Bijblijver 5, jaargang 49 13 september 2021

Van de voorzitter

Een mooie sport zaterdag !

Allereerst complimenten aan coaches , leden, ouders  en vooral de fotografen Aileen en Arie en Ramona voor het soepele verloop van de team foto’s en de overige pasfoto’s die deze woensdag en gisteren zijn genomen. Dank dat jullie hier allen gehoor aan gaven en het werk deze week makkelijker maakten voor de betrokken vrijwilligers die voor jullie aan de slag zijn gegaan. Het heeft immers veel werk gekost in de voorbereidingen. Helaas kan ook niet alles in 1 keer goed gaan , maar het resultaat is positief en kunnen we de foto’s gaan bewerken en het jumbo boek klaarmaken. Dank hiervoor. Als je dan ook positieve uitslagen hoort van de diverse teams, dan kan de zaterdag niet meer stuk. V1 en V2 beiden winst, A1 winst, al met al een goed begin van het nieuwe seizoen. Complimenten aan coaches en spelers. Ik kreeg gisteren de vraag wanneer er een ALV plaats gaat vinden. Zet allen 11 oktober in de agenda. Afwachtend wat tegen die tijd wel of niet mag qua coronabeleid, gaan wij er vooralsnog vanuit, dat deze in de villa mag plaatsvinden. De uitnodiging zal de komende tijd volgen. Allen weer een goede week en succes op school of werk.

Senioren

VALTO 1 speelde haar eerste competitiewedstrijd uit tegen Excelsior 1. In een pittig duel wist Excelsior het voortouw te nemen en liep uit naar een 5-2 voorsprong. VALTO kwam steeds meer in de wedstrijd en knokte zich terug naar een 6-8 ruststand. Uiteindelijk werd er met 10-16 gewonnen en zo konden de eerste twee punten bijgeschreven worden. A.s. zaterdag de eerste thuiswedstrijd, tegen SDO 1, die haar eerste wedstrijd met 17-10 wist te winnen van ONDO (M).

VALTO 2
speelde uit tegen DeetosSnel 3. Na een goede start van het tweede leek het een makkelijke middag te worden, maar DeetosSnel kwam na een 1-6 achterstand weer terug in de wedstrijd en zo stond het met rust 5-7. Na rust liep het tweede weer uit naar een 6-12 voorsprong, maar ook nu kwam de tegenstander weer terug tot 11-12. Maar de eindsprint was voor VALTO, en zo werd het 14-19. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen SDO 2, die haar eerste wedstrijd met 9-18 verloor van Nieuwerkerk 3.

VALTO 3
speelde uit tegen KVS 5. Een fysieke tegenstander, waar de scheidsrechter niet echt tegen op trad, dus dan moet je je niet laten intimideren en je eigen spel blijven spelen. Dat viel niet helemaal mee, maar dit lukte uiteindelijk wel en zo werd er met 12-16 gewonnen. A.s. zaterdag ook voor VALTO 3 een thuiswedstrijd, tegen Meervogels 4, die haar eerste wedstrijd met 13-16 verloor van Korbis 3.

VALTO 4
was gelijk vrij, en mag dus pas a.s. zaterdag voor het eerst de wei in. Ze spelen dan uit tegen Twist 4, die afgelopen zaterdag wel in actie kwam en met 13-10 van KCR 6 verloor.

VALTO 5
speelde uit tegen Nieuwerkerk 4. De gemiddelde leeftijd van beide teams liep nogal uit één, dus het was ervaring tegen de jonkies. Nieuwerkerk had moeite om met het tactische spel van VALTO om te gaan, en dat resulteerde in een 5-7 ruststand. Na rust kwam Nieuwerkerk al snel op gelijke hoogte, maar wist niet echt door te pakken. Uiteindelijk wist VALTO een nipte overwinning over de streep te trekken: 8-9. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen KVS 6, die haar eerste wedstrijd met 9-18 verloor van ONDO ((G) 3.

VALTO 7
speelde thuis tegen Reeuwijk 4. Het zevende speelde een goede eerste wedstrijd, die lange tijd gelijk op ging. Via een ruststand van 6-5 was het uiteindelijk wel Reeuwijk die er met de winst vandoor ging, omdat het bij hen net even wat lekkerder liep en de ballen bij hen wel door de mand vielen en bij het zevende net niet. Eindstand: 9-12. A.s. zaterdag nieuwe kansen, dan speelt het zevende uit tegen Meervogels 7, die haar eerste wedstrijd met 7-13 won van Avanti 7.

VALTO 8
  speelde thuis tegen Avanti 9. In een leuke wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. Helaas duurde de wedstrijd voor VALTO net even te lang. Avanti had de langste adem, en wist van 13-13 uit te lopen naar een 13-16 overwinning. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen KOAG 5, die afgelopen zaterdag nog niet in actie kwam.
Junioren

Valto A1 speelde thuis tegen Fortuna A2.
De ploeg ging lekker van start. Valto gaf veel druk met verdedigen en aanvallend werd de korf goed gevonden. Dit resulteerde in een makkelijke overwinning van 20-6.

Valto A2 speelde uit tegen ONDO A2.
Er werd goed verdedigd door de tegenstander en daar had Valto veel moeite mee. In de rust was de schade nog enigszins beperkt gebleven, maar na de rust liep ONDO steeds verder uit. Eindstand 14-7.

Aspiranten

Valto B1 speelde zaterdag uit tegen Maassluis B1. Er werd goed verdedigd, maar aanvallend werden de kansen niet altijd afgemaakt. Met nog 9 minuten op de klok, stond Valto B1 met 5 punten voor. Het werd nog spannend, maar uiteindelijk ging de B1 met de overwinning naar huis. De uitslag was 9-10

Valto B2 speelde thuis tegen Phoenix B1. De eerste helft ging gelijk op met een ruststand van 6-6. In de tweede helft werden er minder kansen gecreëerd en kon de B2 niet mee doen voor de overwinning. de uitslag was 8-11.

Valto B3 speelde uit tegen ALO B1. Het team had moeite om tot goede kansen te komen en de ballen door de korf te krijgen. Hierdoor werd er helaas verloren met een eindstand van 4-3

Valto C1: De C1 speelde zaterdag thuis tegen ONDO. Het was een pittige wedstrijd. De eindstand 4-19.

Volgende week mogen ze naar Albatros.

Valto C2: De C2 speelde thuis tegen Dunas . De wedstrijd eindigde in een gelijke stand 6-6. Volgende week gaan ze op bezoek bij Excelsior.

Valto C3: Helaas ging deze wedstrijd niet door. Volgende week mag de C3 naar Excelsior.

Valto C4: Valto C4 mocht tegen Avanti C5 en ging goed van start. Ze stonden 0-2 voor. Maar helaas kwam Avanti terug en scoorde 3 keer. De C4 wist helaas niet meer te scoren dus de eindstand was 3-2. Als volgende week de kansen goed afgemaakt worden, dan zal dat de beloning zijn voor het harde werken en het goede samenspel.

Pupillen

Valto D1: De D1 speelde tegen Maassluis. Ze begonnen gelijk goed, waren fel en speelde goed samen! Uiteindelijk een terechte overwinning van 7-3. Volgende week mogen ze naar KVS.

Valto D2: De D2 speelde tegen Excelsior. Vanaf het begin waren ze de bovenliggende partij. Met rust was het al 0-5. In de tweede helft duurde het even voordat de eerste er weer in zat, maar daarna liepen ze uit naar 5-11. Volgende week staat Dunas op het programma.

Valto D3: De D3 mocht het opnemen tegen GKV. Ze moesten even inkomen, maar het is het toch een goede wedstrijd geworden. Ze wonnen uiteindelijk met 7-1. Volgende week mag de D3 naar Refleks.

Valto D4: De D4 speelde bij Excelsior. Waar vorige week op het toernooi nog gewonnen werd, was het deze wedstrijd anders. Met de rust stond Excelsior 6-2 voor. De tweede helft is het zo gebleven. Volgende week spelen ze thuis tegen De Meervogels.

Valto D5: De D5 speelde tegen Olympia. Ze hebben gewonnen met 6-1. Top gedaan! Volgende week spelen ze uit bij Nieuwerkerk.

VALTO E1: De E1 speelde uit tegen Fortuna E2. De E1 begon goed aan de wedstrijd. Er werden in de eerste 10 minuten veel doorlopen gecreëerd en in de tweede 10 minuten veel schoten. De tweede helft kwam dit allemaal samen en maakte veel goals. Verdedigend zat VALTO er ook goed bij waardoor eerste punten zijn binnengehaald. 5-10 gewonnen

VALTO E2: De E2 speelde thuis tegen WION E1. Het was een goede wedstrijd. Ze zaten er verdedigend dicht bij en hadden aanvallend goede kansen. Ook voor de E2 hun eerste punten. 7-2 gewonnen!

VALTO E3: De E3 speelde uit bij Vitesse E3. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Er werd veel onderschept en gescoord door Vitesse. Gelukkig hadden wij ook nog wel kansjes, die gingen er niet allemaal in maar het was mooi om te zien hoe de E3 door heeft geknokt tot het einde. 1-13 verloren.

VALTO E4: de E4 speelde uit tegen Dunas E2. De E4 moest nog een beetje wakker worden de eerste helft. In de tweede helft herpakten we ons goed en gingen wij ook scoren. Ook werd het voor de tegenstander een stuk lastiger om aan te vallen. Helaas is er toch met 3-19 verloren.

VALTO E5: De E5 speelde uit tegen Weidevogels E3. De E3 begon niet zo goed, de tegenstanders waren een stuk groter dan ons en de eerste paar minuten was het verdedigen moeilijk. Weidevogels scoorde meteen 3x. Maar daarna ging het beter, het lukte ons beter om langs die lange armen te gooien en we kregen meer kansen. De tweede helft wisten we zelf ook een keer te scoren. Eindstand 5-1.

VALTO F1: De F1 speelde gister thuis tegen Reflex F1. We begonnen al goed met een ruime voorsprong. Aanvallend waren we scherp alleen verdedigend was het nog even zoeken af en toe met een superspeler van het andere team in het veld. Toch hebben we uiteindelijk 14-12 gewonnen!

VALTO F2: de F2 speelde thuis tegen RWA F3. Voor beide teams nog wat spannend en onwennig. Aanvallend kwamen we nog redelijk op gang, maar verdedigen was nog moeilijk. RWA had een meisje dat erg makkelijk kon schieten, daardoor hadden we toch snel de superspeler nodig. Uiteindelijk 6-8 verloren.

Van de TC

De kop is er af, competitieronde 1 is voorbij

Zo’n beetje iedereen is op de foto geweest, spelers en teams. Sportlink op het laatste moment geüpdate, de juiste coaches bij de juiste teams. Algemeen Reserves zijn ingedeeld, reserves en invallers geregeld. Mailtjes en sms-jes verstuurd, scheidsrechters hebben gefloten. Spelers waren er vroeg uit, sommigen konden uitslapen, weer anderen speelden twee wedstrijden of deden mee bij een ander team en zagen hun eigen wedstrijd op het laatste moment verplaatst. Er werd gespeeld, gemist, gecoacht, gescoord, verloren en gewonnen. De bar was weer bezet, de velden vol. Een drukje van belang. Bijpraten, lang niet gezien, verwonderd en gelachen.

Kortom, de competitie is weer begonnen.

27 wedstrijden, 14 gewonnen, 12 verloren, 1 gelijk. Belangrijke punten voor de selectieteams. Valto 1 haalde revanche bij Excelsior op de verloren wedstrijd van vorig seizoen. Valto 2 nam de punten mee bij DeetosSnel, maar ook Valto 3, 4 en 5 wonnen. Valto A1 opende het seizoen met een hele ruime overwinning op Fortuna A2 en zet een mooie eerste stap in de overgangsklasse. Valto B1 in de hoofdklasse een nipte overwinning in en bij Maassluis, Valto C1 in de hoofdklasse een flink verlies, maar laten we hopen op een stijle leercurve. Succes de komende week!

Wat betreft het komende weekend, de selectie thuis. Ouderwets gezellig. Lastige tegenstanders uit Kamerik. Alle support is welkom, dus komt vooral kijken en aanmoedigen. Tot zaterdag!

Hallo allemaal,
Het is weer zo ver, het moment waar velen van jullie tegenop zien.. Ik heb alle scheidsrechters voor de eerste helft veld ingedeeld en dus zullen velen deze week weer mails gaan krijgen wanneer ingedeeld bent. Ik weet dat velen van jullie geen fan zijn van een potje fluiten. Echter hebben alle wedstrijden toch een scheidsrechter nodig. Het is vaak een kleine tijdsbesteding, maar je maakt er minimaal 19 mensen blij mee.
Ik heb zo goed mogelijk geprobeerd rekening te houden met eigen wedstrijden en coachen. Toch heb ik ongetwijfeld iets over het hoofd gezien. Als dit zo is, laat het me dan even weten, dan zoeken we naar een oplossing.
Verder graag zo veel mogelijk onderling ruilen. Het schema is voor de komende 8 weken ingevuld, dus je kunt met heel veel mensen ruilen. Mocht je op zoek zijn naar contactgegevens, laat het mij dan even weten.
Met sportieve groet,
Thom Voskamp
06 13 23 51 55
thomvoskamp@hotmail.nl

Pennen te koop

Team NL komt naar Valto!

De oplettende lezer heeft het wellicht al gelezen op korfbal.nl: Team NL komt naar Valto! Van 25 tot en met 30 oktober speelt Team NL op het Europees Kampioenschap korfbal in België. Als voorbereiding op dit toernooi, worden er drie uitzwaaiwedstrijden gespeeld. Eén van deze wedstrijden is op dinsdagavond 5 oktober bij Valto. Wie exact de tegenstander van Team NL wordt deze avond, is nog niet bekend. Ook weten we nu nog niet of er publiek bij de wedstrijd aanwezig kan zijn. Dit is afhankelijk van de Corona-maatregelen die tegen die tijd gelden. We hopen natuurlijk dat het voor iedereen mogelijk is om de beste korfballers van Nederland live in de Lierse Vreeloo-hal in actie te zien. Mocht dat niet lukken, dan zal uiteraard de bekende Valto-live-stream wel van de partij zijn.
We houden jullie op de hoogte!

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
04-05-2024 zaterdag competitie 14.00-18.00 3 Yvonne Lindhout Teun Voskamp Ellen Voskamp
valto 1 thuis
11-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Louise vt Wout Nancy vd berg Wendy vd Meijs
11-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Yosta van Leeuwen Irene Passchier Suzanne Oussoren
11-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Caroline Schouten Chantal van Kester Ronald Fransen
11-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V7 V7 V7 V7 V7
valto 1 uit
25-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 Roy Zeestraten Chantal Cevaal Ciska de Koning
25-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 Karlijn van Lenteren Marielle Ridder Annemieke Zeeuw
25-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 Tim Jansen Marjolein vd Knaap Marjolijn Pruijssen
25-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V5 V5 V5 V5
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marjolein vd Knaap Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V8 V8 V8 V8
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Wedstrijdverslagen

Valto D1

Sponsors:

Na de succesvolle toernooien op het strand van Scheveningen en het Excelsior toernooi waren de meiden van Valto D1 helemaal klaar voor hun eerste competitie wedstrijd. In het begin ging de wedstrijd tegen Maassluis gelijk op maar nog voor de rust namen de 8 meiden een voorsprong. In de tweede helft werd deze voorsprong uitgebouwd en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een mooie en verdiende 7-3 zege.

Valto D3 tegen GKV D1

Sponsors:

Valto D3 begon zaterdag de wedstrijd tegen GKV D1 in de regen. Dat betekende een gladde bal. Maar Valto liet zich niet van de wijs maken. Er werd goed overgespeeld en het tempo zat er goed in. Het scoren lukte het eerste stuk van de wedstrijd niet. Na 12,5 min kwam Valto op dreef. Door goed overspelen kan Julian scoren. Vrij snel lukt dat weer en staat het 2-0.
Valto blijft goed overspelen en het onderscheppen van de bal gaat ook goed. Lotte maakt de 3-0.

Maar GKV krijgt ook kansen en ze maken de 3-1.
Voor de rust lukt het Julian nog een keer om te scoren en met 4-1 gaat Valto de rust in.

Na de rust blijft Valto sterk. Rosan maakt de 5-1. Lotte de 6-1. En om het af te maken maakt Daan de 7-1. Een goed begin van het seizoen. Toppers!

Valto D4

Sponsor:

De D4 ging met veel enthousiasme en plezier op bezoek bij Excelsior D3. Hoewel ze heel erg goed hun best deden verliep de eerste helft iets moeizamer dan verwacht. Al snel werd duidelijk dat de verdediging niet goed verliep en ging de D4 met 6-1 de rust in. Maar na bemoedigende woorden wist de D4 in de tweede helft toch snel te scoren. Er werden nog veel kansen gecreëerd maar helaas werd het ze niet gegund. Met een 6-2 als eindstand gingen we naar huis. Op naar volgende week met nieuwe kansen en net zoveel enthousiasme.

Fortuna E2 – Valto E1

Sponsor:

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen, uit tegen Fortuna. We hebben al aardig wat speeluurtjes gemaakt de afgelopen weken tijdens het Beachkorfbal toernooi in Scheveningen en het jeugdtoernooi vorige week bij Dijkvogels, dus we zitten er al lekker in!

We gingen de wedstrijd goed van start en scoorden het eerste punt. Hier en daar verliep het wat moeizaam en wist Fortuna de bal steeds goed te onderscheppen, maar gelukkig verliep het bij Fortuna verder ook wat stroef en zo stond het met rust 3-3. De rust en het praatje van coaches Vera en Laura deed Valto blijkbaar goed, want na rust liep het lekker en ontdekten we dat we de doorloop ook al goed onder de knie hebben, zo stond het binnen 10 minuten 4-8. Laatste 10 minuten kon het eigenlijk niet meer mis gaan. We sloten de wedstrijd af met een 5-10 op het scorebord en zo namen we de punten mee naar De Lier. Mooi begin van het seizoen!

Groetjes Fiene van den Berg

Valto E2 – WION E1

Sponsors:

Yes! We mogen weer! Na een, voor een aantal van ons, leuk toernooi beachkorfbal in Scheveningen (3e geworden!) en een oefentoernooi met het hele team in de Maasdijk vorige week (1e geworden!) gaan we nu weer voor het echie!

De wedstrijd begon wat later doordat een aantal spelers van de tegenpartij in de file stonden maar we waren er klaar voor! We gingen goed van start en kregen er een aantal in, altijd een fijn begin! Na 10 minuten zakte het een beetje in en kreeg de tegenpartij ook wat meer kansen. De pauze deed even goed, even weer de tips en trics van Bas en konden weer aan de slag. De tegenpartij was ook wakker en kreeg nog wat kansen maar Valto bleef er goed bij en benutte zelf ook wat kansen.

De pot eindigde in 7-2 voor Valto, heerlijk begin van de competitie! Volgende week op naar Maassluis!