Bijblijver 5, jaargang 50 12 september 2022

Van de voorzitter

Een heerlijke dag voor Valto

Afgelopen week woensdag avond mocht ik aanschuiven bij de KNKV om strategisch mee te denken m.b.t de voortgang van onze sport. Dit vond plaats bij TOP in Sassenheim. Confronterend ook wel, als je dan hoort dat wij als korfballers niet zo goed zijn naar buiten onze verenigingen om de trots als korfballer uit te stralen. Binnen de verenigingen is dit wel oké, omdat je in je comfortzone zit. Daarbuiten en maatschappelijk is dit dus lastig.

Dat komt voort uit enquêtes die zijn gehouden onder de sporters en verenigingen. Dat beangstigt best wel, omdat ik vind dat je juist trots mag zijn op welke sport je ook beoefend. Helaas is dit dus veelal niet het geval. Zouden mensen van de buitenwacht dan nog steeds denken dat korfbal een sport is met 3 vakken en een rieten mandje? Met die wetenschap zijn we met een aantal verenigingen die avond dus aan de slag gegaan om te bekijken hoe we de sport dus beter kunnen uitdragen waardoor we binnen de sport meer leden kunnen werven.

Drie kernwoorden namen we mee als speerpunten om op weg te gaan namelijk: sportplezier, persoonlijke groei en maatschappelijke impact. Verenigingen met wie de discussie gevoerd werden waren o.a KZ, Blauw-Wit, Groen-Geel, Fortuna en TOP. Ook goed om te horen wat er dus leeft binnen deze verenigingen als je toch met elkaar in discussie bent.

De ervaringen neem je weer mee richting Valto en daar kunnen we dus mee verder. En wat een mooie dag was het zaterdag ook weer voor V1 die direct tijdens de eerste competitiedag tegen ONDO in ‘s-Gravenzande moest aantreden. Het zijn nooit de beste wedstrijden, maar ze zijn wel spannend. En als je dan niet kan winnen met de normale wedstrijd, moet je het proberen op een andere manier wat je vooral in de 2e helft zag ontstaan. Uiteindelijk nemen we de punten mee naar De Lier en werd de uitslag 11-18 in het voordeel van Valto. Zelf sloten wij met V8 de dag af met onze wedstrijd die om 18:30 begon tegen NIO 3, die we uiteindelijk wonnen met 15-7.  Een ieder veel succes gewenst de aankomende week en wellicht zien we elkaar aankomend weekend weer op het sportpark.

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 Valto 1 - GKV/Enomics 1 S (Sven) Bentum (sr)
A (Alex) den Hartog (sr)
De Zwet
14:00 Valto 2 - GKV/Enomics 2 Hans Ruitenbeek De Zwet
14:30 Fortuna/Delta Logistiek 5 - Valto 3 Kruithuisweg-Oost
11:00 Valto 4 - Dijkvogels 2 Thijs Dijkstra De Zwet
13:40 Excelsior 5 - Valto 5 Biesland (Excelsior)
12:30 ODO B1 - Valto B2 De Commandeur
13:45 Excelsior B2 - Valto B4 Biesland (Excelsior)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde in de competitie sinds lange tijd weer eens een heuse Westlandse Derby, uit tegen ONDO 1. Op papier heeft VALTO de betere ploeg, maar de vraag was natuurlijk wel of dat in het veld ook omgezet kon worden in een overwinning. Via een ruststand van 5-10 werd het in de 2e helft nog even spannend toen ONDO het verschil wist te verkleinen naar drie doelpunten, maar uiteindelijk wist VALTO toch overtuigend te winnen: 11-18. Zaterdag staat de 1e thuiswedstrijd op het programma, tegen GKV (G) 1. Zij speelde haar eerste wedstrijd gelijk tegen KOAG.

VALTO 2 speelde uit tegen SKF 3. Het tweede kan natuurlijk aan de bak, omdat ze voor het eerst uitkomen in de reserve hoofdklasse. Het tweede speelde een goede 1e helft en stond met rust 8-10 voor. De 2e helft liet een ander beeld zien, waardoor SKF weg wist te lopen en uiteindelijk met 18-13 de punten binnen sleepte. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen GKV 2, die haar eerste wedstrijd met 22-8 wist te winnen van Deetos 2.

VALTO 3 speelde thuis tegen VEO 3. VEO begon een stuk scherper aan de wedstrijd, waardoor het derde al gauw tegen een 0-6 achterstand aan keek. Als team werden de schouders eronder gezet en zo knokte het derde zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd er toch nog een gelijkspel uitgesleept: 12-12. A.s. zaterdag speelt het derde uit tegen Fortuna 5, die haar eerste wedstrijd met 16-23 wist te winnen van Die Haghe 3.

VALTO 4 speelde uit tegen ODO 3. Het vierde had nog weinig als team kunnen spelen/oefenen, dus het was in het begin vooral zoeken om de juiste kansen te pakken en tot score te komen. Het ervaren ODO wist hier wel raad mee, en kwam op een 3-0 voorsprong. Hierna ging het bij het vierde steeds beter draaien was deze achterstand bij rust al omgebouwd naar een voorsprong van één doelpunt. In de 2e helft wist het vierde het op conditie te winnen en werd de voorsprong nog wat verder uitgebouwd. Eindstand: 8-11. A.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen Dijkvogels 2, die haar eerste wedstrijd wist te winnen van KVS 6, met 14-8.

VALTO 5 speelde thuis tegen Velocitas 3. Het vijfde beleefde een frustrerende en teleurstellende eerste competitiewedstrijd. Het wilde scorend niet echt lukken en Velocitas was ook een stuk beter. Dit resulteerde in een eindstand van 3-15. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen Excelsior 5, die ook overtuigend aan de competitie is begonnen door met 11-21 van VEO 5 te winnen.

VALTO 6 speelde thuis tegen Paal Centraal 2. De gemiddelde leeftijd van beide teams lagen behoorlijk ver uit elkaar. Waarschijnlijk zorgde dat er ook voor dat het verschil in het laatste kwart van de wedstrijd gemaakt werd. Uiteindelijk wist de conditie het te winnen van de ervaring. Er werd met 10-13 verloren. A.s. zaterdag mag het zesde naar ’s-Gravenzande om daar tegen ONDO 4 te spelen. Deze ploeg verloor haar eerste wedstrijd met 13-4 van Dunas 3.

VALTO 7 speelde thuis tegen Avanti 11. Een wedstrijd waarbij er een groot verschil zat tussen de afronding van de kansen. Avanti had maar weinig kansen nodig om tot scoren te komen en bij VALTO leek het wel of er een deksel op de korf zat. Hierdoor keek het zevende eigenlijk de hele wedstrijd tegen een achterstand van 1 of 2 doelpunten aan. Gelukkig wist het zevende dit op het eind toch nog om te buigen naar een overwinning, waarbij bijna het hele team wist te scoren. Eindstand 10-8. A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen Refleks 5, die haar eerste wedstrijd met 7-17 wist te winnen van Excelsior 9.

VALTO 8 speelde thuis tegen NIO 3. Ook bij het achtste was er een duidelijk leeftijdsverschil tussen beide teams, al zitten er bij VALTO 8 natuurlijk ook een paar jonkies in het team. De eerste helft ging het nog aardig gelijk op, maar in de 2e helft wist het achtste het verschil te maken, waarbij er over meerdere schijven gescoord werd. Eindstand 15-7. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen IJsselvogels 6, die afgelopen zaterdag met 12-10 van Vitesse 8 verloor.

VALTO C1 speelde uit bij Vitesse. Na een aantal weken hard trainen en goede oefenwedstrijden zag je bij de start direct het effect hiervan. Verdedigend waren we erg goed en aanvallend werden er veel kansen gecreeerd. We gingen de rust in met een 2-6 voorsprong. Direct na rust scoorden we tweemaal, waardoor de wedstrijd bijna in het slot zat. Uiteindelijk 5-14 gewonnen. Echt een teamprestatie, waarin iedereen voor elkaar werkt en speelt.

VALTO C2 heeft de wedstrijd tegen ALO C1 verloren met 14-0.

VALTO C3 De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Beide teams hadden moeite met scoren. C3 nam een voorsprong van 2-0, waarna ONDO terugkwam tot 2-2. In de laatste minuten lukte het de C3 om de winnende te scoren. 3-2 winst voor de meiden.

VALTO C4 speelde de eerste competitiewedstrijd tegen Maassluis C2. De C4 kwam op een 1-0 voorsprong, maar daarna scoorde Maassluis makkelijker en stonden we met rust 2-5 achter. Na de rust lukte er meer bij de C4, maar de doelpunten vielen helaas niet. Helaas dus verloren!

VALTO C5 speelde thuis tegen KOAG C3 en hebben dik gewonnen. De eindstand was 11-1.

VALTO D1 speelde thuis tegen Die Haghe D1. De wedstrijd ging gelijk op. Met rust stond het 3-3. In de tweede helft bleef het ook lang spannend. Op het eind liep Die Haghe weg. Eindstand 8-12.

VALTO D2 is de competitie goed begonnen. Tegen Excelsior D2 was het een helft spannend (4-4) met rust, waarna Valto in de tweede helft snel uitliep en uiteindelijk 12-7 gewonnen heeft. Het was leuk om te zien dat de geleerde oefeningen tijdens de trainingen terug te zien waren in de wedstrijd.

VALTO D3 De dames van de D3 hebben een goede wedstrijd laten zien met goed samenspel wat resulteerde in een mooie 7-10 winst.

Van de TC

Speelronde 1 veld, de kop is er af

Het eerste officiële speelweekend zit er op. Voor alle teams was het weer even zien waar ze staan. Hier en daar zie ik een grote uitslag, zowel in ons voordeel als niet, maar over het algemeen redelijke uitslagen. Het is altijd even afwachten hoe dat in de komende wedstrijden gaat en voor de breedtesport is er in de zaal weer een nieuwe kans, met nieuwe indelingen.

De uitslagen en korte verslagjes zien jullie elders in de Bijblijver. Zelf heb ik mogen genieten van Valto B2 (live) en Valto 1 en A1 (livestreams) en alledrie toevallig (of niet) een overwinning. Van harte!

Hieronder volgen een aantal onderwerpen die vanuit de TC spelen. Sommigen zijn al eerder benoemd, andere zijn nieuw of vernieuwd. Scroll niet te snel verder, maar kijk even of er iets is waar je als lid of als ouder of als vriend van Valto iets aan kunt bijdragen. Daar waar je denkt te weinig kennis of ervaring te hebben, willen we je heel graag helpen!

Trainen en coachen
Voor een aantal teams zijn er óf net te weinig trainers óf er is nog geen coach. Voor het coachen van wedstrijden is het fijn om wat basisinformatie te krijgen, die kunnen we geven. Misschien wel samen met de basisinformatie voor het geven van training. Daarvoor gaan we aan de slag met “Training geven: de basics“, waarin een docent vanuit de bond een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaat verzorgen. Ook de jonge trainers binnen Valto worden hiervoor uitgenodigd. Een datum moet nog gepland worden en zal ergens de komende weken zijn, op een doordeweekse avond.

Wil je hierin een rol spelen, meld je dan aan via tc@ckv-valto.nl.

Scheidsrechters
Competitiewedstrijden betekent ook fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden voor de eerste helft van de veldcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren.

Kun je zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Teamouders

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
04-05-2024 zaterdag competitie 14.00-18.00 3 Yvonne Lindhout Teun Voskamp Ellen Voskamp
valto 1 thuis
11-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Louise vt Wout Nancy vd berg Wendy vd Meijs
11-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Yosta van Leeuwen Irene Passchier Suzanne Oussoren
11-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Caroline Schouten Chantal van Kester Ronald Fransen
11-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V7 V7 V7 V7 V7
valto 1 uit
25-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 Roy Zeestraten Chantal Cevaal Ciska de Koning
25-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 Karlijn van Lenteren Marielle Ridder Annemieke Zeeuw
25-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 Tim Jansen Marjolein vd Knaap Marjolijn Pruijssen
25-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V5 V5 V5 V5
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marjolein vd Knaap Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V8 V8 V8 V8
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Spelregelwijzigingen per 1 september

Het IKF heeft enkele spelregels gewijzigd met ingang van 1 september 2022. Dit betreft de volgende wijzigingen:

Daarnaast zijn er nog diverse tekstuele verbeteringen aangebracht in alle vier de documenten zoals die onderdeel zijn van de spelregels. Klik hier voor alle geactualiseerde documenten op de website.

Rabo Club Support

Activiteiten agenda

Vrijwilligers gezocht

Beste leden,

CKV Valto is een korfbalvereniging voor jong en oud. Iedereen is welkom. Op ons sportcomplex bruist het 12 maanden per jaar van de energie en het plezier. Dat doen de spelers, maar ook alle vrijwilligers. Want door de vrijwilligers draait onze vereniging. Vrijwilligers die spelers coachen, trainen geven, een bardienst draaien en nog vele andere taken doen.

Maar … op dit moment komen we als vereniging vrijwilligers tekort. Vele handen maken licht werk en daarom zijn we opzoek naar jou! Mocht het onverhoopt via deze weg niet lukken om voldoende vrijwilligers te krijgen, dan moeten we op zoek naar andere oplossingen.

Wat kun jij betekenen voor onze vereniging?

Vul het formulier in via onderstaande deze link.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van CKV Valto

Wedstrijdverslagen

VALTO 1 start de competitie met klinkende overwinning in de derby

Sponsors:

Eindelijk is het zover. De competitie is weer van start gegaan. Altijd even afwachten waar we staan na de mutaties die er ten opzichte van vorig seizoen hebben plaats gevonden. Bij de jeugd selectie teams waren er ruime overwinningen voor de A1 en de C1. VALTO A1 was met 8-18 duidelijk een maatje te groot voor TOP/IAA fresh A2. Ook VALTO C1 scoorde er lustig op los in Barendrecht en won met 5-14 van Vitesse C1. VALTO B1 wacht nog op de eerste punten, want zij hadden weinig in te brengen tegen Velocitas B1 en verloren helaas met 9-17. Ook bij de selectie hebben er de nodige mutaties plaats gevonden en was het even afwachten hoe het zou gaan lopen zonder Nikki, Zané en Mees. Gelukkig zijn er goede vervangers gevonden in de personen van Mirthe van Staalduinen, over gekomen van Avanti, Laura van de Eijk en Thijs Dijkstra die dit seizoen een stapje omhoog hebben gedaan.

Na zes oefenwedstrijden gespeeld te hebben, met  tussen door ook een paar trainingen, leek de VALTO selectie er klaar voor te zijn. Bij de start van de competitie ook gelijk een wedstrijd waar velen naar uitgekeken hebben. Vooral in ’s-Gravenzande werd met spanning gekeken hoe hun vlaggenschip bij hun debuut in de overgangsklasse het zou doen tegen VALTO.

Met ruim twintig minuten vertraging werd de wedstrijd gestart door het arbitrale duo en ging de thuisploeg op zoek naar de openingstreffer. VALTO wist echter de bal snel te onderscheppen en zou niet veel later met de benutte strafworp wel de nul van het bord schieten. ONDO toonde zich goed voorbereid en wist hierna ook meerdere aanvallen te spelen, maar de treffers bleven uit. Ook VALTO was nog even zoekende en liet een aantal aanvallen onbenut, totdat Bart uiteindelijk van afstand de korf wist te vinden. Het tweede aanvalsvak van VALTO had wat meer moeite om de korf te vinden en had ook wat minder geluk in de afronding. Zo kon het gebeuren dat ONDO vier minuten later door twee rake schoten van Mathijs Verbaan weer langszij kwam. VALTO deed in de volgende fase een deksel op de korf en wist weer een voorsprong te nemen en na het eerste kwart een 2-6 tussenstand op het bord te zetten. ONDO knokte voor wat het waard was en wist nu ook weer de korf te vinden. Hier zette VALTO echter weer twee treffer tegenover en bleef het verschil vijf. Tot de rust zouden de ploegen om en om scoren, waarbij VALTO door een benutte vrije bal van Frank de ruststand op 5-10 zette.

Bij aanvang van het tweede bedrijf besloot de coach van ONDO in te grijpen en routinier Robbert van Essen naar het andere vak te wisselen in een poging om Bart aan de ketting te leggen. Beide ploegen hadden nu wat meer moeite om de korf te vinden, maar het was toch weer VALTO wat na vier minuten toe sloeg. Hoewel er wel lange aanvallen gespeeld werden, waren de doelpunten schaars in deze fase. ONDO wist de achterstand terug te brengen van zes naar vier voordat Frank in de 10e minuut de korf weer wist te vinden. Toen ONDO de 8-12 binnen schoot vond Mark de tijd rijp om de spelers bij zich te roepen. Het liep na de rust niet meer zo lekker bij het Lierse vlaggenschip. Er werd veel onnodig balverlies geleden door slappe passing en misverstandjes. ONDO profiteerde hier dankbaar van en kroop langzaam maar zeker dichterbij. Na een kwartier in de tweede helft hadden zij de achterstand teruggebracht tot 9-12 en leek de aansluitingstreffer in de lucht te hangen. VALTO toonde echter nog over reserves te beschikken en wist de voorsprong niet kleiner te laten worden. Met om en om scoren werd het 11-14, maar toen schakelde VALTO een tandje bij en wist met drie treffers op rij de wedstrijd te beslissen. Met nog vijf minuten op de klok kregen de junioren Elise en Jasper nog minuten op de plaatsen van Maaike en Bart en kwam Sheila weer terug op de plaats van Mirthe. Daar waar de veldklok in de eerste helft achter liep op het klokkie van de scheidsrechter, was het in het 2e bedrijf het klokkie van de leidsman die blijkbaar vaker was stilgezet. Het scorebord stond al een tijdje stil voordat de scheidsrechter nog één minuut aangaf. In deze slot fase wist Romee de eindstand op het bord te zetten en werd er uiteindelijk toch nog ruim gewonnen in deze derby. Bij de andere wedstrijden in de poule zijn voor mij toch wel wat verrassende uitslagen. Swift uit Middelburg, wat vorig seizoen degradeerde uit de hoofdklasse, was niet opgewassen tegen het door Jorrit Ekelmans getrainde Excelsior 1 en verloor met 19-13. Promovendus KOAG 1 wist GKV 1 te verrassen door in Gorinchem met een 16-16 gelijk spel van het veld te lopen, terwijl GKV vorig seizoen toch op een knappe 4e plaats eindigde in de overgangsklasse poule achter de kampioen Unitas, Nieuwerkerk en KVS. Ook een ploeg om niet te onderschatten dus. CKV Nieuwerkerk 1, wat vorig seizoen helemaal leeg gelopen is, lijkt een moeilijk seizoen voor de boeg te krijgen. Zij moesten hun meerdere erkennen op bezoek bij KCR in Ridderkerk en verloren met 18-12. VALTO 2 wist in Veenendaal niet tot een overwinning te komen op SKF 3 en verloor jammerlijk met 18-13. Voor volgende week staan er weer mooie wedstrijden op het programma en ben ik nieuwsgierig wat de tegenstanders van V1 en 2 in petto hebben.

GKV 1 en 2 komen volgende week naar De Lier om de krachten met ons te meten. Vooral GKV 2 heeft dit weekend flink huisgehouden tegen Deetos 2, wat met 22-8 werd verslagen. VALTO 2 lijkt de borst nat te kunnen maken en kan wel wat support gebruiken. Ook VALTO 1 zal graag de eerste thuiswedstrijd in punten willen omzetten en hoopt op uw steun in deze wedstrijd.

Graag tot volgende week dus allemaal,

Arno van Leeuwen

Wedstrijd Alo C1 – Valto C2

Sponsors:

Vandaag is het 10 september en we moesten uit spelen bij Alo in Den Haag.

De wedstrijd voor ons ging niet heel goed, we hadden het allemaal lastig tijdens de wedstrijd.                                                                                                                                  Alo was deze wedstrijd beter dan ons dat was zeker jammer…. In de rust stonden we 6-0 achter en uiteindelijk is de definitieve uitslag van de wedstrijd 14-0 geworden. De volgende thuis wedstrijd tegen Alo hopen we natuurlijk dat we winnen!

Daar gaan we zeker voor vechten om te zorgen dat we beter zijn dan Alo! en met de winst er vandoor gaan!

Groetjes,

Valto C2

Dijkvogels D2 – VALTO C3

Konden de meiden van de D3 vorige week nog rustig aan elkaar wennen tijdens het Excelsior toernooi, vandaag moesten ze aan de bak voor de eerste competitie wedstrijd.
Voor de helft van het team, Juul, Lynn, Sanne en Janna, was dit de eerste echte wedstrijd met 2 vakken. Jade, Tess, Lynn en Lizzy trokken de hesjes aan om als jongen te spelen.
Wat hebben ze er een leuke wedstrijd van gemaakt! Goed verdedigen en uitverdedigen.
Aandachtspunt was het met z’n vieren rondspelen. En zodra ze dat gingen doen resulteerde dat vaak meteen in een doelpunt. Zo stond het in de rust 4-5.
De 2e helft begon wat spannend toen ook Dijkvogels weer ging scoren. Gelukkig konden de meiden de aanwijzingen van Noa en Marcella goed opvolgen en werd er nog lekker gescoord. Het resultaat was 7-10 en blije meiden!

Achilles F2 -Valto F2

Sponsor:

Voor de F2 stond er vandaag een uitwedstrijd tegen Achilles op het programma.  Voor 2 spelers was het de eerste echte korfbalwedstrijd, toch altijd even spannend.

De wedstrijd ging van start, wederom met een prachtig zonnetje erbij. Al snel bleek dat de teams qua niveau aan elkaar gewaagd waren. Er werd door beide teams goed verdedigd en het duurde dan ook even voor het eerste doelpunt viel. Myrthe scoorde voor Valto de 0-1, en die voorsprong deed hen goed. Het tempo ging wat omhoog en voor de rust was het 0-2.

Nieuwkomer Rens wist een mooie 0-3 te scoren, en Myrthe maakte daarna haar 3e doelpunt 0-4 voor Valto!

Achilles mocht na 0-3een superspeler inzetten, deze dame had al wat meer ervaring en maakte vlak voor het eindsignaal nog 2 tegendoelpunten.

De F2 kon na de wedstrijd nog even springen op het springkussen en smullen van een lekkere pannekoek bij Achilles.

Blij en enthousiast over hun eerste overwinning togen ze huiswaarts.