VALTO 2 en 3 maken SDO/Fiable vier punten afhandig

Maar het vlaggenschip bleef met lege handen …

De lange korfbalmiddag begon voor mij met de wedstrijd van VALTO B1 tegen Fortis B1. De aspiranten van VALTO zijn dit seizoen flink verjongt met instroming vanuit de C1. Ondanks de vele eerste jaars aspiranten wisten zij zich goed staande te houden in deze wedstrijd. De eerste voorsprong was voor de gasten uit Oost Souburg in Zeeland. Zij lieten direct zien niet voor niets de lange reis te hebben gemaakt. Toch wist onze B1 de 1-4 achterstand terug te brengen naar een 4-5 ruststand. Na de rust kwam VALTO B1 na tien minuten bij 7-7 weer langszij en nam het tweemaal met 8-7 en 9-8 een kleine voorsprong. Tot 11-11 ging het zo gelijk op, maar in de slotfase wisten de gasten toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zij wisten de korf nog driemaal te vinden en zo met de 11-14 eindstand de punten mee naar Zeeland te nemen.

VALTO 2 staat na de stilgelegde competitie toch weer een beetje als debutant in de reserve overgangsklasse. Vorig seizoen wisten zij halverwege de competitie in de middenmoot te eindigen. De tegenstander van vandaag SDO/Fiable 2 kennen we nog van vorig seizoen toen we in de pittige uitwedstrijd in de punten wisten te pakken in Kamerik. Vandaag dan weer een nieuwe kans na de eerste overwinning vorig week in Ridderkerk op KCR 2.

Natuurlijk was VALTO 2 er alles aan gelegen om de eerste thuiswedstrijd ook gelijk te verzilveren om de juiste sfeer te creëren voor de wedstrijden die nog volgden. VALTO 2, vooral Ron, startte scherp door binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong te pakken. Na de 3-0 van Pieter wist ook de tegenstander de korf te vinden. Ron zou in zijn tweede aanval ook weer tweemaal scoren, waarmee hij VALTO halverwege de eerste helft op een 5-1 voorsprong zette. Voor de coach van SDO tijd om een time out te nemen om zijn ploeg toe te spreken en VALTO uit hun ritme te halen. SDO/Fiable zou ook na deze time out als eerste scoren, maar VALTO wist het verschil op vier te houden. Zo werd de ruststand 8-4 bereikt met de doelpunten van Ruben (2x) en Thijs.

Na de rust was het Lisanne B die voor ons de korf wist te vinden en niet veel later zette Ron een 10-4 tussenstand op het bord. Hierna moest het thuispubliek echter zes minuten wachten op het volgende juichmoment. Intussen hadden de gasten de achterstand gehalveerd naar 10-7, maar toen wisten Ron en Ruben het verschil weer te herstellen. Na de doelpunten van Mandy en Lisanne B stond het tien minuten voor tijd 14-8 en leek het een kwestie van uitspelen. Met nog vijf minuten op de klok was het verschil het grootst met de 16-9 tussenstand en liet VALTO de touwtjes een beetje vieren. Hierdoor wisten de gasten de stand nog wat draaglijker te maken en met drie doelpunten op rij de wedstrijd te eindigen bij 16-12. In mijn ogen een beetje zonde om zo’n voorsprong zo makkelijk weg te geven, want wie weet heb je deze doelpunten aan het eind van het seizoen hard nodig voor het onderling resultaat. Het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen, maar juist nu kan je het verschil maken waar je aan het eind van de competitie profijt van kan hebben.

Dan de wedstrijd tussen de “vlaggenschepen” van VALTO en SDO/Fiable.

Vorige week had het keurcorps van Mark zich prima geweerd in Hoog-Hardinxveld op bezoek bij HKC. Na de 23-15 nederlaag kon het team daar met opgeheven hoofd het veld aflopen en met vertrouwen naar de wedstrijd van vandaag toe gaan werken. SDO/Fiable 1 had vorige week de eerste punten weten te pakken tegen Oranje Wit, wat slecht vier keer wisten te scoren in de wedstrijd. In het verleden is al gebleken dat SDO een taaie tegenstander is, waar VALTO het lastig tegen heeft. Onder toeziend oog van de camera’s ging de wedstrijd van start. Net als in de voorgaande wedstrijd startte VALTO scherp en wist binnen drie minuten een 3-0 voorsprong op het bord te zetten door treffers van Frank, Sheila en Maaike. Dankzij de doelpunten van Laurens, Mees en weer Frank stonden we halverwege de eerste helft bij 7-3 nog steeds vier punten los. Dit wist VALTO nog vast te houden tot de 10-6  van Thom vijf minuten voor de thee. Dit was het moment dat Maaike geblesseerd uitviel en Mandy haar plaats in nam. De gasten benutte de resterende tijd zeer efficiënt, want zij wisten de 10-6 achterstand om te buigen naar een 10-11 voorsprong voor het rustsignaal klonk.

Niets aan de hand dacht iedereen langs de lijn, want dat ene puntje achterstand is zo weer weggewerkt. Niets bleek minder waar, want VALTO begon niet scherp aan de tweede helft. Gelukkig wisten zij voor het publiek nog wel ook de tegenstander van het scoren te houden, waardoor we hoop bleven houden. Toen SDO/Fiable echter de korf na negen minuten gevonden had, was ook gelijk de deksel er af. Na de volgende tien minuten keek VALTO tegen een 10-17 achterstand aan en had het thuispubliek nog geen reden tot juichen gehad. Pas in de achttiende minuut wist Romeé voor VALTO de ban te breken, maar toen was het al te laat. Mark paste nog wel wat wissels toe in een poging het tij te keren, maar het was allemaal tevergeefs. De gasten hadden intussen de wind in de zeilen en wisten gemakkelijk de korf te vinden. Wij zouden uiteindelijk in de tweede helft slechts driemaal scoren, wat natuurlijk veel te weinig is op dit niveau. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij de 13-23 eindstand en nam SDO/Fiable 1 meer dan terecht de punten mee naar Kamerik.

Voor ons is het te hopen dat de blessure van Maaike meevalt, hoewel Mandy een prima invalbeurt had. Waar het vandaag mis ging is aan Mark om de vinger op te leggen, maar ik miste vooral in de tweede helft de vechtlust die er vorige week wel was tegen HKC. Daar bleven we vechten voor elke bal, terwijl we eigenlijk wisten dat HKC de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Dit zal dus volgende week beter moeten, want dan wacht weer een pittige tegenstander voor VALTO waar eigenlijk van gewonnen moet worden. Tegenstander is dan KV Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam. We kennen ze natuurlijk allemaal uit de afgelopen seizoenen als een tegenstander  waar we wisselende resultaten tegen geboekt hebben. De laatste wedstrijd in de zaalcompetitie waren we heer en meester in de Vreeloo hal met een 25-16 overwinning. De uitwedstrijd was in die zelfde competitie echter precies het omgekeerde en werd VALTO in de begin fase op flinke achterstand gezet. Het kan dus alle kanten op en is publiek dan ook erg gewenst.

VALTO 1 ziet u dus graag bij deze wedstrijd in Hardinxveld-Giessendam waar op sportcomplex “Sluisweg” aan de Sluisweg 135 deze wedstrijd om 16:00 uur zal aanvangen. Voor diegene die er weer een korfbal zaterdag van willen maken staat om 12:30 uur ook nog de wedstrijd CKV Nieuwerkerk 3 – VALTO 2 op het programma. Er is daarna nog voldoende tijd tussen de wedstrijden om rustig naar Hardinxveld te rijden en onderweg ergens te lunchen. Ook VALTO 2 wordt graag gesteund vanaf de zijlijn in de strijd om de punten.