Bijblijver 4, jaargang 52 16 september 2024

Van de voorzitter

Een gitzwarte week …

De afgelopen week ging het zoals het normaal gaat, vergadering hier en meeting daar. Tot het moment van afgelopen woensdagavond. Het bericht dat Finn Verbaan is overleden. En toen was het stil. Er zijn geen woorden voor.

Het enige wat je dat op dat moment kan doen is er voor elkaar zijn. Leden opvangen, laten praten en een schouder bieden. Iedereen heeft het er enorm moeilijk mee en het is niet te bevatten. Naast het enorme verdriet en verslagenheid komen er ook praktische vragen. Wat gaan we doen met de wedstrijden van a.s zaterdag? Donderdagavond zijn we bij elkaar gekomen. Wederom een emotionele avond waarin we moesten beslissen wat te doen zaterdag met de speelronde tegen Fortuna. Na veel twijfels en emoties hebben we besloten deze wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 uit te stellen en te verplaatsen naar deze week en Valto 3 naar de week erna.

Bij de A1 kwam al snel naar voren dat Fortuna de voorkeur had deze wedstrijd te laten doorgaan. Na overleg met Fortuna hebben we hier een mooi eerbetoon van gemaakt afgelopen zaterdag. Met een indrukwekkende minuut stilte in het bijzijn van veel publiek, een mooi woordje vooraf van Jan Jaap en rouwbanden om werd deze wedstrijd gespeeld. Tevens hadden we de afspraak gemaakt dat er bij ieder seniorenteam een minuut stilte zou komen voorafgaande aan de wedstrijd. Wat ben ik trots op deze mooie vereniging, hoe we in dit soort moeilijke situaties er voor elkaar zijn en elkaar de ruimte geven. Vanmiddag ontving ik de rouwkaart voor de mensen die willen condoleren en hun medeleven willen tonen. De informatie staat vermeld op de kaart. In onze gedachten zijn wij met jullie en wensen jullie enorm veel sterkte, ik weet zeker dat ik namens alle Valto leden spreek.

Zaterdag 21 september 2024

16:30 Valto/Verbakel Bouwbedrijf 1 - KVS/Groeneveld Keukens 1 S C (Stan) de Groot (sr)
D (Danny) Gerritsen (sr)
De Zwet
15:00 Valto/Verbakel Bouwbedrijf 2 - KVS/Groeneveld Keukens 2 R (Ruud) Baerends (sr)
C. (Cees) Visscher (sr)
De Zwet
13:35 Valto/Verbakel Bouwbedrijf 3 - Die Haghe 4 De Zwet
12:45 HKV/Ons Eibernest 3 - Valto/Verbakel Bouwbedrijf 4 HKV/Ons Eibernest
15:00 Tempo 7 - Valto/Verbakel Bouwbedrijf 6 Zegersloot
14:00 Avanti/Post Makelaardij 12 - Valto/Verbakel Bouwbedrijf 7 De Groene Wijdte
12:15 Valto/Verbakel Bouwbedrijf A1 - Nieuwerkerk A1 Jurrie Smit De Zwet
17:15 Valto/Verbakel Bouwbedrijf A2 - Dijkvogels A1 Gerard Verbraeken De Zwet
15:45 Valto/Verbakel Bouwbedrijf A3 - KVS/Groeneveld Keukens A3 Gerard Verbraeken De Zwet
12:00 Vriendenschaar (B) A2 - Valto/Verbakel Bouwbedrijf A4 Groene Zoom
11:00 Valto/Verbakel Bouwbedrijf B1 - ONDO (G) B1 Jan Korteland De Zwet
14:30 Valto/Verbakel Bouwbedrijf B2 - Maassluis B2 Ruud Stolze De Zwet
13:15 Valto/Verbakel Bouwbedrijf B3 - Dunas B2 Mirthe van Staalduinen De Zwet
11:00 ALO B2 - Valto/Verbakel Bouwbedrijf B4 Bosjes van Pex
10:45 Excelsior C1 - Valto/Verbakel Bouwbedrijf C1 Biesland (Excelsior)
11:30 Fortuna E6 - Valto/Verbakel Bouwbedrijf E2 Kruithuisweg-Oost
09:00 Valto/Verbakel Bouwbedrijf E3 - Avanti/Post Makelaardij E3 Tim van den Berg De Zwet

Nabeschouwingen

De wedstrijden van VALTO 1, 2 en 3 zijn verzet. De selectie heeft daarom aankomende week twee wedstrijden: donderdag speelt de selectie uit tegen Fortuna 1 en 2, en a.s. zaterdag speelt de selectie thuis tegen KVS 1 en 2.

VALTO 3 speelt zaterdag thuis tegen Die Haghe 4, die de eerste twee wedstrijden wist te winnen en dus bovenaan staan. De wedstrijd tegen Avanti 4 wordt donderdag 26 september ingehaald.

VALTO 4 speelde thuis tegen ALO 2. Het vierde begon zeer scherp aan de wedstrijd en wist al heel snel een gat te slaan, wat resulteerde in een 13-5 voorsprong met rust. In de tweede helft was het verschil wat minder groot, maar gezien de stand was dit uiteraard geen probleem. Eindstand: 22-11. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen HKV/OE 3, die met 15-9 van Refleks wist te winnen, waar het vierde vorige week met 6-18 van won.

VALTO 5 speelde thuis tegen Fortuna 6. Fortuna was scherp in de 1e helft, terwijl VALTO veel kansen nodig had om tot scoren te komen. Dit resulteerde in een groot verschil, ruststand: 3-11. In de 2e helft was Fortuna een stuk minder succesvol in de afronding, maar doordat het vijfde nog altijd moeite had om te scoren, kwam het vijfde wel dichterbij, maar was het verschil al te groot om het nog spannend te maken. Eindstand: 7-12. De wedstrijd van a.s. zaterdag wordt verzet naar dinsdag 24 september, dus aankomende week geen wedstrijd voor het vijfde.

VALTO 6 wacht nog altijd op de eerste wedstrijd van het seizoen, dit keer was het de tegenstander die geen team op de been kon krijgen, dus werd de wedstrijd verzet. Aankomende week als het goed is twee wedstrijden voor het zesde: a.s. woensdag speelt het zesde uit tegen KZ Danaïden 5, en zaterdag speelt het zesde uit tegen Tempo 7.

VALTO 7 speelde uit tegen Weidevogels 6. Het zevende speelde een goede wedstrijd, waarbij ze de korf vrij makkelijk wist te vinden. Eindstand: 10-17. A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen Avanti 12, die de afgelopen wedstrijden nog niet boven de 10 doelpunten uit wist te komen. Tegen Weidevogels werd er met 9-11 verloren en tegen KOAG 4 werd het 16-6. Dus als het zevende haar niveau van de afgelopen twee wedstrijden weet door te trekken, moet het toch lukken om de punten mee naar huis te nemen.

VALTO 8 speelde uit tegen Vriendenschaar (B) 4. Het duurde ruim 20 minuten voor het eerste doelpunt viel. VALTO creëerde wel veel kansen, maar het was Vriendenschaar die op een 2-0 voorsprong kwam. Invaller Hans wist het eerste doelpunt aan de oranje zijde op zijn naam te zetten en daarna volgden de doelpunten met meer regelmaat. Ruststand: 3-3. Eind 2e helft wist het achtste voor het eerst op voorsprong te komen: 5-6. Met nog één minuut te spelen, was dit het signaal voor iedereen om nog even aan te zetten. Eerst de thuisploeg, 6-6, maar daarna mocht VALTO nog een keer aanvallen en met een ver afstandsschot wist Marco te scoren en werd de winst binnengehaald: 6-7. Het achtste staat nu bovenaan met vier punten uit twee wedstrijden. A.s. zaterdag is het achtste vrij.

VALTO A1 mocht op deze beladen dag aantreden tegen Fortuna A1, in onze ogen misschien wel het beste junioren team van Nederland. De A1 startte goed en bleef de 1e helft heel goed bij met goede aanvallen en prima verdedigend werk. De ruststand was 5-6. De 2e helft werd voor de A1 iets lastiger, veel druk van Fortuna en niet elke juiste kans werd genomen. Er werd verloren met 9-15. Al met al een prima resultaat en aankomende week wacht een belangrijke wedstrijd thuis tegen Nieuwerkerk A1.

VALTO A2 speelde tegen Avanti A3. We startten sterk, vooral in de verdediging. We verdedigen dicht op waardoor we veel ballen konden onderscheppen, dit ging de hele wedstrijd goed. In de aanval creëerden we veel goeie kansen maar helaas vielen ze niet echt. We stonden 4-1 voor. Doordat de aanval op begeven moment wat lastig liep, kwam Avanti terug en gingen we de rust in met 5-4. Na de rust kregen we het wat lastiger maar uiteindelijk vielen de kansen goed en hebben we terecht met 13-8 gewonnen.

VALTO A3 speelde thuis tegen Excelsior A2. Door de uitslag van hun eerste wedstrijd wisten we dat we aan de bak moesten. Iedereen stond op scherp en na een sterke 1e helft gingen we met een 7-2 voorsprong rusten. Na rust kregen we het moeilijker en wilden de doelpunten moeilijker vallen. Even leek Excelsior het gat te gaan dichten maar door te blijven strijden nam de A3 uiteindelijk de volle punten mee met een 10-7 overwinning.

VALTO A4 speelde thuis tegen Avanti A6. Met invallers uit de A3 en B4 was het even wennen aan elkaar maar in de 1e helft werd zowel aanvallend als verdedigend solide gespeeld. De wedstrijd ging gelijk op en bij rust stond Valto nipt met 6-5 voor.
Na rust kwam Avanti beter in de wedstrijd en werden hier en slopen wat kleine foutjes in het spel. Door wat pech in de afronding kon helaas niet voorkomen worden dat we met 8-10 verloren.

VALTO B1 speelde tegen Fortuna B1 en schoot uit de startblokken! Met aanvallen waarin de goede loopacties elkaar opvolgden en iedereen in beweging was werden de eerste 3 goals van dichtbij gemaakt. 3-0 voor en verdedigend had Fortuna eenschotsaanvallen door het voorverdedigen, de goede druk en onze rebound op dat moment. Fortuna kwam terug naar 3-4 en hiermee gaven wij direct de goede start uit handen. De kopjes gingen wat hangen, de positiviteit verdween en de goals vielen lastig doordat de voorkant van de paal en het grote spel ons niet heel veel doelpogingen meer bracht. Na een ruststand van 7-11 werden er in de 2e helft nog maar 2 goals gemaakt en werden er verdedigend foutjes gemaakt bij ons door een slimmer spelend Fortuna. De B1 verliest na een goede start met 9-19 van fortuna B1

VALTO B2 moest vandaag al vroeg tegen Avanti, we vertrokken om half 9. De wedstrijd begon en we kwamen gelijk 1-0 achter, toen we eenmaal de slaap uit ons ogen hadden gewreven ging het lopen. Er werden goede aanvallen gedraaid, waarbij we fel waren op de ballen in de rebound. En verdedigend stond het ook sterk. Ondanks dat we weer wat kleiner waren dan de tegenstander, hadden wij goede aanvallen met veel schoten en zij korte aanvallen waar we snel de bal hadden veroverd. Dit zorgde ervoor dat we met rust 4-1 voor stonden. Na de rust viel het wat meer Avanti’s kant op met gelijk een snelle goal, daarna scoorden wij nog onze vijfde door Sophie die een doorloop maakte tegen een heertje op enkelsokken (terecht dus). Maar daarna kwam Avanti terug tot 5-5. Door een goede goal van Duncan met nog 5 minuten te spelen kwamen wij 5-6 voor en dat hebben we uitgespeeld. Dat kon beter maar het is gelukkig wel gelukt. B2 wint 5-6

VALTO B3 moest vandaag al vroeg tegen Phoenix, we vertrokken om 9 uur. De wedstrijd begint niet in ons voordeel, maar na een 2-0 achterstand kwamen we al snel terug naar 2-2. Vanaf dat moment is het de hele tijd dicht bij elkaar gebleven met max 1 doelpunt verschil. Dit bracht ons op een ruststand van 5-4 voor Phoenix. Wij kwamen sterk de rust uit en maakte vrij snel 2 doelpunten. Daarna is het een lange tijd 5-6 gebleven totdat Phoenix uiteindelijk de 6-6 maakte. Gelukkig maakte wij vrij kort daarop de 6-7 en is het tot het einde toe behoorlijk spannend gebleven. In de laatste minuten wisten we nog 2 doelpuntje erbij te maken en wonnen we met 6-9

VALTO B4 mocht het opnemen tegen ONDO B4. De eerste helft was het moeizaam, doordat het passen niet altijd lukte, en ook verdedigend ging het niet altijd goed.
Na een goede pep talk in de rust van Quincy en Jolijn, ging het beter lopen. Er werden meer kansen gecreëerd, maar helaas wilden de doelpunten niet vallen en verloor de B4 met 4-8.

VALTO C1 speelde uit bij KVS. De wedstrijd begon goed voor ons door een snelle voorsprong van 2-0. Daarna trok KVS al gauw de stand gelijk en door om en om scoren stond er een ruststand van 4-3 op het scorebord. In de tweede helft werden goede aanvallen afgewisseld met enkele slordige aanvallen, wat resulteerde in regelmatig slordig balverlies. Wel had Valto meer kansen dan KVS, alleen lag het afrondingspercentage van KVS hoger. Waar wij grote kansen misten, scoorde KVS van ver enkele schoten. Daardoor helaas een tweede nederlaag, 11-7. Volgende week op naar de eerste punten tegen Excelsior.

VALTO C2 speelde thuis tegen ONDO. In een gelijk opgaande wedstrijd trok ONDO aan het langste eind en won met 4-5.

VALTO C3 speelde thuis tegen Korbis C4. We misten een paar dames, maar gelukkig waren er veel meiden uit de C4 en D3 bereid om in te vallen. De tegenstander was aardig lang en het werd dus ook een pittige wedstrijd. We gingen met 1 tegen 4 de rust in. Er waren voldoende kansen en er werd echt leuk gespeeld, maar we misten de afwerking. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-9.

VALTO C4 speelde thuis tegen RWA C2. We begonnen lekker enthousiast en stonden al snel met 1-0 voor. Daarna kwamen we niet makkelijk meer aan de bal en als we de bal hadden waren we hem, door te snel te willen spelen, weer snel kwijt. Verder wel nog mooie kansen gehad en nog 2 keer wisten we te scoren. Eindstand 3-7. Op naar volgende week, waar ook wij het gewoon weer gaan proberen!

VALTO D1 speelde uit tegen KCC. Een tegenstander waar we in de voorbereiding nog van verloren hadden. Vandaag hadden we een duidelijk plan en we pakten meteen de voorsprong. Verdedigend waren we er goed voor en aanvallend speelden we afwisselend. Met rust stonden we 4-2 voor, maar na rust kwam KCC terug tot 4-4. Met veel inzet, scherpte en door ons niet weg te laten zetten door het fysieke KCC scoorden we nog twee keer en dat betekende een 4-6 overwinning. Een goede wedstrijd van de D1 met de eerste overwinning van dit seizoen!

VALTO D2 speelden vandaag tegen Die Haghe D2. De D2 werd in het begin volledig overlopen op de doorloop van Die Haghe. Al heel snel stond Die Haghe met 5-1 voor… Dit wisten ze uit te bereiden tot 7-1. Met een goed slot van de 1ste helft kwamen we nog terug tot 7-3. Na rust was het een andere wedstrijd. De D2 deed nu wel heel goed voorverdedigen en Die Haghe had het daar heel lastig mee. Aanvallend kregen we meer kansen dan Die Haghe. Helaas niet gelukt om het nog spannend te maken. Eindstand: 10-6 verloren.

VALTO D3 speelde thuis tegen Die Haghe. Helaas werd er verloren met 2-8.

VALTO E1 speelde uit tegen Achilles E1. Achilles speelde wat sneller en behendiger, maar Valto wist gelukkig wel weer wat meer te scoren dan vorige week. Uitslag 11-6.

VALTO E2 speelde uit tegen ONDO E3. Door de uitslag van ONDO van vorige week werd er een moeilijke wedstrijd verwacht, maar de E2 speelde heel goed en wist met 3-8 te winnen (of was het nou 3-80…?)

VALTO E3 speelde uit tegen ALO. Vorige week werd er gelijk gespeeld en ook deze week was het weer een spannende wedstrijd. Uiteindelijk scoorde Valto één keer meer en werd er gewonnen met 3-4.

VALTO E4 speelde uit tegen Avanti E4. De wedstrijd begon moeizaam en de E4 had moeite met aanvallen wat resulteerde in een trage eerste helft. Na rust werd het beter, maar de tegenstanders waren erg snel waardoor het verdedigen zwaar was. Uiteindelijk werd er met 13-1 verloren, maar iedereen bleef wel goed zijn best doen!

VALTO E5 speelde uit tegen GKV E1. De meiden waren allemaal lekker fanatiek en vooral de tweede helft ging heel erg goed. Het gooien ging soms wat moeilijk doordat GKV een kop groter was en lange armen had. De uitslag was 5-2.

VALTO E6 was het enige E-team dat thuis speelde. De eerste wedstrijd voor de E6 ging lang redelijk gelijk op, maar aan het einde van de wedstrijd wist DES toch nog een paar keer te scoren en was de uitslag 0-7.

VALTO F1 speelde uit tegen ODO F1. De F1 wist weer vaak te scoren, en door nog beter te verdedigen scoorde de tegenstander deze week wat minder. Dus werd er gewonnen met 4-10!

VALTO F2 wist onder leiding van invalcoaches Claudia en Roy de tweede overwinning binnen te halen. Uit bij DES werd er onder luid gejuich gewonnen met 2-5.

VALTO F3 was het enige F-team dat thuis speelde. Helemaal compleet werd het een spannende wedstrijd tegen VEO F2, die de F3 uiteindelijk wist te winnen met 2-1!

Van de TC

Speelronde 2 – Stilte

Was het vorige week nog zonovergoten, deze week was het donker, terwijl de zon toch scheen. Het korfballen werd bijzaak. De gedachten waren voor velen bij Laurens en Elise na het overlijden van Finn Verbaan. Op zo’n moment zie ik weer dat Valto veel meer is dan korfbal. Dat het vriendschappen brengt die voortduren ook nadat iemand niet meer actief speelt bij de club. Dat iemand niet in De Lier hoeft te wonen om toch heel dichtbij te zijn. Dat iedereen de ruimte krijgt om het verdriet een plek te geven, maar dat we met elkaar een mooi gebaar kunnen maken naar de ouders van Finn, familie, vrienden en iedereen die dicht bij hen staat.

Er werd wel gespeeld, maar niet door Valto 1, 2 en 3. Bij de A1 en de seniorenteams was er een minuut stilte vooraf. Heel mooi hoe dat is gegaan, dank daarvoor. Verslagjes van de wedstrijden staan verderop in de Bijblijver. Volgende week weer iets meer vanuit de TC.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Nieuw seizoen klaverjassen

We gaan komend seizoen weer klaverjassen!

Net als vorig seizoen hebben we zes speelavonden ingepland, de eerste vrijdagen van de maand:
4 oktober, 1 november, 6 december, 7 februari, 7 maart en 5 april.
Nieuw is de ’trainingsavond’ op donderdag 19 september, voor iedereen die dat leuk vindt. Op deze avond geven we eerst uitleg over een paar strategieën, die we daarna in praktijk gaan brengen.