Bijblijver 12, jaargang 48 9 november 2020

Van de TC

Herfst bij Valto

Herfst bij Valto. Veel staat in het teken van corona en hoe met de steeds veranderende maatregelen om te gaan. Daarnaast doen wat we kunnen doen en gelukkig kan er nog wel iets. We zijn creatieve trainers en coaches die er bij de jeugd iets leuks van maken en ook bij de senioren zie ik leuke alternatieven op trainingen. In beweging blijven is goed, balgevoel houden ook, maar minstens met zo belangrijk is elkaar even zien, er even uit zijn, plezier maken.

We zijn ook bezig met de komende tijd. Er worden voor 5 december zeker geen wedstrijden gespeeld, maar afgaande op de premier, houden we tot half december de maatregelen die vanaf 13 oktober gelden en zie ik het niet gebeuren dat we in 2020 nog competitie gaan spelen. Dus we zijn aan het kijken wat we kunnen doen met bijvoorbeeld clinics (28 november, zie verderop), een kangoeroe instuif (21 november) en een trainerssessie (12 of 19 december).

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Die ene keer kan wel uitgebreid worden, met een extra training of onderlinge wedstrijd, op zaterdag. De trainers/coaches zijn daar verantwoordelijk voor.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

Hal 2

Dinsdag

Hal 1

Hal 2

Woensdag

Hal 2

Donderdag

Hal 1

Hal 2

Zaterdag

Hal 1

Hal 2

Op zaterdagen kunnen extra trainingen worden gegeven, of onderlinge partijtjes, of iets anders. Allemaal op inschrijving door de trainers/coaches van de teams. Zij kunnen, in overleg met hun team en andere trainers/coaches afspraken maken.

Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk zaalruimte benutten en zoveel mogelijk in beweging blijven, verbeteren en plezier hebben. Dit alles op een veilige, droge en warme manier.

Zie https://ckv-valto.nl/corona/inschrijven-extra-training-of-wedstrijd/.

Trainersbegeleiding

Ook Lion van Korfbalstars komt weer langs. Op dinsdag 10 november en maandag 16 november.

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Corona-update #18

Na de persconferentie van dinsdag 3 november wordt duidelijk dat we nog meer ons best moeten doen om het coronavirus er onder te krijgen. Goed blijven opletten dus en ook voor ons weer een extra maatregel, namelijk van groepen van vier personen, naar groepen van twee personen bij de senioren. Alles op anderhalve meter. En niet wisselen van groepje tussendoor. Voor de jeugd blijft alles hetzelfde.

Trainingsschema

Het trainingsschema blijft zoals we het hebben gemaakt. We trainen met alle teams binnen, in principe één keer per week. De selectie gaat naar één per week een schottraining in groepen van twee (donderdag) en één keer in de week een fit-training (dinsdag). Een tweede training voor de andere teams of onderlinge wedstrijd bij de jeugd is mogelijk op zaterdag, door inschrijving via het daarvoor bestemde formulier.

Wedstrijdschema

Het programma is er voorlopig helemaal uitgehaald, als we een datum weten dat we weer mogen starten, dan weten we direct wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Ook de oefenwedstrijden. De onderlinge wedstrijden bij de jeugd gaan op eigen initiatief en in plaats van het programma komen de inschrijvingen te staan op de plaats waar normaal de wedstrijden staan. De oefenwedstrijd met andere clubs gaan we weer regelen, als we weer groen licht krijgen vanuit de overheid en de korfbalbond.

Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Belangrijke informatie

Naast de maatregelen die we nemen bij trainingen, zoals de ruimte, de aantallen en de groepjes, zullen we de basismaatregelen niet moeten vergeten. Hieronder staan ze nogmaals duidelijk opgesomd.

Ben je positief getest? Dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met Jan Jaap Elenbaas (vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en zijn gezonde verstand gebruikt. Zie je situaties die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen, spreek elkaar er gerust op aan. Met elkaar krijgen we zo hopelijk alsnog een mooi korfbaljaar!

Clinic voor de C en D, schrijf je nu in!

Nu we voorlopig geen competitie mogen spelen, hebben we voor de C en D een andere activiteit bedacht. Op zaterdag 28 november geeft Mark Tissink, de coach van Valto 1, een clinic speciaal voor jullie!

Hij zal hierbij hulp krijgen van een aantal selectie-spelers. De D is om 14.00 uur aan de beurt waarna de C om 15.00 uur volgt, beide in hal 1 van Vreeloo. Er is plek voor maximaal 40 spelers en vol = vol, schrijf je dus snel in via: https://ckv-valto.nl/aanmelding-clinic-28-november/.

Wil je dezelfde dingen leren als onze topper uit het 1e, dan zien we je vast op 28 november!

Wedstrijdverslagen

Corona stop

Sponsors:

Weer terug in onze bubbel….

 

Door de opkomst van een tweede golf van het COVID-19 virus is de korfbalcompetitie na tien oktober weer stil gelegd. Jammer want ons vlaggenschip begon net een beetje op stoom te komen. De laatste twee wedstrijden werden dan ook winnend afgesloten en was iedereen toch wel benieuwt waar we zouden staan bij het begin van het zaalseizoen. Terugkijkend denk ik dat we bij twee tegenstanders punten hebben laten liggen, wat mogelijk anders had gelopen als we niet met zoveel blessures te maken hadden. In Hardinxveld werd het uiteindelijk 17-15 door een betere tweede helft van VALTO, maar kwamen we nog te kort voor de punten. Ook een week later in de thuiswedstrijd tegen Excelsior was ons vlaggenschip niet scherp genoeg en viel het kwartje in de laatste seconden net de Delftse kant op. De laatste twee wedstrijden werden zonder publiek gespeeld en had de Lierse aanhang geluk dat men in Zeeland bereidt was een livestream te verzorgen. Iets wat in heel Nederland door veel korfbalverenigingen werd opgepakt. Hoewel VALTO 1 vaak moeizame wedstrijden speelt op de Zeeuwse klei, wist zij op bezoek bij ONDO de achterstand in de laatste tien minuten om te draaien naar een voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en de eerste punten waren een feit. In de voorlopig laatste wedstrijd was tegen Oranje Wit, wat een wisselvallig seizoen had. Scoorde zij in Kamerik slechts vier doelpunten, een week later thuis tegen HKC wisten zij deze topfavoriet de hele wedstrijd het vuur aan de schenen te leggen. Ook in De Lier bleven zij de hele wedstrijd in het spoor, maar wist VALTO in de tweede helft toch een beslissend gaatje te slaan. VALTO 1 en 2 staan bij het staken van de veldcompetitie beiden veilig boven de rode streep, maar zullen bij het hervatten in april, als het dan mag, nog wel de nodige punten moeten binnen halen om ook volgend seizoen op hetzelfde niveau te spelen.

De zaalcompetitie staat voorlopig nog in de wachtkamer en niemand weet wanneer deze kan starten. Op dit moment zetten de besmettingscijfers gelukkig weer een dalende lijn in, maar laten we niet te vroeg de lijntjes laten vieren. Door de KNKV zijn al verschillende scenario’s gemaakt om toch zoveel mogelijk een complete zaalcompetitie te spelen. Hoe langer de stop duurt, hoe meer wedstrijden er in korte tijd afgewerkt moeten worden. Mocht het allemaal te lang duren dan wordt er zelfs een halve competitie gespeeld. Het is dus nog maar de vraag of we deze winter driemaal naar Zeeland moeten afreizen voor de wedstrijden tegen Swift (M), ONDO en Fortis. Het zou wel een hoop kilometers schelen als dat niet zo is, maar hopelijk kunnen ze wel gewoon allemaal door gaan. De andere tegenstanders wonen gelukkig minder ver weg. Ook KVS, KV Vriendenschaar, Sporting Delta en KCR hopen natuurlijk dat zij dit zaalseizoen bezoek krijgen van VALTO en komen vast maar al te graag naar de Vreeloo hal voor een wedstrijd. Dit blijft echter nog even onzeker zolang de regering met het RIVM het licht niet op groen zetten.

Intussen zullen we er zelf het beste van moeten maken, terwijl we ons zoveel als mogelijk aan de regels proberen te houden. Zelf vul ik de vrijgekomen uren in met het verkennen van de natuurgebieden in de regio. Leuk om dan ook mensen tegen te komen die ik ook vaak bij VALTO langs de lijn of in het veld tegen kom. Gelukkig werkt het weer ook aardig mee en kunnen we genieten van een najaarszonnetje. De lange vrij gekomen avonden worden door een ieder naar eigen inzicht ingevuld. De spelers kunnen nog wel aangepaste trainingen afwerken, maar wedstrijden worden zijn voorlopig nog uit den boze. De zaterdagavonden bieden dus weer ruimte om weer eens een gezelschapsspel uit de kast te trekken of gewoon een paar uur voor de buis.

Ik hoop dat iedereen het op kan brengen zich aan te passen aan de huidige situatie en met elkaar er voor te zorgen dat we dit zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. Het zal zeker nog wel een poosje duren, maar gelukkig gaan de cijfers de goede kant op.

Blijf allemaal vooral gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar, zodat we elkaar in de toekomst weer langs de lijn kunnen groeten.

 

Arno van Leeuwen.