06:00 oefenAvanti D2 - Valto D2 De Groene Wijdte
09:00 oefenValto E4 - Excelsior E2 De Zwet
10:00 oefenValto F2 - ONDO F3 De Zwet

Van de TC

Het zaalseizoen gaat beginnen, vergeet de juiste schoenen niet

Was het weer in de herfstvakantie nog prima, met relatief hoge temperaturen en een lekkere herfstzon, gaf de week erna een goede reden waarom we in de winter naar de zaal verhuizen.

Een enkel team trotseerde de regen en ging toch trainen (respect!), maar de meeste teams waren vrij. Iedereen heeft dus kunnen genieten van wat rust en kan weer vol energie starten in de zaal.

Nieuwe ronde en nieuwe kansen dus!

Trainersbijeenkomst voor E en F
Afgelopen week was er dus geen trainen en dat maakte de weg vrij voor een avondje met de trainers bij elkaar zitten. Dit willen we meer doen met andere lichtingen, maar deze avond was speciaal voor de E en F trainers. Vera heeft aangegeven dat ze het ivm haar zwangerschap rustiger aan gaat doen en daardoor heeft Lysanne haar rol overgenomen als het gaat om trainersbegeleiding.

Samen met André Kuipers van Korfbalstars heeft zij de avond voorbereid en is er van alles besproken. Zoals de thema’s die in de zaal behandeld gaan worden, waar leggen we de aandacht op, maar ook hoe gaat er getraind worden, vanuit welke gedachte en hoe kun je jezelf als trainer daarin ontwikkelen. Niet alleen het je laten vertellen is dan belangrijk, maar ook het zelf nadenken en het er met elkaar over hebben. Ik denk dat de avond in alle opzichten geslaagd is en zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je jezelf nu verder ontwikkelen als trainer, dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Trainen in de zaal
Deze week starten we met trainen in de zaal. Let dus vooral op dat je je goede schoenen in de tas doet! Maar kijk ook even op het schema wanneer en waar jouw training is. We trainen dit seizoen in vijf hallen:

Neem van mij aan dat we dit als TC, als club ook niet ideaal vinden, maar er is nog altijd ruimte tekort in De Lier en we zijn blij dat we op redelijke afstand toch nog extra ruimte hebben gevonden. Zoals jullie weten zijn we onder andere binnen het bestuur druk bezig om extra ruimte voor elkaar te krijgen.

Nu we in de zaal trainen moeten we ons realiseren dat we te gast zijn bij de hallen en dat we de hallen netjes achterlaten en het materiaal met zorg behandelen. Kom je in een hal die niet opgeruimd is, of een vieze vloer heeft, een rommelige berging? Laat het mij dan weten.

Teamouders
Voor diverse teams zijn al teamouders die zich hebben aangemeld, maar dat is zeker nog niet voldoende. Graag willen we dat er voor alle teams een teamouder komen en dus gaan Marleen en Fiona daar werk van maken.

Een teamouder is er niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus. En een paar extra ogen die meekijken met het team. Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.

We willen dit na het seizoen evalueren, maar tot die tijd hopen we voor ieder jeugdteam een teamouder te hebben.

Trainingsweekend 2023 komt er aan

De datum is het weekend van 15 april. Dus hou dat weekend alvast vrij !!! Ik heb besloten om na 2023 er toch echt me te stoppen, na 20 jaar. Ik ga het over dragen aan Laura en Vera vd Eijk & Frank de Rijcke en waarschijnlijk nog iemand.

En daarbij nodigen we iedereen uit die de afgelopen 20 jaar is mee gegaan.

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Wedstrijdverslagen

VALTO als ongeslagen herfstkampioen de zaal in

Sponsors:

In de laatste competitie ronde voor de zaal kwamen alleen de wedstrijdsport teams nog in actie. De breedte sport was vorig weekend al klaar voor de zaal en konden allemaal genieten van een korte vakantie. Gelukkig waren er nog genoeg VALTO supporters achter gebleven om de teams die wel moesten spelen aan te moedigen. In verband met de herfstvakantie was de wedstrijd van de A1 tegen TOP/IAAfresh A2 vorige week donderdagavond al gespeeld en hoe dat is afgelopen weten we allemaal. VALTO B1 heeft vandaag afscheid genomen van die hatelijke nul door gelijk te spelen tegen Velocitas B1, waar in september nog met 9-17 van werd verloren. Onze B1 lijkt dus wel stappen gemaakt te hebben in de afgelopen weken.

Bij VALTO 2 wil het nog niet lukken om afscheid te nemen van de laatste plaats in de poule. Vandaag stond de eerste return op het programma tegen de koploper SKF 3 uit Veenendaal. Met drie junioren in de basis werd de strijd aangegaan en kon VALTO het tot halverwege de eerste helft nog goed bijhouden. Na de 3-3 tussenstand wisten de gasten echter het eerste gaatje te slaan en werd er bij de 4-7 tussenstand gerust.

Na de rust zou dit gaatje steeds in stand gehouden worden en gingen de punten naar Veenendaal nadat scheidsrechter Bruggeman bij 11-15 voor einde wedstrijd floot.

Het vlaggenschip mocht weer aantreden in de derby tegen ckv ONDO, wat nog niet hun draai gevonden lijkt te hebben in de overgangsklasse. Zij zijn de rode lantaarndrager met drie punten uit zeven wedstrijden en hebben hiermee drie punten achterstand op de (normaliter) veilige zesde plaats die ingenomen wordt door KCR. Aan hen dus de taak om te stunten tegen de ongeslagen koploper en daarvoor werd alles uit de kast getrokken. De vrienden van ONDO meldden zich als balsponsor, zodat er in ieder geval een geel-blauw randje aan de wedstrijd zat. Onder leiding van scheidsrechters Dikkeboom en Schaap ging de wedstrijd van start.

VALTO liet er geen gras over groeien en wist binnen twintig seconden de score te openen door een treffer van Romee. ONDO was echter niet naar De Lier gekomen om zich naar de slachtbank te laten dragen en trok alles uit de kast om de aanvallen van VALTO te vertragen. Hierdoor wilde de vervolgtreffer maar niet vallen en konden de gasten drie minuten later de gelijkmaker maken. De gasten namen niet veel later zelfs even een voorsprong, maar deze wist Thijs niet veel later weg te werken. Hierna was VALTO even niet scherp in de verdediging, waardoor we binnen twee aanvallen ineens tegen een 2-4 achterstand aan keken. Frank en Mirthe wisten dit weer te egaliseren, waardoor er na tien minuten een 4-4 tussenstand op het bord stond. In de volgende tien minuten zouden de ploegen om en om scoren, waarin de gasten steeds als eerste de korf wisten te vinden. Romee, vandaag goed op dreef, Frank en Thom egaliseerde steeds de achterstand tot 7-7. Met nog tien minuten op de klok wist ONDO weer een gaatje van twee te creëren, maar Bart en wederom Romee zorgden ervoor dat we weer op gelijke hoogte kwamen bij 9-9. De laatste minuten tot de rust zocht VALTO rustig naar de juiste kansen en gaven er geen meer weg. Dit resulteerde in een kleine 11-9 voorsprong toen we de gang naar de kleedkamers maakten.

VALTO kwam scherp uit de kleedkamer en wist de bal al na twee passes te onderscheppen, waarna Thom al binnen een halve minuut na de hervatting weer doel wist te treffen. De gasten leken in het eerste kwartier na de rust het spoor helemaal bijster te zijn. VALTO scoorde achtmaal op rij, waarmee halverwege de tweede helft een 19-9 tussenstand op het bord prijkte en de wedstrijd wel gespeeld was. Pas na zeventien minuten zouden de gasten de korf weten te vinden en deden dat ook gelijk driemaal achter elkaar, wat de stand op 19-12 zette met nog tien minuten te gaan. Na de doelpunten van Maaike en Thom was er nog een minuut of zeven te spelen en kreeg Thijs zijn publiekswissel. Hij gaat voor zijn opleiding naar Denemarken en zal dit seizoen dus niet meer in actie komen op de korfbalvelden. Laurens nam zijn plaats in om de overwinning verder veilig te stellen. Echt moeilijk was dit niet want de wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld. Mirthe scoorde nog haar vierde van vanmiddag en ook Thom zou in de slotfase zijn vierde treffer maken. Het slotakkoord was echter voor de gasten die de eindstand op 23-15 zette. Toch nog een ruime overwinning na een wat stroeve start van ons vlaggenschip. Gelukkig wisten zij het achterverdedigen uiteindelijk af te straffen en een ruime voorsprong te pakken. Met deze overwinning blijft de voorsprong van ons vlaggenschip vier punten op de nummer twee, ckv Excelsior, wat vandaag ook weer wist te winnen in Zeeland van Swift. De Zeeuwse ploeg is inmiddels weggezakt naar de vierde plaats, omdat GKV/Enomics wel wist te winnen op bezoek bij KOAG. Nieuwerkerk neemt afscheid van de gevarenzone met de thuisoverwinning op KCR en staat nu gewoon vijfde na de moeizame start van het seizoen. Al met al een mooie uitgangspositie om in het voorjaar op voort te bouwen naar een mogelijk feestje. Maar eerst komt er, na een korte break, het zaalseizoen, wat vooraf gegaan wordt door de Haagse korfbaldagen. Na een paar jaar afwezig geweest te zijn is VALTO weer van de partij in de Hoofd- overgangsklasse poule en treft daar als tegenstanders De Meervogels en HKV/Ons Eibernest. Beide geen onbekenden voor VALTO en we zullen zien wat het ons brengt. Op 10 november de eerste wedstrijd tegen De Meervogels in onze eigen Vreeloo-hal.

Tot die tijd mogen we allemaal onze eigen agenda invullen en dan zien we elkaar wellicht bij deze wedstrijd weer in de hal.