Sporting Delta een maatje te groot voor VALTO

In de laatste reguliere competitieronde zou het er nog om gaan spannen voor VALTO 2, wat een gedeelde derde plaats stond met de tegenstander van vandaag. Bij ons vlaggenschip kon er bij winst nog aanspraak gemaakt worden op de koppositie. Vraag was dan wel of dit wel zo gunstig was geweest, want dat betekende wel dat er wederom naar Middelburg afgereisd zou moeten worden. In het voorprogramma speelde vandaag VALTO 5 een belangrijke pot tegen Gemini 2. Als VALTO 5 deze wedstrijd met meer dan twee doelpunten zou verliezen, waren zij de koppositie kwijt geweest. Hoewel het vlak voor het einde nog even spannend werd bij een 11-10 tussenstand, wist VALTO orde op zaken te stellen en met 14-10 weer een overwinning bij te schrijven en eindigen hierdoor als koploper.

Voor VALTO 2 was het vandaag een wedstrijd van er op of er onder. Bij winst zouden zij veilig zijn voor de reserve overgangsklasse en bij verlies moet er nog een beslissingswedstrijd gespeeld gaan worden tegen de nummer laatst uit de andere halve  poule. Beide ploegen stonden voor aanvang op gelijke hoogte, dus gold hetzelfde voor de gasten uit Dordrecht. Na het eerste fluitsignaal gingen Thijs, Mark, Vera en Mandy op zoek naar het eerste doelpunt. Dit zou even later van de handen van Thijs vallen. Het verdediging vak met Martijn, Pieter, Laura en Mirthe moesten proberen de nul te houden. Na een gelost schot werd er door iemand aan de paal gezeten en scheidsrechter Kuif meende dat diegenen een oranje shirt aan had. De toegekende strafworp werd verzilverd en werd er van vak gewisseld. Ook de tweede Delta treffer werd vanaf de strafworpstip gemaakt en moest VALTO al snel in de achtervolging. Pieter wist deze achterstand nog weg te werken, maar na de 2-2 wisten de gasten het eerste gaatje van twee te slaan. Toen na ruim zes minuten spelen Sporting Delta op 2-5 kwam nam Richard zijn eerste time-out. De gasten waren echter gretig en wisten weer een aanval van VALTO af te breken, waardoor er niet veel later uit de 3e strafworp van de gasten een 2-6 stand op het bord stond. Halverwege de eerste helft  werd ook Mark met een overtreding gestopt en mocht VALTO hun eerste strafworp verzilveren. De duels waren niet mals in deze wedstrijd. Er stond immers veel op het spel en dat bleek intussen wel uit het spel. Er werden regelmatig spelers tegen de grond gelopen, waarna dood leuk het schot genomen werd. Dit leek allemaal toegestaan, wat de wedstrijd duidelijk verhardde. Thijs ging na een duel onder de korf samen met zijn directe tegenstander naar de grond. Zijn tegenstander ging hierbij te ver volgens de scheidsrechter, wat hem een rode kaart opleverde. VALTO zou nog lang het gaatje op 4 á 5 doelpunten weten te houden, maar na de 5-9 wist VALTO de korf niet meer te vinden voor de thee. Hoewel de verdediging zijn best deed om het de zeven minuten tot de rust dicht te houden, konden zij niet voorkomen dat de gasten uitliepen naar een 5-11 ruststand.

Na de thee gingen de gasten door waar zij gebleven waren en wisten in de eerste aanval direct weer te scoren. Richard wisselden Laura en Mandy van vak in de hoop het tij te keren. Thom was aan het eind van de eerste helft op de plaats van Thijs gekomen en wist nu zijn vrije bal te verzilveren. VALTO leek het verschil te kunnen verkleinen toen Thijs de 8-13 binnenschoot, maar in de volgende aanval wist een Dordtse dame in de zoemer het veertiende Dordtse doelpunt te maken. Pieter bracht dit weer terug te brengen naar vijf, maar daarna zouden de gasten weglopen naar een 9-18 tussenstand. Richard probeerde onderhand met de nodige wissels nog te redden wat er te redden viel, maar dit had niet het gewenste resultaat. Elise, Vera E en Wouter waren binnen de lijnen gekomen, maar het bleek allemaal niet tot veel doelpunten te leiden. Vera E wist onze tiende te maken, maar die werd direct van repliek gediend door de gasten. Wouter zou met zijn twee treffers drie minuten voor het einde de laatste Lierse doelpunten maken. Het eindsignaal klonk bij de 13-21 eindstand, waarmee VALTO 2 veroordeeld is tot het spelen voor twee beslissingswedstrijden tegen de nummer laatst uit de andere ROKD poule. Dit is KCR 2, wat op nul punten is geëindigd. Uw support is dus nog tweemaal gewenst.

Dan de wedstrijd van ons vlaggenschip, die bij winst vandaag de koppositie over kon nemen van Sporting Delta 1. Dit moest dan wel gebeuren in een creatieve opstelling, want er waren meerdere spelers niet helemaal fit. Bart en Mees zaten zelfs in hun vrije tijds kleding op de bank en zouden zo wie zo niet spelen. Bart vanwege zijn blessure die hij bij Fortis had opgelopen en Mees is al langer geblesseerd. Dit zorgde ervoor dat Jasper vandaag, na vanmorgen bijna een hele wedstrijd in de A1, nu zijn debuut mocht opmaken in de basis van het vlaggenschip. VALTO begon scherp aan de wedstrijd en wist al snel een 2-0 voorsprong te nemen door treffers van Thom en Sheila. Delta wist dit echter weer te egaliseren en nam na de gelijkmaker gelijk het initiatief over. Laurens zorgde echter weer voor de gelijkmaker en met de 4-3 wist Jasper ons weer op voorsprong te zetten. Tot de 5-5 was het nog stuivertje wisselen, maar toen kwam VALTO in een flow. De Lierse dames lieten zich gelden. Romee verzilverde haar toegekende strafworp, waarna Nikki het verschil weer op twee zette. Sheila zat lekker in de wedstrijd en werd al meer gezocht en zat er ook vaak dichtbij. Nu was zij tweemaal op rij trefzeker en verdubbelde onze voorsprong naar 9-5. Alsof het nog niet genoeg was deed Nikki nogmaals een duit in het zakje, voordat de coach van Sporting Delta besloot een time-out te nemen. Dit bleek voor de gasten de gouden greep, want VALTO zou de volgende negen minuten niet tot scoren weten te komen. Met nog iets meer dan drie minuten op de klok had Sporting Delta hun achterstand weggepoetst en waren de ploegen weer in evenwicht. Beide ploegen ging ook nu vol voor de overwinning, waarbij de gasten niet meer wisten te scoren voor de rust. Voor VALTO wist Laurens nog een bal door de korf te krijgen, waardoor we met een 11-10 voorsprong de gang naar de kleedkamers maakte.

Deze voorsprong werd na de thee door de gasten al snel weggepoetst en ook zij hebben dames die met scherp schieten, waardoor zij weer op voorsprong kwamen. Frank zorgde even later weer voor de gelijkmaker, maar VALTO kon niet voorkomen dat de gasten het verschil weer naar twee brachten bij 12-14.

Tijd voor een time-out vond Mark. Na deze time-out wist Nikki weer voor de aansluiting te zorgen, maar de gasten zouden in deze fase steeds met ons mee scoren. Hierdoor bleef het verschil twee door de gemaakte strafworp van Sheila en de gemiste strafworp van Delta. Halverwege de tweede helft was bij Maaike, die ook niet helemaal fit was, de pijp leeg en kwam Elise weer binnen de lijnen. Zij kende de laatste wedstrijden prima invalbeurten en mocht vandaag weer proberen om haar doelpuntjes mee te pikken. Jasper zorgde na een Dordtse treffer weer voor het herstel naar twee verschil, maar helaas werd er ook weer aan de andere kant gescoord. Thom, weer binnen de lijnen op de plaats van Thijs, maakte de 16-18 en werd bij de vakwisseling ook direct weer vervangen door Thijs. Sporting Delta ging het nu ook over de dames spelen, die hadden vandaag immers hun vizier goed op scherp staan. Met twee treffers op rij gooiden zij de wedstrijd in het slot. Met nog twee minuten te gaan zou het voor VALTO niet meer in te halen zijn, tenzij er snel een doelpunt zou vallen. Dit lukte helaas niet, waardoor Jasper na de 17-20 van Thom een publiekswissel kreeg als dank voor zijn prima debuut. Romeo zou de laatste minuut meespelen op zijn plaats, maar beide ploegen zouden niet meer tot scoren komen. VALTO 1 leek even voor een stuntje te zorgen maar eindigt als tweede in de poule, wat betekent dat er twee PD wedstrijden gespeeld gaan worden tegen de nummer 1 van de andere OKD poule. Dit is De Meervogels uit Zoetermeer geworden en blijft ons dus de derde reis naar Middelburg gespaard.

Uit de tweet van VALTO na afloop van de wedstrijd begrijp ik dat we volgende week starten in de Vreeloo hal met deze PD wedstrijden, dus hoop ik op een nog vollere tribune bij deze wedstrijden.

Laten we KCR 2 en De Meervogels 1 trakteren op een kolkende Vreeloohal.