Bijblijver 31, jaargang 48 6 april 2021

Van de TC

April doet wat hij wil

Deze week vooral een herhaling van informatie. Afgelopen week was een prachtige week met heerlijk weer om te trainen, 18 tot 20 graden in de eerste helft, ik teken er voor! Later werd het iets minder, maar zeker niet onaangenaam en ook de zaterdag was prima. Ook voor de ouders waren delen van trainingen en de wedstrijdjes weer te volgen via de afgeschermde livestream.

Hoe anders is het deze week. Eerste Paasdag begon nog prima, maar terwijl ik dit schrijf sneeuwt het. Voor morgen (dinsdag 6 april) willen we dan ook alle trainingen laten vervallen. De combinatie van neerslag, wind en lage temperatuur zorgt er voor dat trainingen er niet leuker op worden. Daarnaast is er een aantal positieve coronagevallen binnen de spelers-/trainersgroep, dat er voor zorgt dat er veel mensen in quarantaine zitten en ook dat het trainen en trainen geven lastig maakt. De donderdag en zaterdag gaan vooralsnog wel door, tenzij dit niet kan, dan horen jullie dat in de appgroep van je team.

Wat betreft de positieve coronagevallen, willen we nogmaals een beroep doen op iedereen om de maatregelen op te volgen. Kom alleen naar Valto als je geen klachten hebt. Liever uit voorzorg een keer teveel thuisgebleven. En als je bij Valto bent, niet alleen opletten tijdens de trainingen (geven) en mixwedstrijden (coachen), maar ook ervoor en erna. Op de bank en in de dug-out. Houd afstand. Maar ook als je niet bij Valto bent. Bedenk goed waar je wel en niet naar toe zou moeten gaan. Je hebt jezelf er mee, maar vooral ook anderen. Teamgenoten die moeten testen of thuis moeten blijven. Familieleden die in quarantaine moeten. Eén positief geval kan zomaar grote gevolgen hebben.

Hoewel de cijfers dus nog niet echt hoop geven, is de TC ook al bezig met de rest van het seizoen. Wel of geen competitie? Wat doen we als die er niet meer komt en wat als deze wel doorgaat? Daarnaast gaan we ook de periode in van voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ook dat hangt af van hoe we de planning voor ons zien. Omdat we zeker nog kansen zien om wedstrijden te spelen, ook al is dat pas in mei of juni, willen we iedereen de kans geven om daar van te genieten en daardoor stellen we de uiterste afmelddatum in op 13 juni. Het seizoen loopt nu eenmaal niet zoals verwacht en we geven iedereen daarom de ruimte.

Programma

Nog even een update van het programma voor de komende weken, qua onderlinge wedstrijden en mix-toernooitjes.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Evenementenkalender

Maandag 17 juni 2024
Westlands Team U21 - TeamNL U17

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Korfbal League Poule – Play-off ronde #2 (1)

De play-offs. Ronde 1 werd vakkundig afgemaakt door Fortuna. Zij had het alles behalve makkelijk tegen LDODK, maar herpakte zich tijdens de wedstrijd en trok uiteindelijk aan het langste eind. Dan ronde 2. De ronde der giganten. PKC maakte het in eigen huis spannen tegen TOP, té spannend en liet de overwinning gaan. Fortuna had het ook niet makkelijk, maar won na een kleine en korte achterstand toch. Winst dus voor de rood-witten deze ronde. Komende zaterdag de returns. Wordt het wederom spannend, of wordt de finale Fortuna tegen Top? We gaan het zien!

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Risma Modeplein (22-17)

 

  • PKC/Vertom – TOP/LITTA (21-22)
  • Fortuna/Delta Logistiek – KZ/Thermo4U (18-15)

Het programma
Deze week de tweede wedstrijd in de tweede play-off voor alle vier de ploegen.

Play-off 2, Wedstrijd 2, zaterdag 10 april

  • 16.00 uur TOP/LITTA – PKC/Vertom
  • 18.00 uur KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek

De stand
Er zijn wat minder wijzigingen in de stand ten opzichte van vorige week. Hans is nog altijd de nummer 1 en omdat Laura het goed deed bij de 3e wedstrijd in de eerste play-off ronde, kruipt ze over Wouter heen en staat nu op plaats 2. Wouter dus op plaats 3. Een gevecht in de achtervolging, want Hans staat een straatlengte voor.

Achter de top 3 ontstaat een gevecht in de subtop. Sydney stijgt één plaatsje, maar heeft de achtervolging hijgend in de nek. Mieke en Marco stoten door naar plek 5, met daarachter Mark, Petra en Ilse, allemaal binnen 3 punten van elkaar. En in deze fase is dat niets!

Myrte duikelt wat veder omlaag, maar De Vijfjes zijn de grootste dalers met minus 8. Lisanne krabbelt juist weer wat op en stijgt er 8. In de staart van de ranking verandert er niets.

# Naam Score
1 Hans Ridder 344
2 Laura van der Eijk 314
3 Wouter Dijkstra 312
4 Sydney Schol 272
5 Mieke en Marco Stolze 259
6 Mark Tissink 258
7 Petra Dijkstra 258
8 Ilse Slaman 256
9 Myrte Sevinga 250
10 Jill Koornneef 243
11 Jonne van der Meer 237
12 Maaike Slaman 227
13 Vera van der Eijk 222
14 Michiel van den Bos 218
15 De Vijfjes 216
16 Irma Koornneef 212
17 Maaike Ridder 209
18 Rianca Aarts 208
19 Bart de Vos 205
20 Frank de Rijcke 201
21 Bram Hanemaaijer 200
22 Fiona Rijsdijk 199
23 Thomas Ris 195
24 Mandy Herbert 191
25 Lisanne Onck 191
26 Thom Voskamp 189
27 Kalle Elenbaas 185
28 Barry Schep 185
29 Wesco van Weert 179
30 Romee Valstar 177
31 Sjors van Dijk 176
32 Finne Elenbaas 175
33 Mike Boogaard 175
34 Laurens Verbaan 166
35 Sheila Herbert 160
36 Pascal van Dijk 158
37 Johan van der Meer 133
38 Martijn Dijkstra 126

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!