Bijblijver 14, jaargang 48 23 november 2020

Van de TC

Geen grote veranderingen

Afgelopen zaterdag was de eerste van een aantal sportieve evenementen. De allerkleinsten mochten aantreden, bij de AdFysio Kangoeroe instuif en wat was het leuk!

Volgende week (18 november) is het Pietengym voor de Kangoeroes, E en de F, om 10.00 uur mogen de F-teams en Kangoeroes laten zien hoe geschikt ze zijn als Piet, om 11.00 uur de E-teams.

Ook volgende week is de clinic door Mark Tissink en een aantal spelers van de selectie voor de C en de D-jeugd. De D is om 14.00 uur aan de beurt waarna de C (+ D1) om 15.00 uur volgt, beide in hal 1 van Vreeloo.

Op 12 december hebben we een trainersbijeenkomst. Tijden en indeling van groepen horen jullie volgende week. Het zal in de middag zijn.

Uiteraard zijn er ook af en toe onderlinge wedstrijden of extra trainingen op zaterdag. Die hoor je via je trainer/coach. Wil je als trainer/coach zelf een stukje zaal reserveren? Dan kan dat nog altijd via https://ckv-valto.nl/corona/inschrijven-extra-training-of-wedstrijd/.

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download. Zoals het er nu naar uitziet, worden de eerste mogelijke wedstrijden vanaf 9 januari gespeelt, maar dit is nog allerminst zeker.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

Hal 2

Dinsdag

Hal 1

Hal 2

Woensdag

Hal 2

Donderdag

Hal 1

Hal 2

Zaterdag

Hal 1

Hal 2

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Corona-update #19

Na de persconferentie van dinsdag 17 november zijn de maatregelen weer iets versoepeld. We gaan terug naar de situatie van 13 oktober, dus heel veel verandert er niet voor ons. De groepen van twee personen, gaan weer naar groepen van vier personen bij de senioren. Alles op anderhalve meter. En niet wisselen van groepje tussendoor. Voor de jeugd blijft alles zoals het was.

Trainingsschema

Het trainingsschema blijft zoals we het hebben gemaakt. We trainen met alle teams binnen, in principe één keer per week. De selectie gaat naar één per week een schottraining in groepen van twee (donderdag) en één keer in de week een fit-training (dinsdag). Een tweede training voor de andere teams of onderlinge wedstrijd bij de jeugd is mogelijk op zaterdag, door inschrijving via het daarvoor bestemde formulier.

Wedstrijdschema

Het programma is er voorlopig helemaal uitgehaald, als we een datum weten dat we weer mogen starten, dan weten we direct wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Ook de oefenwedstrijden. De onderlinge wedstrijden bij de jeugd gaan op eigen initiatief en in plaats van het programma komen de inschrijvingen te staan op de plaats waar normaal de wedstrijden staan. De oefenwedstrijd met andere clubs gaan we weer regelen, als we weer groen licht krijgen vanuit de overheid en de korfbalbond.

Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Belangrijke informatie

Naast de maatregelen die we nemen bij trainingen, zoals de ruimte, de aantallen en de groepjes, zullen we de basismaatregelen niet moeten vergeten. Hieronder staan ze nogmaals duidelijk opgesomd.

Ben je positief getest? Dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met Jan Jaap Elenbaas (vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en zijn gezonde verstand gebruikt. Zie je situaties die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen, spreek elkaar er gerust op aan. Met elkaar krijgen we zo hopelijk alsnog een mooi korfbaljaar!

Clinic voor de C en D, schrijf je nu in!

Nu we voorlopig geen competitie mogen spelen, hebben we voor de C en D een andere activiteit bedacht. Op zaterdag 28 november geeft Mark Tissink, de coach van Valto 1, een clinic speciaal voor jullie!

Hij zal hierbij hulp krijgen van een aantal selectie-spelers. De D is om 14.00 uur aan de beurt waarna de C om 15.00 uur volgt, beide in hal 1 van Vreeloo. Er is plek voor maximaal 40 spelers en vol = vol, schrijf je dus snel in via: https://ckv-valto.nl/aanmelding-clinic-28-november/.

Wil je dezelfde dingen leren als onze topper uit het 1e, dan zien we je vast op 28 november!

Pietengym

Even voorstellen!

Net als vorig jaar, heeft Valto ook dit jaar vier studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het MBO Mondriaan. Zij zijn in september gestart en blijven het hele seizoen bij Valto stage lopen. Hieronder stellen twee stagiaires zich aan jullie voor:

Daan van Oudheusden 

Ik ben Daan van Oudheusden, ik ben 16 jaar en ga dit jaar samen met 4 mede studenten een jaar stage lopen bij het prachtige VALTO. Sommige zullen mij al kennen dat zou kunnen kloppen want ik speel al zoon 5 jaar bij VALTO, aankomend jaar zit ik in de A2 van VALTO. Ik doe dus de school: ROC Mondriaan lifestyle sport en bewegen in delft. Ik wil later of de fysio in of in het onderwijs gaan werken daar ben ik nog niet helemaal over uit. Maar dan wel sport onderwijs natuurlijk. Ik zal er vooral op de maandag en de dinsdag zijn bij de trainingen van de D. maar op donderdag ben ik er ook want dan train ik zelf met de A2. Maar ik zal vooral met de d3 in de weer zijn. Ik kijk er erg naar uit om stage te gaan lopen aankomend jaar.

Femke Boon 

Mijn naam is Femke Boon, ik ben 16 jaar en kom uit Maasdijk. Ik speel zelf bij Dijkvogels in de A2, en zit al 9 jaar op korfbal. Ik doe de opleiding Lifestyle sport en bewegen van ROC Mondriaan, in het eerste jaar. En daarom loop ik nu stage bij CKV Valto, samen met drie andere studenten. Dit doen we een jaar lang. Onze stagebegeleider is Marleen Slaman, en ik geef training aan de D3/D5. Dit doe ik elke week op de maandag van 17:00 uur tot 19:00 uur. Wat ik wil bereiken met deze stage is dat ik meer met jonge kinderen om leer gaan en hoe je het beste bijvoorbeeld een techniek uit kan leggen.   

 
De andere stagiaires zijn Daan de Wolf en Dylano Marris. Daan zal op maandag bij de D-training aanwezig zijn en Dylano op dinsdag bij de E en C4. Gedurende het jaar zullen ze ook meehelpen bij andere activiteiten zodat ze meer kanten van een vereniging zien dan alleen trainen geven. We hopen dat Daan, Femke, Daan en Dylano een fijne stage-periode bij Valto hebben!