Samenvatting dag 2: RIJK ZWAAN WESTLAND DERBY’S

Nu de Rijk Zwaan Westland Derby’s goed en wel onderweg zijn en de finales bij de junioren bekend zijn, was het vanavond de beurt aan de Westlandse senioren selecties om te laten zien wat ze in huis hebben.
De eerste wedstrijd van de avond was een wedstrijd uit poule 2, het 2e van CKC Maassluis nam het op tegen de streekgenoten van ODO uit Maasland. In een spannende eerste helft hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, wat leidde tot een 9-8 stand met rust. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste waarin het niveau van de ploegen vrijwel gelijk lag. Einduitslag van deze wedstrijd is 16-15 waarmee de korfballers uit Maassluis de punten in de tas hadden.

Een kwartier later begon op veld 1 de eerste wedstrijd uit poule 1 van de avond, het vlaggenschip van Valto nam het hierin op tegen de buren van ONDO uit ’s Gravenzande. Deze wedstrijd kwam wat minder voortvarend op gang, na 15 minuten spelen stond het nog steeds 1-0 voor de formatie uit De Lier. Gelukkig bleken het alleen de opstart problemen te zijn van beide ploegen, want met rust stond er een redelijke korfbal tussenstand op het bord: 7-4. Voor het publiek wat in grote getale aanwezig was, zowel langs het hek als via de livestream, werd de 2e helft interessanter. De ploegen konden wat makkelijker de korf vinden wat resulteerde in een 18-10 eindstand in het voordeel van Valto.

Valto 2 – ONDO 2 zou de 2e wedstrijd in poule 2 vormen van vanavond en ook dat bleek een wedstrijd van formaat te zijn. Na met rust voor te hebben gestaan met 7-5 beloofde het nog een spannende wedstrijd te worden in de 2e helft. Net zoals in de eerste wedstrijd in poule 2, de wedstrijd tussen CKC en ODO, was het niveau van beide ploegen vrijwel gelijk. Valto bleek toch de meest scorende ploeg te kunnen zijn en besliste de wedstrijd door met 12-11 te winnen van ONDO.

De finale van vanavond werd gevormd door de wedstrijd CKC Maassluis 1 – ODO 1 die plaats vond op veld 1. Waarin in de eerste helft CKC nog met 11-8 leidde, bleek het de ploeg uit Maasland te zijn die de 2e helft beter uit de startblokken kwam. Met een echte inhaalrace werd de eerder opgedane achterstand ingehaald en toen de scheidsrechter affloot stond er een 14-14 gelijkspel op het bord. Omdat dit de Rijk Zwaan Westland Derby’s zijn, voorziet het reglement erin dat elke wedstrijd een winnaar moet kennen die wordt beslist met een zogeheten shoot-out. Dat betekende dat beide ploegen 5 strafworpen mochten gaan nemen en hierin bewees CKC dat het over stalen zenuwen beschikte, zij wonnen de strafworpen reeks met 3-2.

Het programma voor komende zaterdag ziet er, nu alle finalisten bekend zijn, er als volgt uit:
Zaterdag 20 augustus

Junioren 2 verliezers: CKC A2 – ODO A2 om 12:15
Junioren 1 verliezers: CKC A1 – ODO A1 om 13:45
Junioren 2 winnaars: ONDO A2 – Valto A2 om 12:30
Junioren 2 winnaars: ONDO A2 – Valto A2 om 14:00

Senioren 2 verliezers: ODO 2 – ONDO 2 om 15:15
Senioren 1 verliezers: ODO 1 – ONDO 1 om 16:45 (Let op: was 15:30!)
Senioren 2 winnaars: Valto 2 – CKC Maassluis 2 om 15:30 (Let op: was 16:45!)
Senioren 1 winnaars: Valto 1 – CKC Maassluis 1 om 17:00

De foto’s van de wedstrijden van gisteren en vandaag zijn te vinden op onze facebookpagina. Updates over de stand tijdens de wedstrijden kunt u vinden op ons twitter kanaal ckvvalto (ook te volgen als u geen twitter account heeft).

Mocht het weer het toe laten dan worden alle finales ook live gestreamd, deze kunt u bekijken op Valto TV!