Valto F1 - Korbis F1     6 - 3
Valto F2 - ODO F1     4 - 12

Van de TC

Speelronde 3 veld, spelen in wind en regen

De derde ronde. In de senioren en junioren iets meer groene cijfers dan bij de andere lichtingen. Hier en daar ook (weer) grote uitslagen. Dat is soms leuk (als je wint), maar soms ook niet (als je er een paar achter elkaar verliest). Het kan zijn dat er door clubs niet altijd goed ingedeeld is. En soms is dat ook lastig te bepalen vooraf. Gelukkig wordt er voor de zaal opnieuw gekeken naar de indeling en daarbij wordt meegenomen hoe een team het op het veld heeft gedaan. Dus daar is het echt: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Wat we ook vaak zien, vooral bij veel eerstejaars in een team, is dat de start van het seizoen lastig kan zijn. Maar de ervaring leert dat er gaandeweg meer geleerd wordt en dat de kinderen groeien in het team, groeien in het spel. En ook van verloren wedstrijden leer je veel. Die punten kunnen weer worden meegenomen in de trainingen. Heel veel succes dus weer de komende week!

Trainen en coachen

Voor een aantal teams zijn er óf net te weinig trainers óf er is nog geen coach. Voor het coachen van wedstrijden is het fijn om wat basisinformatie te krijgen, die kunnen we geven. Misschien wel samen met de basisinformatie voor het geven van training. Daarvoor gaan we aan de slag met “Training geven: de basics“, waarin een docent vanuit de bond een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaat verzorgen. Ook de jonge trainers binnen Valto worden hiervoor uitgenodigd. De datum daarvoor is dinsdag 27 september van 18.00 – 19.00 uur.

Scheidsrechters
Competitiewedstrijden betekent ook fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden voor de eerste helft van de veldcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren.

Kun je zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Teamouders

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Aanvoerdersband verplicht

Gebruik een aanvoerdersband i.p.v. tape!
Voor wedstrijdsportteams is het verplicht om de aanvoerder kenbaar te maken. De meest bekende manier om dit te doen is via de aanvoerdersband.
Echter zien we vanuit de kledingcommissie de laatste tijd dat sommige aanvoerders ervoor kiezen om tape op hun shirt te plakken om zich op die manier kenbaar te maken. Het gevolg hiervan is dat er nu op meerdere shirts resten aanwezig zijn van verwijderd tape. Dit gaat dus ten koste van de shirts. Hierbij dan ook het verzoek aan ALLE AANVOERDERS VAN DE WEDSTRIJDSPORT TEAMS om voortaan gebruik te maken van de aanvoerdersband. Heeft jouw team nog geen aanvoerdersband? Meld dit dan bij de kledingcommissie. Wij zullen er dan voor zorgen dat jouw team z.s.m. een aanvoerdersband krijgt.
Floris van Muijen
De Kledingcommissie
Telefoon: 06-13626830

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
20-04-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
20-04-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Ciska de Koning Monique vd Berg Coby de Jong
20-04-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marcelle van Berkel Janine Krapels Irma Koornneef
20-04-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V3 V3 V3 V3 V3
valto 1 uit
04-05-2024 zaterdag competitie 14.00-18.00 3 Yvonne Lindhout Teun Voskamp Ellen Voskamp
valto 1 thuis
11-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Louise vt Wout Nancy vd berg Wendy vd Meijs
11-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Yosta van Leeuwen Irene Passchier Suzanne Oussoren
11-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Caroline Schouten Chantal van Kester Ronald Fransen
11-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V7 V7 V7 V7 V7
valto 1 uit
25-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 Roy Zeestraten Chantal Cevaal Ciska de Koning
25-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 Karlijn van Lenteren Marielle Ridder Annemieke Zeeuw
25-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 Tim Jansen Marjolein vd Knaap Marjolijn Pruijssen
25-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V5 V5 V5 V5
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marjolein vd Knaap Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V8 V8 V8 V8
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Rabo Club Support

Vrijwilligers gezocht

Beste leden,

CKV Valto is een korfbalvereniging voor jong en oud. Iedereen is welkom. Op ons sportcomplex bruist het 12 maanden per jaar van de energie en het plezier. Dat doen de spelers, maar ook alle vrijwilligers. Want door de vrijwilligers draait onze vereniging. Vrijwilligers die spelers coachen, trainen geven, een bardienst draaien en nog vele andere taken doen.

Maar … op dit moment komen we als vereniging vrijwilligers tekort. Vele handen maken licht werk en daarom zijn we opzoek naar jou! Mocht het onverhoopt via deze weg niet lukken om voldoende vrijwilligers te krijgen, dan moeten we op zoek naar andere oplossingen.

Wat kun jij betekenen voor onze vereniging?

Vul het formulier in via onderstaande deze link.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van CKV Valto

Algemene Ledenvergadering maandag 17 oktober 2022 19:30 uur

Graag nodigen wij alle leden uit voor de najaar ALV op 17 oktober om 19:30 uur in Villa Valto. Ouders van leden zijn van harte welkom om hun kinderen te vertegenwoordigen tijdens de ALV.

2. Aftredend en herkiesbaar: Lid technische Commissie, Jan Jaap Elenbaas
    3. Het bestuur stelt als nieuw (extra) bestuurslid Sponsorcommissie voor: Floris v Muyen

Tegenkandidaten kunnen zich uiterlijk 3×24 uur voor de vergadering aanmelden bij een bestuurslid (bij voorkeur de secretaris).

1. Rondvraag

Korte vragen kunnen in de vergadering worden gesteld. Voorstellen ter behandeling op een algemene vergadering dienen tenminste 3×24 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij de secretaris te worden ingediend.

De jaarrekening en begroting kunnen vanaf 10 oktober bij de penningmeester worden opgevraagd.

Namens het bestuur, Fiona Rijsdijk

Wedstrijdverslagen

Promovendus KCR weet VALTO twintig minuten bij te benen.

Sponsors:

Sponsors: Martin Stolze b.v. en Van Wensen Elektrotechniek B.V..

Het derde competitie weekend had op papier weer een aantal interessante wedstrijden op het programma staan. Bij de jeugd heeft VALTO B1, wat bijna helemaal vernieuwd aan het seizoen begon, het nog lastig met het niveau. Vandaag waren ze wel dicht bij de eerste punten in de derby tegen CKC Maassluis B1, maar werd er met 11-12 nipt verloren. Moed houden jongelui en fanatiek blijven trainen dan komt het vast allemaal wel goed. VALTO A1 gaat het tot dusver prima af en staan zij na drie overwinningen nog ongeslagen op kop in de junioren overgangsklasse. Nog steeds zonder de geblesseerde Koert wisten zij ook HKV/ Ons Eibernest A1 met ruime cijfers te verslaan. VALTO 2 had vorige week vooral een sterke 1e helft en beleefden bij de start na de rust een dipje. Dit kwamen zij weer op tijd te boven en de eerste overwinning was een feit. Dit smaakte natuurlijk naar meer, maar in de eerste helft in Oegstgeest wilde er vandaag maar weinig lukken tegen FIKS 2. Bij de rust leek de wedstrijd dan ook al gespeeld, maar VALTO 2 wist zich in het tweede deel prima te herstellen en de tweede helft winnend af te sluiten. Het was echter niet genoeg om de achterstand weg te werken, maar geeft in ieder geval wel moed voor de volgende wedstrijden.

Dan ons vlaggenschip wat afgereisd was naar Ridderkerk om het op te nemen tegen het onbekende KCR. Zij zijn na het kampioenschap van vorig seizoen weer terug in de overgangsklasse, waar zij enkele jaren geleden ook uitkwamen. Na een hoopvolle start met een overwinning op het totaal vernieuwde CKC Nieuwerkerk wisten zij het vorige week in Middelburg  blijkbaar niet erg moeilijk te maken en verloren met 17-11 van, het voor ons niet onbekende, Swift. In tegenstelling tot thuis was het onderweg naar Ridderkerk toch nog nodig om de ruitenwissers in te schakelen. Gelukkig bleek bij aankomst het meeste water wel gevallen te zijn en voor scheidsrechter De Boer met zijn assistent S. Hoppel de wedstrijd startte, was het helemaal droog geworden. Hoewel de omstandigheden vele malen beter waren dan vorige week, was het wel te merken dat de herfst begonnen is. Voor de toeschouwers misschien wat fris, maar onder prima korfbal omstandigheden werd de jacht op doelpunten gestart door de thuisploeg. Het eerste verdedigingsvak met Sheila, Maaike, Frank en Bart moest KCR van het scoren zien te houden, terwijl Mirthe, Laura, Thijs en Laurens voor ons op jacht gingen naar doelpunten. De eerste aanvallen werden afgeslagen, maar onze aanval kreeg net als vorige week te maken met stevig achter verdedigen. Dit werkte erg vertragend en helaas wilde de ballen nog even niet vallen. Zo keek VALTO na vijf minuten tegen een 2-0 achterstand aan en mocht het andere vak het gaan proberen. Frank was al snel trefzeker, maar de thuisploeg diende die treffer direct van repliek. Het aanval vak kreeg nu meer grip op het achterverdedigen en wist de juiste mensen vrij te spelen. Laurens zorgde vrij snel de aansluitingstreffer en hierna kreeg de aanval alle tijd van hun ploeggenoten in de verdediging om de gelijkmaker te scoren. De verdediging hield maar liefst acht minuten stand, waardoor Thijs uiteindelijk halverwege de eerste helft de gelijkmaker binnen schoot. De thuisploeg kreeg het steeds moeilijker met de druk die hen door VALTO werd opgelegd, maar wist nog één keer op voorsprong te komen uit een toegekende vrije bal. In de volgende aanval wist Sheila direct de gelijkmaker te scoren, waarna Thijs ons niet veel later voor het eerst op voorsprong zette. Met nog vijf minuten tot de rust kwam KCR voor het laatst langszij, waarna Frank, Bart en Mirthe de ruststand op 5-8 bepaalden.

Na de pauze was het een gedreven VALTO wat direct liet weten dat er voor de thuisploeg weinig meer te halen was vanmiddag. Binnen vijf minuten liep de Lierse trots uit naar een comfortabele voorsprong van 5-12. Het waren vooral de dames die van zich lieten horen in deze fase. Mirte, Sheila en Maaike scoorden in rap tempo, waarna even later Laurens eigenlijk het lot van de thuisploeg al bezegelde. De tweede helft was al tien minuten oud toen KCR hun eerste doelpunt scoorde vanaf de strafworpstip. Maaike herstelde  het verschil weer, maar de thuisploeg leek nu wat meer ruimte te krijgen bij hun aanvallen. Na weer een tegentreffer geïncasseerd te hebben was het nu Laurens die het verschil weer herstelde naar 7-14. De KCR coach riep zijn spelers bij zich in de hoop het tij nog te keren. Er was al een wissel ingebracht, maar die gaf weinig effect. Met nog meer omzettingen ging de thuisploeg verder, maar het waren Mirthe en Maaike die onze voorsprong uitbreidde naar 7-16. KCR kreeg aan de andere kant een strafworp toegekend, wat de stand halverwege de tweede helft op 8-16 bracht. Het laatste kwart liet VALTO de touwtje een beetje vieren en ging ook zelf de nodige reserve spelers wat minuten gunnen. Mirthe en Laurens werden bedankt voor hun bewezen diensten en werden vervangen door Thom en Romee.  Thijs schoot vanmiddag voor de derde keer raak toen hij er 9-17 van maakte. KCR wist nog twee keer onder de Lierse druk uit te komen en doel te treffen, zodat ook zij boven de tien treffers konden eindigen. Het laatste doelpunt van VALTO was er eentje om je vingers weer bij af te likken. Thom ging naar binnen en maakte een beweging alsof hij de bal zou doorpassen op Thijs, maar in plaats daarvan de bal met één handje door de korf werkte en zijn tegenstander het nakijken gaf. Volgens het scorebord waren er nog vier minuten te gaan toen Jan Pieter mocht aantreden op de plaats van Thijs om ook hem zijn minuten in het vlaggenschip te geven. Er werd door VALTO nog gedreven gejaagd op meer doelpunten, maar deze wilden helaas niet meer vallen. De wedstrijd werd door het prima leidende arbitrale duo beëindigd toen er nog iets meer dan een minuut op de wedstrijdklok stond, maar het horloge van de heer De Boer is natuurlijk leidend. Met deze 11-18 overwinning blijft VALTO samen met Excelsior nog ongeslagen. Swift staat op één puntje derde en heeft zich na het onverwachte verlies in de openingswedstrijd herpakt en de volgende wedstrijden tegen GKV en KCR gewoon gewonnen. CKV Nieuwerkerk stal vandaag de overwinning in ’s Gravenzande door in de slotseconden een strafworp te verzilveren, waarna ONDO het nakijken had. Excelsior had vandaag in Delft geen kind aan KOAG en won met grote cijfers, waardoor zij nu op doelsaldo boven VALTO staan in de poule.

Dat wordt dus volgende week erop of eronder voor ons vlaggenschip. In de oefenwedstrijd hebben we de winst aan Excelsior gelaten, maar ik denk dat beide ploegen toen met het oog op de competitie niet het achterste van de tong hebben laten zien. Door de gescheiden competitie die V1 en V2 spelen, kunnen zij weinig voor elkaar betekenen bij de wedstrijden volgende week. VALTO 2 speelt om 14:00 uur in Dordrecht tegen Sporting Delta 2 en kan dus pas bij de start van de tweede helft in Delft zijn. VALTO A1, waarvan een aantal spelers al minuten in de selectie hebben gemaakt, is al in Delft op bezoek bij Fortuna A2 en kan dus wel bij aanvang van de wedstrijd van het vlaggenschip aan het Bieslandsepad aanwezig zijn. Met de nodige support heb ik er wel vertrouwen in dat het vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen is.

Graag tot volgende week dus allemaal, Arno van Leeuwen.

KCR fotoalbum: KCR 1 – Valto 1

HKV O.E A1 – Valto A1

Sponsors:

De voorbereiding voor deze wedstrijd begon al op de trainingen in de week voor de wedstrijd. Vrijdagavond moest iedereen op tijd naar bed, zodat ze fit voor de wedstrijd waren.
De zaterdagochtend was bijna iedereen op tijd voor vertrek. Helaas was er een speler iets te laat.
Nu moet u weten beste lezer dat bij deze persoon de wekker al om 06.00 af ging, dit weet ik uit betrouwbare bron. Deze bron wist mij te vertellen dat de wekker een verschrikkelijke herrie maakt, zo erg dat je er een kudde olifanten er op kan laten headbangen. Desondanks wist deze speler zich hier door heen te slapen.

Vertrek tijd was 10.45u maar deze speler kwam pas om 10.36 uit bed. PANIEK in huize van Dijk, moeders de vrouw werd opgetrommeld. Ze is met gierende banden naar Villa Valto gereden, pikte daar nog 3 dames op. Tussendoor nog een bandenwissel (in 3,3 sec, is niet slecht). De gordels werden extra vast gezet en moeders de vrouw reed met mach 7 naar HKV O.E. Wat opviel tijdens deze rit was dat er 1 dame dromerig naar buiten zat te staren, navraag leverde op dat deze dame vol in “love” is.
Moeders de vrouw vroeg wat er zo leuk was aan deze jongen, ze antwoordde: ”hij heeft van die mooie witte krullen, hij heeft van die mooie blauwe ogen en hij heeft schattige grote voeten”.

Een minuut voor aanvang kwam moeders de vrouw aanrijden en zo kon de wedstrijd gelukkig op tijd beginnen.
Ruststand 4 – 4
In de rust werd er door het massaal opgekomen publiek onder het genot van een kop koffie gesproken over de eerste helft. Wat hen opviel was dat er een dame van Valto rond dartelde als een jonge springbok en achter de vlindertjes aan liep en bloempjes plukte. En van de bloempjes de blaadjes afplukte.. hij vind mij lief, hij vind mij niet lief…….

Tijdens de rust besloten trainers de aangeleerde systemen in de tweede helft toe te gaan passen, zoals de 4-0, 3-1, 2-2, 5-4-2, 6-3-2 en natuurlijk de bekende 1-1. Tijdens de tweede helft werden systemen in perfectie uitgevoerd waardoor de spelers van HKV O.E in koor riepen RUSTUUUUUG”!!!!!!!!!!!!

Eindstand: 8-18