Bijblijver 6, jaargang 50 19 september 2022

Van de voorzitter

Dit is ook waar Valto voor staat!

Waar wij bij Valto voor staan, is uitstralen dat wij een familievereniging zijn. Wij proberen plezier in de sport met prestaties te combineren. Zo ook buiten de velden en binnen de gemeenschap van De Lier. Afgelopen zaterdag avond ontvingen wij uit handen van het Liers gevoel een cheque van € 17.142 voor onze hulp tijdens de bardiensten van jongstleden 30 april tijdens het 100 jarig bestaan van OC De Lier.

Hier hebben ruim 30 toppers vanuit onze vereniging aan meegeholpen om van deze avond een succes te maken. Tevens m.b.t de afgelopen Bradelierweek met een barbezetting waar ruim 40 toppers vanuit Valto aan meegeholpen hebben. Dit alles incl de welbekende Eendjes-race maken dit mooie bedrag een geweldig mooie financiële boost voor onze vereniging.

Alle vrijwilligers die op welke manier dan ook hebben meegeholpen dit fantastische resultaat te behalen, namens het bestuur BEDANKT! Zonder jullie hulp was dit niet mogelijk geweest. Daar kunnen wij als vereniging en organisatie trots op zijn, dat er altijd mensen zijn die zijn of haar steentje willen bijdragen.  Hier zijn wij ontzettend blij mee.

09:00 Valto E2 - Korbis E1 Elise van Geest De Zwet
12:00 Excelsior E3 - Valto E3 Biesland (Excelsior)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde thuis tegen GKV (G) 1. Een moeizame wedstrijd, waarbij de weersomstandigheden zeker ook meespeelden. GKV gaf verdedigend veel druk en was ook erg fysiek in de duels, dus er moest hard gewerkt worden voor de doelpunten. De wedstrijd ging gelijk op en met rust waren de ploegen nog in evenwicht: 7-7. In de 2e helft hetzelfde beeld, alleen werden de doelpunten nog zeldzamer, en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 10-10. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen KCR 1, die haar eerste wedstrijd met 18-12 won van Nieuwerkerk 1, en afgelopen zaterdag verloor van Swift (M).

VALTO 2 speelde thuis tegen GKV (G) 2. GKV wist vorige week nog met ruime cijfers van DeetosSnel 2 te winnen (22-8), maar dit keer hadden ze in het tweede van VALTO duidelijk een andere tegenstander. Het eerste gedeelte ging het nog gelijk op, maar richting de rust nam het tweede afstand en zocht de kleedkamers op met een 10-5 voorsprong. In de 2e helft waren de doelpunten schaars, maar dat was aan beide kanten, waardoor de overwinning niet in gevaar kwam: 13-10. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Fiks 2, die haar eerste wedstrijd met 14-18 verloor van TOP(A) 2, en afgelopen zaterdag met 13-15 won van Avanti 2.

VALTO 3 speelde uit tegen Fortuna 5. De eerste helft ging het nog gelijk op, en het derde wist zelfs met een minimale voorsprong (5-6) de rust te bereiken. In de 2e helft kwam er een aantal zeer ervaren Fortuna spelers het veld in en had het derde nog maar weinig te vertellen. Er werd uiteindelijk met 16-9 verloren. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen ONDO 3, die haar eerste twee wedstrijden verloor: 13-11 tegen DES 3 en 14-15 tegen Avanti 4.

VALTO 4 speelde thuis tegen Dijkvogels 2. Ook hier was het veel wind en regen, wat de wedstrijd zeker beïnvloedde. Dijkvogels wist daar echter wel iets beter mee om te gaan dan VALTO, en ze was ook net op alle fronten wat beter, waardoor het vierde de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Eindstand 9-14. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen TOP 5, die haar eerste wedstrijd met 18-16 van Tempo 5 won en afgelopen zaterdag met 13-11 van Velocitas 4 verloor.

VALTO 5 speelde uit tegen Excelsior 5. De eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar in de 2e helft wist Excelsior het verschil te maken. Eindstand: 18-10. Maar in vergelijking met vorige week een duidelijk stijgende lijn, want toen werd er met 3-15 verloren. Als deze lijn wordt doorgezet, dan kunnen zaterdag vast de eerste punten bijgeschreven worden. Alhoewel dat gezien de stand niet helemaal te verwachten is, want er wordt dan thuis gespeeld tegen Maassluis 3, die haar eerste wedstrijd met 14-17 won van Refleks 4, en afgelopen zaterdag met 17-11 won van Weidevogels 4.

VALTO 6 speelde uit tegen ONDO 4. Vorige week wist ONDO niet verder te komen dan vier doelpunten, maar deze keer ging het, ondanks de wind, helaas een stuk beter. Het zesde wist wel bij te blijven en met 7-7 werden de kleedkamers opgezocht. In de 2e helft startte het zesde niet scherp, waardoor het al gauw tegen een 12-8 achterstand aankeek. Hierna knokte het zesde zich knap terug en wist vlak voor tijd de gelijkmaker, 12-12, te maken. Helaas lag de 13-12 er nog in dezelfde minuut in, waardoor er toch verloren werd. A.s. zaterdag speelt het zesde thuis tegen Dijkvogels 3, die haar eerste wedstrijd met 13-11 verloor van DES 5 en afgelopen zaterdag met 6-6 gelijkspeelde tegen Excelsior 6. Hier liggen dus kansen om de eerste punten binnen te halen.

VALTO 7 speelde uit tegen Refleks 5. Het werd een gelijk opgaande strijd, waarbij ook hier de wind er voor zorgde dat de doelpunten schaars waren. Helaas wist Refleks richting het eind van de wedstrijd nog net even een eindsprint in te zetten en zo ging zij er met de winst vandoor: 9-7. A.s. zaterdag speelt het zevende thuis tegen Excelsior 9, die haar eerste wedstrijd met 7-17 verloor van Refleks 5, en afgelopen zaterdag met 7-8 won van Avanti 11. Op papier liggen hier dus kansen voor de winst.

VALTO 8 speelde uit tegen IJsselvogels 6. Ook hier hetzelfde beeld als op de andere velden: de doelpunten waren schaars. Gelukkig voor het achtste maakte zij er net iets meer dan de tegenstander en zo werd er met 6-8 gewonnen. De wedstrijd van a.s. zaterdag wordt op verzoek van de tegenstander verplaatst naar maandag 10 oktober.

VALTO A1 speelde een moeizame wedstrijd tegen Avanti A2. De omstandigheden zorgden ervoor dat de A1 nooit echt ver afstand kon nemen van Avanti. Toch is de overwinning niet in gevaar gekomen. Door de tweede overwinning op rij staat de A1 na 2 wedstrijden bovenaan in de Overgangsklasse!

VALTO B1 mocht zich opmaken tegen Avanti B1. Avanti schoot uit de startblokken en wist van begin af aan veel druk te geven. VALTO had het hier lastig mee en kwam moeilijk tot het creëren van kansen. Dit resulteerde in een 8-1 achterstand in de rust. Na rust werd het iets scherper aan onze kant en wisten we nog even terug te komen naar 8-5. Helaas had Avanti gelijk een antwoord en bleef het doorgaan met scoren. De eindstand was 19-8.

VALTO C1: De C1 begon aanvallend matig aan de wedstrijd. In de eerste helft vonden veel 1- schots aanvallen plaats. Er werden weinig rebounds gepakt en alles werd op hetzelfde tempo gelopen waardoor we lastig tot vrijkwamen. Verdedigend kon het ook allemaal nog een tandje feller. In de tweede helft viel eindelijk het eerste doelpunt! Verdedigend stond het ook een stuk beter. Er werd veel beter voor verdedigd, waardoor we de tegenstander weinig kansen gaven. Heel de wedstrijd achtergestaan. Maar in de laatste minuut de winnende gemaakt. Een moeilijke wedstrijd, maar de tweede helft met elkaar als team voor de overwinning gevochten.

VALTO C2: Op het toernooi had de c2 al tegen Phoenix gespeeld, dus we wisten al dat dit een lastig potje zou worden. Alle spelers van Phoenix waren een kop groter, dus het passen viel niet mee. Aanvallen was dan ook lastig, ondanks dat er mooie tussen zaten. Verdedigend hebben we zaterdag ons mannetje gestaan, de tweede helft hebben we er nog maar 1 doorgelaten.

VALTO C3: De C3 heeft, in een zo nu en dan barre weersomstandigheden, afgerekend met 7-0. Door alle foutjes van RWA af te straffen, eigen kansen af te maken en het geluk dat RWA dat niet deed ging de C3 er met de punten vandoor.

VALTO C4: De C4 speelde zaterdag tegen avanti. De eerste helft van de wedstrijd verliep zeer stroef, waardoor Avanti tijdens de rust met 6-2 voor stond. Na de rust begonnen we heel goed, waardoor het met een paar minuten voor tijd zelfs nog 9-8 stond. Helaas lukte het niet meer om te winnen of gelijk te spelen, maar de C4 vertoonde wel doorzettingsvermogen.

VALTO C5: De C5 heeft helaas 6-0 verloren. Ze probeerden diepe ballen te gooien, maar door de wind en kou lukte dat nog niet helemaal. Er waren wel goede acties, maar helaas lukte het niet om te scoren.

VALTO D1: De D1 speelde uit bij Fortuna. Fortuna begon goed aan de wedstrijd en scoorde gelijk, gelukkig werd VALTO daarna gelijk wakker en werd het een leuke wedstrijd met goed korfbal. Na de rust leken we aansluiting te vinden met 4-3, maar elke goede kans wilde de korf niet in. Zo kon Fortuna helaas weer weglopen naar 8-5.

VALTO D2: De D2 speelde een lastige wedstrijd tegen ALO D1. Alo maakte het de D2 duidelijk moeilijker dan de tegenstander van vorige week. Toch kregen we veel kansen rond de korf. Helaas was de afronding er vandaag niet en schoot ALO wel scherp. De D2 speelde een prima wedstrijd en had meer verdiend. Helaas 7-3 verloren.

VALTO D3: De D3 speelde een leuk gelijk opgaande wedstrijd tegen ODO. Beiden deden goed hun best en we gingen met een kleine voorsprong de rust in. Dat bleef doorgaan tot de laatste 10 minuten. Toen werd de voorsprong van 5-4 helaas weggegeven tot 5-7.

VALTO D4: VALTO D4 mocht uit bij Korbis. Helaas werd er verloren met 6-2

Van de TC

Speelronde 2 veld, spelen in wind en regen

De tweede ronde. En wat voor een. Een koude, natte, waaierige zaterdag. Daar kunnen we uiteraard allemaal wel tegen, maar als het aankomt op een bal door een redelijk krappe korf gooien is dat toch wat lastig. Aan de standen was dit ook wel te zien. Enkele wedstrijd daargelaten. Zelfs de camera bij de livestreams had soms moeite om te blijven staan.

Trainen en coachen
Voor een aantal teams zijn er óf net te weinig trainers óf er is nog geen coach. Voor het coachen van wedstrijden is het fijn om wat basisinformatie te krijgen, die kunnen we geven. Misschien wel samen met de basisinformatie voor het geven van training. Daarvoor gaan we aan de slag met “Training geven: de basics“, waarin een docent vanuit de bond een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaat verzorgen. Ook de jonge trainers binnen Valto worden hiervoor uitgenodigd. De datum daarvoor is 27 september van 18.00 – 19.00 uur.

Scheidsrechters
Competitiewedstrijden betekent ook fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden voor de eerste helft van de veldcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren.

Kun je zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Teamouders

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
30-03-2024 zaterdag oefen 09.15-12.00 3 Marielle Ridder Ellen vd kaaij Wendy vd Meijs
30-03-2024 zaterdag oefen 12.00-15.00 3 Anne Marie Schenkeveld Linda vd Horst Desiree de vries
30-03-2024 zaterdag oefen 15.00-18.00 V7 V7 V7
02-04-2024 dinsdag oefen 19.15-22.30 1 Annemieke de Zeeuw
06-04-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Louise vt Wout Jeanette Langelaan Arie Dijkstra
06-04-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Sanne vd Berg Karlijn van Lenteren Irene Passchier
06-04-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Tim Jansen Yosta van Leeuwen Kitty vd lugt
06-04-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V5 V5 V5 V5
20-04-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
20-04-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Ciska de Koning Monique vd Berg Coby de Jong
20-04-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marcelle van Berkel Janine Krapels Irma Koornneef
20-04-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V3 V3 V3 V3 V3
valto 1 uit
04-05-2024 zaterdag competitie 14.00-18.00 3 Yvonne Lindhout Teun Voskamp Ellen Voskamp
valto 1 thuis
11-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Louise vt Wout Nancy vd berg Wendy vd Meijs
11-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Yosta van Leeuwen Irene Passchier Suzanne Oussoren
11-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Caroline Schouten Chantal van Kester Ronald Fransen
11-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V4 V4 V4 V4 V4
valto 1 uit
25-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 Roy Zeestraten Chantal Cevaal Ciska de Koning
25-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 Karlijn van Lenteren Marielle Ridder Annemieke Zeeuw
25-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 Tim Jansen Marjolein vd Knaap Marjolijn Pruijssen
25-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V8 V8 V8 V8 V8
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marjolein vd Knaap Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V5 V5 V5 V5 V5
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Rabo Club Support

Vrijwilligers gezocht

Beste leden,

CKV Valto is een korfbalvereniging voor jong en oud. Iedereen is welkom. Op ons sportcomplex bruist het 12 maanden per jaar van de energie en het plezier. Dat doen de spelers, maar ook alle vrijwilligers. Want door de vrijwilligers draait onze vereniging. Vrijwilligers die spelers coachen, trainen geven, een bardienst draaien en nog vele andere taken doen.

Maar … op dit moment komen we als vereniging vrijwilligers tekort. Vele handen maken licht werk en daarom zijn we opzoek naar jou! Mocht het onverhoopt via deze weg niet lukken om voldoende vrijwilligers te krijgen, dan moeten we op zoek naar andere oplossingen.

Wat kun jij betekenen voor onze vereniging?

Vul het formulier in via onderstaande deze link.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van CKV Valto

Jasje kwijt

Wie heeft er een jasje teveel? Sinds vorige week zaterdag ben ik mijn Valto jasje kwijt. Is er iemand die deze per ongeluk in zijn bezit heeft? Er staat niks op het jasje en het gaat om maat M.
Ik hoor het graag als jij mijn jasje hebt.
Met vriendelijke groetjes,
Lisette van Dijk
06-13165473

Wedstrijdverslagen

VALTO selectie houdt drie punten over aan het bezoek van GKV (G)

Sponsors:

Hoe wisselvallig wil je het hebben. Stonden we vorige week nog in korte broek en T-shirts langs de lijn, was het vandaag zaak om je paraplu bij de hand te houden en je warmpjes aan te kleden. Regen en vooral veel wind teisterden de velden, waardoor er niet op monster scores gerekend hoefde te worden. Al tijdens mijn fietstocht naar VALTO kreeg ik de eerste bui op mijn hoofd en dit zou ook niet de laatste zijn. VALTO A1 was nog niet klaar toen ik aan kwam bij de Villa. Met nog een paar minuten op de klok stonden zij met 11-7 voor op Avanti A2 en was het wel zeker dat ook de tweede wedstrijd gewonnen zou worden. Wat het voor wedstrijd geweest is weet ik niet, maar in die paar minuten waar ik getuige van geweest ben ging de bal drie maal op de strip. Gelukkig liet VALTO zich hier niet door van de wijs brengen en speelde de wedstrijd netjes uit en won uiteindelijk met 12-8.

Met nog een kwartier de tijd voor de wedstrijd van VALTO 2 zou starten heb ik me even terug getrokken in de Villa voor een warm kopje koffie en even geen haren in de wind. Het was deze over het veld razende wind die er voor zorgde dat we na het eerste fluitsignaal scheidsrechter Ruitenberg maar liefst acht minuten moesten wachten voor de eerste nul van het bord verdween. VALTO 2 startte met Jasper in de basis op de plaats van de zieke Mark. In allerijl werden er nog meer A1 heren voor de reserve bank opgetrommeld toen Wouter tijdens het inschieten geblesseerd raakte. Na de treffer van de gasten uit Gorinchem waren het Myrte en Vera die de achterstand ombogen naar een kleine voorsprong. De gelijkmaker werd vanaf de strafworpstip gemaakt, waarna Jasper en Pieter ons halverwege de eerste helft op 4-2 wisten te zetten. Vijf minuten later waren we echter weer terug bij af. Na twee gemakkelijk gegeven strafworpen kwamen de gasten bij 5-5 weer op gelijke hoogte. De laatste tien minuten van het eerste bedrijf waren echter voor VALTO, waarin Mandy het voorbeeld gaf, wat gevolgd werd door Jan Pieter, Jasper en Iris. Deze goede fase werd afgesloten door degene die het startsein gegeven had en Mandy bepaalde hiermee de ruststand op 10-5.

Een prima score voor de thuisploeg gezien de wind en ook een lekkere marge op een tegenstander die vorige week nog gehakt maakte van hun tegenstander en hen met een 22-8 nederlaag naar huis te sturen.

Ook de tweede helft was het in het begin weer zoeken naar de juiste plek om het schot te lossen en duurde het weer enige minuten voor Ron onze voorsprong vergrootte. Na de vakwissel zou het echter slechts een minuut duren voor de gasten de voorsprong met twee treffers hadden verkleind. Tijd voor een time out, waarin GKV ook gelijk twee verse spelers inbracht. Ron tekende met zijn tweede treffer voor de 12-7, waarna beide ploegen lang moesten zoeken naar de juiste kansen. In het tweede bedrijf waren de doelpunten erg duur en leken beide ploegen moeite te hebben met de wind. GKV kwam maar moeilijk vrij achter de korf, wat de enige plek was om een goede kans tot scoren te hebben. VALTO liet zich verleiden tot afstandsschoten vanuit het voor veld, maar ook dit bleken niet de juiste kansen om te nemen. Halverwege de tweede helft wisten de gasten terug te komen tot 12-9 en was het zaak dat VALTO de rust zou bewaren en zich niet zou laten opjagen. Vorige week verdween de voorsprong bij SKF 3 na de rust door een mindere fase van VALTO  2 maar dat zou vandaag niet gebeuren. Ons 2e toonde veerkracht en wist de rust te bewaren in het zoeken naar de juiste kansen. Er werden vele lange aanvallen gespeeld met meerdere kansen, waaruit Jasper uiteindelijk de laatste Lierse treffer door de korf wist te krijgen. Er stonden toen nog zeven minuten op de klok en de gasten gingen gedreven op jacht naar doelpunten. Ook zij hadden het lastig met de omstandigheden, waardoor het bleef bij de strafworp die zij verzilverden. Hoewel er nog genoeg kansen waren voor VALTO om de voorsprong te vergroten wilden de  ballen niet meer vallen maar bleven de punten in De Lier. VALTO 2 wist na de meer dan prima 1e helft de voorsprong te behouden en voor de eerste overwinning te tekenen in de reserve hoofdklasse. Volgende week reist VALTO 2 af naar Oegstgeest voor het treffen met FIKS 2, wat vandaag nipt won van AVANTI 2 en net als VALTO nu twee punten heeft in de competitie.

Ook in de volgende wedstrijd was het lastig om van te voren te zeggen wie de meeste aanspraak op een overwinning zou maken. VALTO wist uiteindelijk vrij gemakkelijk te winnen van promovendus ONDO uit ’s Gravenzande, terwijl GKV niet verder wist te komen dan een gelijkspel tegen een andere promovendus KOAG. Uit het verleden weten we dat VALTO het vaak moeilijk heeft tegen GKV. Het was dus even afwachten hoe deze wedstrijd zich zou ontvouwen onder de leiding van oude bekende Alex den Hartog, voorheen vaste maat van Rick Voskamp, met zijn huidige compagnon S. Bentum. Ook in deze wedstrijd was het even zoeken naar de juiste plek om het schot te lossen, maar de spelers hadden duidelijk goed naar de voorgaande wedstrijd gekeken. Er werd door VALTO direct naar de kansen achter de korf gezocht, waar met de wind in de rug geprobeerd moest worden te scoren. De gasten hadden veel meer ruimte om hun kansen te nemen en wisten dan ook als eerste de korf te vinden. Het waren Mirthe en Bart die onze achterstand ombogen naar een minimale voorsprong. Er ontspon zich een verbeten strijd en de doelpunten bleven schaars deze wedstrijd. Beide ploegen zouden niet bij machten zijn om in een goede fase het verschil te maken. Tot 4-4 ging het om en om, maar na twintig minuten waren het toch de gasten die een gaatje van twee wisten te creëren bij 4-6. VALTO wist dit in de laatste tien minuten tot de rust weer recht te zetten en kwam door treffers van Thom, Mirthe en Thijs tot de 7-7 ruststand.

In het tweede bedrijf bleken de doelpunten nog duurder te zijn. We waren al ruim acht minuten en een time out met twee Gorinchemse wissels verder toen Bart ons weer op voorsprong zette. Helaas wist ook GKV hierna snel weer de gelijkmaker te scoren. Er werd veel strijd op de mat gelegd en de gasten maakten het lastig voor VALTO om de juiste kansen te nemen. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar de ballen wilden gewoonweg niet vallen vandaag. Laurens kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen voor Frank, maar ook hij wist nog niet direct een lans te breken. Na een doelpuntloze fase van acht minuten wist GKV helaas weer als eerste de korf te vinden. De coach van GKV nam direct een time-out om zijn ploeg op scherp te zetten, want het was vanmiddag wel zo dat wie er nu een gaatje van twee zou weten te slaan wel eens spekkoper zou kunnen zijn. Met de nodige verse spelers aan Gorinchems kant en Sheila op de plaats van Laura werd de wedstrijd voortgezet. Mirte was het die ons weer op gelijke hoogte wist te zetten, maar met nog zeven minuten op de klok wisten de gasten hun voorsprong weer te herstellen. De slotfase was wel duidelijk voor VALTO, maar zij verzuimde om dit in doelpunten uit te drukken. De gasten verspeelden veel ballen in de aanval, maar VALTO kwam, ondanks de lange aanvallen met meerder pogingen, maar niet tot scoren. Tot grote opluchting van het aanwezige Lierse publiek wist Romee na veel pogingen dan toch de korf te vinden voor de gelijkmaker. Er waren echter nog drie minuten op de klok en wie weet hoeveel nog op de klok van Alex. De bloedstollende laatste minuten tikte weg zonder dat er nog een ploeg tot scoren kwam en werd het voor GKV wederom een punten deling. Het was zeker geen wedstrijd die de schoonheidsprijs zal krijgen, maar gelukkig hebben we er nog één puntje aan over gehouden.

Volgende week gaat VALTO 1 richting Ridderkerk om hun krachten te meten met de tweede van de drie promovendi in de poule. KCR 1 wist vorig seizoen op het veld het kampioenschap binnen te halen, waar het in de zaal degradeerde. De ploeg wist de eerste wedstrijd tegen het vernieuwde ckv Nieuwekerk te winnen, maar moest vandaag hun meerdere erkennen in het Zeeuwse Swift. De competitie is nog te jong om een voorspelling te doen, maar ik denk dat VALTO wel wat steun kan gebruiken om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

U wordt dus om 16:30 uur aan de Kastanjelaan 40 in Ridderkerk verwacht om ons vlaggenschip te steunen in de strijd. Hopelijk hebben we dan weer zonnebrillen nodig in plaats van een paraplu.

Tot volgende week, Arno van Leeuwen.

VALTO A1

Sponsors:
Vandaag weer een lastige wedstrijd en wel tegen Avanti A2. Altijd lastig, vooral thuis.
Onder uitstekende weersomstandigheden werd deze wedstrijd onder de bezielende leiding van een scheidsrechter gespeeld.
De ene aanval was nog mooier dan de andere en zo werd een ruststand bereikt van 4-4.
In de rust werden de bekende puntjes op de i gezet. En het toegestroomde publiek raakte onder het genot van een kop koffie niet uitgepraat over het getoonde niveau.
In de tweede helft werd er een schepje bovenop gegooid waardoor het publiek helemaal door het dolle ging. De spelsystemen werden soepel uitgespeeld waardoor Avanti totaal van het padje was. Eindstand 12- 8.
Dit is nu de tweede overwinning en ik denk dat we ons op kunnen maken voor de finale in de ZiggoDome.
T.E.A.M ouder

Valto C2 – Phoenix C1

Sponsors:

Zaterdag 17 september jl. moesten wij tegen Phoenix C1 spelen. Wij kenden deze tegenstander al van het toernooi bij Excelsior. Daar hadden we al gemerkt dat Phoenix C1 een team is met fysiek sterke spelers, maar natuurlijk gingen we er volledig voor !! Na een warming-up vertelden Mandy en Daan ons tips en tactieken. Dus we stonden op scherp.

In het begin van de eerste helft ging het nog niet zo goed, maar aan het einde van de eerste helft hadden we gescoord! We gingen de rust in met een stand van 1-6. Nadat we in de rust waren bij gepraat ging het beter, we eindigden uiteindelijk met een stand van 2-9.

Volgende week spelen we tegen Dunas C1 !!

Groetjes van Bas

VALTO D3 – ODO D2

Sponsors:

Valto D3 tegen Odo D2 , de zaterdagochtend bij Valto was best koud en vooral regenachtig, maar de spelers van de D3 gingen vol enthousiasme het veld op.

Het was een leuke wedstrijd om te kijken, het ging grotendeels gelijk op met een 5-4 voorsprong.

Helaas in de 2e helft ging de voorsprong in de laatste 10 minuten over naar een eindstand van 5-7.