Bijblijver 4, jaargang 50 5 september 2022

Van de voorzitter

Een bevoorrecht persoon

Afgelopen donderdag was het voor Jim en Janine van V7 een onvergetelijke dag. Ze stapten in het huwelijksbootje. De huwelijksplechtiging vond plaats in De Vredekerk. Wij als Valto waren gevraagd de livestream te verzorgen. We hebben getracht hier een mooie herinnering voor het bruidspaar van te maken. Wij wensen het bruidspaar alle geluk en gezondheid toe met elkaar.

Afgelopen zaterdag was daar het laatste oefenweekend voor vele teams. Of het nu het toernooi was bij Excelsior of dat je uit of thuis moest spelen, het was een warme dag. Al met al leuke wedstrijden gezien en ik was zelf ook blij weer wedstrijden te kunnen spelen. Laten we hopen dat alle teams klaar zijn voor de competitie die a.s zaterdag zal starten.

Bij de start van een nieuw seizoen zijn er altijd wat regels die we even helder moeten neerzetten als bestuur. Eén van de deze regels is het alcoholbeleid. Wij weten en zien regelmatig dat jongeren onder de 18 alcohol nuttigen in kantine of terras. Gemeente Westland heeft aangekondigd het alcoholprobleem bij verenigingen dit seizoen te gaan aanpakken middels controles. Eventuele boetes zijn voor rekening van de gebruikers.

Helaas merken wij dat jeugd en ouderen van boven de 18 jaar drank halen en dit afstaan aan de jeugd onder 18. Weet dat als de vereniging een controle krijgt en er een boete wordt uitgeschreven, dit ten koste kan gaan van de licentie die wij als Valto hebben. Daarmee wordt Valto dus direct geraakt. Mochten wij het zien gebeuren dat er jongeren onder 18 alcohol nuttigen, zullen wij dit innemen. Bij een eventuele 2e keer alcohol inname wordt diegene verzocht huiswaarts te gaan.

Ook onder de douche merken wij dat er alcohol genuttigd wordt. Gezien het feit dat het allemaal glas betreft als materiaal, graag alleen in kantine of op het terras nuttigen aub. Dit is voor de veiligheid van alle spelers te waarborgen. Natuurlijk vragen wij ook aan de ouders steun voor deze maatregelen. Vaak beseffen ze niet dat het ten koste van een vereniging licentie kan gaan. Wanneer er personen zijn die herhaaldelijk betrapt worden, zullen wij de ouders benaderen en dit met hun bespreken. Bedankt alvast voor jullie medewerking. Laten we met z’n allen naar elkaar omkijken, zoals we altijd gewend zijn en dit dus niet laten gebeuren. Allen weer succes gewenst de aankomende week en we zien elkaar op en langs de sportvelden.

Zaterdag 17 september 2022

15:30 Valto 1 - GKV/Enomics 1 S (Sven) Bentum (sr)
A (Alex) den Hartog (sr)
De Zwet
14:00 Valto 2 - GKV/Enomics 2 Hans Ruitenbeek De Zwet
14:30 Fortuna/Delta Logistiek 5 - Valto 3 Kruithuisweg-Oost
11:00 Valto 4 - Dijkvogels 2 Thijs Dijkstra De Zwet
13:40 Excelsior 5 - Valto 5 Biesland (Excelsior)
12:30 ODO B1 - Valto B2 De Commandeur
13:45 Excelsior B2 - Valto B4 Biesland (Excelsior)

Nog één weekje en dan gaat de competitie weer van start

Aanstaande zaterdag start de competitie weer en we zien dat bijna iedereen er klaar voor is. De oefenwedstrijden zijn gespeeld. Selecties nagenoeg bekend. En het jeugdtoernooi bij Excelsior was gezellig en warm. Ik hoop dat iedereen het leuk heeft gehad!

Voor wat betreft de TC zijn er gelukkig de nodige gaten ingevuld, dus daar zijn we rond. Waren we rond, want doordat er tot steeds later lesgegeven wordt op scholen, kunnen bij de E-jeugd niet alle trainers op tijd trainen geven. We zijn daarom nog op zoek naar mensen die op donderdag van 18-19 uur willen helpen bij de training. Verder is dit het lijstje met onvervulde wensen:

We doen het met elkaar en voor elkaar, daarvoor zijn we een vereniging. Dus kijk nog even goed of ook jij kunt helpen bij bovenstaande.

En tenslotte als laatste voorbereiding, kijk als coach even of je in de KNKV app komt en je team kunt zien. Als je zaterdag de opstelling moet invoeren is dat een verrassing die je niet wil hebben!

Scheidsrechters opgelet!

Competitiewedstrijden betekent ook fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden voor de eerste helft van de veldcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren. Mocht je om een bepaalde reden toch niet kunnen, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

De wedstrijd vindt plaats in Sportpark De Zwet (Veld 1 (40×20)). Kun je zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Informatieavond E en F-jeugd op dinsdag 6 september om 17.30 uur

Teamouders

Afmelden voor trainingen en wedstrijden

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Fit en Fun

Afgelopen maandag speelde V8 een wedstrijd om het veld, waardoor we het eigenlijk te krap vonden om daarnaast op het veld te Fit&Funnen.

Het was weer eens tijd om op een externe locatie een lesje te geven. We verzamelde om 19:30u bij Valto (op sportschoenen, geen noppen), om daarna naar een verrassingslocatie te gaan.

Om 19:30u begonnen we met een groep van 10 dames (de heren waren helaas verhinderd) richting het Lierhout. Dit deden wij hardlopend met oefeningen tussendoor.

Rond 20:00u kwamen we aan in het Lierhout/park. Hier werden er teams gemaakt om levend stratego te spelen. Op zoek naar de vlag (bijna onmogelijk met al dat groen), maar daarnaast elkaar ook tikken om het zoeken van de vlag steeds moeilijker te maken.

Volgende week zijn wij gewoon weer op het veld bij Valto te vinden, maar zijn wel van mening dat we vaker wat op een externe locatie gaan doen. Klinkt dit nou als muziek in je oren? Je bent van harte welkom om een keer mee te doen en sfeer te proeven. Ik kan je garanderen dat het enorm gezellig is!

Wil je meedoen of heb je vragen? Stuur Manon (+31652325335) dan even een berichtje.

Hieronder vind je een sfeerimpressie van een superleuke sportavond

Groet, Lotte en Manon

Activiteiten agenda

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Spelregelwijzigingen per 1 september

Het IKF heeft enkele spelregels gewijzigd met ingang van 1 september 2022. Dit betreft de volgende wijzigingen:

Daarnaast zijn er nog diverse tekstuele verbeteringen aangebracht in alle vier de documenten zoals die onderdeel zijn van de spelregels. Klik hier voor alle geactualiseerde documenten op de website.

Wedstrijdverslagen

Oefenwedstrijden zitten er weer op

Sponsors:

Na een lange mooie zomer die maar niet lijkt te eindigen is de selectie al een aantal weken bezig met trainen oefenwedstrijden spelen. Bij deze wedstrijden was ik één van de afwezigen, want ik ben er in de mooie weekenden met mijn caravan op uit getrokken om Nederland eens goed te bekijken. Terwijl wij allemaal volop genoten van het mooie weer en mooie fietstochten en boswandelingen maakten, was de selectie al weer begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Met slechts één training in de benen werd op donderdagavond 18 augustus aangetreden voor de eerste van totaal zes oefenwedstrijden.  Hoewel het oefenprogramma al vol was wilde Avanti ook graag sparren met VALTO. Hoewel er nog weinig met de bal getraind was, hoorde ik dat er een leuke wedstrijd op de mat gelegd is. Avanti, wat in de hoofdklasse uitkomt, kwam deze avond als winnaar boven drijven. VEO wat de zaterdag erop bij VALTO langs kwam werd met het nodige huiswerk naar huis gestuurd. Hier was VALTO de betere partij en ik heb mij laten vertellen dat er een leuke wedstrijd gespeeld is tegen de ploeg uit Voorburg.

Op donderdag 25 augustus kwam ere klasse ploeg TOP uit Sassenheim op bezoek in De Lier. Deze datum stond omcirkelt in mijn agenda, want deze wilde ik in geen geval missen. Na de grote leegloop bij de ploeg uit Sassenheim aan het eind van vorig seizoen zijn zij duidelijk zoekende naar de juiste samenstelling en spelvormen. VALTO 2 speelde ook deze avond en wist TOP 2 prima partij te geven. Tot vijf minuten voor de rust wist VALTO 2 aan de goede kant van de score te blijven. In de laatste minuten wisten de gasten een 5-7 voorsprong te pakken. Na de rust werd dit gaatje groter, maar VALTO raakte de aansluiting niet kwijt. Het werd in de slotfase van de wedstrijd nog spannend en leek de gelijkmaker er nog in te zitten. Deze wilde helaas niet vallen en werd er uiteindelijk met 13-14 verloren. Een leuke wedstrijd waarin VALTO 2 heeft laten zien tot wat zij instaat zijn.

De wedstrijd van VALTO 1 werd er een waar niemand op gerekend had. De gasten wisten geen moment te imponeren op het Lierse kunstgras. De doelpunten waren schaars deze avond en waar TOP veel moeite had om de korf te vinden, lukte het bij VALTO iets beter. Na 15 min. spelen had VALTO een 3-1 voorspong genomen. Hoewel er bij de gasten toch echt spelers in het veld liepen die ook vorig seizoen in het eerste team speelden, bleef het bij dat ene doelpunt voor de gasten tot de rust. VALTO wist de voorsprong te uit te bouwen naar 6-1 bij de rust.

Na rust zou de ploeg uit Sassenheim de korf na veel strijd eindelijk weer weten te vinden en stond er na drie kwartier 8-3 op het bord. In het laatste kwart zouden beide ploegen nog driemaal tot scoren komen, waarmee de eindstand op 11-6 kwam te staan. Een leuke pot korfbal met een verrassende uitslag, waar vooral TOP de nodige stof tot napraten aan overhield. Zaterdag 28 augustus alweer de volgende wedstrijden tegen Achilles, waar oud-VALTO trainer Marco Swikkers met Teun Voskamp de touwtjes in handen heeft. Achilles, wat vorig seizoen in de laatste wedstrijd het kampioenschap door de vingers glipte, wil dit seizoen weer bovenin de 1e klasse mee draaien. VALTO 2 wilde zich revancheren op het nipte verlies tegen TOP en wist deze wedstrijd tegen Achilles 2 te winnen. VALTO 1 had donderdag blijkbaar te veel energie in TOP gestoken, waardoor zij aan het eind van de wedstrijd dat laatste doelpunt niet meer konden scoren om er nog een gelijkspel uit te kunnen slepen.

Wedstrijd vijf werd op donderdagavond in Delft gespeeld op het vernieuwde complex van Excelsior. Een leerzame avond voor VALTO zo begreep ik vanmiddag. Ook hier bleek VALTO nog zoekende te zijn naar de juiste afstelling van het vizier. Hoewel VALTO 1 lang op een kleine voorsprong stond, werden zij toch in het zicht van de haven voorbij gestreefd.

De laatste wedstrijd voordat we weer om de punten gaan strijden werd in Purmerend gespeeld tegen het plaatselijke BEP. Zij eindigden vorig seizoen op de zesde plaats in de overgangsklasse C, waar zij VEO en Velocitas onder zich wist te houden. VALTO 2 mocht het opnemen tegen BEP 2, wat vorig seizoen is gedegradeerde uit de hoofdklasse. Een mooie sparring partner voor VALTO dus. Ook deze laatste wedstrijden hadden mijn nieuwsgierigheid gewekt om te zien of de VALTO selectie klaar zou zijn voor de competitie. VALTO 2 was al een kwartier bezig toen ik met enige vertraging ook in Purmerend aankwam. Het scorebord stond nog op 0-0, wat ook de werkelijke stand te zijn. in het tweede kwart kwam VALTO 2 pas op stoom. Nadat VALTO als eerste scoorde wist BEP nog de gelijkmaker te maken, maar op de volgende zes doelpunten had de thuisploeg geen antwoord. Hoewel VALTO 2 door omstandigheden nog met Elize en Romy met twee dames uit de junioren speelt, werden er prima aanvallen gespeeld. De 1-7 voorsprong bij rust werd in de tweede helft door de thuisploeg langzaam maar zeker ingelopen, maar het gaatje zou nooit kleiner worden dan twee verschil. De laatste oefenwedstrijd werd door VALTO 2 gewonnen met 11-14 en lijkt klaar voor het avontuur in de reserve hoofdklasse.

VALTO 1 speelde vanmiddag niet hun beste spel op het snikhete veld in Purmerend. Het vizier staat zeker nog niet op scherp, want er waren wel erg veel schoten nodig om tot een doelpunt te komen. Hoewel er veel lange aanvallen gespeeld konden worden door de prima verzorgde rebound, wilde de doelpunten maar niet vallen. BEP was hier iets efficiënter in en wist een kleine voorsprong te pakken. Deze werd de hele wedstrijd niet meer weggegeven. Niet lang voor de rust wist VALTO bij 6-5 de aansluitingstreffer te maken, maar wist nog niet langszij te komen. Bij 8-6 werd er gerust en leek VALTO meer grip op de aanvallen van BEP te krijgen.

Na de rust werd er om en om gescoord door de ploegen en wist Maaike ons bij 9-9 voor het eerst op gelijke hoogte te zetten. VALTO wist echter niet door te drukken en was even later bij 11-9 weer terug bij af. Toch wist VALTO deze achterstand weer vrij snel weg te werken, maar ook de tweede gelijkmaker bij 11-11 was niet het startsein om door te drukken. BEP herstelde wederom de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Via 13-11 werd het 14-12 en eindigde de wedstrijd bij 14-11. Nog wel wat werk te doen voor het vlaggenschip dus, want volgende week start de competitie gelijk met de derby tegen ckv ONDO in ’s Gravenzande. Dit zijn vaak wedstrijden met verrassende wendingen en uitslagen. Het is wel te hopen dat het nieuwe kunstgras bij onze buren op tijd klaar is, want dit schijnt nogal spannend te worden. Nadeel hiervan is dat er bij nieuwe kunstgrasvelden vaak heel veel zand op het veld ligt, waardoor het op beach korfbal begint te lijken. Kortom genoeg ingrediënten om naar ’s Gravenzande af te reizen om ons vlaggenschip te steunen in hun eerste wedstrijd om de punten. Deze wedstrijd wordt wel op een bijzonder tijdstip afgewerkt. Al om 13:00 uur zal het startsein klinken na de nodige formaliteiten voor de opening van het nieuwe veld.

We zien elkaar volgende week in ’s Gravenzande, Arno.

E2 – toernooi Excelsior

Sponsors:

Wat een ontzettende leuke manier om het seizoen te beginnen! Het hele team kon met dit toernooi mooi aan elkaar wennen en alvast ervaren hoe het is om samen te spelen. De eerste wedstrijd verloren, maar de 2 erna kwamen we op gelijkspel! De sfeer in het team zit er goed in. De laatste wedstrijd was de tegenpartij helaas beter bestand tegen de warmte. Nog wel een extra wedstrijdje meegepakt en Valto E4 meegeholpen. Het was een leuke dag!