Bijblijver 13, jaargang 48 16 november 2020

Van de voorzitter

Ruimte voor sport !

Op deze druilerige zondag even een korte terugblik op afgelopen dinsdag. Toen moest de kogel door de kerk en was er de raadsvergadering van 10 november waarin zou moeten blijken of er verder gepland kan gaan worden . Het bleek al een uitgemaakte zaak te zijn , want voor deze raadsvergadering waarin de begroting voor 2021 en 2024 werd vastgesteld, kwam dus ook de motie (Ruimte voor Sport ) voorbij. De grote partijen hebben allen voorgestemd en uiteindelijk 34 van de 39 raadsleden gingen mee in de motie om verder plannen te kunnen gaan maken. Nu is het aan de wethouder Varekamp om voor juni 2021 met een uiteindelijk gezamenlijk plan te komen waarmee De Lier en dus ook Valto kunnen gaan bouwen aan de toekomst. Dit zal in diverse fases gaan gebeuren. Hoe het er verder uit komt te zien, gaan we de aankomende maanden verder aan lobbyen binnen Gemeente Westland. Wordt dus uiteraard vervolgd. Mochten er personen zijn die vragen hebben, mail of bel me , dan hebben we contact en kunnen jullie de vragen voorleggen.

 

Met sportieve groet,

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

Van de TC

Voorbereiden op échte wedstrijden

Mooi om te zien dat jullie de sporthal op zaterdag ook weten te vinden. Voor extra trainingen of onderlinge wedstrijden. Zo blijven we goed in beweging en blijven we ook een beetje scherp. Uiteraard hopen we dat we snel weer échte wedstrijden kunnen spelen. Laten we ons daar in de tussentijd op voorbereiden.

Nu worden er voor 5 december zeker geen wedstrijden gespeeld, maar afgaande op de premier, houden we tot half december de maatregelen die vanaf 13 oktober gelden en zie ik het niet gebeuren dat we in 2020 nog competitie gaan spelen. Dus we zijn aan het kijken wat we kunnen doen met bijvoorbeeld clinics (28 november, zie verderop), een kangoeroe instuif (21 november), een trainerssessie (12 december) en mogelijk nog een jongensclinic (19 december).

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download.

Trainersbegeleiding

Omdat we denken dat het beter is om eerst een gezamenlijke sessie te doen met de trainers, gaat de trainersbegeleiding op maandag 16 november niet door. We hopen dat we op 12 december met alle trainers een bijeenkomst kunnen houden. Hoe dat er uit komt te zien, horen jullie nog. Het zal waarschijnlijk tussen 13.00 en 16.00 uur zijn in twee groepen.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Die ene keer kan wel uitgebreid worden, met een extra training of onderlinge wedstrijd, op zaterdag. De trainers/coaches zijn daar verantwoordelijk voor.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

Hal 2

Dinsdag

Hal 1

Hal 2

Woensdag

Hal 2

Donderdag

Hal 1

Hal 2

Zaterdag

Hal 1

Hal 2

Op zaterdagen kunnen extra trainingen worden gegeven, of onderlinge partijtjes, of iets anders. Allemaal op inschrijving door de trainers/coaches van de teams. Zij kunnen, in overleg met hun team en andere trainers/coaches afspraken maken.

Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk zaalruimte benutten en zoveel mogelijk in beweging blijven, verbeteren en plezier hebben. Dit alles op een veilige, droge en warme manier.

Zie https://ckv-valto.nl/corona/inschrijven-extra-training-of-wedstrijd/.

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Corona-update #18

Na de persconferentie van dinsdag 3 november wordt duidelijk dat we nog meer ons best moeten doen om het coronavirus er onder te krijgen. Goed blijven opletten dus en ook voor ons weer een extra maatregel, namelijk van groepen van vier personen, naar groepen van twee personen bij de senioren. Alles op anderhalve meter. En niet wisselen van groepje tussendoor. Voor de jeugd blijft alles hetzelfde.

Trainingsschema

Het trainingsschema blijft zoals we het hebben gemaakt. We trainen met alle teams binnen, in principe één keer per week. De selectie gaat naar één per week een schottraining in groepen van twee (donderdag) en één keer in de week een fit-training (dinsdag). Een tweede training voor de andere teams of onderlinge wedstrijd bij de jeugd is mogelijk op zaterdag, door inschrijving via het daarvoor bestemde formulier.

Wedstrijdschema

Het programma is er voorlopig helemaal uitgehaald, als we een datum weten dat we weer mogen starten, dan weten we direct wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Ook de oefenwedstrijden. De onderlinge wedstrijden bij de jeugd gaan op eigen initiatief en in plaats van het programma komen de inschrijvingen te staan op de plaats waar normaal de wedstrijden staan. De oefenwedstrijd met andere clubs gaan we weer regelen, als we weer groen licht krijgen vanuit de overheid en de korfbalbond.

Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Belangrijke informatie

Naast de maatregelen die we nemen bij trainingen, zoals de ruimte, de aantallen en de groepjes, zullen we de basismaatregelen niet moeten vergeten. Hieronder staan ze nogmaals duidelijk opgesomd.

Ben je positief getest? Dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met Jan Jaap Elenbaas (vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en zijn gezonde verstand gebruikt. Zie je situaties die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen, spreek elkaar er gerust op aan. Met elkaar krijgen we zo hopelijk alsnog een mooi korfbaljaar!

Clinic voor de C en D, schrijf je nu in!

Nu we voorlopig geen competitie mogen spelen, hebben we voor de C en D een andere activiteit bedacht. Op zaterdag 28 november geeft Mark Tissink, de coach van Valto 1, een clinic speciaal voor jullie!

Hij zal hierbij hulp krijgen van een aantal selectie-spelers. De D is om 14.00 uur aan de beurt waarna de C om 15.00 uur volgt, beide in hal 1 van Vreeloo. Er is plek voor maximaal 40 spelers en vol = vol, schrijf je dus snel in via: https://ckv-valto.nl/aanmelding-clinic-28-november/.

Wil je dezelfde dingen leren als onze topper uit het 1e, dan zien we je vast op 28 november!

Jubilarissen ondanks corona, toch in het zonnetje gezet

Zaterdag 14 november was het dan zover. De speldjes voor de 25-jaar-lid leden en het speldje voor Teun Voskamp incl de oorkonde voor zijn 50-jarig lidmaatschap waren binnengekomen. Boeketten waren geregeld, zo konden we dus op pad met een auto vol vreugde.

Allereerst was het de beurt aan Hans Ridder die 40 jaar binnen Valto actief is reeds in allerlei functies, uiteraard teveel om allemaal bij stil te staan, maar we pikken vooral zijn grote rol als voorzitter en zijn huidige rol in de sponsorcommissie mee. Mensen als Hans heb je nodig om als vereniging te kunnen floreren.

Vervolgens ging de reis naar Pierre van Venetien die eveneens 40 jaar binnen Valto actief is en wat hij zelf vertelde is dat hij ook dit jaar al 25 jaar scheidsrechter is, wat ook zeker een vermelding waard is. Wat zo mooi is, dat je allerlei herinneringen voorbij hoort komen alwaar veel waarde aan gehecht wordt. Pierre was totaal verrast en had het nog niet gehoord dat hij bezocht zou gaan worden.

Toen naar Jelle Boeters die al reeds 25 jaar actief is binnen Valto, hij was verrast en vond het boeket alsmede de speld en bondsoorkonde van de KNKV een waardevol aandenken aan zijn 25 jarig lidmaatschap.

Vervolgens richting Teun Voskamp, die ook verrast was door de speld van 50 jaar lid incl de oorkonde die erbij hoort en van de mooie bos bloemen. Ook met Teun en Ellen zitten kletsen in wat belangrijk is om lid van een vereniging te mogen of kunnen zijn. Waardevol vind ik ook zeker hoe een ieder er zelf instaat. Deze Covid tijd maakt het voor niemand makkelijk om zijn/haar ding te doen en zeker het sociaal aspect achter de korfbal is zeker zo belangrijk.

Ook hebben we wat ideeën uitgewisseld waarmee we verder kunnen. Na Teun volgde Rick Voskamp, ook alweer reeds 25 jaar binnen Valto actief in allerlei functies. We kennen Rick natuurlijk vanuit zijn scheidsrechtersrol, maar zeker ook zijn ontzettend belangrijke rol binnen de stream van Valto wordt ontzettend gewaardeerd. Ik heb beloofd eerdaags een bakkie bij Rick te gaan doen. Voor nu was hij gelokt naar de Domkerk om zijn speld, oorkonde en bloemen in ontvangst te kunnen nemen.

Na Rick ging ik naar Frank de Rijcke , die verrast was temeer hij al in de sporthal ruim een half jaar geleden een bezoek had gehad. Maar omdat we nu met een speldje en een oorkonde kwamen, werd ook Frank dus verrast. Ook de waardering is uitgesproken waarin hij zich altijd inzet binnen Valto.

Als laatste naar Jeroen Voskamp die ook verrast was en het leuk vond iemand aan de deur te krijgen die bloemen, een speld en een oorkonde voor bewezen lidmaatschap van 25 jaar kwam brengen. Mooi om een dag in deze rol te zitten in deze moeilijke tijden voor alle leden.  Laten we dank uitspreken dat Valto zovele jubilarissen rijk is en dat er nog velen mogen volgen.

Een trotse voorzitter,
Marco Stolze

Pietengym