Finale dag Rijk Zwaan Westland Derby’s 2016

Vandaag zouden de prijzen verdeeld worden in de poules. Het weer zat mee, al stond er wel een sterk windje over het veld, maar de zon scheen volop, dus het beloofde een mooie middag te worden.

Het publiek verzamelde zich al vroeg op het terras van de Villa Valto en bij het eerste fluitsignaal namen ze mooie plekjes in langs beide Valtovelden om hun ploegen aan te moedigen.

De junioren 2 teams mocht als eerste gaan strijden om de prijzen. In de finale wedstrijd ging het gelijk op tussen Valto en Ondo, maar Ondo zette in de laatste minuten nog even aan en stelde de eerste prijs zeker. Ze wonnen met 10-6. Om derde en vierde prijs werd gestreden door ODO en CKC Maassluis en de uitslag zegt genoeg, een 23-2 overwinning voor CKC. Deze uitslag bracht meteen de spanning terug voor de algehele prijs, ‘meest scorende vereniging’. Valto had afgelopen week namelijk al een gaatje van 23 doelpunten geslagen met de concurrenten, maar door deze uitslagen was dit deels door CKC Maassluis gedicht.

De eerste prijs bij junioren 1 werd gepakt door Valto A1. Ondo A1 maakte het ze nog wel lastig, maar in gevaar kwam Valto niet. Op veld 2 stelde CKC Maassluis A1 hun derde plek veilig door  met 15-10 van ODO A1 te winnen.

Vervolgens kwamen de tweede teams van de Westlandse verengingen het veld op. In de finale leek CKC Maassluis 2 al snel klaar te zijn met Valto 2, maar na een 8-1 voorsprong kwam Valto toch nog aardig terug, maar echt doorzetten lukte niet. CKC Maassluis zette nog even aan en mocht zich tot kampioen bij de senioren 2 kronen na een 16-10 overwinning. Op veld 2 streden Ondo 2 en ODO 2 om plek drie en vier. Na een spannende pot trok Ondo aan het langste eind en met een 13-10 overwinning namen zij plek drie in.

Tot slot mocht van elke vereniging het vlaggenschip aantreden. ODO pakte op veld 2 de winst na een duidelijke overwinning, 14-7, op Ondo. Op veld 1 speelde Valto tegen CKC Maassluis. Valto pakte meteen de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Ze bouwden de voorsprong uit tot 26-13 en Valto kon de beker in ontvangst nemen.

Valto was dit jaar ook de meeste scorende vereniging met 136 doelpunten, zij kregen van de organisatie de vlag overhandigd welke ze als trotse winnaar een mooi plekje kunnen gaan geven.

Tot volgende jaar!

Hieronder nog eenmaal de uitslagen van de RIJK ZWAAN WESTLAND DERBY’S 2016!

 

junioren 2 junioren 1 senioren 2 senioren 1
ONDO A2 VALTO A1 CKC Maassluis 2 VALTO 1
VALTO A2 ONDO A1 VALTO 2 CKC Maassluis 1
CKC Maassluis A2 CKC Maassluis A1 ONDO 2 ODO 1
ODO A2 ODO A1 ODO 2 ONDO 1
meest scorende vereniging 2016
Valto 136
CKC Maassluis 120
ONDO 97
ODO 76

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.