Inhaalronde 3, een leeg veld vanaf 11 uur, een vol veld daarvoor!

Afgelopen weekend was het rustig op competitiegebied. Een inhaalronde, waarin alleen Valto C1 speelde tegen Avanti/Post Makelaardij en helaas niet wist te winnen. Geen schande gezien deze tegenstander de nummer twee in de poule is. Iets belangrijker was de wedstrijd op maandag, waarin de C1 speelde tegen Maassluis C1 voor een zeker behoud in de hoofdklasse. Dit duel werd gewonnen met 15-4, heel goed gedaan dus!

Ook de Valto 4, de B1, de B2 en Valto 7 speelde doordeweeks, waarbij er twee drie winst was en één keer een gelijkspel. Een mooie week.

Een vrij weekend dus voor vele teams, maar niet voor de Kangoeroes! Zij stonden er weer om 10 uur, met veel, samen met de begeleiders die er weer een feestje van maakte. Afgezien van een drupje regen, was het weer een geslaagde ochtend, met veel ouders langs de kant en spelende, sportende en vooral lachende kinderen op het veld. Geweldig om te zien en om dat ook terug te horen. De sfeer, het jong leren sporten, samenspelen, balgevoel en alles spelenderwijs. Complimenten dus voor de trainers/begeleiders die dit doen!

De Kangoeroes zijn onze jongste actieve leden, van 4 tot 6 jaar (er zijn ook leden van 0 tot 4 jaar). Zij hebben hun eigen training op zaterdag, van 10.00 tot 10.45, zowel op het veld (sep-okt + apr-jun) als in de zaal (nov-mrt). Elke zaterdag doen zij allemaal leuke spelletjes, met en zonder bal en proberen ze ook in de korf te schieten! Zo leren ze op een speelse manier korfballen. De komende twee weken trainen de Kangoeroes nog, dus kom op 11 en 18 juni gezellig naar Valto en doe mee!

Voor kinderen in deze leeftijdsgroep die nog zwemmen, kan dit er veelal prima naast. Kinderen hebben veel energie! Mocht het qua tijd eerst niet uitkomen, maar later in het seizoen wel, dan kunnen ze gemakkelijk instromen tegen een gereduceerd tarief (afhankelijk van het moment). Vanaf 6 jaar mogen de kinderen ook wedstrijden spelen en sluiten ze aan bij de F-jeugd. De trainingen zijn dan doordeweeks op dinsdag en donderdag, de wedstrijden zijn op zaterdagmorgen. Gedurende het jaar komen er meestal wel één of twee F-teams bij, zodat ook daar gedurende het seizoen ingestroomd kan worden.

UPDATE 6 juni 2022: Koert Ridder wederom kampioen NK 1 tegen 1
De initiële tekst was al op zondagochtend geschreven, maar aangezien de Bijblijver dinsdag pas uitkomt, voor mij mooi de kans op Koert vanaf deze plaats van harte te feliciteren. Wat een weergaloze prestatie van de speler uit Valto A1. De voorrondes doorkomen, de kwartfinale, halve finale (tegen Freek van Duijvenboode, ONDO) en dan de finale winnen van Menno Remans (PKC). Nederlands Kampioen 1 tegen 1. Hulde. Grote klasse. Diepe buiging!

Laurens Verbaan deed ook mee (met aangever Mees Koole), bij de senioren kwam hij tot in de kwartfinale. Als aangever van Koert mag ook hij trots zijn! Thijs Dijkstra en Rick Voskamp vervulden de rol van scheidsrechter op het jaarlijkse toernooi dat tijdens het NST wordt gehouden bij ONDO in ‘s-Gravenzande.

Het NK Beachkorfbal Outdoor
Zondag 21 augustus 2022 is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Het beachkorfbaltoernooi start rond 11.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.00 uur. Vanuit Valto gaan er iedere zomer wel een aantal teams naar dit leuke evenement toe. Wil jij ook met jouw team? Geef dat dan door via tc@ckv-valto.nl. Wij regelen dan de inschrijving voor jullie!

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.