf kamp!De E & D vertrekken vrijdagavond om 18.15 uur met de bus.De B & C vertrekken vrijdagavond om 19.15 uur met de bus.Heb je bijzonderheden (denk aan medicijnen etc.) geef dit dan aan bij de opmerkingen tijdens het inschrijven, dan kunnen we hier rekening mee houden!Mochten er verder vragen zijn rondom het jeugdkamp, dan kunnen jullie een mailtje sturen naar jeuk@ckv-valto.nlDus wees er snel bij  want VOL=VOL!

Busje voor Melior Jeugdweekend 2022 gezocht!

Wij zijn nog op zoek naar een busje voor het jeugdweekend 6 t/m 8 mei. Aangezien ons keukenteam veel lekkers mee moet nemen richting het kamphuis zijn we nog op zoek naar een busje die we voor het weekend mogen lenen. Wie heeft of kent iemand die een busje heeft en ons graag zou willen sponsoren? Stuur dan snel een mailtje naar jeuk@ckv-valto.nl of bel/whatsapp naar 06 445 828 13.Alvast heel erg bedankt!Groetjes ’t JEUK