Coronadiensten zaterdag 27 november 2021

Vanaf  zaterdag 6 november, is bij binnensporten een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist voor mensen van 18 jaar en ouder. Zowel voor trainingen als wedstrijden. Waar dit eerst voor spelers en publiek gold, geldt dat nu alleen voor spelers, omdat publiek niet meer toegestaan is in de sporthal. Daarnaast is het CTB verplicht bij kantinebezoek voor mensen van 13 jaar en ouder. In een vorige bericht hebben we uitgelegd hoe wij daar binnen Valto mee omgaan en wat dit in de praktijk betekent.

Het verschil is dus nu dat er geen publiek meer bij wedstrijden mag zijn. Alleen spelers, trainers, coaches, scheidsrechters en andere vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn. Rijders van de bezoekende verenigingen mogen vooralsnog wel naar binnen bij Vreeloo, echter beperkt. Het is niet de bedoeling dat er voor iedere speler een rijder mee naar binnen komt. Voor andere sporthallen kan dit beleid verschillen. Verder helaas geen publiek op de banken, de komende drie weken. Niet thuis, niet uit.

Afgelopen zaterdagen is het controleren van het CTB erg goed verlopen. In een enkel geval was het ID vergeten, maar ook zo weer gehaald. Voor de komende weken vragen we wederom per team om een ouder door te geven die de controle gaat doen. Dit willen we verplaatsen van de hoofdingang, naar de ingang van de hal en op de tijd dat het team speelt. Hierdoor kan de ouder tegelijk de wedstrijd van zijn of haar kind bekijken. Het zal een stuk rustiger zijn, aangezien er geen publiek mag komen. optisport controleert tot 12.00 uur, wij erna.

Daarnaast zorgen we vanaf 27 november, bij de start van de competitie, voor een livestream in beide hallen. Ook daarvoor vragen we het team een ouder door te geven die de camera bedient en zo bij de wedstrijd van zijn/haar kind te zijn en tegelijkertijd de andere ouders de mogelijkheid geeft om thuis mee te kijken. Geen camerabediener = geen wedstrijd kunnen kijken thuis.

Het schema voor CTB-scanners en camerabedieners:

 

Hal 1 Team Hal 2 Team
11:00 E2 + E3 (geen CTB en geen camera nodig ivm 4korfbal) 11:00 D3 (geen CTB, wel camera)
12:00 D1 (CTB en camera) 12:00 C4 (CTB en camera)
13:00 Clinic (CTB wordt verzorgd) 13:00 V8 (CTB en camera)
14:10 V7 (CTB en camera)
15:20 B2 (CTB en camera)
16:30 V2 (alleen CTB, camera door streamteam)
18:10 V1 (alleen CTB, camera door streamteam)

We hopen het hiermee voor iedereen leuk te houden in deze tijd en rekenen dan ook op een stukje flexibiliteit en medewerking.

Het bestuur en team corona 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.