Geen nieuw hoofdstuk in de VALTO-geschiedenis

In het tweede weekend van de play offs werd er weer gestreden om kampioenschappen of lijfsbehoud door VALTO A1, V4, V3, V2 en het vlaggenschip. Vandaag traden V3 en V4 eerder in de middag al aan tegen respectievelijk KOAG 4 en KVS 6. VALTO 4 wist ook in de Blinkerd in Scheveningen ruim te winnen en speelt dus ook volgend zaalseizoen in de reserve 3e klasse. VALTO 3 was in Krimpen a/d IJssel ook weer een maatje te groot voor KOAG 4. Na de 23-12 overwinning van vorige week kon het ook bijna niet anders dat zij ook deze week makkelijk zouden winnen. Er werd wel wat minder gescoord, maar de 8-17 uitstand spreekt weer voor zich. Hiermee promoveren zij volgend seizoen naar de reserve 2e klasse. VALTO A1 speelde voor lijfsbehoud in hun klasse. Door de vele blessures hebben zij een moeilijk zaalseizoen achter de rug. Was het vorige week in de Vreeloohal nog een spannende wedstrijd tegen Refleks A1, de return was gezien de eindstand een stuk minder spannend. Refleks werd in de eigen hal met een 13-24 overwinning aan de kant gezet, waarmee de A1 ook volgend zaalseizoen in de junioren overgangsklasse uit zal komen.

VALTO 2 reisde met een voorsprong van acht doelpunten af naar Ridderkerk voor de return tegen KCR 2. Dit hadden er meer kunnen zijn, was het niet dat KCR 2 er vorige week nog een eindsprintje uit perste en het verschil terug bracht van twaalf naar acht. Het kon dus nog wel eens een heet middagje worden in “de Fakkel” in Ridderkerk. Bij VALTO dezelfde spelers binnen de lijnen die vorige week ook de klus geklaard hadden, maar bij de thuisploeg wat andere gezichten die er vorige week niet bij waren. Direct na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat KCR 2 met een missie in het veld stond. Zij schoten uit de startblokken, maar toch was het Mandy die al in de eerste minuut onze nul van het bord schoot. Na de gelijkmaker zette Vera L ons niet veel later weer op voorsprong, maar ook deze voorsprong werd door de thuisploeg weggewerkt. Hierna zou KCR een klein gaatje slaan door tweemaal achter elkaar te scoren, maar Laura en Wouter zorgden dat we na tien minuten nog in evenwicht waren bij 4-4. De thuisploeg nam direct een time out om te voorkomen dat VALTO weer in een flow zou komen. Na deze onderbreking wisten zij weer als eerste te scoren, maar dankzij Thijs en Vera L kwamen weer even op voorsprong. KCR zou, in tegenstelling tot vorige week, VALTO deze keer echter flink op de huid blijven zitten om te voorkomen dat er, net als in De Lier, een gaatje geslagen kon worden. Wederom viel de gelijkmaker en zou Martijn ons voor het laatst op voorsprong zetten. Dankzij twee meegekregen strafworpen wist KCR weer aan de goede kant van de score te komen en zou hierna een gaatje slaan van vijf doelpunten. Het KCR publiek begon zich flink te roeren en het ging er op lijken dat hun ploeg voor een stunt zouden gaan zorgen. Laura en Vera E verkleinde de marge naar drie, maar nog voor de rust schoot KCR dit weer terug naar vier.

Dat de thuisploeg er weer vertrouwen in had werd al snel duidelijk bij de aanvang van het tweede bedrijf. Binnen vijf minuten was de voorsprong waarmee VALTO vorige week gewonnen had weggepoetst. VALTO leek het spoor bijster en het lukte niet meer om goede aanvallen te spelen. Vaak was de bal al na één schot weer weg en in de kolkende Fakkel kreeg KCR vleugels. Bijna alles lukte wat zij deden en zo stond er na tien minuten spelen een 19-10 tussenstand op het bord. Laura werd vervangen door Lisanne O, omdat zij door moest naar V1 in Zoetermeer. Thijs en Martijn brachten VALTO weer even binnen de marge van acht door er 19-12 van te maken, maar KCR had bloed geroken en waren niet van plan te zwichten onder de druk. Met de vierde strafworp vergrootte zij weer de voorsprong, maar Thijs hield ons nog binnen de marge. Met nog zeven minuten op de klok bleef VALTO wel steeds aan het elastiek, maar dat was wel steeds net te lang. KCR ging met de nodige energie nog feller de duels aan en wist langzaam maar zeker de voorsprong uit te bouwen naar 25-15 toen er nog bijna vier minuten te spelen waren. Normaal gesproken zou VALTO nog wel een paar doelpunten kunnen maken in dit tijdsbestek, maar vandaag wisten zij niet de rust te bewaren in de heksenketel die het intussen geworden was in de Fakkel. Mandy tekende ook voor de laatste Lierse treffer, maar de eindstand werd door de thuisploeg op het bord gezet en werd uiteindelijk 26-16. Door deze nederlaag degradeert VALTO 2 naar de reserve 1e klasse en zal V2 er volgend seizoen weer alles aan gaan doen om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de reserve overgangsklasse.

Weinig tijd om te treuren was er niet, want iedereen moest zo snel mogelijk de bus in voor de reis naar de Veur in Zoetermeer waar het vlaggenschip ging proberen om De Meervogels te verslaan voor een plaats in de hoofdklasse. De nodige supporters, waaronder ik zelf, hadden voor eigen vervoer gekozen. De auto’s gingen dus alvast voor de bus uit en waren nog net bij het eerste fluitsignaal in de zaal. Ook ik was precies bij het eerste fluitsignaal binnen gekomen en zag de thuisploeg binnen vijf minuten een 3-0 voorsprong nemen, voordat Laurens ons eerste doelpunt wist te scoren. Sheila zorgde niet veel later voor de aansluiting, maar De Meervogels wist het verschil weer te herstellen. Toen na ca tien minuten de 5-2 was binnen geschoten door de thuisploeg was ook Vakkie V binnen gekomen en zij bleken nog een paar shooters bij zich te hebben. Helaas hadden zij het voorstellen gemist, maar een sfeer actie past eigenlijk op elk moment in de wedstrijd. Met de spontaan aangeboden bezems werd het ook door VALTO aanhang opgeruimd, waarna de wedstrijd weer verder kon. Mark had intussen even met de spelers kunnen babbelen en dat leek zijn vruchten af te werpen. Verdedigend werd het dicht gehouden en Frank, Thom en Maaike zorgden er voor dat we weer op gelijke hoogte kwamen bij 6-6. Na weer een Zoetermeers doelpunt egaliseerde Laurens weer en zette Maaike ons bij 6-7 op voorsprong. Lang zou dit niet duren, want niet veel later waren de rollen weer omgedraaid. Romee en Sheila hielden VALTO in de wedstrijd door de egaliseren bij 8-8 en 9-9. Met nog ca vijf minuten op de klok bleef het spannend in De Veur wie het eerste serieuze gaatje kon slaan. Dit werd toch de thuisploeg die via een strafworp en twee schoten weg liep naar 12-9. Hierna zouden beide ploegen nog eenmaal scoren, waarmee de ruststand op 13-10 uit kwam.

Bij aanvang van het tweede bedrijf liet VALTO direct zien zich nog niet gewonnen te geven. Binnen tien seconden had Laurens het eerste VALTO doelpunt al weer door de korf. Bijna net zo snel werd er aan de andere kant geantwoord, waarna Thom ons aan het elastiek hield. De Meervogels wist met twee treffers op rij de marge naar vier verschil te tillen, maar Bart en Maaike halveerde die weer. Dat was wel een vliegende start van de tweede helft, want deze doelpunten vielen allemaal binnen vijf minuten en leek een monster score in de maak. De storm zou echter te gaan liggen en in het vervolg van de wedstrijd zouden de doelpunten elkaar minder makkelijk vallen. Het verschil werd door de Meervogels weer vergroot naar 18-14 halverwege de tweede helft en leek de wedstrijd toch in de richting van de thuisploeg te kantelen. Sheila mocht vanaf de strafworpstip na de Zoetermeerse time out weer wat van de achterstand afknabbelen, maar hierna wist de thuisclub weer tweemaal de korf te vinden. Met nog vijf minuten op de klok stond er een 24-16 tussenstand op het bord en was de wedstrijd wel gespeeld. Maaike, Romee, Laurens en Sheila zouden nog voor VALTO scoren, maar de thuisploeg scoorden mee om het verschil te behouden. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 26-20, waarmee er dus geen nieuw hoofdstuk in de VALTO geschiedenis geschreven gaat worden. Ook volgend zaalseizoen spelen we weer in de overgangsklasse en gaan zien waar we volgend jaar dan weer staan.

Een bijzonder zaalseizoen komt hiermee ten einde en nu hopen dat we volgend seizoen weer een normaal zaalseizoen af kunnen werken.

Volgende week wacht al direct de eerste wedstrijd op het veld in het vervolg van de veldcompetitie. Hier staat VALTO 1 op een gedeelde 2e plaats in is VALTO 2 ironisch genoeg daar koploper. Concurrenten voor deze posities zijn bij zowel VALTO 1 als 2 de tegenstander van volgende week als de selectie afreist naar Kamerik voor de wedstrijden tegen SDO/Fiable 1 en 2. De wedstrijd van het tweede start om 14:00 uur op sportpark Mijzijde aan de Overstek 6 in Kamerik. Uw support is daar ook weer van harte welkom.