Bijblijver 36, jaargang 48 10 mei 2021

Van de TC

Einde vakantie, start trainingen in nieuwe lichtingen

Deze week stond vooral in het teken van vakantie, maar ook de oranjesporten. Daardoor konden meer dan 220 kinderen uit groep 0 tot en met 4 van de Lierse basisscholen genieten van de AdFysio Kangoeroedag, de jongens (en ook meiden die ze hadden meegenomen) uit groep 5 tot en met 8 van de stoere clinic en alle jeugd tenslotte kon meedoen aan de clinics van de selectie. Het waren een paar mooie dagen!

Zoals vorige week al aangekondigd, na de mededeling van de bond over het niet doorgaan de competitie, kunnen we ook een aantal zaken (vervroegd) in gang zetten. Zoals het trainen in nieuwe lichtingen. Het is voor de competitie namelijk niet meer nodig om in de oude teams te blijven spelen en voor eventuele wedstrijden tegen buurverenigingen (mocht dat wel kunnen op termijn) kunnen we ook in nieuwe teams aantreden (zodra die bekend zijn).

Wel willen we de teams van het afgelopen seizoen de kans geven om dit vreemde jaar toch leuk af te sluiten. Daarvoor hebben we zaterdag 29 mei gereserveerd. Als trainer/coach kun dan een speciale training organiseren en komt er voor de lichting 2020/2021 een einde aan het seizoen. Daarna trainen we gewoon door, maar dan dus weer in de nieuwe lichtingen.

Afmelddatum
De nieuwe teamindelingen en daarmee ook de afmelddatum wordt door het niet doorgaan van de competitie naar voren gehaald. In plaats van half juni wordt dat nu zondag 23 mei. Uiterlijk op die dag willen we graag van je weten of je gaat stoppen met korfballen. Als je blijft, hoef je uiteraard niets te doen. Na deze datum start de TC met de teamindelingen. Twijfel je, zit je met vragen of wil je iets bespreken met de TC over volgend seizoen, schroom dan niet om contact op te nemen met de coördinator van jouw lichting. We willen graag met je meedenken om het leuk te maken/houden. We kunnen niets beloven, maar we zullen wel onze best doen!

Coördinator E, F en Kangoeroes: Romy van den Berg
Coördinator C en D: Marleen Slaman
Coördinator A en B: Twan Korteland
Coördinator Senioren breedtesport: Frank Poot
Coördinator Senioren wedstrijdsport: Mark van Geest

Zoals eerder aangegeven gaan we vanaf maandag 10 mei dus in de nieuwe lichting trainen. Twee keer doordeweeks en op zaterdag organiseren we onderlinge wedstrijden en mixtoernooien. Dus met de F, E, D, C, B en A bij elkaar, op een paar uitzonderingen na.

Ter voorbeeld, als je nu eerstejaars E bent, dan blijf je nog een seizoen in de E en train je dus met de E-groep mee. Ben je tweedejaars E, dan speel je volgend jaar in de D en train je dus met de D-groep mee. De Kangoeroes blijven op zaterdag hun eigen training doen. Deze trainingen worden verzorgd door de trainers die volgend seizoen ook één van de teams uit deze lichting gaan trainen.

Afmelden voor een training of wedstrijd, doe je nog even in bij je huidige trainer/coach. Ben je al afgemeld voor volgend seizoen, maar wil je wel tot aan de zomer meetrainen, meld dit dan even bij de coördinator van jouw groep of bij je huidige trainer/coach.

Voor de zaterdag geldt: neem een zwart shirt mee. Dan spelen we de wedstrijden in zwart tegen oranje (de oranje wedstrijdshirts worden per trainingsgroep meegenomen en gewassen).

Deze trainingsindeling in nieuwe lichtingen hoeft niet te betekenen dat je uiteindelijk ook in die lichting wordt ingedeeld. Op basis van aantallen wordt nog gekeken naar wat wenselijk en handig is. Dit wordt wel altijd met de individuele spelers besproken.

De A-spelers die volgend jaar naar de senioren gaan, trainen vanaf maandag daar mee. Bij welke groep dat is, horen jullie persoonlijk van de TC.

Tenslotte staan er nu ook de trainers bij. We hebben nog geen teams, dus ze staan er ook nog niet per team. Daarnaast missen er nog namen, die volgen nog.

 

A-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 19:00 – 20:00
Donderdag 19:00 – 20:00
Zaterdag 14:00 – 15:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

A-groep trainers:

Pieter
Thom
Steven

A-groep spelers:

BartA Alicia
David Annelie
Jasper DaniqueW
Koert EliseG
LucasB EliseR
Luke Estelle
Martien Ilse
MartijnP Iris
Roald Jolijn
Romeo JuliaM
RubenB Kim
Stan LauraW
ThomasK MarithM
MaritN
Marleen
Mette
Miloe
Romy
SanneD

 

B-groep trainingen/wedstrijden:

Maandag 19:00 – 20:00
Donderdag 19:30 – 20:30
Zaterdag 13:00 – 14:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

B-groep trainers:

Bart
EsmeeB
Frank
MaaikeR
Rianca
Thijs

B-groep spelers:

Ben Brecht
DaanS Dieuwertje
Igor EliseK
Jorn EmmaB
Kees Finne
Kevin Floor
Levi Gwen
LucasE IrisV
MilanL Isa
Robin Isabel
Sam Jette
Sven JillK
Tim JuliaV
Kim
LotteV
Luna
Maartje
Michelle
Mieke
NikkiM
Noortje
Nouky
Renske
Roos
Rosann
SanneH
SanneR

 

C-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 18:00 – 19:00
Donderdag 18:00 – 19:00
Zaterdag 12:00 – 13:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

C-groep trainers:

EsmeeV
Femke (stagiaire)
Kitty
Mandy
MarkTo
Martijn
Noa
Wouter
Zané

C-groep spelers:

Bram Alice
Frenk AmyB
Geppe AmyZ
JustinG Anne
Lars AnoukK
Michel CharlotteR
MilanV DaniqueV
Rick Eline
Sten EliseD
TimB Isis
Toon Jennifer
Joanne
Jonne
Julia
Maaike
Michelle
Mirte
Piera
SanneI
SaraD
Senna
Shania
Sofie
Sophie
Valerie
Zipporah

 

D-groep trainingen/wedstrijden:

Maandag 18:00 – 19:00
Woensdag 17:30 – 18:30
Zaterdag 11:00 – 12:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

D-groep trainers:

DaanO
Femke (stagiaire)
Jan Pieter
Jasper
Lisette
Myrte
Rolf
Sjors
Thomas
VeraL

D-groep spelers:

Aris Amber
BasK AnoukB
DaanV Britt
Don Daniek
Duncan Dieke
Jens Fiene
Jesse Jade
Julian Jet
Liam JillM
Lourens JuliaB
Steven Laian
TimH LiekeE
Tom Lize
Vinn LizzyH
LizzyW
LotteL
LotteN
Lucy
LunaK
Lynn
Maud
Meike
Mette
Naomi
Nora
Rosan
Rosanne
SaraB
Stacey
Suus
Suze
Tess
Tiffany
Vienne

 

E-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 17:00 – 18:00
Donderdag 17:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 11:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

E-groep trainers:

Annelie
Femke (stagiaire)
Ilse
IrisL
Koert
LauraE
NikkiH
Romy
VeraE

E-groep spelers:

Beau AnoukR
JensE Bente
Kalle Fayenne
Kjell Fem
Oliver FieneB
Rens Iris
Tom Janna
Twan Juul
Lene
Lianna
Lise
Lynn
MerelF
Nora
SanneL
TessJ
Yente

 

F-groep trainingen/wedstrijden:

Dinsdag 17:00 – 18:00
Donderdag 17:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 11:00 (of in onderling overleg + neem een zwart shirt mee!)

F-groep trainers:

EliseR
Emma
Fleur
Jill
LauraW
Luna
Miloe
Renkse

F-groep spelers:

Bryan Bibi
James Charlotte
MilanJ FienL
Jasmijn
Juul
LiekeB
MerelM
Saar
TessR

 

Kangoeroes:

MaaikeG
LisanneB

Zaterdag 10:00 – 10:45

 

Het overzicht

Voor het totale overzicht nog even het trainingsschema voor in ieder geval de eerste 3 weken vanaf 10 mei:

En voor de eerste twee zaterdagen (15 en 22 mei) alvast het wedstrijdschema (neem zaterdags een zwart shirt mee!). Op 29 mei is er dus een afsluiting met het oude team.

 

Overig TC nieuws

Naast het nieuws dat de A1 overgangsklasse mag spelen in de zaal, zijn deze maandag ook de cirkels vervangen op de velden. Goed nieuws dus richting het nieuwe seizoen. Ander goed nieuws is dat we een vervanger hebben gevonden in de TC voor Marleen. En dat is geworden: Marleen! We zijn heel blij dat Marleen Boekestijn de coördinator C en D wil zijn vanaf volgend seizoen en die taak overneemt van Marleen Slaman. De laatstgenoemde blijft nog wel actief binnen de TC, maar dan voor alle randzaken, zoals oefenwedstrijden, toernooien, clinics, bedenk het maar. Dat brengt weer iets meer rust in de TC, waarmee we onze groeiende club hopelijk nog beter kunnen bedienen!

En, zoals verderop in de Bijblijver uitgebreid staat, zijn we erg blij om met Maarten Taffijn een trainer/coach voor de A1 te hebben voor volgend seizoen!

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Veel sport, spel en plezier bij Oranjesporten in de meivakantie

Vanuit de landelijke overheid wordt sporten en bewegen voor de jeugd gestimuleerd. In navolging hierop vroeg Gemeente Westland Westlandse verenigingen om in de meivakantie activiteiten te organiseren voor leden van de eigen club maar ook voor kinderen die geen lid zijn van onze vereniging.

Bij Valto stonden er dus ook een aantal leuke activiteiten op het programma, voor zowel leden als niet-leden. Op beide dagen was er, naast onderstaande activiteiten, voor iedereen een stormbaancompetitie.

De AdFysio Giga Kangoeroedag was een groot succes

Vrijdag 7 mei was het zover, de 7e Giga Kangoeroedag powered by AdFysio De Lier, Centrum voor Fysiotherapie en Beweging. Het was prachtig weer en ruim 220 kinderen van alle Lierse basisscholen vermaakten zich deze laatste dag van de vakantie met allerlei spellen en springkussens.

Volgend jaar hopen we het weer tijdens de Koningsspelen te kunnen houden, maar voor deze alternatieve dag willen we alle deelnemers uit de groepen 0-4, alle begeleiders, de organisatie, helpers én sponsors heel erg bedanken! Het was super 💪

Ook de stoere clinic was geweldig

Op dezelfde dag, vrijdag 7 mei was het de beurt aan de Lierse waaghalzen. Je moest het ook maar durven, de stoere clinic van Valto, waarbij je op een gave manier kennis kon maken met korfbal. Door een aantal selectiehelden en topjunioren werden de jeugdspelers en hun introducés meegenomen in toffe oefeningen een truukjes met op de achtergrond heerlijke beats die uit de speakers galmden.

Talenten genoeg onder de jonge gasten die kennismaakten met onze sport. Ze konden zich na afloop ook nog eens bewijzen op de stormbaan om daar de snelste tijd neer te zetten. Kortom, een groot succes! Alle clinicgevers, vrijwiligers, jeugdleden én hun introducés heel erg bedankt 👌

Was je er niet bij, maar durf je het aan om eens een aantal proeftrainingen te doen, kijk dan op de flyer voor meer informatie.

Clinics door de jeugd sluiten de Orangjesporten af

Ondanks dat het weer iets minder was dan de dag ervoor, heeft de jeugd van Valto toch kunnen genieten van de clinics, gegeven door hoofdtrainer Mark Tissink en een groot deel van de selectiespelers. Aan de hand van verschillende oefeningen, werd er geleerd en plezier gemaakt door de jeugdleden uit de E, D, C, B en A.

Na afloop was er de stormbaan waar iedereen nog even overheen mocht gaan. Al met al een mooie afsluiting van de oranjesporten zo in de laatste dagen van de meivakantie!

The Big 6 – 0! Valto wordt 60 jaar!

En jij bent van harte uitgenodigd op ons feestje! Neem je zwemkleren mee, maar we gaan nog niet vertellen wat we gaan doen.

Vanaf donderdag 3 juni om 12:00 is het zover, het verjaardagsfeestje van Valto gaat van start! We vieren voor onze 60e verjaardag maar liefst 60 uren feest, zowel online als offline.

Wat gaan we ongeveer doen?

Donderdag 3 juni

Vrijdag 4 juni

Zaterdag 5 juni

 Zorg dat je 3, 4 en 5 juni je feesthoedje op hebt, we vieren feest met alle Valto’ers, zoveel mogelijk Lierenaars en zowel online als ‘ouderwets’ offline!

Valto wordt niet zomaar 60 jaar, we zoeken helpers bij dit feest!

Ben jij ook een partyplanner? Confetti kanon schieter? De nieuwe Chantal Janzen, Beau van Erven Dorens, Eva Jinek, Mattie & Marieke of Jan Willem Roodbeen? De perfecte cameraman / vrouw, bootcamp koning of koningin of feestjesbouwer?

DAN ZOEKEN WIJ JOU!

We gaan een hoop activiteiten moeten organiseren, zowel online als offline. Dat gaat op 3, 4 of 5 juni gebeuren of er zit juist een hoop werk vooraf. De komende week gaan we een uitgebreide agenda met jullie delen, inclusief tijden en locaties maar weet je nu al dat je op een of andere manier mee wilt of kunt werken? Laat van je horen!

Mail naar 60jaarvalto@ckv-valto.nl of stuur een whatsappje naar +316 21297535 en meld je aan als vrijwilliger.

Evenementenkalender

Woensdag 30 november 2022
Sinterklaas

Donderdag 29 december 2022
Valto-a-gogo 2022

Vrijdag 30 december 2022
Oliebollentoernooi A en Senioren (16+)

Woensdag 4 januari 2023
KorfbalFit Winterdagen

Vrijdag 17 februari 2023
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 10 maart 2023
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 14 april 2023
Trainingsweekend 2023

Zaterdag 24 juni 2023
Valto einddag 2023

Vrijdag 30 juni 2023
Melior Jeugdweekend

Overige berichten

Maarten Taffijn nieuwe trainer Valto A1

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat Maarten Taffijn de nieuwe trainer/coach van Valto A1 zal zijn, met ingang van het nieuwe seizoen.

Taffijn is zijn korfballoopbaan begonnen bij Excelsior uit Delft, waar hij jarenlang heeft gespeeld en ook als (jeugd)trainer actief was. Daarna heeft hij onder andere bij eerste teams van DES (Delft) en VEO (Voorburg) voor de groep gestaan, om vervolgens weer terug te keren bij Excelsior, als trainer/coach.

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het eerste juniorenteam. Valto A1 bestaat uit een talentvolle lichting jeugdspelers, die zich na deze coronaperiode hopelijk weer vol energie kan storten op de competities in de eerste klasse veld en overgangsklasse zaal, waarbij de persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het team een belangrijk onderdeel vormen.

De huidige trainer/coach Thom Voskamp blijft ook in het nieuwe seizoen betrokken bij Valto A1. Hij zal zich als extra trainer voegen bij de staf.

Maarten Taffijn over de stap naar Valto: “Ik vind het een hele leuke uitdaging om de A1 van Valto trainen te geven en te coachen. De spelers individueel en als groep beter te maken, maar vooral ook klaar te stomen om de stap te maken naar de selectie van Valto. Dit zal uiteraard met ups en downs gaan, maar ik heb er enorm veel zin in!”.

We zijn bijzonder tevreden met het aantrekken van Maarten Taffijn als trainer/coach van Valto A1. De kennismaking was erg prettig en de vervolggesprekken waren inhoudelijk goed. Dit is iemand die deze groep weer een stap verder kan brengen, op meerdere gebieden.”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden.
Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Gezocht: Valto trainingspak

Heeft iemand misschien een Valto trainingspak ongeveer maat 128/134 ongebruikt liggen? Belettering is geen probleem. Omdat de korfbalshop ze niet meer heeft, willen we proberen op deze manier een trainingspak over te nemen.
Marleen (0623572789)

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!
Edith van Geest